Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Sağlık ve psikoloji ile ilgili yüksek lisanslarım. İmkanım olur mu oralarda nasıl olur ,bunlar da biraz korkutuyor beni . Az önce ekside Danimarka'da yaşayan birinin yazısını okudum. Eğer doğruysa yazdığı resmen sürünüyorum burada ben. Aslında bolumlerimi apaçık yazmak istiyorum ama kesin tanıyan çıkar sonra. Zaten başarısız olmam sebebiyle çok mutlu olan insanlar var. Tekrar sevinsinler istemiyorum. Ama birilerine de ciddi akıl danışmak istiyorum. Siz yurtdışında mı yaşıyorsunuz acaba size mesajda uzunca bir yazsam olur mu ?yanlis anlamazsaniz abla tavsiyesi veriyim , oncelikle neyi istediginize karar verin , devlet memurlugu haricinde de pek cok imkan var ulkede , siz oncelikle ne yapmak istiyorsaniz onu dusunup secin sonra o konuda yuksek lisansinizi yapin ve yapabiliyorsaniz yurt disinda yapin , amac iyi para kazanmak ve kariyer yapmaksa devletle ugrasmayin yapin yuksek lisansi yurtdisinda gelin burada en buyuk holdinglere basvurun , ben sizin gibi genc , basarili ve azimli insanlarin illa devlete girecegim hirsini anlayamiyorum yanlis anlamayin lutfen
Pek cok kadin arkadasim yurtdisinda okuduktan sonra ulkeye donup cok guzel yerlere geldiler , hem inanilmaz paralar kazaniyorlar hemde kariyer olarak cok tepedeler , bence hedeflerinizi yuksek tutun cunku o ışıgi veriyorsunuz burada bile
Teşekkür ederim :) ben aciyorum aslında kendime , çok bahtsız bir yasamim var her yönden. Yaşım da hepten tutuyor beni sanki , ama iyi geldi buradaki yazılar. Çok teşekkür ederim :)Talihsizliklerine rağmen sana imrendim. Yurtdışı burs imkanım olsa bir dakika beklemem. Lise mezunlarının üniversite mezunlarına müdür olduğu, eğitime asla değer verilmediği bir ortamda yaşıyoruz. Yaşın daha çok genç. Asla geç kalmış değilsin. Lütfen git ve mutlu ol.
Teşekkür ederim :) gider de mutlu olurum umarım :)Gidin ve kendinizi kurtarın... Hicbisey için geç değil hele de 26 yaş için yolun başı..
Teşekkür ederim :) umarım abla gibi kalmam oralarda :)Normalde olması gereken lisans bitince bir iki sene çalışıp öyle yurtdışı yüksek lisansa başvurmak çünkü o zaman yüksek üniversiteler bile iş tecrübeniz olduğu için daha ılımlı bakıyor size.Atıyorum direkt mezun olunca başvurunca 3.2 ortalama isteyen bir okul ortalamanız daha düşükse onu tecrübenizle kapayabiliyor falan.O yüzden zaten asıl 26 tam insanların yurtdışında yüksek lisansa gittiği bir yaş.Hiç geç değil, 30 olsa da değil derdim:)
Bu erken evlenme sosyal baskısı yüzünden 26 çok görünüyor şöyle ďüşün önünde 50 yıllık bir ömür var bunu nasıl geçirmek istiyorsun 20 yaşinda yaptığın hatalarla mi icine sinen yeni başlangıçlarla mıGerçekten mı ? 26 geç bir yaş değil mı yani ?
Turkiyedeyim ama yurtdisinda master yaptim , ozelden yazabilirsiniz elimden geldigince bildiklerim dogrultusunda yardimci olurum tabi kiÇok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Sağlık ve psikoloji ile ilgili yüksek lisanslarım. İmkanım olur mu oralarda nasıl olur ,bunlar da biraz korkutuyor beni . Az önce ekside Danimarka'da yaşayan birinin yazısını okudum. Eğer doğruysa yazdığı resmen sürünüyorum burada ben. Aslında bolumlerimi apaçık yazmak istiyorum ama kesin tanıyan çıkar sonra. Zaten başarısız olmam sebebiyle çok mutlu olan insanlar var. Tekrar sevinsinler istemiyorum. Ama birilerine de ciddi akıl danışmak istiyorum. Siz yurtdışında mı yaşıyorsunuz acaba size mesajda uzunca bir yazsam olur mu ?
