Hakkımı nasıl arayabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
H
Üniversite sadece bakış açısı kazandırır, mühendislik değil mühendislik bakış açısı kazandırır.
Emin olun derslere ilgili meraklı ve bölümümü seven biri olarak bilgim okyanusta bir damla.
Is işte öğrenilir o diplomayı alan kimse de mühendis olamaz.
Ben mühendis olamam olabilmem için bir iş yerinde bir konuda üretim proseslerini iş akışını makinelerin çalışma prensiplerini öğrenmem lazım.
Ancak tecrübe ile mühendis olunur. Önemli olan o ahlaka sahip bi birey olarak mezun olmak.
Okul puanı,laboratuar imkanları bizden çok daha iyi olan köklü bir üniversitede aynı bölümde okuyan insanların bizim sabahlara kadar çalışarak verdiğimiz dersi test ile geçtiğini biliyorum.
Araştırsak kim bilir daha neler çıkar.
Her öğretim kurumu aynı ve eşit şartlarda ders içeriğine, krediye, adalete sahip olsa mezunların bilgisinde bu kadar dalgalanma olmazdı.
Ona bakarsanız bende yaz okulu olmayan yaz okulu şartı 2 50 olan ve üstten ders almaya musade etmeyen bir üniversitede okuyorum.
Okulunda yaz okulu bulunan biri de benim hakkımı yiyerek rahat rahat o dersleri vermiş bir şekilde mezun olabilir.
Ben neden bu kadar suçlandım bunu anlayamadim

Valla ben de muhendisim ama henuz duzenli bir ise girmedigim icin meslek adina hic bilgim yok :KK70: Bende is hukuku dersi gordum. Ne yani firmada bi sorun olsa bana mi catacaklar sen bu dersi gordun diye. Zaten is hayatinda transkriptinizin zerre onemi yok. Is guvenligi dersi goren de is guvenligi sertifikasina sahip olmuyor ayrica is guvenligi o kadar basit bisey degil

H

Valla ben de muhendisim ama henuz duzenli bir ise girmedigim icin meslek adina hic bilgim yok :KK70: Bende is hukuku dersi gordum. Ne yani firmada bi sorun olsa bana mi catacaklar sen bu dersi gordun diye. Zaten is hayatinda transkriptinizin zerre onemi yok. Is guvenligi dersi goren de is guvenligi sertifikasina sahip olmuyor ayrica is guvenligi o kadar basit bisey degil
Benim iş güvenliğinde yetkili olmam için iş güvenliği sertifikasına sahip olmam gerekiyor. Bayan neden böyle bir yorum yaptı anlayamadım.
Dersi gördüyseniz genel kültür olduğunu da anlamışsınızdır.
Siz ne mühendisisiniz ?

nemesis nemesis
Son olarak universitelerden beklentinizi fazla, sınav ile bilgi ölçülür algınızı da çok güçlü buldum...
Bir dersten kalmak kimseyi mesleki anlamda kötü yapmaz. Bu durumda okuduğumuz okulların bütün sınavlarını 100 ile geçmeliydik; cunku iş güvenliği dersini 80 le geçse bile öğrenci bilmediği 20 puanlık kısım ileride karşısına çıktığında ben o soruyu yapamamıştım zaten demeyecek...
Meslek hayatında tecrübenin önemi de burada zaten. o yüzden yeni mezun çırak misali daha düşük ücretle işe başlar.

Zaten üniversitenin de en iyi mühendisi yetiştiririm, buradan mezun olan her türlü problemi çözer iddiası yok, olması komik olur.
Asgari düzeyde bir eğitim ve müfredatı tamamlama üzerine kurulu sistem.
Kimi okulda duayen, şahane hocalar, kimi okulda vasat, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, literatür takip etmeyen öğrenciden daha az bilen hocalar...
Eğitim sistemine yabancı mısınız bilmiyorum ama üzülerek söyleyeyim durum bu.
Ects sisteminin zaten getirilme sebebi uniler arasinda ki adaleti saglamakti. Bu ab sistemi. Donemde 45 krediden fazla ders alinamaz. 2 nin altinda ortalama varsa 3 seneye gecilemez vs gibi kurallari vardi. Bizimde vardi kitap acik sinav yapan hocalarimiz. Gerci cevaplar kitapta olmazdi o ayri. Universiteler arasinda adaletsizlik tabi ki var. Adam odtude atiyorum bilgisayar dersini bilgisayarda alir atiyorum anadolunun ucra kosesinde digeri teorik ders alirim kitap uzerinden ders anlatilir. Ben anadolu universitesinde excell dersini bilgisayar olmadan aldim mesela ilk donem. Tamamen teoriydi.
Ama benim kast ettigim bu degil ki. Yada kast ettigim arkadasin olayida degil ki. Ben direk olarak universitenin yaptigi yolsuzluktan bahsediyorum. Neticede bu yalanci diplomalilar yarin muhendis olacak. Belki icinde oturacagin binayi yapacak belki icine bindigin.metronun yapiminda calisacak belki icinde birilerinin babasinin calistigi madenden sorumlu olacak. ( arkadasin ne muhendisi olmaya calistigini hatirlamiyorum acikcasi.)

