• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

eşiniz hiç iyi niyetli gelmedi bana.
siz de saflık yapmayın ki zaten yapacağınız görünmüyor.

çeyiz paranızı varsa mirası falan kesinlikle onun hesaba yatırmayın. anneniz bile daha mantıklı.

altınları bırakıp gittiyse alın kendi hesabınıza ya da gidin ortak hesap için başvurun. ama çeyiz paranız yine de ortak hesapta durmasın.
ya keşke ortak hesap olsaydı onu dahi kabul etmedi neymisde o parAM GELİNCE onuda onun üzerine yatırckmişm.. ben böyle birşeyi yapmcm ama böyle dediğim için ve yapmcm için suçlu oldum oluyorum yargılıyorlar kim yapar ki ben anlamıyorum gerçekten

her konu açılışında ilk benim hesabıma yatsın diyen sizsiniz..
birde annenizin dediklerini söylemişsiniz adama
güvensizlikse bu güvensizliği eşinize karşı yaratan ilk sizsiniz..

inada bindirmiş işi sanırım eşinizde ortak hesabıda kabul etmemiş ama eminim siz benim hesabım benim çeyiz param vs.. diye tutturmadan önce ortak hesap fikrini ortaya atsaydınız kabul ederdi..

ikinizde toysunuz ve henüz evliliğin ne anlama geldiğini anlamamanız normal zira daha 15 gün olmuş..
sizin bu olaylardan ilk öğrenmeniz gereken asla ve asla ailenizin lafıyla eşinize gitmemeniz olacaktır..
bir daha bu hatayı yapmayın ltf.. kendinizi onun yerine koyun kv niz sizin para işlerine müdahale etmeye kalksa eşinizi yönlendirmeye kalksa hoşunuza gider mi?

evet ortak hesap en doğru yoldu ama eşiniz bir kere sizin ona güvenmediğiniz mesajını aldı ve işi inada bindirdi .. umarım eşiniz üzerinde yarattığınız bu algıyı düzeltebilirsiniz..

Sen altınlar için pazarlık edersen oda çirkinleşir her konuda pazarlık eder mirası annesinde kalsın zaten onunla alakası yok takmış iki kuruş altına kız doğru mu ? Boşanmayı planlıyor şimdiden çok saçma ya böyle düşünen insanlar var mı
kıza haklı demiyorum zaten,o da farkında kullandığı üslubun yanlışlığından..ama bu sidik yarışı karşılıklı,adamda da ii çene var yazdıkları doğruysa...yani ben eşinide iyi niyetli görmedim orta yolu bulacak eş ,peki hayatım baban yok çalışmıyorsunda doğal olarak kendini garantiye alma ihtiyacı hissediyorsun zaten evlilikte her şey ortaktır diye bir ortak hesap açsa..kız aklı başına gelince ortak hesap teklif etmiş onu bile r eddettiyse adam zaten bu kızım yetim mirası ve çeyiz parası alacağını biliyordu..taşınmaz mal olmadığından bu para onun hesabındaysa sırf onunda olabilir..bu sebeple bence orta yol bulunmalıydı art niyet karşılıklı yani..dediğim gibi ben bu evlilğe ömür biçemedim.

Iki gün sonra ayrılırız diye evlilik mi olur ya. Ne kadar acı evleniyorsun güven sıfır para emanet edemiyorsun. Bizim düğünümüzde ki takılar yüz bin tuttu aman su benim mehirim yk bu benim yüzgörünlüğüö demedim verdim hepsini eşime bankaya yatırdı. Bak öyle az bi para değil yüz bin. Gözüm arkada mı asla değil. Bi kısmına geçenlerde araba yeniledik benim için otomatik kullanıyorum diye. Bak adam bana harcadı. 3 yıldır evliyiz daha aramızda İki gün sonra boşanırsak bu paranın su kadarı benim demedim. Demem de niye evimin içine o kelimeyi sokayım. Sizin evlilik pek gitmez gibi. Gitmesini istiyorsan da önce güveni öğrenin aranızda sonra anneni sustur

ya keşke ortak hesap olsaydı onu dahi kabul etmedi neymisde o parAM GELİNCE onuda onun üzerine yatırckmişm.. ben böyle birşeyi yapmcm ama böyle dediğim için ve yapmcm için suçlu oldum oluyorum yargılıyorlar kim yapar ki ben anlamıyorum gerçekten

yargılayan yargılasın...
millete ne bakıyorsunuz. kendileri olsa ortalığı ayağa kaldırırlar belki de..

kesinlikle ama kesinlikle üzerine falan yatırmayın. ayrıca o bile ortakta olmasın. annenizin hesabı yok mu? orada kalsın. ya da gizli hesap açın.

