haksızlık haksızlık ve yine haksızlık

caytabagi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
3.736
10.124
32
Kızlar selamlar. Şu zamana dek açtığım konular ne tirtmis bunun yanında. Hic iyi değilim. Hep mutlu,mesut görünen ben kendi içimde hep acı halindeyim. Ailede,çevrede vs bana sorar insanlar şunu ne yapalim vs diye. Ya da bana bölüm sorarlar ve ben onlari çok süper bölümlere yönlendirirken gençleri, onlar sonra benim canımı yakar. Kime niye insanlık yapiyorsam sanki bana vaktinde ablalık abilik yapan oldu da yol mu gösterdiler. Öz anne babam bile hep başkalarıyla kiyaslayip üniversite tercihi zamani umursamaz davrandilar ve ben o canım puanı yakıp saçma bir bölüme gittim.
Canım çok sıkkın uzun uzun anlatmak istiyorum. Dileyen okur dilemeyen lütfen uf çok uzun vs yazmasın. Canım zaten çok yanıyor.
Bundan üç sene önce yurtdışında burslu yüksek lisans kazandım. Ailem gidersem dönmem diye istemedi. O zaman daha yeni mezundum her şey toz pembeydi ve ben gitmedim. Nasılsa burada yaparım bir şeyler diye. Kendi bölümümden atamalar ben son sınıfa yaklaşmışken 100de 1 e düştü. Atama yerleri de çok kötü yerler oldu. Sonra ben iki sene önceye dek çok deli paralar kazanılan bir bölüme yüksek lisansa girdim, atanabiliyordum da o bölümden. Ben bitirmeye yakın o bölümden atama kalktı. Bu ikinci yüksek lisansim bu arada ilkinde de ben girince atama kalktı. Şuan başladığım yere döndüm elimde yine okuduğuma pişman olduğum lisansim var. O lisanstan atandim ama mutlu değilim. Üniversitede kalayim dedim ama hocaların egosundan yüksek lisansta bile bıktım. Rüşvet verenler bitirdi ben daha sürünüyorum. Yaşadıklarım yetmiyor gibi babamın can sıkıcı baskılari.iki tane yüksek lisansa girdin ne oldu hani vs gibi. Sanki ben istedim böyle olmasını. Kazanılmış hak vs değeri yokki Türkiye'de ben ne yapayım?
Yıllarca kiyaslandigim insanlar devlette değil ortalama bir parada özelde ve hasta anne babalarının yanına imkanlari varken dönmediler. Bizimkiler beni hem onlarla kiyasliyor, hem de hem devlette hem onların yanında olayım hem de bol paralar kazanayim istiyorlar. Aklım başıma yeni geliyor. Onlar beni değil kendi yasliliklarini düşünmüşler. Canım çok yanıyor bıktım haksızlıktan. Yaşım 26 oldu sayılır artık. Yurtdışında yüksek lisansa baştan başvurup çekip gitsem mı sizce ? Ne bileyim en azından orda okuduğum onca bölümün kıymeti olur, buradaki gibi son dakika değiştirmesiyle onca yılların emeği çöpe gitmez en azından. Bir yandan da yasim çok geç gibi geliyor. Geçen yillarima emeklerime kahroluyorum

Git bencede.Bende 24. Seneye bende yurtdişi universiteye gideceğim.Yap.En azından mutsuz olursanda ben yaptım dersin. Ama bu halinle mutsuz olursan, ki mutsuzsun ölmekten beter olursun.Kendimden biliyorum.Bizimkilerde yurtdışı için ık-mık diyorlar ama bu benim hayatım abi.Onların bana köstek değil, herdaim yanımda olduklarını hissetmeleri gerekiyor.

Aileyi falan dinlememek lazımmış maalesef yaşım geçince anladım. Umarim basarabilirim

26 gec bir yas degil hele avrupa icin hic degil , orda insanlar 26 da yeni universiteden mezun oluyorlar nerdeyse
Mutlaka gidin , inanilmaz iyi gelecek size madem bu kadar basarilisiniz orada cok degr görürsünüz emin olun

26 gec bir yas degil hele avrupa icin hic degil , orda insanlar 26 da yeni universiteden mezun oluyorlar nerdeyse
Mutlaka gidin , inanilmaz iyi gelecek size madem bu kadar basarilisiniz orada cok degr görürsünüz emin olun
Çok başarılı değilim , sanssizim biraz diyelim. Yani bir bölüme giriyoruz , bölüm bitmeye yakın ani bir kararla atamalar kalkiyor. Düşünen yok tabii o bölümde okuyanlar ,emeklerini verenler ne olacak diye. Üç kez yaşadım bu durumu , bir dorduncuyu yaşamak istemiyorum. En azından orada son dakika kararı ile tüm emekler çöp olmaz belki yani umarım

yanlis anlamazsaniz abla tavsiyesi veriyim , oncelikle neyi istediginize karar verin , devlet memurlugu haricinde de pek cok imkan var ulkede , siz oncelikle ne yapmak istiyorsaniz onu dusunup secin sonra o konuda yuksek lisansinizi yapin ve yapabiliyorsaniz yurt disinda yapin , amac iyi para kazanmak ve kariyer yapmaksa devletle ugrasmayin yapin yuksek lisansi yurtdisinda gelin burada en buyuk holdinglere basvurun , ben sizin gibi genc , basarili ve azimli insanlarin illa devlete girecegim hirsini anlayamiyorum yanlis anlamayin lutfen
Pek cok kadin arkadasim yurtdisinda okuduktan sonra ulkeye donup cok guzel yerlere geldiler , hem inanilmaz paralar kazaniyorlar hemde kariyer olarak cok tepedeler , bence hedeflerinizi yuksek tutun cunku o ışıgi veriyorsunuz burada bile

Talihsizliklerine rağmen sana imrendim. Yurtdışı burs imkanım olsa bir dakika beklemem. Lise mezunlarının üniversite mezunlarına müdür olduğu, eğitime asla değer verilmediği bir ortamda yaşıyoruz. Yaşın daha çok genç. Asla geç kalmış değilsin. Lütfen git ve mutlu ol.

Normalde olması gereken lisans bitince bir iki sene çalışıp öyle yurtdışı yüksek lisansa başvurmak çünkü o zaman yüksek üniversiteler bile iş tecrübeniz olduğu için daha ılımlı bakıyor size.Atıyorum direkt mezun olunca başvurunca 3.2 ortalama isteyen bir okul ortalamanız daha düşükse onu tecrübenizle kapayabiliyor falan.O yüzden zaten asıl 26 tam insanların yurtdışında yüksek lisansa gittiği bir yaş.Hiç geç değil, 30 olsa da değil derdim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…