hamile olamamak mı daha acıdır, düşük yapmak mı?

BENCE HAMİLE KALAMAMAK ÇOK DAHA ZOR....
TABİKİ HER ACININ YERİ ÇOK AYRI...İKİSİ DE ÇOK ZOR.............
BİŞEYE SAHİP OLAMAMAK İNSANIN İÇİNİ YER BİTİRİR...ÇOK ÜZÜCÜDÜR...
AMA BİŞEYE SAHİP OLUP KAYBETMEK HİÇ SAHİB OLAMAMAKTAN DAHA AZ ACITIR İNSANIN CANINI....
HAMİLE KALAMAMAK,,,,,İNSANI ÇOK YORAN,ÇOK ÜZEN,YIPRATAN VE EKSİK HİSSETTİREN BİR DUYGU...
DÜŞÜK YAPMAK TA ÇOK ACI AMA EN AZINDAN ETRAFINDAKİLER SANA ÇOCUĞU OLMUYOR DİYE ACIYAN GÖZLERLE BAKMAYACAK...
EN AZINDAN HAMİLE KALABİLMEK SEVİNCİNİ YAŞAMIŞ,,,O MUTLULUĞU TATMIŞ...
ONU İÇİNDE HİSSEDEBİLMİŞ..........
OYSA HAMİLE KALAMAYANLAR BU MÜTİŞ DUYGULARIN HİÇ BİRİNİ TADAMADI................:a015:

bencede hamile kalamamak daha zor ben anneliği birkez tattım çok şükür ama sanki hiç anne değilmişim gibi yine anneliğe hasretim 13 aydır bebeğim olmuyo artık olmuyo duygusunu kabullendim hiç olmasa bir yavrum var deyip kendimi avutuyorum allahım ona uzun ömürler versin inşallah bizlerde birgün hamile kalırız...

hamile kalamamak bir belirsizliğin bitmeyen uzantısı heray olan umudunu kaybetmek ki en bitti dediğin anda bile bi umudun muhakkak oluyor ama bende 5yıl bekledim hamile kalabilmek için inanın şuan yaşadığım korkuyu hiç yaşamadım 5 yıl boyunca.2aylık hamileyim 1aydır hergün ya kaybedersem korkusunu yaşıyorum.daha önce öyle acı bi tecrübe yaşamadım inşlh ta yaşamam ama inanın o duyguyu yaşadıktan sonra onu kaybetmek çok daha zor olsa gerek allahım inşlh yaşatmaz kucagıma almayıda nasip eder ama kesinlikle kalamamak daha awutucu bi seçenek gibi geliyor bana...

Bence hamile kalıpta kaybetmek daha acı olsa gerek. Canından can kopup, seni bırakıp gidiyor. Ama hamile kalmak için uğraşanlar her ay umutla, azimle belki bu ay kalırım diye çaba gösteriyolar. Bana göre bebeğini kaybetmek daha acı. İnşallah hepimiz bir an önce hamile kalıp, sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.

ikisinin de acısı kendi içinde insana neler neler yaşatıyor.ben hamile kalamıyorum her geçen gün biraz daha tükeniyorum sanki.kalabildiğimi görsem diyorum hep ama sonrası da önemli tabiki.ama bi de düşük yapanlara sormak lazım onlar da aynı şeyleri hissediyorlardır eminim.

BENCE her ikiside.önceden hamile kalamıyodum.ay sorun kimde niye doktora gitmiyonuz...kusur kimde diyorlardı..milletin çenesi susmuyodu.hamile kaldım.bebeklerimi kaybettim.şimdide ne den ölüyo bu bebekler ne yapıyonda öldürüyon diyorlar...yani her ikisindede milletin çenesi susmaz oldu.ama neler yaşadıgımı düşünmeden patavatsız konuşanlara çok kızıyom...
her ikisinide yaşadım ikiside çok kötü bence...

ne kadardır bekliyosun canım hamişliği

canım benim 1 yıl 1 ay oldu evleneli ve bebekde henüz olmadı. Dr. gittik eşimin ve benim testlerimiz yapıldı cok şükür iyi cıktı. Bende pko var ama çok ileri değil ve troid var ama oda cok etkilemiyor yani sonuclar iyi. Şimdi adetin 3.günü gidicem yumurtlama takibine başlıcaz bu ay yani klomen vs.. artık tedavime ilk adımımı atıcam hayırlısı olsun. İlk zamanlarda hemen olsun istiyodum ama olmadı şimdide diyorumki bu hap tedavimde olsun aşılamaya kalmayayım inşallah diyorum. Sen ne zamandır istiyosun canım bebiş ?