Gerçekten mı ? 26 geç bir yaş değil mı yani ?
katılyıorum maalesef kiardına bile bakma git yurt dışına
ana baba lafı hiç durmaz ne yapsan söylenirler zaten
bari istediğin şeyi yaptığın için söylensinler.
bu hayatta bencil olmak lazım benim hayatımı düşün ve ona göre adım at bu saatten sonra
Çok güzel söylediniz ekran görüntusu aldım , bunaldigimda okuyacağım bunu. HaklısınızBu erken evlenme sosyal baskısı yüzünden 26 çok görünüyor şöyle ďüşün önünde 50 yıllık bir ömür var bunu nasıl geçirmek istiyorsun 20 yaşinda yaptığın hatalarla mi icine sinen yeni başlangıçlarla mı
Çok teşekkürler hemen yazacağımTurkiyedeyim ama yurtdisinda master yaptim , ozelden yazabilirsiniz elimden geldigince bildiklerim dogrultusunda yardimci olurum tabi ki
Haklısınız yaşı çok gecmis biri davranıyorum , bakış açım grilesmis resmen . İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum çok teşekkür ederim motivasyon oldu bana :)Tabii ki geç bir yaş değil. Sanki 50 yaşındaymışsınız gibi yazmışsınız. Gerçi insanlar 50-55 yaşında en baştan lisans da okuyorlar. Hele bir de siz bu sürede boş durmamışsınız. İnsanlar yurtdışında lisanstan sonra 1-2 sene dünyayı dolaşıp, büyük deneyim yaşadım diye düşünerek güvenle özgeçmişlerine yazıyorlar.
Bu arada, iki tane yüksek lisans üstüne tekrar yüksek lisans yapmak yerine alanınızdan memnunsanız doktoraya da başvurabilirsiniz. Okurken araştırma görevlisi olarak çalışma ihtimaliniz artar. Ayrıca üniversitede kalıp akademik kariyer yapabilirsiniz. Kolay bir meslek değil ama ilginiz varsa düşünebilirsiniz.
Her halükarda, ben olsam şimdiden TOEFL ve GMAT veya GRE (artık alanınız ne ise) kitaplarını ve CD'lerini alıp, çok çalışıp, yüksek puanlar almayı hedeflerdim. Sonra puanlarınıza göre üniversiteleri seçip başvurursunuz.
Aynen hep soyleniyorlar zaten bencilce düşünüyorlar üstelik . Haklısınardına bile bakma git yurt dışına
ana baba lafı hiç durmaz ne yapsan söylenirler zaten
bari istediğin şeyi yaptığın için söylensinler.
bu hayatta bencil olmak lazım benim hayatımı düşün ve ona göre adım at bu saatten sonra
Teşekkür ederimHiç durma. Daha 26 yaşındasın.
ingilizce yazışalım vardır elbet buralarda ingilizce sohbet topiği:)Haklısınız yaşı çok gecmis biri davranıyorum , bakış açım grilesmis resmen . İngilizcemi geliştirmeye çalışıyorum çok teşekkür ederim motivasyon oldu bana :)
Var var eğitim bölümünde varingilizce yazışalım vardır elbet buralarda ingilizce sohbet topiği:)
Zamanla daha da bencillesecekler ve huyları da değişecek. Bakıma ihtiyaçları yoksa; tek bir hayatın var, istediğin gibi yaşamalısın. Ben 31 yaşında açıktan da olsa 2. Üniversitemi okumaya başladım. Ama hep içimde ukte kaldı. Keşke yurtdışında yaşasaydım, muhakkak eğitimime değer verirlerdi(malesef ülkemizde sozelcilere pek ekmek yok). Aslında belirsizliğin verdiği korkuyla yaş, ebeveyn gibi farkında olmadan bahaneler üretiyoruz. Buna ek olarak çevre baskısı da eklenince mutsuz insanlar grubuna koşarak dahil oluyoruz. Mutsuz bir birey olursan ne kendine ne de çevrene faydan olur.Aynen hep soyleniyorlar zaten bencilce düşünüyorlar üstelik . Haklısın
Çok haklısınız. Şimdiden bir değişikler. Sürekli kusur aramalar, bir şey diyemiyorum. Desem yine suçlu oluyorum. Bı gideyim sulalemi de silicem sulalem de bir tuhaf benim , kendi çocuklarına bakmazlar benle uğraşırlar. Halbuki benim şu anki bahtsiz konumum bile onlardan iyi ama öyle görmüyor insanlar . Avrupa birden yükseldi gözümde hayırlısı inşallah. Tebrik ederim sizi ya ne güzel pes etmemissiniz , şans veya tanıdık yoksa bir yerlere gelmek çok zor inşallah dilediğiniz gibi olur şansınız çok açık olurZamanla daha da bencillesecekler ve huyları da değişecek. Bakıma ihtiyaçları yoksa; tek bir hayatın var, istediğin gibi yaşamalısın. Ben 31 yaşında açıktan da olsa 2. Üniversitemi okumaya başladım. Ama hep içimde ukte kaldı. Keşke yurtdışında yaşasaydım, muhakkak eğitimime değer verirlerdi(malesef ülkemizde sozelcilere pek ekmek yok). Aslında belirsizliğin verdiği korkuyla yaş, ebeveyn gibi farkında olmadan bahaneler üretiyoruz. Buna ek olarak çevre baskısı da eklenince mutsuz insanlar grubuna koşarak dahil oluyoruz. Mutsuz bir birey olursan ne kendine ne de çevrene faydan olur.