Kızlar selamlar. Şu zamana dek açtığım konular ne tirtmis bunun yanında. Hic iyi değilim. Hep mutlu,mesut görünen ben kendi içimde hep acı halindeyim. Ailede,çevrede vs bana sorar insanlar şunu ne yapalim vs diye. Ya da bana bölüm sorarlar ve ben onlari çok süper bölümlere yönlendirirken gençleri, onlar sonra benim canımı yakar. Kime niye insanlık yapiyorsam sanki bana vaktinde ablalık abilik yapan oldu da yol mu gösterdiler. Öz anne babam bile hep başkalarıyla kiyaslayip üniversite tercihi zamani umursamaz davrandilar ve ben o canım puanı yakıp saçma bir bölüme gittim.
Canım çok sıkkın uzun uzun anlatmak istiyorum. Dileyen okur dilemeyen lütfen uf çok uzun vs yazmasın. Canım zaten çok yanıyor.
Bundan üç sene önce yurtdışında burslu yüksek lisans kazandım. Ailem gidersem dönmem diye istemedi. O zaman daha yeni mezundum her şey toz pembeydi ve ben gitmedim. Nasılsa burada yaparım bir şeyler diye. Kendi bölümümden atamalar ben son sınıfa yaklaşmışken 100de 1 e düştü. Atama yerleri de çok kötü yerler oldu. Sonra ben iki sene önceye dek çok deli paralar kazanılan bir bölüme yüksek lisansa girdim, atanabiliyordum da o bölümden. Ben bitirmeye yakın o bölümden atama kalktı. Bu ikinci yüksek lisansim bu arada ilkinde de ben girince atama kalktı. Şuan başladığım yere döndüm elimde yine okuduğuma pişman olduğum lisansim var. O lisanstan atandim ama mutlu değilim. Üniversitede kalayim dedim ama hocaların egosundan yüksek lisansta bile bıktım. Rüşvet verenler bitirdi ben daha sürünüyorum. Yaşadıklarım yetmiyor gibi babamın can sıkıcı baskılari.iki tane yüksek lisansa girdin ne oldu hani vs gibi. Sanki ben istedim böyle olmasını. Kazanılmış hak vs değeri yokki Türkiye'de ben ne yapayım?
Yıllarca kiyaslandigim insanlar devlette değil ortalama bir parada özelde ve hasta anne babalarının yanına imkanlari varken dönmediler. Bizimkiler beni hem onlarla kiyasliyor, hem de hem devlette hem onların yanında olayım hem de bol paralar kazanayim istiyorlar. Aklım başıma yeni geliyor. Onlar beni değil kendi yasliliklarini düşünmüşler. Canım çok yanıyor bıktım haksızlıktan. Yaşım 26 oldu sayılır artık. Yurtdışında yüksek lisansa baştan başvurup çekip gitsem mı sizce ? Ne bileyim en azından orda okuduğum onca bölümün kıymeti olur, buradaki gibi son dakika değiştirmesiyle onca yılların emeği çöpe gitmez en azından. Bir yandan da yasim çok geç gibi geliyor. Geçen yillarima emeklerime kahroluyorum