- 22 Mayıs 2015
- 77
- 43
- 3
- 40
allah yardımcın olsun canım şimdi bebek biraz büyüsün annelik duyguların kabarsın bişeyciğin kalmaz o zaman 2. yi düşünürsün inşallah4 yildir bebek istiyor kocam. Evlendigimizden beri... mecbur tup bebek oldu. Zaten insallah yasarsa ilk ve tek bebegim olacak. Ayni sikintilara katlanamam yine. Umutsuzdu doktorlar. Ama israrla tutundu o bana. 6 haftalik daha.
Hep hayalini kurardim. Hamile oldugumu soyle haber vericem boyle surpriz yapicam diye. Sadece yanina oturdum.televizyon izlerken baba oluyosun dedim. Sevinmedimki surpriz dusuneyim... okadar evlat hasreti ceken varken ben sevinemiyorum yaa. Bebegi deil kendimi dusuunuyorum. Nasil gecer bu 9 ay. Ve sonrasi... ameliyat acisi falan... gogsumde bisey oturuyo. Bogazimi biri sikiyo. Nefesim daraliyo. Disari cikamaz oldum artik. Ve ogretmenim. Eylulde okula nasi gidicem ben. Simdiden kurbana kadar rapor almanin hesabini yapiyorum.
Bak şu an hala panik atağı hayatının yüzde seksenini kaplamış bi kadın olarak karşındayım. Bütüüün endişeni anlıyorum bu söylediklerinin hepsi benim aklımdan hep geçen şeyler. Daha ortada çocuk yok ama benim için doğum çook korkuç. İşin enteresan kısmı sezaryenden daha çok korkuyor olmam. Narkozz yiyemem ben ya uyanamazsam kafasındayım çünkü. Senin yapman gereken çözüme odaklanman. Bak hamilesin çok şükür yerleşmiş. Düşündüğün her şeyi doğum sonrasına ötelemeye çalış. Doğumu da düşünme. Herkes doğuruyo ya. Bitiyo bi şekilde. Biz acayip ayrıntı düşünüyoruz sorunumuz bu. Hastalık senaryosu kurmA, yakınlarıma bi şey olcak korkusu fln Bunları tüm gün yaşadığım gibi uyuyabildiğim zamanlarda rüyamda da görüyorum. Bi yakınıma bi şey oluyo ölüyomuş falan diye. Ağlayarak uyanıyorum. Zaten vücudumda her yerim ağrıyooo ve bence bunların hepsi ayrı kanserrin belirtisii. Bacağımda morluk gördüm geçenlerde. Yaklaşık iki hafta losemi olduğumdan emindim. Hala şüphelerim yok değil. Yaani seni çok iyi anlıyorum. Ama Panik atağa yenilme. Bırak ne halt olursa olsun. Sen olacakları değiştiremiceksin. Bu hissettiklerin sana bi şey de yapmicak asla. Şu an en değerli günlerini zehir ediyosun elinde değil biliyorum ama aklını dağıııtttAnlayan birileri var demekki beni. Bi de dr anlasa esim anlasa... 10sene oluyordur. 2 kez hastanede yattim. Xanax veya diazem... baska ilac da alamiyorum. İlaclardan korkuyorum cunku. Telkin dedin ya... biri ya da bi dr sunu desin bana. Atak geldiginde soyle yap sunu dusun kalk su cumleleri yaz biyere...
Herseferinde ayri ilac veriolar. Hicbirini icemiorum ama. Gerci suan bi ilac olsa icicem ama hamileyim( zaten hormonlar beni delirtti bi de ustune garip ataklar...
Yakinlarimi kaybetme korkusu...yalnizlik... ve turlu hastalik dusunceleri... simdi bi de dogum anindaki acilar eklendi bu hayallerin uzerine... nasi hayalse artik bunlar.... millet hayal kurarken gulumser ben atak geciririm. Millet hamileyim diye havalara ucar ben nasi dogurcam diye aglarim...
ne öğretmenisin canım? Ben de öğretmenim aslında hiç öğretmenlik yapmadım henüz ama4 yildir bebek istiyor kocam. Evlendigimizden beri... mecbur tup bebek oldu. Zaten insallah yasarsa ilk ve tek bebegim olacak. Ayni sikintilara katlanamam yine. Umutsuzdu doktorlar. Ama israrla tutundu o bana. 6 haftalik daha.