2sinide 2 kere yasadım hamile kalamamak çok kötü bir belirsizlik etrafın lafı her dewasında hamilemisin lafları beni çok üzüyordu her bayramda akrabalarla karsılasmak ve hep aynı soruları duymak beni yedi sonra 2 kez hamile kaldım ama 9aylık çalısmalardan sonra o kadar güzel bir duyguyduki eşimin bana bakışı degişti gözlerinin içi gülüyordu sonra acı son düşük 7 haftada ona okadar alısmısızki içimdeki boşluk hala bitmedi sonra insanların acımasızca lafları nasıl düşürüyon lafları bu sefer sana acıyan gözler ikiside inan çok zor ama onun varlıgını hisedip bir anda gitmeside çok zor kusura bakmayın çok uzattım içimi dökmek istedim...

İki sene süren bir tedavim vardı ama bir türlü hamile kalamıyordum.Düşük yapan arkadaşları hayretle karşılıyordum
Allah'ım bir hamile kalsam
onu sımsıkı tutarım içimde diyordum.
Tedavilerimi biraktıktan sonra hiç beklemediğim
bir zaman hamile olduğumu öğrendim sevinçle göz yaşlarım birbirine karışmıştı.
Sımsıkı tutundum bebeğime ama o benimle kalmayı istemedi
ve kalbi durduğu için koptuk birbirimizden.
Ardırdan bir hamilelik daha ama bukez sevimemiyordum
daha çok korku sarmıştı bedenimi ya tekrar kalbi durursa diyordum ama
daha onu göremeden düştü gitti meleğim.
Şimdi hamile kalmak mı yoksa kaybetmek
mi daha acı ayırt edemiyorum.
Her ikisinin de psikolojisi farklı ama ikinci kayıptan sonra
bambaşka bir kişi oldum içine kapanık kimseyle konuşamayan.
İşte bile arkadaşlarımla diyologlarım bozuldu
kimle konuşmak istesem boğazımda düğümlenir oldu herşey.
Susuyorum susuyorum susuyorum...
şimdi tekrar hamile kalmak çok korkutuyor beni.............
Meleğimi kaybetmek yerine umutla beklemeyi tercih ediyorum artık....
Zamanı var diyorum herşeyin.....
Rabbim istediği zaman herşey olur diyorum.............

Çok uzattım galiba yazmak konuşmaktan daha kolay sanırım....
İçimi dökesim geldi sizlere...

2sinide 2 kere yasadım hamile kalamamak çok kötü bir belirsizlik etrafın lafı her dewasında hamilemisin lafları beni çok üzüyordu her bayramda akrabalarla karsılasmak ve hep aynı soruları duymak beni yedi sonra 2 kez hamile kaldım ama 9aylık çalısmalardan sonra o kadar güzel bir duyguyduki eşimin bana bakışı degişti gözlerinin içi gülüyordu sonra acı son düşük 7 haftada ona okadar alısmısızki içimdeki boşluk hala bitmedi sonra insanların acımasızca lafları nasıl düşürüyon lafları bu sefer sana acıyan gözler ikiside inan çok zor ama onun varlıgını hisedip bir anda gitmeside çok zor kusura bakmayın çok uzattım içimi dökmek istedim...

Sanırım ikimizde aynıyız ikimizde burasını dertleşmek için seçmişiz....
Bakın ben benden gidiyorum görmüyor musunuz deyemiyorsun değilmi...
Çekin o acıyan bakışlarınızı diyemiyorsun.........
Seni ancak senin yaşadıklarını bilen anlayabilir.....
Burada anlatmak istediklerini anlat isteyen okur isteyen okumaz ama sen kendini daha rahat hissedersin.........Rabbim gönlümüze göre versin...

bence her ikiside kötü.ikisindede evlat sahibi olmanın ne kadar zor olduğunu anlıyorsun.annelik duygusunu yaşamayacağım diye korkuyor insan.

ben henüz o güzel duyguya erişemedim çok istememe rağmen. bu yolda çok emek harcıyorum.istemedende olsa çok ağlıyorum ve üzülüyorum.benim derdim bana yetmezmiş gibi birde etrafımdaki insanların bana soruları bakışları beni dahada yıpratıyor.bazen isyan ediyorum bazen tövbe diyorum. yane gerçekten ben ben olmaktan çıkıyorum.bunun acısını çok ii anladım.ya anne olamazsam korkusu çok kötü kızlar.ah diyorum bazen benimde bir meleğim olsa onu hissetsem kuzum diyebilsem ama olmuyor. tabiki onu tam bulmuşken kaybetmek daha acıdır eminimki.rabbimkimseye vermesin böle acıları yane bana sorarsanız hamile kalamamak acııı çok acı ama ya kalırda kaybedersem diye düşündüğümde bana daha ağır geliyor....rabbim tüm isteyenlere içlerinde banada hayırlı evlatlar versin inşallah...

