Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

şu an çok ilerlemiş durumda değil ayaklarım. Ama mesleğim gereği topuklu ayakkabı giyiyorum. Çok ilerlemeden olmalı mıyım arkadaşlar ameliysst. yoksa ileleyincemi olayım. lütfen akıl verin bana(

önce doktorunuzla görüşün, o size ne kadarlık bir açıya sahip olduğunuzu söyleyecektir, ilerleme durumunuza göre belki önce konservatif tedavi uygulayacaktır.

ve burada hepimiz aynı ameliyatı olduğumuz halde hepimizin teknikleri birbirinden farklı. lolo ameliyat sonrası topuklunun zor olduğunu söylemiş ama ben giyebildim. kişiye göre değişiyor yani.

sizleri okuyup resimlre baktıkça çok korktum bende de aynı sorun var ama ameliyat olmaya korkuyorum

sizleri okuyup resimlre baktıkça çok korktum bende de aynı sorun var ama ameliyat olmaya korkuyorum

korkulacak bir tarafı yok. kendi adıma sadece 1 ay koltuk değnekleri kullandım sonrasında normal yaşantıma geri döndüm. yarın sabah ayağımın son halini de ekleyeyim sizin için.

ağrıyı çekmektense gidip doktorunuzla görüşün. çünkü bu rahatsızlığın başka tedavi şekli yok.

arkadaşlar merhaba;7 gun once bu ameliyatı oldum..oncelikle sunu soyleyeyim.bu hastalığın maalesef ki ameliyat dısında bir çözümü blunmyor.ne kadar erken ameliyat olursanız o kadar cabuk iyileşirsiniz.yani co ilerlemiş vakalarda diğer kemiklerede müdahele etmek gerektikleri için iyileşme sürniz uzuyor.benim sağ ayagımda 30 derecelik bir açı oluşturmuştu.TURAN yöntemi ile ameliyat oldum.cok arastırdım su an tüm dünyada özellikle Amerika da bu yontemle ameliyatlar yapılmakta.yontemin guzelliği diğer yontemlere göre daha acısız olması ve %100 basarı.ancak ne yalan söyleyeyim acı olayı tamamen kişinin agrı eşiğine bağlı bişe bence.zor bir ameliyat yani ameliyat olurken iyi bir problem yok da sonra iyileşme surecinde surekli yatmanız gerekiyor.ve hastahaneden cıktıktan sonraki gün inanılmaz bir acı oluyor.1 hafta sonra dikişlerim alınacak 2 ay sonrada parmagımdaki vida cıkartılacak ve insallah kurtulmuş olacagım bu hastalıktan.herkese cok gecmiş olsun diyorum.kendi adıma topuklu ayakkabıyı artık özel gun dışında kesinlikle kullanmayacagım..

canım ben de bu ameliyatı oldum daha 3 gün oldu 2 gün hastanede yattım sonra geldim koltuk değnekleri ile tuvalete gidiyorum ama yarım saat canım acıyo sonra( benim parmağım da baya eğriydi doktorum vida falan demedi bana 15 gün sonra dikişleri alacam dedi 20 gün sonra da alçı çıkacak sonra yavaş yavaş yürürsün dedi,,halluks valgu ayakkabısı diye bişey varmış ondan bahsettimi sana doktorun

merhaba arkadaşım bende 27 haziranda bu ameliyatı oldum bursa da. 2 gün hastanede kaldım aslında bir gün dedi doktorum ama sanırım biraz fazla evhamlı olduğum için hastanede çok rahat her an doktor kontrolünde olduğumdan doktorumdan 1 gün daha kalayım diye rica edince oda tamam dedi.Ameliyatın olduğu gün sadece sızlama şeklinde hafif bir ağrım oldu onun dışında olmamıştı taki pansumana kadar.. benim ayağımda yarım alçı var sadece tabanım topuğum arka tarafta dizimin altından topuğuma kadar L şeklinde diğer taraflar tamamen sargı bezi ve pamuk gibi bişeyle sarılı.3-4 günde bir pansumana çağırdı cuma hastaneden çıktım pazartesi pansumana gittim o güneden beri tuvalete gitmek bir işkence oldu koltuk değnekleriyle gidiyorum yere basmıyorum ama o nasıl bir ağrıdır anlatamam ayağa kalkınca sıkıntı kalkmayınca bir problem yok dayanamayıp doktorumu aradım ağrı olmaması lazım gel bir bakayım dedi gittim sargıyı görür görmez bu çok gevşek böyle sargı olmaz dedi tabi bunda ağrır ayağın dedi yeniden açtı ve sıkıca sardı şimdi ağrı diye bişey kalmadı ameliyattan sonraki gibi sıfır ağrı acayip keyifliyim.bu arada bende de vida yok başta zaten bahsetmemişti vidadan bugün gittiğimde internetten okuyorum vidalar çıkartılıyormuş sonradan dedim korkma seninkinde vida kullanmadım farklı yöntem dedi.Ameliyattan 15 gün sonra dikişleri alıcam 3 hafta bu yarım alçı kalacak sonrada özel bir botu varmış gerek olursa sanırım onu giyecekmişim.Çok geçmiş olsun :))

