hamile ana-kız

Çocuk açısından bakın demişsiniz, ortalama ömürlere bakarak, insanlar çok genç yaşta da ailelerini kaybedebilirler. Mesela size bir örnek vereyim benim iki büyük dedem de (yani annemin va babamın dedeleri) 90 yaşının üzerinde vefat ettiler, 1901 doğumlulardı ve ben ikisini de gördüm onlarla oynadım. Ama kendi öz dedemi görme şansım olmadı. Çünkü babamın babası 47 yaşında vefat etmiş. Son bir şey daha babaannem ve babası aynı yıl içerisinde 3 ay arayla vefat ettiler. Biri 95 yaşındaydı biri 67.. Yani sözün özü ömrü siz vermiyorsunuz, kimin kaç sene yaşayacağını da kendi hesabınızla bulamazsınız. 43 yaşındaki bir insan benim gözümde henüz ömrünün yarısında bile değildir. Bir kitap var tavsiye ederim yaş 75 yolun yarısı (kafkaslarda ortalama ömür 100'ün üzerindedir, 100 yaşının altında ölenlere kendine bakmadı hak etti derler, 100 yaşının üzerindeki adamların çocukları olur) hayata bakış açınızı genişletir, bu kadar dar düşünmeyin..

inş sizde sağlıklı sekilde bebeğinizin müjdesini alırsınız. cok gecmiş olsun

İnsanların çok genç yaşta kayıp vermeleri çok farklı bir durum. Dar düşünen sizsiniz, subjektif yorumunuzdan belli bu. Neresinden tutp nereye getirmişsiniz... Ben neden bahsediyorum siz neden bahsediyorsunuz, anlamış bile değilsiniz yazdığım şeyi. Oraya içinde "benim gözümde" lafı geçen birşey yazıp bakış açısını genişletmekten bahsediyorsunuz. Ben orada ölümden bahsetmiyorum geçireceği zamanı az derken. Ama açıklamaya kalksam bu defa da hastalık var, sakatlık var falan dersiniz. İstediğiniz gibi anlayın, o sizinle alakalı.

inş sizde sağlıklı sekilde bebeğinizin müjdesini alırsınız. cok gecmiş olsun
Teşekkür ederim hayırlıysa olur inşallah sizin adınıza çok sevindim ne heyecanlı bir durum çok şanslı buldum sizi maşallah Barekallah selam ve dua ile

Biz liseye giderken bir arkadaşımın ilkokula giden amcası vardı

Eşimin bir dayısıyla kuzeni de aynı yaşta. Hatta rahmetli anneanne. Hem oğlunu hem torununu emzirmiş.

Allah iki bebeği de sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.

Burada herkes istediğini söyler, kimse fikrini nereye saklayacağını ya da yazacağını kimseye soracak değil. Siz buraya bir konu açtıysanız herkes istediği yorumu yapar. Eleştiri yapmak isteyen de kimseden izin alacak değil. Bu kadar zayıf olmayın bence. Biraz olgun olmak lazım. Bir yığın yorum arasından canınız hangisine istiyorsa ona katılırsınız, istemediğinize de katılmazsınız, bunu anlamak bu kadar zor değil yani. Ama fikirlerini kendine saklasın falan demek saçma bence. Gelen yorumları göze alamıyorsanız konu da açmayacaksınız o zaman. Kimsenin keyfi kimseyi ilgilendirmez diye de demişim zaten ama cevap yetiştirme çabası içine girdiğiniz için görmediniz sanırım o yazdığımı. Ama sanırım hata bende, şu yazdığınız şeye bakınca Türkçe'yi nasıl katlettiğinizi görüp bir de okuduğunuzu anlamanızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Vallahi yüzümde tebessüm oldu okuyunca benimde Abi'm dayımdan büyükAnnem anneannemden önce doğurmuş anneannem iki tanede aldırmış sonra 43 yaş geç değilki bişey olmaz inş aman allahım nasıl güzel bi duygudur kim bilir hem evlat hem kardeş yaaa çok şanslısın bende istiyorum offfffOlmazki annemin menepoza girdi

daha önce çevremde böyle bir şeyle karşılaşmadım, ne ilginç ne hoş bir durum inşallah ikiniz de hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.