Sanırım ikimizde aynıyız ikimizde burasını dertleşmek için seçmişiz....
Bakın ben benden gidiyorum görmüyor musunuz deyemiyorsun değilmi...
Çekin o acıyan bakışlarınızı diyemiyorsun.........
Seni ancak senin yaşadıklarını bilen anlayabilir.....
Burada anlatmak istediklerini anlat isteyen okur isteyen okumaz ama sen kendini daha rahat hissedersin.........Rabbim gönlümüze göre versin...

amin canım Allah isteyen herkeze nasip etsin ama çok üzülüyorum bazen bide sen düşük yaptıgını anlattıgında ben neler yaptım hamileyken bişeycik olmadı demezlermi şunu anlatamıyorsun verende Allah alanda sen yaşadıklarını anlatıncada amannnn ne olcak ki küçücük et parcası diyolar ama üzülmüşün kimsenin umrunda degil bazen içinden geçeni eşine bile anlatamıyorsun üzülür die anlayacıgın hamile kalamamak ta zor düşük yapmakta

benc eher iikisi de aci...cunku birinde bebegim olmuyor diye uzuluyorsun,digerinde de bebegimi kaybettim diye...Allah isteyen herkese versin ..

hamile kalamamaanın hiç zorluğu yok bence
olmuyo bitti
gidiyon ya tüp bebek ya aşılamaa
bigün mutlaka tutuyo
ama düşük öyle değilki
helee sebepsizz düşüyor ve ölüyorsaa
insanın eli kolu bağlı oturuyonn

bence hamile kalamamak dipsiz,ışıksız bir kuyu.doktor deyip medet umduklarım 2 yıl boyunca göremediler hastalığımı.üzüldüğüm için ben suçlandım;ne çevremdeki insanlar anladı ciğerimin nasıl yandığını,ne de doktorlar.nihayet doğru doktor,doğru teşhis ve doğru tedaviyle hamile kaldım ama mutluluğum çok kısa sürdü.kalp atışlarını bile göremediğim bebeğime hala ağlıyorum ama en azından hamile kalabilmiş olmanın verdiği umut aydınlatıyor içimi,artık dipsiz kuyuda değilim.
Rabb'im isteyen herkese en kısa zamanda hamileliği ve ardından bebeğini kucağına almayı nasip etsin.

eminim hamile kalamamakda çok üzücüdür.her ay hüsrana uğramak hiç kolay olmasa gerek ama en azından bir umudun oluyor.ama düşük öyle değil.bunu yaşadım ve hala içim sızlıyor.tekrar gebe kalmak istiyorum ama gene bebeğimin kalbi durur diye çok korkuyorum.doktor kalbi atmıyor kürtaj olmalısın deyince yıkıldım resmen,o kadar büyük bir üzüntüki anlatamam.içinde büyümeye başlayan bir canlı var.yavrun,canın,minik meleğin bırakıp gidiyor seni.sevincin kursağında kalıyor.günlerce elimle karnıma dokunup ağladım.inanın çok zor kızlar.rabim kimseye yaşatmasın bunu.
her kim isityorsa rabbim evlat sahibi olmayı nasip etsin.
sakın hamile kalamamak acı değildir diye düşündüğümü sanmayın.o duyguyu tatmak için her ay hevesle beklemek ve sevinememekde çok acı elbet.sadece bebeğini kaybetmiş bir anne olarak duygularımı paylaştım sizle.
bebiş bekleyen üzülen arkadaşlarım var kk da.bende onlarla üzüntü duyuyorum ve gene hamile kalırsam söylemesemmi bir süre diye düşünür oldum.sırf üzülmesinler diye.
rabbim herkezin gönlüne göre versin.

canım benim 1 yıl 1 ay oldu evleneli ve bebekde henüz olmadı. Dr. gittik eşimin ve benim testlerimiz yapıldı cok şükür iyi cıktı. Bende pko var ama çok ileri değil ve troid var ama oda cok etkilemiyor yani sonuclar iyi. Şimdi adetin 3.günü gidicem yumurtlama takibine başlıcaz bu ay yani klomen vs.. artık tedavime ilk adımımı atıcam hayırlısı olsun. İlk zamanlarda hemen olsun istiyodum ama olmadı şimdide diyorumki bu hap tedavimde olsun aşılamaya kalmayayım inşallah diyorum. Sen ne zamandır istiyosun canım bebiş ?

canım ben 5 aydır istiyorum olmadı bu ay 5. ay ama olmadı hissediyorum şimdiden 6,7,8 devam edecek gbi geliyo:çok üzgünüm:

X