hamile olamamak mı daha acıdır, düşük yapmak mı?

ne güzel yazmışsın arkadaşım rabbim bbekleyenlere yavrusunu kaybedip yüreği yananlara herkese yardım etsin sabır versin hayırlısını göstersin inşallah konu çok ilgimi çekti çünkü maalesef çok derinlerde bir yerde bende çok kötü bi düşünce olduğunu bilsemde bende hamile kalsamda düşükte olsa razıyım diye geçiriyordum içimden çünkü o zaman sanki kendimi böyle eksik hisstmeyecektim ahh bu toplumsal baskılar bütün bunlar bilinç altımdan geçenler gerçekte böyle şeyleri bilinçli olarak düşünmüyorum aklımdan geçmiyor ama işte bi yerlerde geçiyor demekki bu başlığı görünce anladım Allahım bekleyenlerinde kaybedenlerinde bir an önce kucaklarını doldursun

herkesin derdi kendine kötü ve acı... hepsi birbirinden kötü.. ama bence en kötüsü çok büyük zorlukla bebeğini dünyaya getirip.. alnına bi öpücük koyup.. tam herşey yoluna girdi derken ölüm haberini almak.. hem de acımasız ruhsuz bir doktor tarafından... suretini görüp kaybetmek aldığın kıyafetleri..bebek eşyalarını ağlaya ağlaya kaldırmak...ördüğün yelekleri giydirememek.. sadece yaptırdığın mezarına mevsimlik çiçekler dikmekle yetinmek çok acı birşey arkadaşlar... Allah hepimizin yardımcısı olsun... Sevgiler...

Bence dua ederken çok dikkat etmeliyiz, bence ikiside çok zor, o yüzden Allah tan hep hayırlısını istiyor diliyorum. Rabbim bizleri bu acılarla imtihan etme Ya Rabbim..:Saruboceq:

Sabır;Rahman'ın katından bir müjdedir,
Sabır;olgunluktur, Sabır;erdemdir,
Sabır;sabredenin en yakın dosturdur,
Sabır;sevgiye açılan yoldur,
Sabır;en büyük mükafattır,

Allah sabredenlerle beraberdir.

çok güzel yazmışsın, sabrediyoruz aslında ama bazen isyan noktasına gelebiliyo Allah isyan edenlerden etmesin inşallah, ama çok istiyoruz galiba çok isteyincede sabırsızlık oluyo maalesef

Son düzenleme:
herkesin derdi kendine kötü ve acı... hepsi birbirinden kötü.. ama bence en kötüsü çok büyük zorlukla bebeğini dünyaya getirip.. alnına bi öpücük koyup.. tam herşey yoluna girdi derken ölüm haberini almak.. hem de acımasız ruhsuz bir doktor tarafından... suretini görüp kaybetmek aldığın kıyafetleri..bebek eşyalarını ağlaya ağlaya kaldırmak...ördüğün yelekleri giydirememek.. sadece yaptırdığın mezarına mevsimlik çiçekler dikmekle yetinmek çok acı birşey arkadaşlar... Allah hepimizin yardımcısı olsun... Sevgiler...

galiba böyle acı bi durumu yaşadın, kesinlikle yaşamamış olsakta eminim hepimiz bu acıyla diğerlerini karşılaştıramayız bile Allah sabır versin

sağol arkadaşım.. her dert kendine özeldir..benimki daha iyi ya da kötü demeye hakkımız yok...kıyaslamak haddimize değil.. acılarla yaşamayı öğrenmek gerekiyor aslında... benim hamileliğim de zorluydu.. başka forumlarda hikayemden bahsettim biraz burada tekrarlamayacağım... ama şunu söyliyim hayatımızdaki herşey aslında çok önemli ve çok değerli.. mesela ben hep yatmak zorundaydım..normalde yatmak ne kadar güzeldir..tembellik yapmak..kaygısızca tv seyretmek... ama günlerce yatınca dört duvar arasında, balkona çıkmak ya da masada yemek yemek bile o kadar değerli oluyor ki... demek istediğim herşeyden önce "sağlık" dileyin arkadaşlar... hem kendiniz için hem de doğmasını istediğiniz bebekleriniz için... "sağlık" olmayınca mutluluk da olmuyor malesef....sevgiler....

tabiiki bebegi kaybetmek daha aci
bebegini hissediyorsun ,onu icinde büyütüyorsun varligina alisip onunla konusmaya müzik dinletmeye basliyorsun ... ama bir gün bi bakiyorsun ki o artik senin yaninda degil !
Allahim hepimizin evlatlarini korusun evlat acisi hepsinden de beter ...
rabbim düsmanimin basina vermesin
hamile olmak istiyen arkadaslar ins. yakinda bebislerine kavusurlar
hamile olan arkadaslar sizde ins. saglikla meleklerinizi kucaklariniza alirsiniz

Son düzenleyen: Moderatör:
tabiiki bebegi kaybetmek daha aci
bebegini hissediyorsun ,onu icinde büyütüyorsun varligina alisip onunla konusmaya müzik dinletmeye basliyorsun ... ama bir gün bi bakiyorsun ki o artik senin yaninda degil !
Allahim hepimizin evlatlarini korusun evlat acisi hepsinden de beter ...
rabbim düsmanimin basina vermesin
hamile olmak istiyen arkadaslar ins. yakinda bebislerine kavusurlar
hamile olan arkadaslar sizde ins. saglikla meleklerinizi kucaklariniza alirsiniz

senide anlıyorum aslında ama ikisinde de hissedilen duygular çok farklı galiba, birinde ümitsizlikle karışık bi üzüntü diğerinde yani düşükte hayal kırıklığıyla birlikte bi üzüntü oluyo galiba

slm bilmiyorum düşük yapmak kötüymüş benim başımdan daha yeni geçti ilk bebişimdi daha

bence her ikisi icinde zor ve birisi hamile olamiyorum diye uzuluyor digeri dusuk yasiyorum diye allah kimsenin kucagini bos birakmasin ama sanirim dusuk dahada tehlikeli devamli dustu dusecek korkusu yiyip bitiriyor insani dusuk yapanlar iyi bilirler.

