Akrabalarının çocukları ve senin hakkındaki düşünceleri şuna benziyor: sınavdan düşük aldım. Inşallah herkes düşük alır da ben de arada kaynarım. Çanı yükselten kişi olarak her zaman okların hedefi olacaksın, çaresi yokÇok haklısınız. Şimdiden bir değişikler. Sürekli kusur aramalar, bir şey diyemiyorum. Desem yine suçlu oluyorum. Bı gideyim sulalemi de silicem sulalem de bir tuhaf benim , kendi çocuklarına bakmazlar benle uğraşırlar. Halbuki benim şu anki bahtsiz konumum bile onlardan iyi ama öyle görmüyor insanlar . Avrupa birden yükseldi gözümde hayırlısı inşallah. Tebrik ederim sizi ya ne güzel pes etmemissiniz , şans veya tanıdık yoksa bir yerlere gelmek çok zor inşallah dilediğiniz gibi olur şansınız çok açık olur
Yüksek lisans i yurtdışında yapıp öğretmen olmak zor gelmiyor mu ? Yani çok gücünüze gitmiyor muGidin kimseyi dinlemeyin bende doktorayi yurtdisinda yapicaktim aileminde destegi vardi yuksek lisansi yurtdisinda tamamladim ve mennun kalmadim aslinda kotu bisey yoktu ama ben yapamadim iste ulkemden uzak sonra doktoraya baslayip ogretmen atandim ikisini birden goturuyorum hayalinizi yasayin aile vs karistirmayin biyerden sonra herkes sirtini doner hayallerinizi yasamadiginiza yanarsiniz
Süpersin bravo vallahi ciddi değişiklikler yapmışsın kimseye kulak vermemissinhayatta bir şey yaptığında pişman bile olacaksa insan kendi istediğini yaptığı için pişman olmalı
herkes konuşuyor
avukatlığı bıraktım konuştular
yuksek lisansa başladım üniversiteme laf ettiler
işe başladım ona laf ettiler
susmaya hiç niyetleri yok
sonuçta istediğim hayatı yaşıyor muyum evet mutlu muyum evet onlar da küçük hayatlarında aksiyonsuzluklarından beni konuşmaya devam etsinler
İnşallah istediğinize ulaşırsınız
Çok iyi bir benzetmeydi guldurdunuz beni , teşekkürlerAkrabalarının çocukları ve senin hakkındaki düşünceleri şuna benziyor: sınavdan düşük aldım. Inşallah herkes düşük alır da ben de arada kaynarım. Çanı yükselten kişi olarak her zaman okların hedefi olacaksın, çaresi yok
Süpersin bravo vallahi ciddi değişiklikler yapmışsın kimseye kulak vermemissinben de yapabilirim inşallah bunu
Çok teşekkür ederim canım. Seni tebrik ederim kendini tanıyorsun rotani ona göre cizmizsin süpersin. Basarirsam ben de , yazicam burayabir sene isteğimle işsiz kaldım o dönem benim için çok sıkıntılıydı ama beni sinir eden kendisi benim aldığım eğitimin 3te birini almamış insanların benim iş hayatım hakkında laf etmesiydi
kendine güven ve nolursa olsun bir yedek B planın olsun
Ben gerçekçi bir insanım öyle hayali isteklerim olmadı yapabileceğimi biliyordum yaptım
Seninkiler de yapılabilir istekler
Allah yardımcın olsun isteğinden vazgeçme
Çok haklısınız. Şimdiden bir değişikler. Sürekli kusur aramalar, bir şey diyemiyorum. Desem yine suçlu oluyorum. Bı gideyim sulalemi de silicem sulalem de bir tuhaf benim , kendi çocuklarına bakmazlar benle uğraşırlar. Halbuki benim şu anki bahtsiz konumum bile onlardan iyi ama öyle görmüyor insanlar . Avrupa birden yükseldi gözümde hayırlısı inşallah. Tebrik ederim sizi ya ne güzel pes etmemissiniz , şans veya tanıdık yoksa bir yerlere gelmek çok zor inşallah dilediğiniz gibi olur şansınız çok açık olur
Abdde trumptan dolayı bundan böyle tüm Müslüman ülke vatandaşlarına sorun çıkar mı kı diye korkuyorum da biraz. Bir de abdde yaşam çok pahalı diye duymuştum ama öyle mı acaba ?Avrupa dışında ABD'yi de düşünün derim. Örneğin, İngiltere ve ABD karşılaştırıldığında yüksek lisansta bir yandan asistanlık yapma şansı ABD'de çok daha yüksek. Bir de birçok alanda ABD daha önde.