ben burda sadece keseyle ilgili bi sorun varmi diye sordum cok biliyosaniz cevaplayin bilmiyosaniz susun.buraya ona buna takilip egolarinizi tatmine gelmisiniz ugrasamiycam sizinle

ben burda sadece keseyle ilgili bi sorun varmi diye sordum cok biliyosaniz cevaplayin bilmiyosaniz susun.buraya ona buna takilip egolarinizi tatmine gelmisiniz ugrasamiycam sizinle
Sizin anneniz sizi yetiştirme konusunda başarısız olmuş. Aileniz yapamamış sizi, olmamışsınız. Siz de kendi çocuğunuzu yetiştirmeyi beceremeyeceksiniz, belli şu tavrınızdan. Sizin gibiler yüzünden dünya böyle boş, cahil insanlarla dolu. Keseyle ilgili sorun var mı diye buraya soracağınıza doktora gitseydiniz o zaman. Bunu bile bilmeyecek kadar cahilsiniz. Bir kere keseyle ilgili sorun var mı diye yazmamışsınız konuyu açtığınızda ama şimdi başka birşey söylüyorsunuz. Ne yazı yazmayı biliyorsunuz ne de birşeyler danışmayı. Ne yazdığınızdan haberiniz yok. Yazık günah sizden doğacak çocuğa. Zerre kadar düşünmekten bile acizsiniz. Keşke önce siz biraz büyüseydiniz.

Bu ülkenin nüfusu da 80 milyona yaklaştı ama ne yazık ki bir kısmı böyle, sizin gibi. Anneniz ortaya sizin gibi bir tane daha çıkaracaksa yazık yani.

"Benim bedenim benim kararım." dediğimiz günleri ne çabuk unuttunuz?

O sadece kürtaj için yapılan bir slogan değildi.

çok tatlı anlatmışsınız ya kıyamam :)

size katılıyorum.
açıklama yapmanıza gerek yok, kaldı ki şartlar tam tersi olsun yine de kimseyi ilgilendirmez.
sorunuz farklı, size verilen cevap apayrı. eleştirenler muhakkkak çıkacaktır, siz konunuza verilen cevalarla muhatap olun.

evet Allah olmayan herkese versin ama tekrar anne olana verilince olmayanın kotasından düşmüyor. doğurmakla iş bitmiyor önemli olan yetiştirmek. sizi eleştirene sinirim bu yüzden. anneninizin yetiştiremediğine dair ne kusur görmüş ki böyle yazmış?
aslında güzel bir giriş yapmış yaş konusuyla ama sonra farklı yere çekmiş. ben de çocugun annesiyle az zaman geçirmesinden ötürü üzülürüm haa çocuk hiç olmamış olsaydı, anneniz yapmayı düşünseydi bunu söylerdim ama artık olan olmuş, artık size böyle bir eleştirinin yapılması çok manasız ve heves kırıcı. işte bu yüzden katılıyorum. zaten olgunluktan bahsedip, insanları cehaletle suçlayan birisi kalkıp da "anneniz sizi yapmış ama olmamışsınız" gibi seviye yerlerde cümleler kurmaz.

Son düzenleme:

şu an yaptığınız şey gerçekten çok ayıp.
bu kadar olumsuz sıfatı konu sahibini tanımadan yapmışsınız
ayrıca evet herkes yorum yazma hakkına sahip açılan konulara ama aşağılama hakkına sahip değil

ne hoş

inşallah sağlıkla doğarlar

o değilde ben niye doğuramıyom yaaa

Öncelikle hayırlı olsun:) Dış gebelik olsaydı kese görülmezdi.boş gebelik olabiliyor en fazla ama bence bu hafta hesaplarına çok takılınmamalı ilk Başlarda belki geç döllenmedir bende kesemden iki hafta sonra bebeğimi görmüştüm.

KIB'ledim o yorumu. O nasil terbiyesizce bir yazidir yahu, bu nasil kendini bilmezlik aklim almadi. Ben utandim okurken.
Elestirmekle hakaret etmeyi karistirmamak lazim. Kimin kac yasinda cocuk sahibi olacagi kimseyi ilgilendirmez sonucta. Baskasinin hayati da, burada sordugu soru da kimseye hakaret etme hakki vermez.

Benim benden küçük 2 teyzem 1 dayım var :) dedem 81 yaşında maşallah
Konu sahibesi Rabbim anne babanız ve sizin muradınızın gerceklesmesini nasip etsin hayirlisiyla :)

Konu sahibinin bana verdiği cevabı okumadan mı yorum yazdınız merak ediyorum. Mahalle ağzıyla verdiği cevaba ben de mahalle ağzıyla cevap yazdım. Zaten en başından beri saldırgandı. Anlamasını beklemekle hata ettim. Eleştiri de yapılır, olumlu ve olumsuz yorumlar yazılır. Kaale almamakta herkes özgür ama sırf saldırmak için cevap vermek işi uzatıyor sadece. Kimse kimseye fikrini kendine saklasın diyemez, beğenmeyen dikkate almaz yani. Ama fikrimi söyleyip söylemeyeceğime karar vermeye kalkıyorsa ben de bir cevap veriririm. Tamam yaptığım şey hoş değil ama onunkini de görmezden gelmesin kimse. Mahalle ağzıyla da öyle sus vs. derse... Dememeli yani ama kime anlatıyorum ki...

Neye dellendin anlamadım ki ben.Kız gercekten de sadece dış gebelik olur mu diye sormuş,bu konuda ne düşünüyorsunuz diye sormamış ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…