hamile olamamak mı daha acıdır, düşük yapmak mı?

hamile kalamamakta çok zor ben bundan önce bir kez kaldım tabi düşük oldu ama hamile kalana kadar acaba hiç bebeğim olmicakmı diye çok kafama takıp stres yapıyordum sonra hamile kaldım gerçi bebeği göremeden düşmüştü ona sadece 2 gün ağladım çünkü 2 sene olmamıştı fakat hep şunu düşündüm demekki anne olacağım dedim demekki kalabiliyorum dedim zamanı var deyip kendimi hep teselli ettim ve sonunda rabbim yüzümü güldür MAŞŞALLAH ALLAH nazarlardan saklasın bebeğim 14. haftasına girdi allahın izniyle kucağıma alacağım günü bekliyorum sabırsızlıkla ALLAH herkese önce sağlık versin sağlık olunca hepsi arka arkaya geliyo.ve şunu unutmayın arkadaşlar biliyorum beklemek çok zor ama bunu ALLLAH tan başka kimse bilemez bebeğin geleceği zamanı o bilir benimki durdu durdu annemin öldüğü zaman geldi.nasip kısmeti o zamanmış.

hamile kalamamakta çok zor ben bundan önce bir kez kaldım tabi düşük oldu ama hamile kalana kadar acaba hiç bebeğim olmicakmı diye çok kafama takıp stres yapıyordum sonra hamile kaldım gerçi bebeği göremeden düşmüştü ona sadece 2 gün ağladım çünkü 2 sene olmamıştı fakat hep şunu düşündüm demekki anne olacağım dedim demekki kalabiliyorum dedim zamanı var deyip kendimi hep teselli ettim ve sonunda rabbim yüzümü güldür MAŞŞALLAH ALLAH nazarlardan saklasın bebeğim 14. haftasına girdi allahın izniyle kucağıma alacağım günü bekliyorum sabırsızlıkla ALLAH herkese önce sağlık versin sağlık olunca hepsi arka arkaya geliyo.ve şunu unutmayın arkadaşlar biliyorum beklemek çok zor ama bunu ALLLAH tan başka kimse bilemez bebeğin geleceği zamanı o bilir benimki durdu durdu annemin öldüğü zaman geldi.nasip kısmeti o zamanmış.

inşallah hiç ummadığız bi zaanda gelir bizimkide

ben 3 tane düşük yaptım ve 3 düşükten sonra bugün hamile kalsam onun düşme ihtimalide nerdeyse yüzda doksan senağlama nasıl bir acı çektim anca yaşayan arkadaşlar bilir...

şuan ise erkek infertesi yüzünden bebişimiz olmuyor eşim ameliyet oldu ve bekliyoruz...

hamile olamamak mı daha acıdır, düşük yapmak mı? sorusuna gelince:
tam bugünlerde benimde kafama takılan bir soru CADIARZU ben kk ye üye olana kadar düşük yapanın daha çok acı çektiğini düşünürdüm ama devamlı takıldığım topicde (erkek infertesi yüzünden.......)hiç hamile olmamış olan arkadaşlarım duygularını paylaştıkca bakıyorum onlar daha çok acı çekiyor:çok üzgünüm: her adet olmaların da çok yıpranıyorlar benim düşük yaptığım zaman ki göz yaşlarımı onlar her ay döküyorlar.....

şu an benimde bebişim olmuyor ama ben onlar kadar üzülmüyorum. kendi kendime bunun nedenini sorduğum da,ya düşükte olsa ben o duyguyu 3 defa yaşadım,yada ben yine düşük yapmaktan korkuyorum.....

arkadaşlar bi arkadaşım hamileydi düşük yaptı çok üzüldü tabi, aradan fazla zaman geçmedi 5-6 ay sonra tekrar hamile kaldı şimdi hamile yani ama ben hala değilim sizce kimdaha kötü durumda

bak canım burda yarış yapılmıyor sanırımm omu zor bumu zor die
ben sana arkadaşımdan değil kendimden rnek vereyim 6 yıllık evliyimm 5 kez bebeğim karnımda öldü
kendini benim yerime koyy çok istediğinn bişeye tam kavuşmuşkenn elinden gidiyor
ben kimseyee ıspat etmekk derdinde değilimm
ama
sadece birtek bebek olmuyor olayını yaşayıpta kaybetmeyi basikmiş gibi görmenizee üzüldüm
ben ikisinide yaşadım
ve inann kaybetmekk insandann nelerr götürüyorr bunu hayal bile edemezsinn

