• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

bizim burası kçük oldu için ucuz bi ilçe oldu için 90 bine sıfır bina alabiliysn.. ben anlamıyorum geçrekten enisi mirasımıda çeyiz paramıda kuzu kuzu eşimin üzerine yatırıyım demi.. insanlar böyle yönlendiriyorlar çünkü.. bunların hesabını yapıyomuşım hayatta hiç birşeyin garantisi yok ki..
Güven miyosun keşke evlenmeseydin

benm mirasım ile çeyiz paramı ısrarla üstüne istemesi ve ortak hesabı kabul etmemesine hakkı var mı peki ?
Yok ama sen biz, annemle boyle boyle dusunduk paralar altinlar benim ustumde olsun dersen daha 15 gun evli iken ,adam huylanip, bu iste bir is var demis.Yani sen esine ne kadar guvenmiyorsan o da sana o kadar guvenmemis.Hele bi ceyiz parasi eline gecseydi zaten senin hesaba yatacak bi dursaydin altinlarda duruyordu durdugu zorla is acmissin basina.

hayır ypamadı ama benm çeyiz paramı üzerine istmedi ve ortak hesabı kabul etmemesi bütün güvenimi yıktı
başından beri takılan takılarında kendi hesabına yatırma planındayms zaten bunlar benm canımı yakıyo başka birşey değil :KK43:
sizce eşiniz size güveniyormu.. bence asıl siz bütün güvenini alt üst etmişsiniz.. muhakkak söylemiştir arkadaşlar evlilikten sonra hanginizin adına olduğu önemli değil edinilen tüm mallar ve birikimler ortak kabul edilir ve ayrılma durumunda bölünür.. evin paranın sizin üzerinize olması önemli değil..
ki bu nasıl bir zihniyet.. eşiniz size karşı saygılıysa sizi koruyup kollayacaksa paranız olmasına gerek yok.. ya 15 günlük evlisiniz nasıl boşanmaktan bahsediyorsunuz.. nasıl ağzınıza geliyor eşiniz ne güzel söylemiş benim yuvam yıkıldıktan sonra paranın anlamı yok...
annenizi biraz dışarda tutun.. ev mi alınacak sizin paranızmı var.. Tapu hesabından önce huzur derdine düşün..
yazık çook yazık.. değmez inanın.. mehrim olan 11 bilezikten hiç bişey kalmadı şuan.. ama huzurum var..

arkadaşım kaç yıllık kocamı tanıyamadım ayrılma aşamasında. o hacı hoca aileside mal derdine düştü. kimseye bakma. eşinede güvenme ya ortak hesap açın. yada hakkını verme.

boşuyosada boşasın bu yüzden. takma kafana. bu yeni nesil erkek milleti bi tuhaf. fazla güvenmeye gerek yok.

valla altınlar da... mehir de... babandan gelecek olan para da... senin...eşin ısrarla neden kendi üstüne istiyor ki...ben ce sen ve annen haklısınız...eşin enn fazla ortak hesap deme hakkına sahip.....ama sen bu fikrin annenden çıktığını söylemeyecektin be yavrum....annenin seni doldurduğunu ve etkiside olduğunu düşünecek bu adam bundan sonra....annenin fikirlerini kendi fikrin gibi söyleyecektin....bir de altınların bozulmasına ne gerek vardı ki...dursaydı 5-6 ay....yazık çok taze bir evlilik....altın-para için ortalık karışmış....

allasen gücenmediğin bi adamla
nasıl evli kalıyorsun
nasıl birlikte oluyorsun
ben polyannamıyım fazla acaba
evlenmek farklı bişey
o kadar çok altın akçe dedin ki
beynim yandı ya
kötülük yapmayın birbirinize
boşanın gitsin
yazık

arkadaşım kaç yıllık kocamı tanıyamadım ayrılma aşamasında. o hacı hoca aileside mal derdine düştü. kimseye bakma. eşinede güvenme ya ortak hesap açın. yada hakkını verme.

boşuyosada boşasın bu yüzden. takma kafana. bu yeni nesil erkek milleti bi tuhaf. fazla güvenmeye gerek yok.
brende öyle düşünüyorum ve ne olrsa olsn gidip kuzu kuzu üzerine yatırmcm paramı

ohooo şimdiden maddiyat girmiş işin içine, yaw yatırsın kendi hesabına bırakın, annenizin dediği lafı keşke demeseydiniz çok büyük hata, çeyiz parası da senin hesabına yatardı, bu arada laf arasında eğer ayrılık olursa gibi konuşmalar çok yanlış, içinizden düşünün bazı şeyleri

Evet edinilen mallar ortak, ama tapu kimin üstüne ise gidip satabilir evi gizlice caykolik diye bir üye vardı eşi bunu yapmaya çalıştı burdan avukat arkadaşlar falan akıl verdi git şerh koydur diye

Boşanma durumunda ev satılsa bile elbette durdurulur ama bir dolu prosedür şu hu olur

Evet böyle durumlar var ama, bana garip gelen konu sahibinin 15 günlük evliliğinde bunları düşünmesi.. Kim evlenirken ilerde boşanabilirim, kendimi garantiye almam lazım diye düşünürki..