hayır 900 tl maaş alıyordum ve evlennce kesildi şimdi maaşımın 24 katı çeyiz param gelecek ve eşim onunda kendi üzerine yatmasını istedi.. ortak hesabıda kabul etmedi..
okadar sorun etmeyin bence bukadar endişeliysen çeyiz paranı annene ver o senin için saklasın ben eşimi çok sevdiğim için herşeyi satıp onun borçlarını ödemiştim...neden bukadar ısrar ediyor ben geçen tapu aldım ordada hep hanımlar vardı türk hanımlarında var bu tapuyu benim üstüme yap zaten ayrılırsanız herşey ortak..herşey onun üstüne olabilir.

bende gerçekten bunun açıklamasını istiyorum ben burdaki insanları anlamıyorum..
burdakilerin dedğine göre.. ben mirasımı 40 bin lirayı gözü kapalı eşimin üzerine yatırmalıymışm.. bu saçma değil mi..
sana vereceğim tek akıl altınları ver eşine...miras paranı ve çeyiz paranı kendine ait bir hesap açıp yatır..eşinede bu saatten sonra seninle maddi muhattaplığımız bitmiştir,evini geçindir altınlarında senin hesabında dursun sen ne yapmak istersen yap..ama ben rahmetli babamdan gelecek parayı kendim değerlendireceğim de.

Son düzenleme:
keşke bu paralardan eşinizin haberi olmasaymış
ya da evlenmeseymişsiniz
evlendikten sonra senin paran benim param mı var
eşinize neden bu kadar güvensizsiniz
ben 10 kuruş bulsam 5 kuruşunu eşime veririm bazen elimizde avucumuzda kalmadı altınımı bozduk kullandık
sizde ki bu para hırsı evliliğinizi fazla yürütmez zaten en iyisimi o paraları eşinize vermeyin.

Allah aşkına bu nedir ya benim uzerime benim üzerime evlenmeseydiniz madem bu kadar guvenmiyorsunuz adama, adam sonuna kadar haklı. Ay sinirlendim sabah sabah

Miras parasını istememiş sanırım.. Gerçi bi öyle yazıyor, bi böyle... Karıştı ortalık.. Ama para muhabbetini önce konu sahibi yaptı.. Daha ortada bişey yokken dün konu açmıştı, benim hesabıma yatırsın istiyorum benim param vs. diye.. Eee eşinede bir sürü laf etmiş, ayrılırsak, geleceğimi garantiye almam lazım, annem öyle dedi annem şöyle dedi diye... Adamda paragöz bi eş ve kayınvalide görmüş olmalı ki karşısında ortak hesaba hayır demiş, en sonda al altınlarını naparsan yap demiş... Eşin yanlış olduğu yerler var evet ama konu sahibi 15 gün evliyken bu kadar param param derse adam ne düşünürki...

Edit: bende evliyim, bende memurum, bende çalışıyorum... benimde maaşım var...

Sadece empati yapıyorum.. o kadar..
canım konunun doğruluğu tabiki tartışılır kişilerin yazdıklarına göre yorum yapıyoruz..ben okuduğumdan emin olduğum için söyledim eşi miras parası ve çeyiz parası da gelince benim hesabıma yatıracağız demiş direkt.yoksa bu muhabbet baştan ofsayt.

burda herkez akisine çeyiz paramıda eşime vermem gerektini söylüyor güvenmiyormusunuz diyor yahu ben nasıl güvenmym ki adam ortak hesap açmayı dahi kabul etmedi nasıl güvenebilirim.

valla biz evlendiğimizde eşim altınları paraları bana verdi.. senin onlar istediğin gibi harca dedi.. biz araba aldık sonra satıp parayı paylaştık çünkü ikimizinde ayrı borcu vardı..
bende babamdan çeyiz parası aldım benimki çok değildi 5-6 arası bişeydi ama eşim ne kadar aldın bile demedi.. güle güle harca dedi..

açıkçası ben yorumlara çok şaşırdım.. güven karşılıklı olur.. eşin sana güvenmiyor ki.. ortak hesap istese o zaman bende hak veriridim eşine ama baksana adam paranın kontrolü yüzde yüz kendinde olsun istiyor..
valla ben seninki gibi bir eşim olsaydı vermezdim özellikle mirası ve çeyiz paramı.. ama yinede evliliğin bozulmasın ara yolu bulun

Siz bu takıları ve sizin çeyiz paranızı birleştirip ev almayacak mısınız?
Çalışmıyormuşsunuz, bir kısmını da eşiniz biriktirecek sanırım? Hani mal,mülk para işini geçtim; sizin yediğinizi içtiğinizi eşinizin alın teri karşılamıyor mu? Senin benim param benim çeyizim inadını eşin de "benim maaşım" diye başına kaksa ne hissederdin? Bir arkadaş yazmış,sizi eskiden kırk haramiler mi soydu diye, yaa ne haklı sizin bu güvensizliğiniz maddi planlarınız normal bir insanın yapacağı şeyler değil. Yaklaşık 200 liralık evde sizin 40 binlik desteğiniz olsa ne olmasa ne,alın başınıza çalın,ne diyeyim...

