- 16 Şubat 2011
- 532
- 513
- 323
- Konu Sahibi Justholdme_
-
Bakış açısı, bana hoş gelmedi hareketleri belki eşimle kıyasladım bilemiyorum, benim babam biz evlendikten sonra vefat etti o günden sonra eşim bana kardeşime anneme karşı daha korumacı oldu
Iyi de bastan konuyu acan sensin arkadasim annenin soylediklerini esine anlatan,benim ustume yapalim diyen adam soyleyince kotu sen soyleyince iyi misinirlenecek ne var allahaşkına eşim israrla benm çeyiz paramı ve mirasımıda kendi üzerine istedi buna mı sinlreniyorsunuz ortak hesabında kabul etmiyor bu adama mı guvenecem ben ?
Ama en başından beri adama benim hesaba yatiralim diye sinirlendirmissiniz siz de, adam da isi inada bindirmis dogal olarak. Bu kadar güvensizlik neden onu anlamadim, eşiniz daha once maddiyatla ilgili guveninizi sarsacak bir sey mi yapti size?sinirlenecek ne var allahaşkına eşim israrla benm çeyiz paramı ve mirasımıda kendi üzerine istedi buna mı sinlreniyorsunuz ortak hesabında kabul etmiyor bu adama mı guvenecem ben ?
benm mirasım ile çeyiz paramı ısrarla üstüne istemesi ve ortak hesabı kabul etmemesine hakkı var mı peki ?Iyi de bastan konuyu acan sensin arkadasim annenin soylediklerini esine anlatan,benim ustume yapalim diyen adam soyleyince kotu sen soyleyince iyi mi
eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gittiEğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten
hayır ypamadı ama benm çeyiz paramı üzerine istmedi ve ortak hesabı kabul etmemesi bütün güvenimi yıktıAma en başından beri adama benim hesaba yatiralim diye sinirlendirmissiniz siz de, adam da isi inada bindirmis dogal olarak. Bu kadar güvensizlik neden onu anlamadim, eşiniz daha once maddiyatla ilgili guveninizi sarsacak bir sey mi yapti size?
eşiniz sizden mirasınızı ve çeyiz paranızı kendi üzerine istese ve ortak hesap kabul etmese siz napardnz bende bunu cok merak ediyorum böyle olcanı bilsem evlenmezdm zatenŞok oldum
Annen ne kadar müdahaleci ve paragöz
Sürekli annem şöyle dedi annem böyle dedi
Analı kızlı adamı kazıklamak istemişsiniz ama adam uyanık çıkmış allahtan yutmamış
Annızdan kopamıtorsanız neden evlendiniz
benm mirasım ile çeyiz paramı ısrarla üstüne istemesi ve ortak hesabı kabul etmemesine hakkı var mı peki ?
bakıkn hayatta vermezdim diyoesunuz değil mi ama burdaki insanlara ben bunu diyince ben suçlu oluyorum ya neden çeyiz paramı ve mirasımı gidip kuzu kuzu eşimin üzerine yatırıyım bunu kim yapar siz söyleyin allahaşkınaZaten boşansanız evlendikten sonra alınan tüm malda hakkınız olacak.eşinizde suçlu ama annenizde masum gelmedi.konuşarak çözersiniz sorunu umarım çeyiz parasına gelecek olursa ben hayatta vermezdim
Yok kuzum,ev fiyatları o civarlarda diye örnek verdim :)
bizim burası kçük oldu için ucuz bi ilçe oldu için 90 bine sıfır bina alabiliysn.. ben anlamıyorum geçrekten enisi mirasımıda çeyiz paramıda kuzu kuzu eşimin üzerine yatırıyım demi.. insanlar böyle yönlendiriyorlar çünkü.. bunların hesabını yapıyomuşım hayatta hiç birşeyin garantisi yok ki..Niye öyle dedin ankara sincandan 100 bine de ev bulursun 100 binlik ev için 40 bin lira nerdeyse yarı para
Bu iş maddi durumla alakali bir doktor için 40 bin belki döner sermaye ile birlikte 2 aylık maaş olabilir ama birde asgari ücretli adama sor kaldı ki bu kız çalışmıyor da
Canım ya para para para evlilikte bu laflar olmaz eşim parasını benim ustume yatırır ben çekerim yatırırım sorun olmaz ben çalışmıyorum altınları bozduk yedik parasız kalınca geri alıcsm dedi ne gerek var dedim benim yuvam yıkılsa beni o altınlar mı kurtaracakneden öyle dediniz ben mi körüm göremiyorum bazı şeyleri
Aynen bencede ömürü uzun değil doğrusu ama yazık yani daha 15 günlük evli. Ayrılsalar paraları kanıtladın mı mahkeme kadına geri ödemesi kararı çıkarıyor. Neyse artık şimdiden onuda hesaplasın bari bukadar düşünmüşkıza haklı demiyorum zaten,o da farkında kullandığı üslubun yanlışlığından..ama bu sidik yarışı karşılıklı,adamda da ii çene var yazdıkları doğruysa...yani ben eşinide iyi niyetli görmedim orta yolu bulacak eş ,peki hayatım baban yok çalışmıyorsunda doğal olarak kendini garantiye alma ihtiyacı hissediyorsun zaten evlilikte her şey ortaktır diye bir ortak hesap açsa..kız aklı başına gelince ortak hesap teklif etmiş onu bile r eddettiyse adam zaten bu kızım yetim mirası ve çeyiz parası alacağını biliyordu..taşınmaz mal olmadığından bu para onun hesabındaysa sırf onunda olabilir..bu sebeple bence orta yol bulunmalıydı art niyet karşılıklı yani..dediğim gibi ben bu evlilğe ömür biçemedim.
bende vermcm zaten asla vermcm insan bunu isterken utanmalı .. vermcm ne olrsa olsun zaten ne tadımız kaldı nede huzurumuzbence annen eski kadın,yaşı itibarıyle çokkk şey gördü geçirdi,tek haklı annen,bende vermezdımmmm,keısnlıkle kızıma dunya hali derdim,guvensızlıkle ilgisi yok,belki sen ayrılmak ısteyecen,nedne olmasın,paramı asla asla asla vermezdım,
Eşiniz merhametli, vicdanlı bi insanmış, herkes öyle olamaz tabi... Ama dediğim gibi konu sahibinin davranışları üzerine iş inada binmiş gibi duruyor... Eşin gözüyle bakmaya çalıştım bende olaya... Daha bide ev alınacak onun konusu olacak burda, tapu benim üstüme olmalı diye... Zaten edinilen mallar ortak değil mi, niye bu kadar geriyorlar birbirlerini hiç anlayamadım.. Üstelik 15 günde... Evliliğin en güzel zamanlarını parayla pulla uğraşarak heba ediyorlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?