• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

arkadaşım kaç yıllık kocamı tanıyamadım ayrılma aşamasında. o hacı hoca aileside mal derdine düştü. kimseye bakma. eşinede güvenme ya ortak hesap açın. yada hakkını verme.

boşuyosada boşasın bu yüzden. takma kafana. bu yeni nesil erkek milleti bi tuhaf. fazla güvenmeye gerek yok.

Katılıyorum sana

O şekilde düşünmedim,farklı ilde sanırım konu sahibi. 200 bin lafımı geri alıyorum o halde. Yine de sonuçta ev alınacak,kendi parası annesinde altınlar eşinin hesabında bekleyebilir.Ev aldıklarında da kimin üzerinde olursa olsun boşansalar ortak paylaşırlar.Çok yanlış muhabbetlere girmişler,inatlaşmayı da konu sahibi başlatmış.

Üslup hatalı orda hemfikirim

Kimse yazmamış eşinin paragöz olduğunu herkes seni paragöz ilan etmiş.
İyi de adam kendi hesabı için ısrar ediyor, sen kendi hesabın için neden suçlu ilan edildin Kk tarafından bilemedim!!
Konu sahibi bırak yapsın tribini eşin sen dönme kararından. Bir kere sana gelen parayı istemeye hakkı yok. Öteki konunda yazdım blezikleri bozdurma git bankaya aç bir kasa koy içine dursun daha da isteyemez.
Gelecek paranı da verme dursun hesabımda ne sakıncası var de.
Ayrılık filan olur dşye yapma bunları normali olduğu için yap.
Bir de annen ne derse desin sakın annem şöyle böyle dedi deme..brda hata yapmışsın .
Hepsi geçer bir kaç gün krizden sonra, eşin madem bu parayı çok küçümsüyor ortak hesap bile açmıyor ona göre davran..

Annenin söylediklerini eşine asla anlatmamaliydin.. aranizda bu kadar para konusu olmasi da hiç iyi değil. Ben evlendikten sonra paranın kimin hesabina yattığını dahi hatırlamıyorum açıkçası. .

eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu :KK43:
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler :KK43: :KK43:
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti :KK43: :KK43: Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var :KK43:
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum :KK43:
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı :KK43:
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin :KK43:
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten
Arkadaşım tabi ki kendini güvenceye alacaksın ama bunu adamın gözüne gözüne sokarak değil. . Mesela miras konusunu hiç açmayacaktin benim bu kadar param var demeyecektin. O para annene senin emaneti olarak kalır. Yine Çeyiz parası senin hakkın, evlenmeden önce eşine söyleyecektin. Annemin paraya ihtiyacı var gelecek olan parayi ona vereceğim derdin. Kabul ederse problem yok, kabul etmezse de evlenmeden kocanın paraya gözü olduğunu öğrenirdin. Bugün parayi annene verir al sakla derdin. Oldu annene 40 bin liran.
Yarın birgün o parayi kullanman gerekirse. Ev alalım araba alalım dersen, annemin biraz birikimi var bize destek olmak istiyor dersin. Gönül rahatlığı ile kullanırdin parayi istediğin gibi.
Biraz dilimizi tutmayı öğrensek keşke.
Bu saatten sonra ne yapabilirsin bilmiyorum suyuna git bence. Çünkü evliliğim 40 bin liradan daha önemli bence.
Ayrı ca annenin lafları ni da taşıma öyle sonra yarın eşim annemi sevmiyor evime gelmesini istemiyor diye konu acarsin