Yüksek lisans i yurtdışında yapıp öğretmen olmak zor gelmiyor mu ? Yani çok gücünüze gitmiyor muyani o kariyere öğretmenlik biraz üzücü geldi yanlış anlamazsaniz
Abdde trumptan dolayı bundan böyle tüm Müslüman ülke vatandaşlarına sorun çıkar mı kı diye korkuyorum da biraz. Bir de abdde yaşam çok pahalı diye duymuştum ama öyle mı acaba ?
Kızlar selamlar. Şu zamana dek açtığım konular ne tirtmis bunun yanında. Hic iyi değilim. Hep mutlu,mesut görünen ben kendi içimde hep acı halindeyim. Ailede,çevrede vs bana sorar insanlar şunu ne yapalim vs diye. Ya da bana bölüm sorarlar ve ben onlari çok süper bölümlere yönlendirirken gençleri, onlar sonra benim canımı yakar. Kime niye insanlık yapiyorsam sanki bana vaktinde ablalık abilik yapan oldu da yol mu gösterdiler. Öz anne babam bile hep başkalarıyla kiyaslayip üniversite tercihi zamani umursamaz davrandilar ve ben o canım puanı yakıp saçma bir bölüme gittim.
Canım çok sıkkın uzun uzun anlatmak istiyorum. Dileyen okur dilemeyen lütfen uf çok uzun vs yazmasın. Canım zaten çok yanıyor.
Bundan üç sene önce yurtdışında burslu yüksek lisans kazandım. Ailem gidersem dönmem diye istemedi. O zaman daha yeni mezundum her şey toz pembeydi ve ben gitmedim. Nasılsa burada yaparım bir şeyler diye. Kendi bölümümden atamalar ben son sınıfa yaklaşmışken 100de 1 e düştü. Atama yerleri de çok kötü yerler oldu. Sonra ben iki sene önceye dek çok deli paralar kazanılan bir bölüme yüksek lisansa girdim, atanabiliyordum da o bölümden. Ben bitirmeye yakın o bölümden atama kalktı. Bu ikinci yüksek lisansim bu arada ilkinde de ben girince atama kalktı. Şuan başladığım yere döndüm elimde yine okuduğuma pişman olduğum lisansim var. O lisanstan atandim ama mutlu değilim. Üniversitede kalayim dedim ama hocaların egosundan yüksek lisansta bile bıktım. Rüşvet verenler bitirdi ben daha sürünüyorum. Yaşadıklarım yetmiyor gibi babamın can sıkıcı baskılari.iki tane yüksek lisansa girdin ne oldu hani vs gibi. Sanki ben istedim böyle olmasını. Kazanılmış hak vs değeri yokki Türkiye'de ben ne yapayım?
Yıllarca kiyaslandigim insanlar devlette değil ortalama bir parada özelde ve hasta anne babalarının yanına imkanlari varken dönmediler. Bizimkiler beni hem onlarla kiyasliyor, hem de hem devlette hem onların yanında olayım hem de bol paralar kazanayim istiyorlar. Aklım başıma yeni geliyor. Onlar beni değil kendi yasliliklarini düşünmüşler. Canım çok yanıyor bıktım haksızlıktan. Yaşım 26 oldu sayılır artık. Yurtdışında yüksek lisansa baştan başvurup çekip gitsem mı sizce ? Ne bileyim en azından orda okuduğum onca bölümün kıymeti olur, buradaki gibi son dakika değiştirmesiyle onca yılların emeği çöpe gitmez en azından. Bir yandan da yasim çok geç gibi geliyor. Geçen yillarima emeklerime kahroluyorum