hamile olamamak mı daha acıdır, düşük yapmak mı?

beklemek çok kötü ama

Buldum deyip kaybetmek çok çok zor, kendinizi suçlarsınız sonra eşinizi sonra annenizi herkeste bir şey bulursunuz. Öyle bir psikolojiki senağlama Şunu yaptımda mı oldu neden böyle oldu nerde hata yaptım gece olur başınızı yastığa koyunca hep bunlar geçer aklınızdan.:çok üzgünüm:

bende her 2 durumu yasadım.yanı 2 düşüğüm oldu.hemde cok sancılı bir sekilde oldu.2 ay yerimden kalkmadan yattım ama olmadı düştü.ve şimdi hamile kalmayı bekliyorum.hamile kalamadığınızda birsürü tedavi yöntemleri var.ama düşüklerde olmayabiliyor.benim tanıdığım 13 düşük yaptı.herşeyı denediler.ama olmuyor.hamile kalıyor ama düşüyor.yanı anneliğe ilk adımı atıyor ama gerisi gelmiyor.çok zor olsa gerek.her hamile kaldığımızda acaba yine kaybetme korkusu.kaybetme korkusunun nasıl olduğunu bilirsiniz.ama hamile kalmayanların kaybedecek birşeyı yok.kalabilme umutları var.
ben düüklerden sonra vucudum geç toparıyor sanırım cunku 2 gebeliğimdede geç hamile kaldım.eğer allah göstermesin 3.ve 4. düşükler yasanırsa belkide birdaha hiç gebe kalamayacağım.yanı hamile kaldığımızı bilmek yetmiyor.
her 2 durumda çok zor.sahip olamamak ve sahıp oluğunu kaybetmek.kaybetmek daha kötu sanırım.kendi sağlımız bile etkileniyor bu durumdan düşük deyip geçmemek gerek.

ben 14 aydir bekliyorum, en korktugum bu kadar beklediktan sonra hamile kalip dusuk yapmak. o yuzden hep, dusukle sonuclancaksa Allahim hamile kalmayayim diye dua ediyorum. cok korkuyorum.
ama inanin beklemek de cok zor dahasi gittikce zorlasiyor arkadaslar. Allah isteyen kimsenin kucagini oyle ya da boyle bos birakmasin, amin.

22 ayda hamile kaldim 10. haftada kalbi durdu bebegimin.
tam hamile kaldigim ay "Allah'im beni boyle sinama demistim" dilim tutulsaymis...
hemen hamile kalinca bu isyandan sonra aklima gelmsti bu sozum ve icime korku dusmstu;
sanirdim ki hamile kalamamak daha zor,
Allah kimseye yasatmasin kaybetmek cok ama cok daha zormus meger...................

Hamile kalamamak elbette çok üzücü, kötü bir durumdur.
Ama bulup da kaybetmek, varolan birşeyi yitirmek, ardından kendini suçlamak çok çok kötü inanın.
Ben şu an yeniden hamileyim ama gene düşük tehlikem var, her anım ya gene kaybedersem korkusu ile geçiyor, öyle zor bir durum ki.

Allahım keşke her iki durumu da kimselere yaşatmasa...

ınşallah isteyen herkes sağlıkla hamile kalır ve sağlıkla kucaklar meleğini.

Dinamiss geçmiş olsun canım, inşallah aynı şeyleri yaşamayacaksın, bol dua et arkadaşım.

Topiği biraz okudum da, hamile olmayı beklemekle düşük acısı kıyaslanamaz bence, ben de 2 senenin ardından hamile kalmış bir insanım, beklemenin ne demek olduğunu biliririm, iki bebeğimi kaybettim birisi 13 haftalıkken diğeri 9 haftalıkken, Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın, hamile kalmayı beklerken hayallerin var, umutlarını o hayallerle yeşertiyorsun ama kalıp da kaybetmek ve nedenini de bulamamk insanı korkutuyor, her düşük ruhundan da bir parçayı koparıp götürüyor, eskisinden daha yorgun, daha yıpranmış ve içine dönük oluyorsun. Allahım isteyen kadınların kucaklarını hayırlısıyla hayırlı, sağlıklı evlatlarla doldursun, amin.