peki eşimin gelecek olan çeyiz paramı üzerine yatırmAMI istmesinş doğrru buldunuz mu.
siz para birleşsin faiz bölünmesin, sen zaten her ay gidip faizi çekemezsin diyince o da aynı mantığı yürütmüş. o parayı da benim hesaba yatıralım madem bölünmesin demiş.
bazı erkekler para konusunda böyledir. idare onda olsun ister, kendini daha güçlü hisseder. al kocacım paralarımız senin hesabında kalsın desen çok mutlu olacaktı.
bazı erkekler de maaşını getirir karısına verir. sen kirayı öde, faturaları öde der. kendine harçlık alır.
sizinki ikinci örnek değil. birinci örnek de olmazdı daha ılımlı olabilirdi ama anneniz onu bu davranışa itmiş resmen.
yazık ki bu para mevzusu evliliğinizde hep sorun olacak, güvensizlik zamanla sevgisizliğe neden olmaz inşallah
eşiniz o parayı alıp sizden gizli harcayacak bir adamsa, kumarda kaybedecek bir adamsa, ona buna size sormadan borç verecek bir adamsa, yada bu parayla ev alıp, tapusunu kendi üstüne yapıp sizden habersiz satacak bir adamsa korkularınız buysa bence yol yakınken dönün
böyle bir adam değilse zaten bu kadar ince düşünmeye gerek yok
ha sizin adınıza, ha onun adına. sonuç ne ikinizin..

Sen param param diye tutturmussun 10 bin 15 binle ne hayatin kurtulur ne zengin olursun.Ama karsilikli fedakarlikla omuz omuza verip guvenseydiniZ hem huzurunuz hem.paraniz olurdu,bilirdin ki bosanma durumunda zaten mal paylasimi olacak.20 sayfadir anlatilmaya calisiliyor ama hala benim ceyiz parami niye istedi diyorsun,soyluyoruz iste adam senin yapmak istedigini anlamis belkide deniyor suan seni,15 gun diyorsun yaa senin suan ay yeni evim,esyalarim,kocacinla basbasa planlar yapman lazim ama derdine bak.Kotu gun kotu gun derken bugununu mahvediyosun.
.

Ya bazı arkadaşlar bu kıza hak veriyor ama arkadaşlar, konu sahibi çalışmıyor bile adam 60 bine düğün yapmış, adam en az 3. 000 maaş alsa yılda 36.000 para yapar, çok affedersiniz de eşi de desin o zaman çalış ben sana bakmam adamda mı mal? Allah aşkına evlilik bu mu ? Güvenemyeceğiniz insanlarla evlenmeyin kimin ne olacağı hiçbir zaman belli olmaz...

Lütfen az mantık ya, kız çalışmıyor ama güya eve en çok parayı o verecek nereden verecek düğünde takılan altınlardan, ben avukatım kural olarak düğünde takılan altın kadınındır lakin sağlıklı bir evlilikte o altınlar ortaktır bence boşanırsan mevzusunu yaparsın balayında aman altınlar canım altınlar yapmazsın...

Konu sahibesi çok uyanıksınız ama karşısnızda ki insanda salak değil...

Senin akibetin belli bence, boşanırsın maalesef, ben adamın yerinde olsam derim ki ben salak mıyım ve seni boşarım...

Ben gerçekten bu forumu anlamıyorum bazen, bdv yorumcuları az çok belli, az çok tanıyorum bende, düğün dernek konularında altınlar senin verme etme onlar senin güvencen diyen gene sizlersiniz uğraşasım olsa bir dolu konu bulurum

Kızın üslubu yanlış evet ama hepiniz % 100 güveniyosunuz yani öyle mi, sayfalarda telefon kurcalama casus program yükleme face şifresi vermedi diye kavga gürültü olan konular burda hiç açılmadı

İyi de sürekli eşim paraları altınları istiyormuş meğerse siyorsunuz
Farkında mısınız ? Adam istememiş başta. Siz diretince öZellikle de anam anam dediğiniz için adam hayır demiş
Siz bu hale getirmişsiniz belki adamın aklında bile yoktu

Ayrıca ya yaşını küçük ya da idrak durumhnuz yok
Adam çeyiz miras paramı istiyor demişsiniz
Adam istememiş ki
Siz cin olmadan adam çarpmaya çalıştığınız için adama "ama faiz bölünür" diye yem atmışsınız adam da yutmamış madem bölünmesin istiyorsun onları da yatırırız benim hesaba demiş. Yani onu da sen söyletmişsin adama