kızlar ya hamişlği yaşamak ne olursa olsun bana göre harika bi duygudur, yaşamamş olmak ise çok büyük bi eksiklik, çok isteyipte yaşayamamak benim gibi ise çok çok büyük bi eksiklik

3 aydır yüreğime ateş gibi düştü evlat hasreti bence Evlat hasretiyle kavrulmak daha kötü Diğerinde yani düşük enazından evladın olduğunu belli zamanda olsa beraber yaşamak güzel olmalı

of kızlar ya olacakmı, sorunum varmı neden hala olmuyo diye sıkıntı yapmak, ilişkidem nerdeyse soğumak ev daha bir sürü problem...hamiş olamamak daha kötü ya

mrb bende dün düşük yapmaya başladım 6 haftalıktı kese ve embriyo göründü fakat kalp atışı duyulmadı yıkıldım ölmüş meğerse dün de düşük yapmaya başladım doktorum kendilğinden düşer dedi düşmezse kürtaj yapıcaz dedi senin nasıl olmuştu yazarsan çok sevinirim çünkü kürtajdan çok korkuyorum

bence hamile kalamamak daha acı, düşük olsa insan yeniden hamile kalabileceğini bilir, ya yıllarca beklemek hamile kalmanın rüya olduğunu bilmek...
senağlama

mrb bende dün düşük yapmaya başladım 6 haftalıktı kese ve embriyo göründü fakat kalp atışı duyulmadı yıkıldım ölmüş meğerse dün de düşük yapmaya başladım doktorum kendilğinden düşer dedi düşmezse kürtaj yapıcaz dedi senin nasıl olmuştu yazarsan çok sevinirim çünkü kürtajdan çok korkuyorum

basın sagolsun arkadasım
allah bır daha yasatmasın bu acıyı hıc kımseye
ben bebegımı kaybedelı tam bugun 30 gun oldu
12 haftalıktı
normal kontrole gıtmıstık ama meger kalbı durmus
genel aneztezıyle aldılar bebegımı
bende cok korkmustum ama ıyı bır hekım tarafından yapılırsa korkulacak bısey yok
hıcbısey duymuyosun sadece 4-5 gun kanama olabılır olmayadabılır
ıkısıde normal bunyeyle alakalıymıs
allahım hepımıze saglıklı sıhhatlı evlatlar versın ınsallah

of kızlar ya ben kesinlikle hamiş olamamak daha kötü diyenlerdenim ama hikayelerinizi okuyunca gerçekten üzülyürum

basın sagolsun arkadasım
allah bır daha yasatmasın bu acıyı hıc kımseye
ben bebegımı kaybedelı tam bugun 30 gun oldu
12 haftalıktı
normal kontrole gıtmıstık ama meger kalbı durmus
genel aneztezıyle aldılar bebegımı
bende cok korkmustum ama ıyı bır hekım tarafından yapılırsa korkulacak bısey yok
hıcbısey duymuyosun sadece 4-5 gun kanama olabılır olmayadabılır
ıkısıde normal bunyeyle alakalıymıs
allahım hepımıze saglıklı sıhhatlı evlatlar versın ınsallah

tşk ederim canım doktor kendiliğinden düşer dedi ama dün sadece kana benzer kahverengi akıntım oldu bel ağrım var ama hala kanamam başlamadı drum 1 hafta bekle dedi beklemelimiyim kendiliğinden düşer miş düşmez mi bi psikoloji çok kötü kendi kendimi yiyip bitirdim iyice çok korkuyorum hemen başka bi doktora mı gitsem acaba sen kürtaj olmak için beklemişmiydin ama seninki 12 haftalıkmış benim ki 6 haftalıktı şuanda hala içimde düşmüyor zehirler mi bilmiyorum çok çaresiz ve üzgünüm ne olur aynı durumu yaşayanlar yazarsa belki biraz içim rahatlar cvp bekliyorum lütffeeennn

tşk ederim canım doktor kendiliğinden düşer dedi ama dün sadece kana benzer kahverengi akıntım oldu bel ağrım var ama hala kanamam başlamadı drum 1 hafta bekle dedi beklemelimiyim kendiliğinden düşer miş düşmez mi bi psikoloji çok kötü kendi kendimi yiyip bitirdim iyice çok korkuyorum hemen başka bi doktora mı gitsem acaba sen kürtaj olmak için beklemişmiydin ama seninki 12 haftalıkmış benim ki 6 haftalıktı şuanda hala içimde düşmüyor zehirler mi bilmiyorum çok çaresiz ve üzgünüm ne olur aynı durumu yaşayanlar yazarsa belki biraz içim rahatlar cvp bekliyorum lütffeeennn

hamile olamamakta çok kötü tabi ama düşükte hamile oldum derken kaybetmek buda çok kötü bulup bi anda kaybetmek başlamadan sona ermek ben bunu bi çok kişi gibi bende bunu yaşıyorum

X