• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkımı nasıl arayabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aranızın iyi olduğu bir hoca+bölüm sekreteri işi çözer.
Dekan falan hikaye. Ona dert yanacağına şikayet et YÖK e yada bimer e daha hızlı sonuç alırsın.
En azından yaptıkları usulsüzlük cezasını bulur.
Ben yine de şikayet edilmeden iş çözülsün den yanayım, çünkü gerçekten o öğrenciler mağdur olmasın diye yaptıklarını düşünüyorum ama siz de mağdur olmayın tabiki :)
Aram bütün hocalarımla iyi,herkeste sever öğrenciliğimi.
Bu dilekçe verip muaf olma konusunda da bende ders içeriği uyumludur der yazı yazabilirim dedi hocam.
Ben danışmanıma gidip anlattığımda ilk defa duymuş gibi dinledi üzüldü.
Halbuki kaç kez gittim yanına.
Ben eminim ki ikinci dönem bunu yaptığı insanlar ona yalakalık yapan,pohpohlayan insanlar.
Ben buna çok eminim.
İnşallah yarın bölüm başkanı ile karşılaşırım okuldadır da görüşürüm..
Ellerinden geleni yapmak zorundalar yine bir çözüm bulunamaz ise şikayet edeceğim hepsini.
Zaten gelip şöyle bi baksalar ne dediysem doğru olduğunu görecekler.

bölüm başkanı ve dekan ile görüşün.
aslında özel kalemler yada fakülte sekreteri de baya iş görüyor alttan alta iş çözmek için:KK66:
sonuç alamazsanız bimer yada yök ile iletişime geçin muhakkak.
Yarın dilekçe için gideceğim. Sonuna kadar da zorlayacağım. Ama yine çözüm bulamazlar ise YÖK Bimer artık neresi olursa Adan Zye şikayet edeceğim.

Devlet üniversitesi.
Dekan kafasına göre devamdan bıraktığı çocuğu tek ders sınavına sokar.
Hocalar istediği gibi davranır.
Şikâyet etsen kimi kime şikayet edeceksiniz ki ?
Dekan tabiki hocasını koruyacak.
Evet ama yök e bildirirseniz işler farklılaşır diye düşünüyorum

Bence yarın sonuna kadar zorlayın en son raddeye gelince artık kesin bırakıcak gibi olurlarsa yök e bildireceğini söyle.

Evet ama yök e bildirirseniz işler farklılaşır diye düşünüyorum

Bence yarın sonuna kadar zorlayın en son raddeye gelince artık kesin bırakıcak gibi olurlarsa yök e bildireceğini söyle.
Elimde başka bi seçenek yok maalesef.
Susup razı gelemem haksızlığa da.
Dediginiz gibi yarın zorlayıp olmazsa yetkili mercilere şikayet edeceğim

Elimde başka bi seçenek yok maalesef.
Susup razı gelemem haksızlığa da.
Dediginiz gibi yarın zorlayıp olmazsa yetkili mercilere şikayet edeceğim
Edeceğinizi bildirirseniz fikirleri değişebilir diye düşünüyorum. Tabiki benim dediğim de etik değil ama yök e başvurunuzun sonuç alacağı, bu yolsuzluğu yapanların cezalandırılacağı da kesin değil sonuçta.

Edeceğinizi bildirirseniz fikirleri değişebilir diye düşünüyorum. Tabiki benim dediğim de etik değil ama yök e başvurunuzun sonuç alacağı, bu yolsuzluğu yapanların cezalandırılacağı da kesin değil sonuçta.
Bimere şikâyet edildiler fakat hiç bir sonuç çıkmadı öğrenciler ispiyoncu ilan edildi üzerlerine gidildi onlara hiç birşey olmadı

yapılan şey etik değil ki. o arkadaşlarında şikayet edilirse diplomalarından olur hepsi. bence yöke şikayette bulunun..

Orası neresi gerçekten ya :)
Bende merak ettim şimdi...
Yani yaz okuluna zaten kalan öğrenci giriyor. Ortalama sınırı koyma diye bir şey olduğunu ilk defa duydum ama pek anlamam o işlerden :)

Şikayet ederseniz sonuç alacağınızı düşünüyorum ben.
Ama tabiki şikayet ettiniz diye çanınızı daha fazla sıkabilirler.
Bence bu yüzde 1 ihtimal dediğiniz olayın üzerine gitmeye bakın.
Bir kılıfına uydururlar onlar
Tehdit şeklinde değil ama bu konuda mağdur olursam şikayet ederim i yumuşak bir dille anlatın.
Bölüm sekreteri ben seni mezun ederdim vs de diyor madem şimdi de etsin.
Peşini bırakmazsanız okul kendi içinde halleder bu olayı gibi geliyor.

Böyle bir kazanılmış hak yok
Resmen dalavere yapılıyor
Hangi okul bu böyle ?

Canim simdi tam olayi kavrayamadim ama. Birincisi sikayet etmen hicbir ise yaramaz. Mahkemeye verebilirsin ama yillarca surer bu da. Belki senin gibi magdur olanlar toplanip imza toplarsa ise yarayabilir.