Bence annem aşırı uyanık seni kukla gibi hak hukuk helal etmem gibi şeylerle duygu sömürüsü yaparak parmağında oynatıyo
Yarın öbür gün paralar senin hesabında kalmasın eşin zorla çeker benim üzerime yatır bile der yani ki bu da dolandırıcılıktır

valla bende bunu dedim de konu sahibi sabit fikirli ..
adamın içine güvensizlik tohumları ekmiş şimdi de kalkmış güvenmiyorum diyor..
annesinin ağzıyla iş yapmaya kalkarsa korkarım daha çok konu açar buraya..

hayır ypamadı ama benm çeyiz paramı üzerine istmedi ve ortak hesabı kabul etmemesi bütün güvenimi yıktı
başından beri takılan takılarında kendi hesabına yatırma planındayms zaten bunlar benm canımı yakıyo başka birşey değil :KK43:
Iyi ama siz dünkü konunuzun ilk basindan beri hep ayni yerdesiniz benim hesabima yatirilsin diyorsunuz, ortak hesap konusunu dun söyledi arkadaslar size okuduğum kadariyla. Bu kadar guvensiz olmayin arkadaşım, eşiniz o sizin.

Ben gerçekten bu forumu anlamıyorum bazen, bdv yorumcuları az çok belli, az çok tanıyorum bende, düğün dernek konularında altınlar senin verme etme onlar senin güvencen diyen gene sizlersiniz uğraşasım olsa bir dolu konu bulurum

Kızın üslubu yanlış evet ama hepiniz % 100 güveniyosunuz yani öyle mi, sayfalarda telefon kurcalama casus program yükleme face şifresi vermedi diye kavga gürültü olan konular burda hiç açılmadı
alkış yağmuruna tutucamda öle bir sistem yok

s.izin 40 bin tl paranız olsa.. eşiniz ısrarla kendi üzerine yatırmasını istese sizden ve ortak hesabı kabul etmese gerçekten paranızı düşünmeden eşinizin üzerine yatırırmıydınız ?

Evlendiysem guvenmisimdir sonucta sen ben yok brn çalışmıyorm suan düğünü esim yaptı ev aldik kredinin altina girdi benimde biseyimi eksik etmiyor saolsun simdi o da mi kendini enayi hissetsin ? O zaman kari koca olmanin ne anlami var ki ? Mesela 40 bini ev icn pesinat vermezmsn geri kalaninida eşin konut kredi cekmis olsa ? O zaman tapuyuda kredi çekene veriyorlr (oyle biliyorum)
Kendi ustunede istyrsn ya evi ondan. Bence boşver eger senin verdigin 40 binin ailesine ona buna gitmeycgne eminsn sorun etme tabi daha once bu konuda sorun yasadysanz bilmem.

Ben kabul ederdim onunla bosandiktan sonra ne yapacağım parayı yere batsın. Çalışır geçinirim. Kesinlikle eşiniz haklı annenizde fazla karışıyor. Bosanirsam diye evlenilmez

Yahu babasından kalmış para. Ne diye boşanınca yere batsın desin. Adamın o parayı ağzına bile almaması gerekir. Siz de hakkınızı sonuna kadar alın.

hah işte bende bu kadar açık yazmak istemedim bu kadınların derdi ne diye..
düğün dernekte altınlar senin mehir senin sende olmalı diyenler bu mevzuda kızın üslup hatalarını baz aldıklarını hiç sanmıyorum akıllarına bile gelmemiştir bence,neden böyle yazıyorlar..yok anam yok şaşırmıycam :D

eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu :KK43:
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler :KK43: :KK43:
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti :KK43: :KK43: Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var :KK43:
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum :KK43:
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı :KK43:
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin :KK43:
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. Mirasmımında.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten
Kesinlikle esinin uzerine yatirma kesinlikle hatta sen napacaktin biliomsn altinlari bozdurmdan hesabina yatiracaktn.bence altinlari esine vermediysen hemen bankaya git ve kendi üzerine yatır

Back