• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

merhaba arkadaşım bende 27 haziranda bu ameliyatı oldum bursa da. 2 gün hastanede kaldım aslında bir gün dedi doktorum ama sanırım biraz fazla evhamlı olduğum için hastanede çok rahat her an doktor kontrolünde olduğumdan doktorumdan 1 gün daha kalayım diye rica edince oda tamam dedi.Ameliyatın olduğu gün sadece sızlama şeklinde hafif bir ağrım oldu onun dışında olmamıştı taki pansumana kadar.. benim ayağımda yarım alçı var sadece tabanım topuğum arka tarafta dizimin altından topuğuma kadar L şeklinde diğer taraflar tamamen sargı bezi ve pamuk gibi bişeyle sarılı.3-4 günde bir pansumana çağırdı cuma hastaneden çıktım pazartesi pansumana gittim o güneden beri tuvalete gitmek bir işkence oldu koltuk değnekleriyle gidiyorum yere basmıyorum ama o nasıl bir ağrıdır anlatamam ayağa kalkınca sıkıntı kalkmayınca bir problem yok dayanamayıp doktorumu aradım ağrı olmaması lazım gel bir bakayım dedi gittim sargıyı görür görmez bu çok gevşek böyle sargı olmaz dedi tabi bunda ağrır ayağın dedi yeniden açtı ve sıkıca sardı şimdi ağrı diye bişey kalmadı ameliyattan sonraki gibi sıfır ağrı acayip keyifliyim.bu arada bende de vida yok başta zaten bahsetmemişti vidadan bugün gittiğimde internetten okuyorum vidalar çıkartılıyormuş sonradan dedim korkma seninkinde vida kullanmadım farklı yöntem dedi.Ameliyattan 15 gün sonra dikişleri alıcam 3 hafta bu yarım alçı kalacak sonrada özel bir botu varmış gerek olursa sanırım onu giyecekmişim.Çok geçmiş olsun :))

merabalarrr öncelikle sizede çok geçmiş olsun evet sanırım bizim ameliyat şeklimiz aynı,,çünkü benim ayağımda aynı senin gibi şu durumda yarım alçıda üst tarafı da sıkı sıkı sarılı,,benim de çok fazla ağrım kalmadı artık ben pansuma bile kendim gidemedim sağlık memurunu eve getirdik çünkü ilk günler tuvaletten sonra bile yarım saat ağrım oluyordu bir de hastaneye gitmek tam zulüm olacaktı.bir de size birşey sorabilir miyim hastaneden çıkarken doktor antibiyotik falan yazmıştır heralde sizede ilaçlar bitince tekrar yazacağını falan söylemişmiydi??? bnm ilaçlar bitti hastaneye gtmem de çok zor evim merdivenli doktorda tlfonda yaran iyi durumdaysa gerek yok dedi ama yine de size de bi sorayım dedim. sanırım gelecek hafta içi birgün dikişlerim alınacak 10 güne kadar da alçıyı çıkaracaklar ama evde oturmak hem de şu yaz günler çok sıkıcı ben patlamak üzereyim bir an öce allah hepimize şifa verir inşallah:)

Evet doktor antibiyotik ve ağrı kesici vermişti perşembe günü pansumana gittiğimde sordum yenisini yazacakmısınız bitmek üzere dedim hayır gerek yok bırakabilirsin dedi ama ağrı kesiciyi ağrın olursa iç dedi yarın tekrar pansumana gideceğim perşembe günüde dikişler alınacak eğer sormamı istediğin birşey varsa sorarım bide senin hiç ara ara ağrın oluyormu ? İnan bende çok sıkıldım bunaldım evde oturmaktan ve yatmaktan :( hepimize acil şifalar bir an önce ayağa kalkabilmeyi diliyorum sağlıklı bir şekilde :)

Evet doktor antibiyotik ve ağrı kesici vermişti perşembe günü pansumana gittiğimde sordum yenisini yazacakmısınız bitmek üzere dedim hayır gerek yok bırakabilirsin dedi ama ağrı kesiciyi ağrın olursa iç dedi yarın tekrar pansumana gideceğim perşembe günüde dikişler alınacak eğer sormamı istediğin birşey varsa sorarım bide senin hiç ara ara ağrın oluyormu ? İnan bende çok sıkıldım bunaldım evde oturmaktan ve yatmaktan :( hepimize acil şifalar bir an önce ayağa kalkabilmeyi diliyorum sağlıklı bir şekilde :)

