merhabalar
sol ayağımın ameliyatını anlatmaya geldim.
9 temmuz pazartesi : yatış için işlemlerimi yaptırdım. kan alındı, ekg çekildi, ayak ve akciğer filmi çekildi. anestezi uzmanı da bu sefer muayenesini yaptı ve izinli hasta olarak eve geldim. eşyalarımı hazırladım.
10 temmuz salı : akşam hastaneye gittim aç kalmam gerekiyordu ve benim bunu evdeyken başarmam imkansızdı. geceden hastaneye gittim.
ayağımın son fotosunu çektim, ayağımla vedalaştım.
Eki Görüntüle 465557 11 temmuz çarşamba : saat 12 civarı hastabakıcı mavileri getirdi. hem de yeniymiş bunlar ilk kez ben giyiyormuşum
hazırlanıp ameliyathaneye indik. önceki ameliyatın psikopat hastasını hemen tanıdı personel
sohbet muhabbet doktorun yemeğini yemesini bekledik, bu arada hasta dosyamı da okudum. neye imza attığımızı bilmek lazım değil mi
sonra anestezi uzmanım geldi, psikopat hastaya tekrar izleyecek misin diye sordu, " bu sefer hiç uyumak istemiyorum, baştan sona izlemek istiyorum" dedim. uyumadım ve kesilip, işlemler yapılıp dikilinceye kadar izledim. hatta sağ elimi bağladıkları yerden çıkarıp yapılacak atele bile müdahale ettim
bu sefer kullanılan plak farklıydı ve 7 vidam var. ama dikiş alanım daha kısa
lakin yine bi ara içim geçmiş ben 2 vidayı hatırlıyorum
ameliyattan dinlenme odasına çıkıp oradan doğru odaya, lakin oda arkadaşım pek sevimsiz
Eki Görüntüle 465558 uyuşuğum sigara içmek kahve içmek istiyorum, hatta ayağa kalkmak istiyorum ama yapamıyorum bacağıma dokunuyorum keçe gibi
ayağımı oynatayım diyorum kendimi su yatağında gibi hissediyorum en iyisi uyumak ama o da olmuyor. hemen tekerlekli sandalye temin ediliyor kahvem yapılıyor vee sigaramla aşağı indiriliyorum.
(annem canım annem
) bir sakinleşme, hırçınlık kaybolmuş bende falan ama totomda ve ayaklarımdaki uyuşukluk var diz ve kasık arası hissediyor. bir sigara daha içip odaya çıkıyorum.
sonra uyuşukluk hepten geçiyor. aaaaa babam gelmiş bahçeye kahve içmeye gidiyoruz. dönüşte wc için ayağı salladığımda ayağımdan kan geliyor. doktorumu arıyorum pansuman değişiyor. ilk defa korktum itiraf edeyim :2:
12 temmuz perşembe : sabaha külçe gibi uyanıyorum. içmem gereken 6 litre suyun 4 litresini geceye kadar bitirince sabah tuvaleti dayanılmaz oluyor. işkence gibi, bitmek bilmiyor, temizlikçiler geliyor ben içerdeyim, doktor geliyor içerdeyim, hemşire geliyor içerdeyim, yarım saat falan kaldım sanırım
sonra antibiyotiğim, kan sulandırıcım vücuda metal takıldığı için yapılması gereken ilaçlarım yapılıyor. he birde ağrı kesici. nedense bu ayağım ağrıyor.
hemde dayanılmaz bi şekilde.
öğleden sonra sevimsiz oda arkadaşım tv nin sesinden rahatsız oluyor. benim cinler periler toparlanıyor bi araya ve "ben sizin buzdolabına pazar harcınızı doldurmanızdan rahatsız oluyormuyum? hayır. horlayan refakatçine ağzımı açıyormuyum? hayır. dolapta yer olmadığından içtiğim suyun çay yapmaya müsait olduğundan rahatsız oluyor muyum? hayır. o halde bekleyin" diyip soluğu hemşirelerin yanında alıyorum.
hemen üst kata çıkarıyorlar beni. yalnızım tv bende dolap bende horlayan yok tuvaleti tek kullanacağım
13 temmuz cuma : ayağım kalıcı alçıya alınacak. alçı odasına gidiyoruz. alçım yapılıyor cillop gibi.
Eki Görüntüle 465565 Eki Görüntüle 465566 ama ağrıdan duramıyorum. uyuşmalar yanında cabası. fotoğraftan da farkedileceği gibi ayağımı anatomik duruşa ters olarak alçıya almış
14 temmuz cumartesi : sabaha kadar ağrı kesici verdiler ama fayda yok. pansuman için gelen personel önceki ameliyattan tanışıyoruz dedim çıkar alçıyı yoksa kendim çıkarcam. alçıyı bi çıkardık ayak uygun pozisyonda değil. yeni alçı yapıldı hemen, bu arada dikişlerimin alınmasına gerek olmadığını kendiliğinden eriyeceğini öğrendim
Eki Görüntüle 465567 15 temmuz pazar : hastane çok sıkıcı. sağa sola sataşarak, bulmaca çözerek akşam ediyorum. akşamda düğün var yakında bi yerde ankaranın bağları ve kiraz dalı eşliğinde geceyi tamamlıyoruz.
16 temmuz pazartesi : sabah erkenden eşyalarımı topladım. kahvaltımı yaptım doktoru bekliyorum. valizi topladığımı görünce git madem dedi. vee şimdi evimdeyim.
son hali de bu
Eki Görüntüle 465569 hepimize geçmiş olsun kızlar.