hamile olamamak mı daha acıdır, düşük yapmak mı?

tşk ederim canım doktor kendiliğinden düşer dedi ama dün sadece kana benzer kahverengi akıntım oldu bel ağrım var ama hala kanamam başlamadı drum 1 hafta bekle dedi beklemelimiyim kendiliğinden düşer miş düşmez mi bi psikoloji çok kötü kendi kendimi yiyip bitirdim iyice çok korkuyorum hemen başka bi doktora mı gitsem acaba sen kürtaj olmak için beklemişmiydin ama seninki 12 haftalıkmış benim ki 6 haftalıktı şuanda hala içimde düşmüyor zehirler mi bilmiyorum çok çaresiz ve üzgünüm ne olur aynı durumu yaşayanlar yazarsa belki biraz içim rahatlar cvp bekliyorum lütffeeennn

asumancım çok geçmiş olsun çok üzüldüm beni hatırladınmı üçüz bebeklerimi kaybetmiştim hala dr a gitmediysen bence biran önce git ve kürtajdan korkma anesteziyle hiçbirşey anlamadım ben bu şekilde beklemek sana zarar verebilir bildiğim kadarıyla ölü embriyo zehirleme yapıyormuş allah korusun seni korkutmak istemem ama bence bekleme canım tekrar anne olman dileği ile allah sabır versin seni çok iyi anlıyorum hoşçakal...

ben iki defa düşük yapmış biri olarak düşük yapmak en acısı dıyorum bazı arkadaslar gelecekte hamile kaldıgını bılmek umut olabilir diyor ama şunu da gözardı etmemek gerekirki her yapılan düşük ve kürtaj rahimin yapısını bozuyor ve insanı bir sonraki hamilelikten uzaklaştırıyor.Dilerim rabbim herkese gönlündekini nasip etsin

gebe kalamamak nasıl bir duygu bunu beş aydır yaşıorum önceki hamileliiğim süpriz olmuştu istemeden ve beş aylık düştü acısını tarif edemem içim yandı.....ben hemen hamile kalınır sanıodum ama düşündüğüm gibi olmadı her ay tek çizgiyi görmek beni çok yıpratıo....

gebe kalamamak nasıl bir duygu bunu beş aydır yaşıorum önceki hamileliiğim süpriz olmuştu istemeden ve beş aylık düştü acısını tarif edemem içim yandı.....ben hemen hamile kalınır sanıodum ama düşündüğüm gibi olmadı her ay tek çizgiyi görmek beni çok yıpratıo....

Aynen canım.Ben de ilkinde sürpriz bir şekilde hamile kaldım.Kürtajın ardından 4 aydır deniyoruz.Henüz olmadı.Ama olacak,inanıyorum:Saruboceq:

bence hamile olamamak, çünkü diğerinde en azından hamile kalma umudu var düşük olmaması için ilaçlar iğneler var ama hamile kalamamak o umudunun hiç olmaması bence çok daha kötü diye düşünüyorum.