aynen öle bende yatmaktan cok sıkıldım. :(ama cok şükür 15 günde ayağa kalktım. zaten kendi ihtiyaçarımı görebiliyordum.şimdi koltuk değnekleri olmadan kendi kendime yürüyebiliyorum.yarından itibarende artık evdeki işlerimi kendim yapmaya başlayacagım.bugun balkonlarımı bile silebildim. herkse acil şifalar diliyorum.bu yaz gununde gercekten yatmak cok zor.bu arada ben ameliyattan cıktıktan sonra serum seklinde antibiyotık verdiler cok agır bir antibiyotikmiş.gece 1-2 defa bu antibiyotikten dolayı kusmuştum.hastahaneden cıkınca doktor antibiyotikvermedi gece verdiğimiz 3 serum antibiyotik yeterli dedi sadece agrı kesici ve b12 vitamini verdi bana.

Balkonunu bile silmen beni nasıl mutlu etti anlatamam bigün düşünsem böyle bişeye sevinecegim aklıma bile gelmezdi moral buldum :)) şu an sanki bu ayak hiç düzelmiyecekmiş gibi geliyor :( bir şey sorabilirmiyim dikişleriniz alınırken canınız hiçacıdımı birde ayagınız kaçyerinden kesik benim kemik çıkıntısının olduğu yer baş parmakla 2.parmak arası ve 1.tarak kemiğinin üst tarafı toplam üç yer. Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için :)

cevabın için çok teşekkür ederim rahatlattın beni ilaçlarım bitti ben de devam etmiyorum..bnm pazartesi pansumanım var o gün söyleyecek sağlık memuru dikişlerin ne zaman alınacaığını dikişler için hastaneye gideceğim şimdiden gözümde büyüyor:)) ağrım çok şükür yok denecek kadar az artık nerdeyse hiç ağrı kesici içmemi gerektirmiyor ama şu alçı çok sıkıntı veriyor çıkarıp atasım geliyor hele gece uyurken :) benim ayağımdaki kesik 2 tane biri kemiğin olduğu yerde diğeri de baş parmakla ikinci parmak arasında ama o baya uzun bi kesik..acaba biz ne zaman koltuk değneklerini atıp balkon yıkarız bunu özleyeceğim aklıma bile gelmezdi ayak ne kadar önemli bir organmış:))

Balkonunu bile silmen beni nasıl mutlu etti anlatamam bigün düşünsem böyle bişeye sevinecegim aklıma bile gelmezdi moral buldum :)) şu an sanki bu ayak hiç düzelmiyecekmiş gibi geliyor :( bir şey sorabilirmiyim dikişleriniz alınırken canınız hiçacıdımı birde ayagınız kaçyerinden kesik benim kemik çıkıntısının olduğu yer baş parmakla 2.parmak arası ve 1.tarak kemiğinin üst tarafı toplam üç yer. Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için :)

cok teşekkür ederim.bende sizi inanın cok iyi anlıyorum.wc ye bile gitmek işkence olunca insan ayagının değerini anlıyor.benim 1 yerden dikişim var.anladığım kadarıyla sizin diğer parmaklarınızada müdahale edilmiş.demekki sadece baş parmagın değil diğer parmaklarda da eğilme olmuş.allah bir an once acil şifalar versin.dikişlere gelince benim canım cok tatlıdır o sebeple yalan demiyecegim birazcık acıdı.o da ayak şiş olduğu için dikişler ete gömülü gibi duruyordu kesebilmek için haffçe pensle tutup uclarından yukarı kaldırmak zorunda kalıyorlar o sebeple acıyor.ama çok fazla değil inan bana..moralini düzgün tutman cok önemli.hemen iyileşmek istersen hafta da 3 gun balık yemelisin birde sigara içiyorsan bırakmalısın.birde ayagının altına yastık koyup yukarda tutman gerekiyor.inşallah bir an once iyileşirsin...iyi haberlerini b izle paylaşmayı unutma ;)

bayanlar bişi soracagım?sizde benim gibi su topuklu ayakkabılarınıza baş düşmanınızmış gibi mi bakıyorsunuz?
ki ben hayatta cok yuksek topuk giyemem..yürümeyi beceremem cünkü..ama varya şimdi su ayakkabıları verip hemen kendime ortopedik düz taban geniş burunlu ayakkabılar alacagım gunun hasretiyle yanıyorum resmen
.kısaysam kısayım ne yapayım Allah böle yaratmış..değil mi ama?özel gun dışında kesinlikle topuklu ayakkabı görmek istemiyorum :(