Hamile kalamamak elbette çok üzücü, kötü bir durumdur.
Ama bulup da kaybetmek, varolan birşeyi yitirmek, ardından kendini suçlamak çok çok kötü inanın.
Ben şu an yeniden hamileyim ama gene düşük tehlikem var, her anım ya gene kaybedersem korkusu ile geçiyor, öyle zor bir durum ki.

Allahım keşke her iki durumu da kimselere yaşatmasa...

İnşallah isteyen herkes sağlıkla hamile kalır ve sağlıkla kucaklar meleğini.

hersey cok guzel olucak Insallah, buna inan sadece, Allah'im seni de bebegini de korusun, amin.

Dinamiss geçmiş olsun canım, inşallah aynı şeyleri yaşamayacaksın, bol dua et arkadaşım.

Topiği biraz okudum da, hamile olmayı beklemekle düşük acısı kıyaslanamaz bence, ben de 2 senenin ardından hamile kalmış bir insanım, beklemenin ne demek olduğunu biliririm, iki bebeğimi kaybettim birisi 13 haftalıkken diğeri 9 haftalıkken, Rabbim kimseye bu acıyı yaşatmasın, hamile kalmayı beklerken hayallerin var, umutlarını o hayallerle yeşertiyorsun ama kalıp da kaybetmek ve nedenini de bulamamk insanı korkutuyor, her düşük ruhundan da bir parçayı koparıp götürüyor, eskisinden daha yorgun, daha yıpranmış ve içine dönük oluyorsun. Allahım isteyen kadınların kucaklarını hayırlısıyla hayırlı, sağlıklı evlatlarla doldursun, amin.[/QUO

çok göreceli bir kavram. 8 seneye yakın hamile kalamadım. artık asla hamile kalacağına inanmıyorsun. anne olamayacağına emin oluyorsun. sonra iki hamilelik ve iki düşük. tabiki çok zor günler yaşıyorsun. ama en azından biliyorumki hamile kalabiliyorum. anne olmaya bir adım daha yaklaştım.

Çok teşekkür ederim kızlar, dualarım bebek isteyen herkes için.
ınşallah hepimiz sağlıkla hamileliği atlatır ve sağlıkla sevdiklerimizle beraber büyütürüz meleklerimizi.

kaybetmek çok acı.ben bir bebeğimi kaybettim.şimdi allahım inşaallah kucağıma almaya nasip eder ikinciye hamileyim.ama inan o kaybetmenin verdiği korku çok beter.Rabbim bana ve kimseye yaşatmasın.
ama diğer duygunun da çok acıttığını biliyorum.insanın içi nasıl yanıyor onuda biliyorum.ve diyorum Allah isteyen herkese tez zamanda miniklerine kavuştursun.benim gibi bebek bekleyen tüm herkesede sağlıklı hayırlı evlat versin.onları kucağımıza almayıda nasip etsin.

Bebeğim olmuyor diye kahrolan arkadaşım şimdi bebeğiyle beraber ninniler söylüyor neler neler bense 3 defa keybettim bebeklerimi, acısı dağ gibi büyük bende öyle kolay hamile kalan biri değilim ama keybeden biriyim belkide hiç anne olamıycam bilememki geleceğimi beni neYİN beklediğini hamile kalamamak da zor ama kaybetmenin acısı bambaşkaİMİŞ:çok üzgünüm:

Bebeğim olmuyor diye kahrolan arkadaşım şimdi bebeğiyle beraber ninniler söylüyor neler neler bense 3 defa keybettim bebeklerimi, acısı dağ gibi büyük bende öyle kolay hamile kalan biri değilim ama keybeden biriyim belkide hiç anne olamıycam bilememki geleceğimi beni neYİN beklediğini hamile kalamamak da zor ama kaybetmenin acısı bambaşkaİMİŞ:çok üzgünüm:

canım benim ümidini kaybetme.tabiki sende birgün anne olacaksın aksini düşünüp canını daha fazla yakma.çok zor bunu anlıyorum.Allah inşaallah en kısa zamanda sanada acılarını dindirecek bir melek versin.bunu çok içten söylüyorum inan.ama nolur yeterki umutlu ol sen canım:1hug:

bende hep derdimki , Allahım bari hamile kalayım o tadı alayım derdimmm..ama düşük yapıp acılar çeken arkadaşları görünce, hem manevi hemde fiziki acıları gördükçee kendime yuhhh Hülya deidm..Duaya bak Allahtan acı istemişim dedim..o yüzden sanırım bebek özlemiyle yansamda bu halimmm herşeyden daha iyidir..

