- 15 Mayıs 2013
- 1.777
- 6.817
- 38
Yeni doğacak çocuk açısından pek iyi bir durum değil bence. 40 yaşından sonra ilk kez anneliği tadanlar için söylemiyorum ama şimdi konu sahibinin annesi zaten 2 çocuk sahibi, bir de bu doğarsa tamam iyi güzel de, çocuğun anneyle geçireceği zaman az. Bu çocuk 10 yaşına gelince annesi 53 yaşında olacak. İstediği kadar kendine baksın ya da genç göstersin ya da sağlıklı olsun, fark etmez. Anne yeniden çocuk sahibi olmak istemiş olabilir ama çocuk açısından iyi değil bence. Baba kaç yaşında düşünemiyorum bile. Yargılamıyorum ama çocuk açısından bakılınca bence iyi değil. Ben annem ve babamla aramda o kadar yaş farkı olsun istemezdim. Umarım maddi imkanlarınız bari doğru düzgündür. Kimse kusura bakmasın, Allah özellikle OLMAYANLARA VERSİN ama her şeyin de bir yaşı var, sadece doğuran açısından değil doğan açısından da düşünmek lazım. Burada herkes genç bir yaş, ne var bunda falan demiş ve çocuk açısından düşünülmemiş bu durum. 40 genç bir yaş falan değil, kimse kendini kandırmasın. Herkes ne kadar da bencil. Yorumlar çok çok bencil. Tamamen keyfi bir olay, kimsenin keyfi kimseyi ilgilendirmez tabi, ilginç bir durum. Umarım hayırlı bir evlat olur, olursa.
inş sizde sağlıklı sekilde bebeğinizin müjdesini alırsınız. cok gecmiş olsunSize ne yahu isteyen istediği zaman doğurur herkesin yaşantısı dünyası kendine özel ben onkoloji hastasıyım tedavi sürecim bittiğinde bende kırk yaşında olucam ve cocuk istiycem kime ne insanlar sizden izin mi alacak neden şevklerini kırıyorsunuz peygamber efendimizin dediği gibi hayatı zorlaştırmayınız kolaylaştırınız müjdeleyiniz nefret ettirmeyiniz
İnsanların çok genç yaşta kayıp vermeleri çok farklı bir durum. Dar düşünen sizsiniz, subjektif yorumunuzdan belli bu. Neresinden tutp nereye getirmişsiniz... Ben neden bahsediyorum siz neden bahsediyorsunuz, anlamış bile değilsiniz yazdığım şeyi. Oraya içinde "benim gözümde" lafı geçen birşey yazıp bakış açısını genişletmekten bahsediyorsunuz. Ben orada ölümden bahsetmiyorum geçireceği zamanı az derken. Ama açıklamaya kalksam bu defa da hastalık var, sakatlık var falan dersiniz. İstediğiniz gibi anlayın, o sizinle alakalı.Çocuk açısından bakın demişsiniz, ortalama ömürlere bakarak, insanlar çok genç yaşta da ailelerini kaybedebilirler. Mesela size bir örnek vereyim benim iki büyük dedem de (yani annemin va babamın dedeleri) 90 yaşının üzerinde vefat ettiler, 1901 doğumlulardı ve ben ikisini de gördüm onlarla oynadım. Ama kendi öz dedemi görme şansım olmadı. Çünkü babamın babası 47 yaşında vefat etmiş. Son bir şey daha babaannem ve babası aynı yıl içerisinde 3 ay arayla vefat ettiler. Biri 95 yaşındaydı biri 67.. Yani sözün özü ömrü siz vermiyorsunuz, kimin kaç sene yaşayacağını da kendi hesabınızla bulamazsınız. 43 yaşındaki bir insan benim gözümde henüz ömrünün yarısında bile değildir. Bir kitap var tavsiye ederim yaş 75 yolun yarısı (kafkaslarda ortalama ömür 100'ün üzerindedir, 100 yaşının altında ölenlere kendine bakmadı hak etti derler, 100 yaşının üzerindeki adamların çocukları olur) hayata bakış açınızı genişletir, bu kadar dar düşünmeyin..