bayanlar bişi soracagım?sizde benim gibi su topuklu ayakkabılarınıza baş düşmanınızmış gibi mi bakıyorsunuz?
ki ben hayatta cok yuksek topuk giyemem..yürümeyi beceremem cünkü..ama varya şimdi su ayakkabıları verip hemen kendime ortopedik düz taban geniş burunlu ayakkabılar alacagım gunun hasretiyle yanıyorum resmen
.kısaysam kısayım ne yapayım Allah böle yaratmış..değil mi ama?özel gun dışında kesinlikle topuklu ayakkabı görmek istemiyorum :(

ameliyattan önce kesinlikle düşmandılar ama yine de giyiyordum. şimdi ise ağrı sızı olmadan rahatlıkla giyiyorum.

cok teşekkür ederim.bende sizi inanın cok iyi anlıyorum.wc ye bile gitmek işkence olunca insan ayagının değerini anlıyor.benim 1 yerden dikişim var.anladığım kadarıyla sizin diğer parmaklarınızada müdahale edilmiş.demekki sadece baş parmagın değil diğer parmaklarda da eğilme olmuş.allah bir an once acil şifalar versin.dikişlere gelince benim canım cok tatlıdır o sebeple yalan demiyecegim birazcık acıdı.o da ayak şiş olduğu için dikişler ete gömülü gibi duruyordu kesebilmek için haffçe pensle tutup uclarından yukarı kaldırmak zorunda kalıyorlar o sebeple acıyor.ama çok fazla değil inan bana..moralini düzgün tutman cok önemli.hemen iyileşmek istersen hafta da 3 gun balık yemelisin birde sigara içiyorsan bırakmalısın.birde ayagının altına yastık koyup yukarda tutman gerekiyor.inşallah bir an once iyileşirsin...iyi haberlerini b izle paylaşmayı unutma ;)

verdiğin cevaplar ve bilgiler için çok teşekkür ederim.dediklerinin biri hariç hepsini yapıyorum oda çok kötü bişey biliyorum ama bırakamadım malesef sigara içiyorum :( yarın tekrar pansumana gideceğim hatta son pansuman, perrşembe günüde dikişler alınacak şimdiye kadar hiç şişmemişti ama şu an ne durumda çok merak ediyorum eve geldiğim gibi tekrar durumu paylaşırım mutlaka inşallah görüntü iyidir şişmemiştir çünkü ameliyat olacağım gibi heyecanlıyım dikiş konusunda :( topuklu ayakkabıyı çok sevenlerdenim ve hiç çıkarmazdım ayağımdan şimdi acaba giyebilecekmiyim çok merak ediyorum giyemezsem üzülürüm benim bu kemik babamda halamlarda babannemde teyzemde sanırım bütün sülaleyi sayacağım :) herkeste vardı ayakkabınında mutlaka etkisi vardır ama daha çok genetik diye yorumladı doktor.tekrar görüşmek üzere hoşçakalın :)

ameliyattan önce kesinlikle düşmandılar ama yine de giyiyordum. şimdi ise ağrı sızı olmadan rahatlıkla giyiyorum.

bende çok seviyorum topuklu ayakkabıyı ağrıdan işkence çeksemde yinede giyerdim şimdi siz rahtlıkla giyebildiğinizi yazmışsınız diğer arkadaşların dediği gibi 1-2 saatliğine özel günlerdemi yoksa uzun sürelide giyebiliyormusunuz? aslında şu soruyu sorduğum içinde kızıyorum bi yandan kendime önce hayırlısıyla bi ayağa kalkabilsem istersen babetlerle dolaş ne olacak sanki diyorum :( cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Kızlar herkesin ameliyatı farklı yöntemlerle olmuş ama vida ayağınızdan çıkarılıyorsa topuklu ve sivri burun giyerseniz yeniden oluşacaktır. Ama vida ayağınızda kalıyorsa bu risk çok düşük değerlere iniyor. Benim vida ayağımda 1 seneyi geçti rahatça orta boy topukları giyiyorum. Ama ayyakabının topuğu kadar ön kısmı önemli. Önü rahatsız ederse düzü bile giyemiyorum.

bende çok seviyorum topuklu ayakkabıyı ağrıdan işkence çeksemde yinede giyerdim şimdi siz rahtlıkla giyebildiğinizi yazmışsınız diğer arkadaşların dediği gibi 1-2 saatliğine özel günlerdemi yoksa uzun sürelide giyebiliyormusunuz? aslında şu soruyu sorduğum içinde kızıyorum bi yandan kendime önce hayırlısıyla bi ayağa kalkabilsem istersen babetlerle dolaş ne olacak sanki diyorum :( cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

ilk giydiğimde uzun süre kalmamıştı şimdi 5-6 saat giyebiliyorum. yalnız ayakkabılarım sivri burunlu değil.

inşallah bir an önce ayağa kalkarsınız. bana da dua edin çarşamba günü sol ayağımdan ameliyat oluyorum.