şanslısınız kızlar..

bende platin ve 6 vida var. ama o kadar rahatım ki... hatta 11 temmuzda sol ayağım da ameliyat edilecek.

merhabalar,

1 ay önce ameliyat oldum ve ayagımın şimdiki durumunun resmini ekleyemedim.dosya tipi kabul etmiyor şu an şiş ama yandaki çıkıntıının sebebi tamamen şişlikten mi kaynaklanıyor bilmiyorum. çok basit bir ameliyat oldu acaba ondan mı? farklı bir şehirde ameliyat oldum kontrole gidemedim. ameliyat olan arkadaşların bu konuda fikrini alabilir miyim sizlerinde 1 ay sonra bu şekilde miydi

olmaması gereken bir şişlik bana göre tabi...

ameliyattan 23 gün sonraki hali bu benim ayağımın

ameliyatı başka şehirde oldum demişsiniz ama mutlaka doktorunuza yada bulunduğunuz ildeki doktora filmlerinizle birlikte gidin.

Son düzenleme:

teşekkürler

önümüzdeki günlerde mutlaka gideceğim.
peki siz ayagınıza bir şey takıyor musunuz
çabuk iyileşmiş görünüyor
geçmiş olsun

teşekkürler

önümüzdeki günlerde mutlaka gideceğim.
peki siz ayagınıza bir şey takıyor musunuz
çabuk iyileşmiş görünüyor
geçmiş olsun

hayır herhangi bir şey takmıyorum. ihmal etmeyin sizde..

teşekkür ederim

benim şu an daha 1,5 hafta oldu ama emin ol 1 ay sonra yayınlayabilirsem fotosunu koyarım ama olmadı en kötü ihtimalle mutlaka bilgilendiririm çok geçmiş olsun :)

merhaba ameliyatımın üzerinden 15 gun gecti dikişlerim alındı.doktorum bol bol denize girip yüzmemin iyileşmemde yardımcı olacagını söyledi:artık koltuk değnekleri ile yürümüyorum yan basıyorum bazende topuguma basıyorum.15 gun sonra tekrar gidecegim röntgen cekilecek eger kaynama olmuşsa küçük bir kesi ile ayagımdaki vida cıkartılacak.sonrada normal hayatıma dönüş yapacagım inşallah.tek sorun işte bu şişlikler onlarda bi gecse..

merhabalar,zannedersem ameliyat yöntemlerimiz farklı cünkü bende alcı felan yok sadece bir bandaj vardı ayagımda ve ben sadece 1 gece yattım.siz hangi yöntemle ameliyat oldunuz acaba??bir sürü yöntem var.halluks valgus ayakkabısını ben doktoruma sordum.hiç geregi yok dedi.gercektende ihtiyac duymadım.su an 15 gun oldu dikişlerim alındı.gayet rahat yuruyorum.15 gun sonra röntgen cekilecek eğer kaynama olmuşsa vida cıkacak küçük bir kesi ile o kadar.ayakta şişme bir süre devam edecek tabi ama onunda en fazla 3 ay sürecegini soyledi doktorum.yani 3 ay boyunca ara ara şişme olacak.ama söyle soyleyeyim bende internette cok arastırdım 4 ay ayagının üzerine hiç basamayan insanlar var ilk başta cok korkmuştum ama 15 gundeayagımda bu kadar düzelmeolması bayagı moralimi toparlamama sebep oldu.

Son düzenleme:

evet kesinlikle doktorunuzun dediği gibi ameliyat yöntemlerimiz farklı.onemli olan bir an önce iyileşip bu dertten kurtulmak.ben 15 gun sonraki durumumuda sizinle paylasacagım lütfen sizlerde paylaşın.en azından hangi yontemin daha iyi oldugunu görür cevremizde bu hastalıktan muzdarip olan eşimiz dostumuzla paylaşırız. :)

Maalesef bizde de var,babaannem,babam,ben,ablam,halam ailede 5imizde var..
Silikon makara kullanıyorum ama bi kaç saatten sonra parmak aralarımı fena ağrıtıyor naapmam lazım?

Aşırı yamuk değil ama kemik çıkıntısı bariz belli...

anlaşılan sizin ailede bu olay genetik.zatn bu hastalık 2 sekilde oluyor ya genetik yada topuklu ve burnu sivri ayakkabı giymekten olusuyor.bu arada makaralar hiç bir işe yaramıyor.yapmanız gereken geniş yuvarlak burunlu ve düz taban ayakkabı giymek.ilerleme olursada iyi bir doktora gidip iyice buyumeden ameliyat olun derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…