Teşekkür ederim hayırlıysa olur inşallah sizin adınıza çok sevindim ne heyecanlı bir durum çok şanslı buldum sizi maşallah Barekallah selam ve dua ileinş sizde sağlıklı sekilde bebeğinizin müjdesini alırsınız. cok gecmiş olsun
Burada herkes istediğini söyler, kimse fikrini nereye saklayacağını ya da yazacağını kimseye soracak değil. Siz buraya bir konu açtıysanız herkes istediği yorumu yapar. Eleştiri yapmak isteyen de kimseden izin alacak değil. Bu kadar zayıf olmayın bence. Biraz olgun olmak lazım. Bir yığın yorum arasından canınız hangisine istiyorsa ona katılırsınız, istemediğinize de katılmazsınız, bunu anlamak bu kadar zor değil yani. Ama fikirlerini kendine saklasın falan demek saçma bence. Gelen yorumları göze alamıyorsanız konu da açmayacaksınız o zaman. Kimsenin keyfi kimseyi ilgilendirmez diye de demişim zaten ama cevap yetiştirme çabası içine girdiğiniz için görmediniz sanırım o yazdığımı. Ama sanırım hata bende, şu yazdığınız şeye bakınca Türkçe'yi nasıl katlettiğinizi görüp bir de okuduğunuzu anlamanızı bekliyorum.cok merak ettiyseniz söyleyeyim babam annemden 3 yas küçük yani 40 yasında ve cok erken evlenip baba oldugu için bizde doğru dürüst duygularını yaşamamış şimdi ikiside cok heycanlı ve fazlasıyla tüm maddi manevi ihtiyaclarını karşılıycak durumdalar benim ve kardeşimin ve yeni dogacak olan kardeşimin maddi olarak birer daire ve dükkanlarımız var babam saolsun maddi bi sıkıntı cekmez inş. zaten hepimiz büyük bi sevinçle karsıladık manevi bi sorunda yaşayacagını hiç sanmıyorum. annemin yaşını eleştirmek isteyenler fikirlerini kendilerine saklasın lütfen
ben burda sadece keseyle ilgili bi sorun varmi diye sordum cok biliyosaniz cevaplayin bilmiyosaniz susun.buraya ona buna takilip egolarinizi tatmine gelmisiniz ugrasamiycam sizinleBurada herkes istediğini söyler, kimse fikrini nereye saklayacağını ya da yazacağını kimseysoracak değil. Siz buraya bir konu açtıysanız herkes istediği yorumu yapar. Eleştiri yapmak isteyen de kimseden izin alacak değil. Bu kadar zayıf olmayın bence. Biraz olgun olmak lazım. Bir yığın yorum arasından canınız hangisine istiyorsa ona katılırsınız, istemediğinize de katılmazsınız, bunu anlamak bu kadar zor değil yani. Ama fikirlerini kendine saklasın falan demek saçma bence. Gelen yorumları göze alamıyorsanız konu da açmayacaksınız o zaman. Kimsenin keyfi kimseyi ilgilendirmez diye de demişim zaten ama cevap yetiştirme çabası içine girdiğiniz için görmediniz sanırım o yazdığımı. Ama sanırım hata bende, şu yazdığınız şeye bakınca Türkçe'yi nasıl katlettiğinizi görüp bir de okuduğunuzu anlamanızı bekliyorum.
Sizin anneniz sizi yetiştirme konusunda başarısız olmuş. Aileniz yapamamış sizi, olmamışsınız. Siz de kendi çocuğunuzu yetiştirmeyi beceremeyeceksiniz, belli şu tavrınızdan. Sizin gibiler yüzünden dünya böyle boş, cahil insanlarla dolu. Keseyle ilgili sorun var mı diye buraya soracağınıza doktora gitseydiniz o zaman. Bunu bile bilmeyecek kadar cahilsiniz. Bir kere keseyle ilgili sorun var mı diye yazmamışsınız konuyu açtığınızda ama şimdi başka birşey söylüyorsunuz. Ne yazı yazmayı biliyorsunuz ne de birşeyler danışmayı. Ne yazdığınızdan haberiniz yok. Yazık günah sizden doğacak çocuğa. Zerre kadar düşünmekten bile acizsiniz. Keşke önce siz biraz büyüseydiniz.ben burda sadece keseyle ilgili bi sorun varmi diye sordum cok biliyosaniz cevaplayin bilmiyosaniz susun.buraya ona buna takilip egolarinizi tatmine gelmisiniz ugrasamiycam sizinle
bu başlıktakileri okuyunca gördüm ne çok benimki gibi aile varmıs :)
bir 4 kızız, annem 40 yaşındayken bir erkek çocuğu düşük yaptı, süprizdi beklemiyordu ama ondan sonra bir daha mı dünyaya gelicem dedi ve benim biricik kardeşim doğdu.. O doğana kadar ben çok yalnız bir çocuktum aramızda 10 yaş var ama benim oyun arkadaşım o.. ablalarım bizden byük olduğu için onlar kendi aralarında takılırlardı, ben yanlarına gidince susarlardı dedikodu falan yaparken, ben de rahatszı etmemek için gitmezdim
Ama ne zaman ki kardeşim doğdu, o benim oyun arkadaşım oldu, evde fır döndük, her şeyimizi paylaştık, şimdi üniversiteye gidiyor, iki gün konuşmazsak hasret kalırız, canım sıkılsa atlar trene haftasonuna yanıma gelir (eskişehirde okuyor ben ankaradayım) candır, bitanedir..
Sözün özü daha önce de dedim annem 41 yaşında doğurdu kardeşimi, iyi ki de doğurmuş.. çok da sağlıklı doğdu.. İnşallah siz de hem kardeşinizi hem evladınızı Allah'ın izniyle sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız.