ikiside çok farklı durum.hamile kalamamak ayrı düşük yapmak apayrı.ilk çocuğum 3 sene hap kullanımından sonra bırakmıştım hapı 4-5 ay sonra hamile kaldım olmayacak diye çok korkuyordum negatif çıkan testler beni çok üzüyordu.hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu.şimdi kızım 1.sınıfa gidiyor allahım uzun ömürler versin herkesin çocuğuna.sağlıkla büyüsün hepimizin çocukları.allah olmayanlarada versin hayırlısıyla ve sağlıkla.
bu sene 2.ciyi düşündük tek denemede hamile kaldım o kadar uzun zaman olmuşki unutmuşum hamilelik nasıldı ne hissedecektim.düşük yapacağım aklımın ucuna gelmezdi hep rahat bi hamilelik geçireceğimi düşünüyordum ta ki lekelenmeler başlayıncaya kadar.1 hafta geriden geliyordu bebeğim 6 haftalık kadardı düşük yaptım.içimden kopuşuna kadar herşeyi hissettim.düşük olmaması için ilaçlar iğneler vs var diyorsunuz ama düşecekse düşüyor tutamıyorsunuz.o kadar üzüldüm ağladım kulağımdan kalp atışının ritmi gözümün önünden ultrason görüntüsü gitmedi bir türlü.tekrar hamile kalırım nasılsa diye bile düşünemiyor insan bazı arkadaşlarım demişler ya hani içinizde umut olur nasılsa hamile kalabiliyorum dersiniz diye ama inanın öyle olmuyor düşük yapınca tüm cesaretiniz kırılıyor aynı şeyleri yaşayacağınızı düşünüp denemek bile istemiyorsunuz.hamile kalamamakta üzücü tabii ki onunda tedavisi var ama olmadımı olmuyor olacağı varsada oluyor.herşey allahtan allahım hayırlısını sağlıklısını versin.ben 30 eylülde düşük yaptım atlattım mı şoku kendim bile bilmiyorum ultrason görüntüleri gebelik testleri hala duruyor atamıyorum bir türlü.allahtan dileyin canlarım hayırlı zamanda nasip etsin allahım tüm isteyenlere.ikiside çok zor hamile allahım ikisinide yaşatmasın kimseye.

bende gebe kalamamak zor gibi geliyo belkide düşük yaşamadığım içindir ama olmaması da çokk zor bunu çokkk iiyi biliyorum
en azından onda hamile kalabildiğinizi biliyosunuz
rabbim böle şeylerle kimseyi sınamasın inşlhhhh

hamıle olamamak daha kotu sanırım
cunku belkı hıc haamıle kalamayacaksın belkıde ve bunu bılmıorsun hep aklında soru ısaetlerı var
ama dusurdugunde bılıorsunkı yıne hamıle kalma olayın fazla

Evlendiğim günden beri anne olmak için ugrastim ilk on bir ay iliskiye göremiyorum esimi bardağa bosaltip siringayla çekip icime boşaltıyorum biurku ölmüyordu çok üzülüyorum sonra vajinismusu astık derken esimin küçükmem geçirdiği bı ameliyat sonrası cocuk sahibinolamayacagimizi öğrendik o gün olmuştum zaten sonrası gunle çok sikiciydi nyseki biraz ugrastan sonra bize bı kapı açıldı bı kaç sperm bulunrsa testislerden olabilirdi dendi ilk denemeyi 2008 Mayıs'ta yaptık tutmadı 2009 Haziran'da ikinci deneme yapıldı ve benbsuanda 26 haftalık hamileyim düşük yasamadım or hamile kaldım icimde mucize taşıyorum ikiside çok ağırdır hiç hamile kalamayana bu da ağır gibi gelir ama bide çok çok zor hamile kalıp kaybedenler var Allah kimseye iki durumufa yaşatmasın inşallah

Tabiki hamile kalamamak 5senedir ilaçlarla iğnelerle mücadele veriyorum hastanen kapısından ümitsiz anne olamıyacağını bilip çıkmak nasıl acı verici biliyormusun en acı verici bişey tedavilerin socuçsuz kalamsı ama sizin şansınız var bizim yok düşükte belki acıdır ama hiç değilse anne olma şansımın olduğunu biliyorum derim ama böyle insanın canını okadar çok acıtıyor ki anlatılmaz bişey neyazacağımı bile bilemiyorum anne olmaya dair kelimeler ağzım da düğümleniyor böyle bir konu nun açılması bile bana okdar yanlış geliyor annelik kadar güzel bir duygu varmı anne olmak hayatta istediğim ençok şey hayır düşük yaptığını söyle ama hangisi daha acı diye sorma arkadaşım bundan daha acı bişey yok bizimgibi anneolamayanlar için bizi daha çok canımız acıyor

Son düzenleme:
X