bende 3 kere dusuk yaptım en sonuncusu 1 ay once oldu ama bence hamıle kalamamak o duyguyu 1 kere bıle olsun yasayamamak cok acı olsa gerek kendı adıma konsuuyorum hıc hamıle kalamasaydın herlade cok uzulurdum kahrolurdum hıc olmazsa bılıyorumkı hamıle kalabılıyorum sukurler olsun dusuk yapıyoruz tabıkı oda cok acı bı tecrube ama napalım 1 ay sonra gececek yenı bı bebek dusunmeye baslıycaz ama hıc olamaması bence coook daha acı allah herkese o duyguyu yasatmayı nasıp etsın kımse bebişsiz kalmasın ınssallah.

ben 1 yıl sonra hamile kaldım hayatımın en güzel anıydı hele kesesi en güzel çiçekten bile güzeldi en güzel aşktan bile güzeldi ama sürmedi 11 haftalıkken kürtaj oldum her gün meleğime onu çok sevdiğimi onu çok istediğimizi anlattım ama olmadı belki sağlıksız hayırsız olacaktı deyip acımı hafiflettim hangisi acı derseniz kafam karışık, oldu diye artık daha rahatım ama onu kaybettmek hayırlısı böyleymiş diyorum bilmiyorum ikisi de acı onu biliyorum

of offfffffffff ikiside cok zo olsa gerek beşına gelmeyince kımse anlayamaz cok kolay hamile kaldım ama hamile oldumu duydugum andan itibaren hiç kimseye sevinerek bi hamileyim diyemedim yaaaa cünkü kanamam oluyor b hcgm düşük degerde ileliyor doktor olumsuzluklardan bahsediyor napcamı bilemiyorum hayırlısı olsun dewkten baska yapacak hiç bişey yok ve dualarınızı beklıyorum arkadaslar.........

ben 1 yıl sonra hamile kaldım hayatımın en güzel anıydı hele kesesi en güzel çiçekten bile güzeldi en güzel aşktan bile güzeldi ama sürmedi 11 haftalıkken kürtaj oldum her gün meleğime onu çok sevdiğimi onu çok istediğimizi anlattım ama olmadı belki sağlıksız hayırsız olacaktı deyip acımı hafiflettim hangisi acı derseniz kafam karışık, oldu diye artık daha rahatım ama onu kaybettmek hayırlısı böyleymiş diyorum bilmiyorum ikisi de acı onu biliyorum

seni cok ıyı anlıyorum arkadasım üzülme demek kolay ama insanin içi acıyor ya allah yardımcımız olsun rabbım en kısa zamanda gönlününmuradını versın bende suan cok yeni hamıleyım awa sorun yaaşiyorum bende hazırım heran bı olumsuzluga cok acı rabbım kımseye vermesın aeo.....

slm kızlar bencede ikiside acı bende düşük yaptım en azından eşimde bende çocuğunuz yokmudiyenlere düşük oldu falan diyoruz bunu bile teselli olarak görüyoruzmafoldumben

Her ikiside zor arkadaşlar ama düşüğün acısı çok başka zor bizzat ailemde iki örnek var..Biri kız kardeşim 4 hamileliğide 5. 6. aylarda sonlandı onun gözünün yaşını gördükçe kendi acımın daha hafif olduğuna inandım ..oysa aylarca kıpırdamadan yattı yavrularını kucağına alabilmek için en küçük kızkardeşinin düğününe bile gelemedi yavrusuna bir şey olmasın diye o halleri hiç gözümün önünden gitmediği için o acının daha büyük olduğna kanaat getirdim...13 yıldır bende bebek istiyorum ancak hiç hamile kalamadım tevekkül ediyorum rabbim vermiyorsa vardır bir hayrı diyorum ..

X