Son düzenleme:
ilk giydiğimde uzun süre kalmamıştı şimdi 5-6 saat giyebiliyorum. yalnız ayakkabılarım sivri burunlu değil.

inşallah bir an önce ayağa kalkarsınız. bana da dua edin çarşamba günü sol ayağımdan ameliyat oluyorum.
Çok geçmiş olsun canım hayırlısıyla inşallah ameliyattan başarılı bir şekilde çıkarsın ve sonradada ağrısız sabır dolu günler diliyorum eve geldiğin zaman hayırlı haberlerini bekliyorum :)

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum baş sayfalardaki yazılanları okuduğumda arkadaşlardan birine ameliyattan sonra tromboz diye bir iğne verilmiş her gece karnından yapıyormuş bana öyle bişey verilmedi acaba sizlerede verildimi ? kafama çok takıldı bu.

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum baş sayfalardaki yazılanları okuduğumda arkadaşlardan birine ameliyattan sonra tromboz diye bir iğne verilmiş her gece karnından yapıyormuş bana öyle bişey verilmedi acaba sizlerede verildimi ? kafama çok takıldı bu.

ben 3 gece kaldım 3 gün boyunca pıhtı önleyici ve mide koruyucu iğneler yapıldı. Ama taburcu olunca aspirin kullandım 1 ay o kadar. Karnımdan değil kolumdan yapıldı.

ben 3 gece kaldım 3 gün boyunca pıhtı önleyici ve mide koruyucu iğneler yapıldı. Ama taburcu olunca aspirin kullandım 1 ay o kadar. Karnımdan değil kolumdan yapıldı.

hastanede kaldığım süre boyunca damar yolundan 6 saate bir iğne yaptılar antibiyotik dediler ara sırada kalçadan bir iğne yaptılar bana o da ağrı kesiciydi mide koruyucu hapları da yemekten önce verdiler onun dışında eve gelince başka bir iğne falan vermedi dr sadece antibiyotik sanırım birkaç hap verdi..benim bugün 14.gün ameliyattan sonra alçı çıktıktan sonrası kolay gibi geliyor bna,,ben de çok az topuklu ayakkabi giyenlerdendim nasıl oluştu bu kemik anlamadım sülale de benden başka kimse de de yok doktor da şaşırdı bu kadar genç yaşta nasıl eğilmiş bu kemik bu kadar diye ama işte öğretmenim heralde sürekli ayakta durmaktan falan oldu

O igneleri yapan bendim canim. Ameliyatimi yurt disinda olmustum ve her iki ameliyatta yaklasik 1 ay boyunca karnimdan igneyi vuruyordum. Gecen yil vidayi Türkiye´de cikarttirdim ama o zaman buradakiler ihtiyac duymadi. Vida ameliyatinda daha cabuk ayaklandigimdan olsa gerek.

hastanede kaldığım süre boyunca damar yolundan 6 saate bir iğne yaptılar antibiyotik dediler ara sırada kalçadan bir iğne yaptılar bana o da ağrı kesiciydi mide koruyucu hapları da yemekten önce verdiler onun dışında eve gelince başka bir iğne falan vermedi dr sadece antibiyotik sanırım birkaç hap verdi..benim bugün 14.gün ameliyattan sonra alçı çıktıktan sonrası kolay gibi geliyor bna,,ben de çok az topuklu ayakkabi giyenlerdendim nasıl oluştu bu kemik anlamadım sülale de benden başka kimse de de yok doktor da şaşırdı bu kadar genç yaşta nasıl eğilmiş bu kemik bu kadar diye ama işte öğretmenim heralde sürekli ayakta durmaktan falan oldu

canım anlattıklarının aynısı benimkiside sadece damar yolundan antibiyotik bacaktan ağrı kesici ve yemeklerden önce mide koruyucu onun dışında bişey yoktu sanırım ama perşembe günü soracağım doktora merak ettim bu arada sanırım sen yarın dikişleri aldıracaksın bugün 14. gün dediğine göre mutlaka haberlerini bekliyorum canım :) aynı zamanda meslektaşmışız :)

Back