şuan tıp o kadar ilerledi kii bebeği olmayanlarda bence şansı yüksekk
inşallahh dilerim kii birgün hepimizz anne oluruzz
ama bana doktoumunn dediğinei sana diyeyimm
size benn yapacakk bişeyy bulamıyorumm
tıp sizin gibii insanlara yetersiz kalıyorr
sebep yokk ama bebekte yokk
senağlama
rabbim hakkımızda iyi olanı versin ama inan ki ben hamile kalamadığım zaman daha güçlü oluyorummsenağlama
hamile kalmaktaa çok güzel mutlaka ama onun tadını çıkaramamak her saniye korkuyla yaşamakk çok zorr

merhaba arkadaşlar günaydın bence eğer hamile kalınamayacağı kesinse yani bir kişiye asla anne olamayacaksın denmişse tabiki en acı olan budur. Fakat normall yolla hamile kalmasında bi engel bulunmayan kişilerin hamile kalmak için yıllarca beklemesi söz konusu olduğunda acı olan hamiş kalıp düşük yapmaktır. Yani bu çelişkili bir soru. Bende bir düşük yaşadım gerçekten çok acı Rabbim kimselere yaşatmasın..amin.

bak canım burda yarış yapılmıyor sanırımm omu zor bumu zor die
ben sana arkadaşımdan değil kendimden rnek vereyim 6 yıllık evliyimm 5 kez bebeğim karnımda öldü
kendini benim yerime koyy çok istediğinn bişeye tam kavuşmuşkenn elinden gidiyor
ben kimseyee ıspat etmekk derdinde değilimm
ama
sadece birtek bebek olmuyor olayını yaşayıpta kaybetmeyi basikmiş gibi görmenizee üzüldüm
ben ikisinide yaşadım
ve inann kaybetmekk insandann nelerr götürüyorr bunu hayal bile edemezsinn

şuan tıp o kadar ilerledi kii bebeği olmayanlarda bence şansı yüksekk
inşallahh dilerim kii birgün hepimizz anne oluruzz
ama bana doktoumunn dediğinei sana diyeyimm
size benn yapacakk bişeyy bulamıyorumm
tıp sizin gibii insanlara yetersiz kalıyorr
sebep yokk ama bebekte yokk
senağlama
rabbim hakkımızda iyi olanı versin ama inan ki ben hamile kalamadığım zaman daha güçlü oluyorummsenağlama
hamile kalmaktaa çok güzel mutlaka ama onun tadını çıkaramamak her saniye korkuyla yaşamakk çok zorr

canım benim rabbim sana tadını bol bol çıkartıcak bir hamişlik sonrada kucağına almayı
nasip etsin inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:Saruboceq:

bende 1 kez aynı acıyı yasadım rabbim kimselere tattırmasın banada bidaha yasatmasın inşallah

bu konuda neler düşündüğünüzü merak ediyorum arkadaşlar

bu soruya aslında ikisinide yaşıyan cevap verebilir çünkü herkez için yaşadığı daha zordur ben 4 yıllık evliyim hiç hamiş kalamadım ve bunu bir eksiklik gibi hep görüyorum
aslında ikiside çok zor
kimisi düşük yaparak sınanıyo
kimisi hiç hamile kalamayarak
rabbim herkeze hayırlı zamanda ve hayırlı evlatlar nasip etsin inş
ve bu imtihanda kazanlardan eylesin inşşşşşşşşş:Saruboceq:

düşükte en azından hamile kalınabildiğini görüyosun ama hamile kalamayınca insanın umutları tükeniyo bazen...
ne hamile kaldım ne düşük yaptım...
hamile kalamamak çok acı ama eminim ki düşükte bi o kadar acıdır seçim yapamıcam...

ben ikisini de yaşadım 3 yıl hamile kalamadım 3 yılın sonunda kaldım ama düştüler ikisi de çok zor ama düşük yapınca insan en azından kalabiliyorum diye düşünüyor diğer türlü hiç olmayacakmı acaba diye sürekli kafana takılıyor
he bi de düşükten sonra hamile kalmak var ki o da çok zor ha düştü ha düşecek diye geçiyor günlerrr
Allah herkesi farklı şekilde imtihan ediyor kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez sabrın sonu selamettir hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah

İkiside çok acı,4,5 aylık hamileyken düşük yaptım ve
4 yıldan beride hamile kalamıyorum,
Allah tüm isteyenlere hayırlısıyla evlat nasip etsin inş.:Saruboceq:

bencede allah ıkısını de yasatmasın.ikiside çok zor.kaybetmek de çok acı bir sey...ben de bebeğime uzun süre sonra kavustum.şöyle bir düşünecek olursam iki durumu kıyaslayınca bana göre hamile kalamamak daha zor bir durum.sürekli bir karamsarlık durumun zaten var.bir de üstüne cevre baskısı ve sorular tuz biber oluyor.kusurlu eksik gözüyle bakılıyor.ben bu konular acılınca sanki bir kusur işliyormusum gibi omuzlarım çökerdi.başımı kaldıramazdım.en acı sekılde yasadım bu durumu. o yüzden hep dua ederim bekleyenlere.allah isteyen herkese nasip etsin.yasamıs biri olarak beklemek cok zor biliyorum.ama umutsuz olmamak lazım.hiç beklemedıgımiz anda geliyor bu yaramazlar....

bu soruya ben kendim cvp veremem ama geçen bebeği olmayan dostuma sordum bu soruyu aşılaması tutmamıştı ve çok üzgündü keşke hamile kalsaydımda düşseydi dedi ne tepki vereceğimi bilemedim 6 senedir bekliyor bebek için açıklaması beni çok etkiledi
hamile kalıp düşük yapsaydım en azından doğurgan olduğumu bilirdim ileride bi bebeğim olacağı anlamına gelirdi imkansız olmadığını anlardım dedi hak verdim ne diyeyim Rabbim dileyen isteyen herkese versin ve düşmesin niye böyle düşünüyorsunuz dua edin hem hamile kalın hemde sağlıcakla kucağınıza alın inşallah
Allah yar ve yardımcınız olsun a.s.

Bencede hamile kalamamak daha kötü, insanı karamsarlığa iter, Sanki hiç olmayacakmış gibi düşünür insan, ama düşük yapanlar umutlulardır, tekrar olabilir düüşüncesi motive eder düşük yapanı. Rabbim herkesin gönlüne göre versin, bende test yaptım pozitif çıktı yarın doktora gidicem bakalım ne dicek.

bu soruya ben kendim cvp veremem ama geçen bebeği olmayan dostuma sordum bu soruyu aşılaması tutmamıştı ve çok üzgündü keşke hamile kalsaydımda düşseydi dedi ne tepki vereceğimi bilemedim 6 senedir bekliyor bebek için açıklaması beni çok etkiledi
hamile kalıp düşük yapsaydım en azından doğurgan olduğumu bilirdim ileride bi bebeğim olacağı anlamına gelirdi imkansız olmadığını anlardım dedi hak verdim ne diyeyim Rabbim dileyen isteyen herkese versin ve düşmesin niye böyle düşünüyorsunuz dua edin hem hamile kalın hemde sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

arkadaşınızı çok iyi anlıyorum

arkadaşlar ikiside zor ama lütfen dualarımıza dikkat edelim bende 3 düşük yaşadım.ama allah hem gebe kalmayı hemde bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

dün 3. kez bebeğimi kaybettim. senağlama çok acı bir durum hemde çok. ama hiç kalamamak da niye olmuyor diye bunalıma iter herhalde insanı. Rabbim hepimizi sevindirsin inşallah.

benimde ikinci aşılamam tutmuştu ama sağlıklı gelişmediği için dün aldılar maalesef. bende keşke kalamasaydım dedim hep. herhalde herkes kendi içinde bulunduğu ruh haline göre cevap veriyor. Allah'tan benim bir oğlum varda teselli bulabiliyorum. Rabbim kimselere aratmasın.

Bence dua ederken çok dikkat etmeliyiz, bence ikiside çok zor, o yüzden Allah tan hep hayırlısını istiyor diliyorum. Rabbim bizleri bu acılarla imtihan etme Ya Rabbim..:Saruboceq:

Sabır;Rahman'ın katından bir müjdedir,
Sabır;olgunluktur, Sabır;erdemdir,
Sabır;sabredenin en yakın dosturdur,
Sabır;sevgiye açılan yoldur,
Sabır;en büyük mükafattır,

Allah sabredenlerle beraberdir.

X