Iki gün sonra ayrılırız diye evlilik mi olur ya. Ne kadar acı evleniyorsun güven sıfır para emanet edemiyorsun. Bizim düğünümüzde ki takılar yüz bin tuttu aman su benim mehirim yk bu benim yüzgörünlüğüö demedim verdim hepsini eşime bankaya yatırdı. Bak öyle az bi para değil yüz bin. Gözüm arkada mı asla değil. Bi kısmına geçenlerde araba yeniledik benim için otomatik kullanıyorum diye. Bak adam bana harcadı. 3 yıldır evliyiz daha aramızda İki gün sonra boşanırsak bu paranın su kadarı benim demedim. Demem de niye evimin içine o kelimeyi sokayım. Sizin evlilik pek gitmez gibi. Gitmesini istiyorsan da önce güveni öğrenin aranızda sonra anneni sustur

Kimin evliliğinin ne kadar gideceği hiç belli değil malesef, kaç yıllık eşinin gayet olduğunu anlayan var, dün biri yazdı adam karısını aldatıyo ailesi de biliyo 4 sene kadını uyutuyolar tam 4 seneee

Allah aşkına bu nedir ya benim uzerime benim üzerime evlenmeseydiniz madem bu kadar guvenmiyorsunuz adama, adam sonuna kadar haklı. Ay sinirlendim sabah sabah
sinirlenecek ne var allahaşkına eşim israrla benm çeyiz paramı ve mirasımıda kendi üzerine istedi buna mı sinlreniyorsunuz ortak hesabında kabul etmiyor bu adama mı guvenecem ben ?

ben çeyiz paramıda eşimin üzerine yatırmak istemiyorum evet ev alınacak ev alındğı zaman bankadan çekerim gözümü kıprmadan veririm o parayı ama su durumda neden verym ki ortak hesabı bile kabul etmedi yani.
Bnce esiniz kendine gurur yapmis siz en bastan ortak hrsaba koyalim deseydiniz hic senin bnm yapmadan bence bu kadar diretmezdi ama erkekler biraz inatci siz bnm yaptiginiz icin oda tavrini koyuyo cnm

Siz bu takıları ve sizin çeyiz paranızı birleştirip ev almayacak mısınız?
Çalışmıyormuşsunuz, bir kısmını da eşiniz biriktirecek sanırım? Hani mal,mülk para işini geçtim; sizin yediğinizi içtiğinizi eşinizin alın teri karşılamıyor mu? Senin benim param benim çeyizim inadını eşin de "benim maaşım" diye başına kaksa ne hissederdin? Bir arkadaş yazmış,sizi eskiden kırk haramiler mi soydu diye, yaa ne haklı sizin bu güvensizliğiniz maddi planlarınız normal bir insanın yapacağı şeyler değil. Yaklaşık 200 liralık evde sizin 40 binlik desteğiniz olsa ne olmasa ne,alın başınıza çalın,ne diyeyim...

200 bin liraya ev mi alıyolarmış ben kaçırdım sanırım

valla biz evlendiğimizde eşim altınları paraları bana verdi.. senin onlar istediğin gibi harca dedi.. biz araba aldık sonra satıp parayı paylaştık çünkü ikimizinde ayrı borcu vardı..
bende babamdan çeyiz parası aldım benimki çok değildi 5-6 arası bişeydi ama eşim ne kadar aldın bile demedi.. güle güle harca dedi..

açıkçası ben yorumlara çok şaşırdım.. güven karşılıklı olur.. eşin sana güvenmiyor ki.. ortak hesap istese o zaman bende hak veriridim eşine ama baksana adam paranın kontrolü yüzde yüz kendinde olsun istiyor..
valla ben seninki gibi bir eşim olsaydı vermezdim özellikle mirası ve çeyiz paramı.. ama yinede evliliğin bozulmasın ara yolu bulun
evet paranın da evinde herşeyin kontrolü onda olsun istiyor bu dedğiniz cok dopru bende artık bunu anladım :(

Back