- Konu Sahibi Justholdme_
-
Güven miyosun keşke evlenmeseydinbizim burası kçük oldu için ucuz bi ilçe oldu için 90 bine sıfır bina alabiliysn.. ben anlamıyorum geçrekten enisi mirasımıda çeyiz paramıda kuzu kuzu eşimin üzerine yatırıyım demi.. insanlar böyle yönlendiriyorlar çünkü.. bunların hesabını yapıyomuşım hayatta hiç birşeyin garantisi yok ki..
peki eşimin gelecek olan çeyiz paramı üzerine yatırmAMI istmesinş doğrru buldunuz mu.bence eşiniz paragöz bir adam değil. annenizin sizi doldurduğunu bildiği için sinir olmuş.
Yok ama sen biz, annemle boyle boyle dusunduk paralar altinlar benim ustumde olsun dersen daha 15 gun evli iken ,adam huylanip, bu iste bir is var demis.Yani sen esine ne kadar guvenmiyorsan o da sana o kadar guvenmemis.Hele bi ceyiz parasi eline gecseydi zaten senin hesaba yatacak bi dursaydin altinlarda duruyordu durdugu zorla is acmissin basina.benm mirasım ile çeyiz paramı ısrarla üstüne istemesi ve ortak hesabı kabul etmemesine hakkı var mı peki ?
sizce eşiniz size güveniyormu.. bence asıl siz bütün güvenini alt üst etmişsiniz.. muhakkak söylemiştir arkadaşlar evlilikten sonra hanginizin adına olduğu önemli değil edinilen tüm mallar ve birikimler ortak kabul edilir ve ayrılma durumunda bölünür.. evin paranın sizin üzerinize olması önemli değil..hayır ypamadı ama benm çeyiz paramı üzerine istmedi ve ortak hesabı kabul etmemesi bütün güvenimi yıktı
başından beri takılan takılarında kendi hesabına yatırma planındayms zaten bunlar benm canımı yakıyo başka birşey değil
güvenle alakası değil.. eşim benm çeyiz< paramı ve mirasımı üzerine istiyorsa ben burda art niyet ararım..Güven miyosun keşke evlenmeseydin
bence eşiniz paragöz bir adam değil. annenizin sizi doldurduğunu bildiği için sinir olmuş.
brende öyle düşünüyorum ve ne olrsa olsn gidip kuzu kuzu üzerine yatırmcm paramıarkadaşım kaç yıllık kocamı tanıyamadım ayrılma aşamasında. o hacı hoca aileside mal derdine düştü. kimseye bakma. eşinede güvenme ya ortak hesap açın. yada hakkını verme.
boşuyosada boşasın bu yüzden. takma kafana. bu yeni nesil erkek milleti bi tuhaf. fazla güvenmeye gerek yok.
Evet edinilen mallar ortak, ama tapu kimin üstüne ise gidip satabilir evi gizlice caykolik diye bir üye vardı eşi bunu yapmaya çalıştı burdan avukat arkadaşlar falan akıl verdi git şerh koydur diye
Boşanma durumunda ev satılsa bile elbette durdurulur ama bir dolu prosedür şu hu olur
O şekilde düşünmedim,farklı ilde sanırım konu sahibi. 200 bin lafımı geri alıyorum o halde. Yine de sonuçta ev alınacak,kendi parası annesinde altınlar eşinin hesabında bekleyebilir.Ev aldıklarında da kimin üzerinde olursa olsun boşansalar ortak paylaşırlar.Çok yanlış muhabbetlere girmişler,inatlaşmayı da konu sahibi başlatmış.Niye öyle dedin ankara sincandan 100 bine de ev bulursun 100 binlik ev için 40 bin lira nerdeyse yarı para
Bu iş maddi durumla alakali bir doktor için 40 bin belki döner sermaye ile birlikte 2 aylık maaş olabilir ama birde asgari ücretli adama sor kaldı ki bu kız çalışmıyor da
s.izin 40 bin tl paranız olsa.. eşiniz ısrarla kendi üzerine yatırmasını istese sizden ve ortak hesabı kabul etmese gerçekten paranızı düşünmeden eşinizin üzerine yatırırmıydınız ?Haklı olabilirsin ama sonuçta o senin eşin. Benim o kadar param olsa kendim esime verirdim heralde. Böyle hesaplara girmeniz sizi birbirinizden sogutr bence.
eşiniz sizden mirasınızı ve çeyiz paranızı kendi üzerine istese ve ortak hesap kabul etmese siz napardnz bende bunu cok merak ediyorum böyle olcanı bilsem evlenmezdm zaten
eğer ortak bır parayı sen istesen yada ona ait bır mırası ıstesen verirmi?asla,eğer öle bişey istersen o zaman paragoz olurdun,boşver kızım,sakın verme,benım kız yeğenlerım var,öle kocaları ıstesen valla karıştırım ortalığı,ne sevdalar yaşadık,bak hep el oldu gıttı,kızım para bu para,para candır yaşım küçük diye kızım dıyorum sana,mıllete aldırma,bıterse bıtsın,paranı verip bıteceğine,vermeden bıtsın,kaldıkı daha eşin değil,yenı evlisiniz,daha evliliğinz ne sınavlardan geçecek,bende vermcm zaten asla vermcm insan bunu isterken utanmalı .. vermcm ne olrsa olsun zaten ne tadımız kaldı nede huzurumuz
Evet böyle durumlar var ama, bana garip gelen konu sahibinin 15 günlük evliliğinde bunları düşünmesi.. Kim evlenirken ilerde boşanabilirim, kendimi garantiye almam lazım diye düşünürki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?