Olayi da tam kavrayamadim. Nasil ff olan dersler cikarilabilir? Nasil 3 secmeli secme kurali varken 2 secilebilir? Herkes kafasina gore mi hareket ediyor tam anlayamadim eger oyleyse durum vahim.

Su sekilde ff ders cikarilmasi mumkun sadece. Eger kaldiginiz ders kaldirilmissa, yerine farkli bir ders geldiyse anca bu sekilde mumkun olur. Diger turlusu usulsuzlugun alasidir, oyle bir universite de universite olmaktan çıkmıştır baska aciklamasi yok

Not: bi bakin bakalim kaldirilmis bir dersiniz var mi? Dilekce vermeyi de gene de deneyin su durumda yapacak birsey yok. Malesef ki okulun sacmaliklari yuzunden 1 yili daha ziyan olan cok kisi gördüm.

bölüm başkanı ve dekan ile görüşün.
aslında özel kalemler yada fakülte sekreteri de baya iş görüyor alttan alta iş çözmek için:KK66:
sonuç alamazsanız bimer yada yök ile iletişime geçin muhakkak.

Ben olsam valla bu sinirle gayet güzel YÖK e durumu bildirir bi dilekçe yazardım ilgilenmek zorundalar

Güncel!
Bugün gittim bölüm sekreteri vardı sadece.
Bana dilekçe yazdırdı.
Peki bölüm başkanı ile görüştünüz mu ne olacak dedim
Seni mağdur etmişler bölüm başkanı senin işini halledecek. Senin durumun çok farklı dedi.
Bende peki dün %1 ihtimal vermiştiniz muafiyetime dedim.
Bolum başkanıyla konuşunca o ben halledeceğim dedi senin durumuna detaylı bakınca sana haksızlık yapılmış fazladan seçmeli almışsın yanlış bilgilendirilme ile. Dedi.
Detaylı bir şekilde dilekçe yazdım. Sonuna da mağduriyetimin giderilmesini rica ederim yazdım.
Haftaya değerlendirilip belli olur merak etme sıkıntı çıkmaz dedi sekreter
Bakalım ne olacak çok emin ve rahat konuştu benimle. Inşallah hallolur

Güncel!
Bana dilekçe yazdırdı.
Seni mağdur etmişler bölüm başkanı senin işini halledecek. Senin durumun çok farklı dedi.
Bolum başkanıyla konuşunca o ben halledeceğim dedi senin durumuna detaylı bakınca sana haksızlık yapılmış fazladan seçmeli almışsın yanlış bilgilendirilme ile. Dedi.
Detaylı bir şekilde dilekçe yazdım. Sonuna da mağduriyetimin giderilmesini rica ederim yazdım.
Sen yinede sık sık uğra bilgi almak için üzerine düşmezsen yine sallayabilirler

Sen yinede sık sık uğra bilgi almak için üzerine düşmezsen yine sallayabilirler
Haftaya arayacağım. Istediğini yaz dilekçeye istersen hocayı kötüle ama bence yapma çünkü işin hallolacak danışman ve bölüm başkanı ile görüştüm dedi sekreter.
Peki dedim bu iş olmazsa ne olacak.
Olmazsa uzar ama senin işin hallolur kafana takma rahat ol dedi.
Haftaya arayacağım bakalım.
Adam olacağından emin bi şekilde konuştu.

Özel değil devlet üniversitesi yazarsam taninirim.
Sonuna kadar haklısınız.
Ama dediğim gibi buna sistem musade ediyor.
Hocalar göz yumuyor.
Ama bana yapılmadı benimle ilgilenilmedi dahi.
Eğer ki bana seçmeli dersi çıkar dersini al dese hukuksuz bir yolu değil tabiki de fazladan ders almadan mezun olurdum
Adamına göre muamele yani.
Ve tek mağdur olan benim.
Ve ben o diplomayı halkıyla almayı hakettim. Ben 6 ay boyunca ne yapacağım mesela ?
Tek bir ders yüzünden mühendislik yapamayacağım.
ayrıca hala tek mağdur benim diyorsun.
Canim simdi tam olayi kavrayamadim ama. Birincisi sikayet etmen hicbir ise yaramaz. Mahkemeye verebilirsin ama yillarca surer bu da. Belki senin gibi magdur olanlar toplanip imza toplarsa ise yarayabilir.

Olayi da tam kavrayamadim. Nasil ff olan dersler cikarilabilir? Nasil 3 secmeli secme kurali varken 2 secilebilir? Herkes kafasina gore mi hareket ediyor tam anlayamadim eger oyleyse durum vahim.