40 yaşından sonra doğurulur mu diyenler de bence yorumlarını kendilerine saklasınlar
cok merak ettiyseniz söyleyeyim babam annemden 3 yas küçük yani 40 yasında ve cok erken evlenip baba oldugu için bizde doğru dürüst duygularını yaşamamış şimdi ikiside cok heycanlı ve fazlasıyla tüm maddi manevi ihtiyaclarını karşılıycak durumdalar benim ve kardeşimin ve yeni dogacak olan kardeşimin maddi olarak birer daire ve dükkanlarımız var babam saolsun maddi bi sıkıntı cekmez inş. zaten hepimiz büyük bi sevinçle karsıladık manevi bi sorunda yaşayacagını hiç sanmıyorum. annemin yaşını eleştirmek isteyenler fikirlerini kendilerine saklasın lütfen
Sizin anneniz sizi yetiştirme konusunda başarısız olmuş. Aileniz yapamamış sizi, olmamışsınız. Siz de kendi çocuğunuzu yetiştirmeyi beceremeyeceksiniz, belli şu tavrınızdan. Sizin gibiler yüzünden dünya böyle boş, cahil insanlarla dolu. Keseyle ilgili sorun var mı diye buraya soracağınıza doktora gitseydiniz o zaman. Bunu bile bilmeyecek kadar cahilsiniz. Bir kere keseyle ilgili sorun var mı diye yazmamışsınız konuyu açtığınızda ama şimdi başka birşey söylüyorsunuz. Ne yazı yazmayı biliyorsunuz ne de birşeyler danışmayı. Ne yazdığınızdan haberiniz yok. Yazık günah sizden doğacak çocuğa. Zerre kadar düşünmekten bile acizsiniz. Keşke önce siz biraz büyüseydiniz.
Bu ülkenin nüfusu da 80 milyona yaklaştı ama ne yazık ki bir kısmı böyle, sizin gibi. Anneniz ortaya sizin gibi bir tane daha çıkaracaksa yazık yani.
Öncelikle hayırlı olsun:) Dış gebelik olsaydı kese görülmezdi.boş gebelik olabiliyor en fazla ama bence bu hafta hesaplarına çok takılınmamalı ilk Başlarda belki geç döllenmedir bende kesemden iki hafta sonra bebeğimi görmüştüm.arkadaşlar mrb ben 9+1 haftalık annemde 8 haftalık hamile 43 yasında 6 haftalıkken keseyi gördüler ama bebeği göremediler 13 gün sonra annem tekrar doktora gidicek ama dış gebelik olabilirmi böyle bişey yaşayan varmı. bebegim ve kardeşimin aynı yaşta olması beni heycanlandırdı ama şimdi sevinçim yarıda kalsın istemiyorum
KIB'ledim o yorumu. O nasil terbiyesizce bir yazidir yahu, bu nasil kendini bilmezlik aklim almadi. Ben utandim okurken.şu an yaptığınız şey gerçekten çok ayıp.
bu kadar olumsuz sıfatı konu sahibini tanımadan yapmışsınız
ayrıca evet herkes yorum yazma hakkına sahip açılan konulara ama aşağılama hakkına sahip değil
Konu sahibinin bana verdiği cevabı okumadan mı yorum yazdınız merak ediyorum. Mahalle ağzıyla verdiği cevaba ben de mahalle ağzıyla cevap yazdım. Zaten en başından beri saldırgandı. Anlamasını beklemekle hata ettim. Eleştiri de yapılır, olumlu ve olumsuz yorumlar yazılır. Kaale almamakta herkes özgür ama sırf saldırmak için cevap vermek işi uzatıyor sadece. Kimse kimseye fikrini kendine saklasın diyemez, beğenmeyen dikkate almaz yani. Ama fikrimi söyleyip söylemeyeceğime karar vermeye kalkıyorsa ben de bir cevap veriririm. Tamam yaptığım şey hoş değil ama onunkini de görmezden gelmesin kimse. Mahalle ağzıyla da öyle sus vs. derse... Dememeli yani ama kime anlatıyorum ki...şu an yaptığınız şey gerçekten çok ayıp.
bu kadar olumsuz sıfatı konu sahibini tanımadan yapmışsınız
ayrıca evet herkes yorum yazma hakkına sahip açılan konulara ama aşağılama hakkına sahip değil
Sizin anneniz sizi yetiştirme konusunda başarısız olmuş. Aileniz yapamamış sizi, olmamışsınız. Siz de kendi çocuğunuzu yetiştirmeyi beceremeyeceksiniz, belli şu tavrınızdan. Sizin gibiler yüzünden dünya böyle boş, cahil insanlarla dolu. Keseyle ilgili sorun var mı diye buraya soracağınıza doktora gitseydiniz o zaman. Bunu bile bilmeyecek kadar cahilsiniz. Bir kere keseyle ilgili sorun var mı diye yazmamışsınız konuyu açtığınızda ama şimdi başka birşey söylüyorsunuz. Ne yazı yazmayı biliyorsunuz ne de birşeyler danışmayı. Ne yazdığınızdan haberiniz yok. Yazık günah sizden doğacak çocuğa. Zerre kadar düşünmekten bile acizsiniz. Keşke önce siz biraz büyüseydiniz.
Bu ülkenin nüfusu da 80 milyona yaklaştı ama ne yazık ki bir kısmı böyle, sizin gibi. Anneniz ortaya sizin gibi bir tane daha çıkaracaksa yazık yani.