Hep hayalini kurardim. Hamile oldugumu soyle haber vericem boyle surpriz yapicam diye. Sadece yanina oturdum.televizyon izlerken baba oluyosun dedim. Sevinmedimki surpriz dusuneyim... okadar evlat hasreti ceken varken ben sevinemiyorum yaa. Bebegi deil kendimi dusuunuyorum. Nasil gecer bu 9 ay. Ve sonrasi... ameliyat acisi falan... gogsumde bisey oturuyo. Bogazimi biri sikiyo. Nefesim daraliyo. Disari cikamaz oldum artik. Ve ogretmenim. Eylulde okula nasi gidicem ben. Simdiden kurbana kadar rapor almanin hesabini yapiyorum.
cnm üzülme demekki bu ay nasip değilmiş öyle düşün, şimdi yepyeni bir deneme yepyeni bir ay var önünde kafanı boşalt ve hzuurlu ol
pozitrif düşün dengeli beslenmene devam et yapmıosan yürüyüs spor falan yap
kısacası kendini iyi hissedeceğin seyler yap ve bebegine en güzel şekilde hazırlanıp en iyi halinle bekle onu,allahım en uygun zamanda verecektir hepimize cnm....
bende dayanamadım bugun sabah 9 gibi kan verdim,11 de cıkar dediler cnm bekliyorum, nasip kısmet işi, bakalım, olursa cok sevinicem ama olmazsada kısmet deyip önümüzdeki aylara bakıcaz :)
ne güzel yazmissin, icimi rahatlattin
Ramazan dolayisiyla fazla spor yapamiyorum bu aralar ama beslenmeme vs olabildigince dikkat ediyorum. Ramazandan sonra tekrar spora baslayacagim.
Amin rabbim hayirlisiyla insallah en kisa zamanda bizede verir insallah.
insallah kamilesindir kuzumhaber et bize :)
N
ne öğretmenisin canım? Ben de öğretmenim aslında hiç öğretmenlik yapmadım henüz amabak bunun için de doğumdan korkuyorum. Kpss kasıp atansaydım da sonra mı doğursaydım diye de düşünüyorum. Dersaneler kapanıyo kolejler de tecrübesizim diye beni almıyo. Ücretli öğretmenlik de işime gelmiyo. Ay bak daraldım yeminle
ben burdayim bnde gelisme yookk :) sen gidince bizde firar ettik topikten sen nasılsınLivza59 cicida O ordulu gelin @Frdaa kiraz_cicegi @61sadem kızzzlar nasılsınız nerelerdesiniz bi gelişme yokmu ortaya çıkın kader arkadaşlarım, bi süre kayboldum hemen sizde firar
Canimm benim gogusumde adetlerimde hic hassasiyet olmazdi ama bu sefer oldu birde sende var mi bi bak bakalim benim kahverengilerim cok buyuduler kocamda farketti sertlesmede varrRemes canım seninle aynı dönemdeyiz diye soruyorum. Göğüslerde hassasiyet başladı mı sertleşme ağrı gibi şeyler. Benim şimdiden başladı ya. Her ay olur bende bu ama erken sanki biraz ya da yine bebek yok bilemiyorum
Kizlarrr kaybolmusss yaa kafamda deli sorularrr napcam bilmiyommsen napiyon cnmkızlaaaaaar nerdesiniz bugün niye sessiz herkes?
napayım halen beklemedeyim canım gelen giden yok bugün kan testine gidecektim o cesareti bulamadım kendimde son anda vazgeçtimKizlarrr kaybolmusss yaa kafamda deli sorularrr napcam bilmiyommsen napiyon cnm
Canimm ne duruyorsun yap bencee ben hic dayanamazdimm :) evdeki testlerden uyguladin mii pekiiinapayım halen beklemedeyim canım gelen giden yok bugün kan testine gidecektim o cesareti bulamadım kendimde son anda vazgeçtim
dün yapmadım canım bugün de yapmadım ya negatifi görünce çok yıpranıyorumCanimm ne duruyorsun yap bencee ben hic dayanamazdimm :) evdeki testlerden uyguladin mii pekiii
hayırlı olsun bebişiniz darısı başımıza inşallah :)Yarın cuma. İçinizde kalacağına yaptırın bi kan testi gitsin. Ben tüp bebekten önce öyle paralar verdimki kan testine. Özel yapıyorlar hep. Olmayacağını bile bole tüp bebekten önce onca ilaçtan önce bi umuttu hep. Hep de sıfır çıkardı. Tüp bebekte 12. Gün bakılır sonuçlara. Biz dayanamayıp 8. Gün gittik 20 çıktı. 10. Gün 80. Sonra da devamı geldi işte. Herşeyden Hayır vardır kızlar. Böyle teselli ediyorum hep işte. ..
Aslindaa enn iyisinii yapiyorsunn canimm bekleyebiliyosunn mademm bekleedün yapmadım canım bugün de yapmadım ya negatifi görünce çok yıpranıyorumbugün 5. gün umutlanmaya korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?