Su sekilde ff ders cikarilmasi mumkun sadece. Eger kaldiginiz ders kaldirilmissa, yerine farkli bir ders geldiyse anca bu sekilde mumkun olur. Diger turlusu usulsuzlugun alasidir, oyle bir universite de universite olmaktan çıkmıştır baska aciklamasi yok

Not: bi bakin bakalim kaldirilmis bir dersiniz var mi? Dilekce vermeyi de gene de deneyin su durumda yapacak birsey yok. Malesef ki okulun sacmaliklari yuzunden 1 yili daha ziyan olan cok kisi gördüm.
Güncel!
Bana dilekçe yazdırdı.

işin hallolursa için rahat edecek mi peki. sizin üniversitede okumayan mezun olamayan binlerce kişi varken sizin üniversitedeki katakulle ile mezun olanlar avantaj kazanırken işininiz hal oldu diye ses çıkarmayacakmısınız.?

sizi bilmemde şu saatten sonra ben bimere şikayette bulunacağım ilgili konu linkinide vererek. en azından soruşturma açarlar...

ayrıca hala tek mağdur benim diyorsun.

işin hallolursa için rahat edecek mi peki. sizin üniversitede okumayan mezun olamayan binlerce kişi varken sizin üniversitedeki katakulle ile mezun olanlar avantaj kazanırken işininiz hal oldu diye ses çıkarmayacakmısınız.?

sizi bilmemde şu saatten sonra ben bimere şikayette bulunacağım ilgili konu linkinide vererek. en azından soruşturma açarlar...
Tabiki şikayet edeceğim.
Öncelikle hakkım olarak mezun olmak istiyorum daha sonra bimere de yöke de şikayet edeceğim.
Ve evet mağdur oldum. Bölümümde de tek mağdur benim. Çünkü ben fazladan ders aldım. Fazladan ders aldığım için mezun olamadım. Belki yine olamayacağım.
Benim işimi halledecek insanlar onlar.
Ben hakkimla bitirmek istiyorum beni mağdur ettiler yapılması gereken yapılsın istiyorum.
Ondan sonra tabiki gerekli yerlere dilekçe vereceğim. Ben bunları farketmesem bende o mağdur olanların içinde olacaktım.
Ben şuan iyi ki FF olan dersim çıkmadı belki de yasal yollarla hakkımı alarak mezun olacağım diyorum.
Ayrıca ben size güvendim size okulumu söyledim. Siz de teşekkür ederim bana bu şekilde yorum yaparak beni zor durumda bırakıyorsunuz.
Istediğiniz yere şikayet edip linkini verebilirsiniz. Ama lütfen rica ediyorum benim konuma bir kez daha cevap atmayın. Iyi günler

Tabiki şikayet edeceğim.
Öncelikle hakkım olarak mezun olmak istiyorum daha sonra bimere de yöke de şikayet edeceğim.
Ve evet mağdur oldum. Bölümümde de tek mağdur benim. Çünkü ben fazladan ders aldım. Fazladan ders aldığım için mezun olamadım. Belki yine olamayacağım.
Benim işimi halledecek insanlar onlar.
Ben hakkimla bitirmek istiyorum beni mağdur ettiler yapılması gereken yapılsın istiyorum.
Ondan sonra tabiki gerekli yerlere dilekçe vereceğim. Ben bunları farketmesem bende o mağdur olanların içinde olacaktım.
Ben şuan iyi ki FF olan dersim çıkmadı belki de yasal yollarla hakkımı alarak mezun olacağım diyorum.
Ayrıca ben size güvendim size okulumu söyledim. Siz de teşekkür ederim bana bu şekilde yorum yaparak beni zor durumda bırakıyorsunuz.
Istediğiniz yere şikayet edip linkini verebilirsiniz. Ama lütfen rica ediyorum benim konuma bir kez daha cevap atmayın. Iyi günler
Hala tek madur benim diyorsun yahu. Insaf...

Internetten bunu yapan arkadaslarinin her donem notlarını screen yap. Kendininkini de oyle sonra yoke yaz.

Rektörlüğe dilekçe yaz,yukarıda anlattığın gibi yapılanları da bildir..Ayrıca bimere de yaz..Ne biçim üniversite çifte standart herşey..Yazık değil mi sana,ailene,zamanına,parana....

Vay arkadas okulun yarisi bu sekilde mezun edilmis resmen. Millet enayi herhalde kendini paraliyor mezun olmak icin.

Bence öncelikle şikayet etmeden dilekçe ile halledebiliyor musun onun yollarını ara... çünkü eğer kabul edilmezse 1 dönem daha o okulda kalacaksın.
Benim okuduğum dönemde bizim bölüme sadece 30 kişi alınıyordu (İstanbul'daki bir mühendislik fakültesi ve köklü bir devlet üniversitesi) ve danışmanlarımız herkesi tanıyordu... bence danışman hocalara da paylaştırmazlar dengeli yapılmalı ki mesela 1 dönemde seni madur etmişken 2.dönemde seni uyandırmalıydı...
Yalnız benim anlamadığım termodinamik gibi temel prensip bir dersi almadan nasıl mezun olur????
Pardon ama ders ağacı yok mu? Bizde ön koşul ağacı vardı bırak kredi tamamlamayı bir de ön koşuş ağacında dersleri sırayla ve şartsız geçmek gerekiyordu....
Üniversiteler arttıkça kalite mi düşüyor anlamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X