Haklı olabilirsin ama sonuçta o senin eşin. Benim o kadar param olsa kendim esime verirdim heralde. Böyle hesaplara girmeniz sizi birbirinizden sogutr bence.

Niye öyle dedin ankara sincandan 100 bine de ev bulursun 100 binlik ev için 40 bin lira nerdeyse yarı para

Bu iş maddi durumla alakali bir doktor için 40 bin belki döner sermaye ile birlikte 2 aylık maaş olabilir ama birde asgari ücretli adama sor kaldı ki bu kız çalışmıyor da
O şekilde düşünmedim,farklı ilde sanırım konu sahibi. 200 bin lafımı geri alıyorum o halde. Yine de sonuçta ev alınacak,kendi parası annesinde altınlar eşinin hesabında bekleyebilir.Ev aldıklarında da kimin üzerinde olursa olsun boşansalar ortak paylaşırlar.Çok yanlış muhabbetlere girmişler,inatlaşmayı da konu sahibi başlatmış.

Haklı olabilirsin ama sonuçta o senin eşin. Benim o kadar param olsa kendim esime verirdim heralde. Böyle hesaplara girmeniz sizi birbirinizden sogutr bence.
s.izin 40 bin tl paranız olsa.. eşiniz ısrarla kendi üzerine yatırmasını istese sizden ve ortak hesabı kabul etmese gerçekten paranızı düşünmeden eşinizin üzerine yatırırmıydınız ?

eşiniz sizden mirasınızı ve çeyiz paranızı kendi üzerine istese ve ortak hesap kabul etmese siz napardnz bende bunu cok merak ediyorum böyle olcanı bilsem evlenmezdm zaten

İyi de sürekli eşim paraları altınları istiyormuş meğerse siyorsunuz
Farkında mısınız ? Adam istememiş başta. Siz diretince öZellikle de anam anam dediğiniz için adam hayır demiş
Siz bu hale getirmişsiniz belki adamın aklında bile yoktu

Ayrıca ya yaşını küçük ya da idrak durumhnuz yok
Adam çeyiz miras paramı istiyor demişsiniz
Adam istememiş ki
Siz cin olmadan adam çarpmaya çalıştığınız için adama "ama faiz bölünür" diye yem atmışsınız adam da yutmamış madem bölünmesin istiyorsun onları da yatırırız benim hesaba demiş. Yani onu da sen söyletmişsin adama

Bence annem aşırı uyanık seni kukla gibi hak hukuk helal etmem gibi şeylerle duygu sömürüsü yaparak parmağında oynatıyo
Yarın öbür gün paralar senin hesabında kalmasın eşin zorla çeker benim üzerime yatır bile der yani ki bu da dolandırıcılıktır

bende vermcm zaten asla vermcm insan bunu isterken utanmalı .. vermcm ne olrsa olsun zaten ne tadımız kaldı nede huzurumuz
eğer ortak bır parayı sen istesen yada ona ait bır mırası ıstesen verirmi?asla,eğer öle bişey istersen o zaman paragoz olurdun,boşver kızım,sakın verme,benım kız yeğenlerım var,öle kocaları ıstesen valla karıştırım ortalığı,ne sevdalar yaşadık,bak hep el oldu gıttı,kızım para bu para,para candır yaşım küçük diye kızım dıyorum sana,mıllete aldırma,bıterse bıtsın,paranı verip bıteceğine,vermeden bıtsın,kaldıkı daha eşin değil,yenı evlisiniz,daha evliliğinz ne sınavlardan geçecek,

Evet böyle durumlar var ama, bana garip gelen konu sahibinin 15 günlük evliliğinde bunları düşünmesi.. Kim evlenirken ilerde boşanabilirim, kendimi garantiye almam lazım diye düşünürki..

İşte o da bakış açısı, olmadık işler başına gelmiştir insanlara güvenmeye tövbe etmişsindir

Ya yazıktır günahtır.
Eşim bugün istese gider onun hesabına yatırırım parayı.
Benim huzurumdan daha önemli değil para,pul.
Adama hayatımı teslim etmişim parayı versen ne olur ki artık "BİZ" diyebiliyorsan.
Altaınlarımı nakit paramı eşimin borcu için daha evliliğimizin ilk aylarında bozdurup verdim.
Hayatta paradan daha önemli şeyler var. Ama siz bunu anlayamıyorsunuz.

Annenizden biraz uzak durun ve kendi kararlarınızı kendiniz verin.

ben mi safim millet mi cok akilli anlamadim. 8 yillik evliyim esim cok işsiz kaldi dahts bir gun senin paran benim param demedik, ne o ne ben. birakin o altinlar evde kalsin, ceyiz paran yattigi hesapta kalsin, annende size ev parasi falan vermesin.

Back