Ama hayatin icinde bir sekilde karsimiza cikabilecek konumda olacak.ve bu zararlari belkide herkes cekecek. Ve bu universite bunu hep yapmis hep yapacak. Bu universiteden mezun olan herkes donanimsiz olacak biri sikayet etmedigi surece...

Bilemiyorum belkide ben fazla abartiyorumdur. Belkide sikayetimde sonucsuz kalacak. Zaten uni bir sorusturma gecirnis sonuc cikmamis belkide yine cikmayacak.Ama en azindan ben uzerime duseni yapmis olacagim.

bende devlet üniversitesinde mühendislik okuyorum.bizim okulda da şöyle bir durum oldu,sistem ders seçerken hiç almadığın veya daha önce alıp kaldığın dersi öncelikli seçtiriyor üstten alamıyorsun.sistemde ders seçme haftasında bir açık oldu o hafta bir çok kişi kaldığı dersi bırakıp daha önce almadığı dersi aldı.sonra ekle bırak haftasında sistem düzeldi.o seçenlerin ki geçerli sayıldı.bazı üniversitelerde (ki ben büyük üniversitelerden birindeyim)hakkını arasan da aramasan da alamıyorsun.yani o sistem açığı bana denk gelseydi ya da ben farketseydim bende seçerdim.açığı farkedenler yapıştırdı üstten dersleri.dilekçe verin bence siz.olayı anlatan bir dilekçe dekanlığa.

Ects sisteminin zaten getirilme sebebi uniler arasinda ki adaleti saglamakti. Bu ab sistemi. Donemde 45 krediden fazla ders alinamaz. 2 nin altinda ortalama varsa 3 seneye gecilemez vs gibi kurallari vardi. Bizimde vardi kitap acik sinav yapan hocalarimiz. Gerci cevaplar kitapta olmazdi o ayri. Universiteler arasinda adaletsizlik tabi ki var. Adam odtude atiyorum bilgisayar dersini bilgisayarda alir atiyorum anadolunun ucra kosesinde digeri teorik ders alirim kitap uzerinden ders anlatilir. Ben anadolu universitesinde excell dersini bilgisayar olmadan aldim mesela ilk donem. Tamamen teoriydi.
Ama benim kast ettigim bu degil ki. Yada kast ettigim arkadasin olayida degil ki. Ben direk olarak universitenin yaptigi yolsuzluktan bahsediyorum. Neticede bu yalanci diplomalilar yarin muhendis olacak. Belki icinde oturacagin binayi yapacak belki icine bindigin.metronun yapiminda calisacak belki icinde birilerinin babasinin calistigi madenden sorumlu olacak. ( arkadasin ne muhendisi olmaya calistigini hatirlamiyorum acikcasi.)

Ama hayatin icinde bir sekilde karsimiza cikabilecek konumda olacak.ve bu zararlari belkide herkes cekecek. Ve bu universite bunu hep yapmis hep yapacak. Bu universiteden mezun olan herkes donanimsiz olacak biri sikayet etmedigi surece...

Bilemiyorum belkide ben fazla abartiyorumdur. Belkide sikayetimde sonucsuz kalacak. Zaten uni bir sorusturma gecirnis sonuc cikmamis belkide yine cikmayacak.Ama en azindan ben uzerime duseni yapmis olacagim.
Yolsuzluk demek bana biraz ağır geliyor.
Bunu söyleyebilmek için oradaki hocanın bir çıkarı olmalı bu işten... ki yok.. öğrenci mağdur olmasın, sistem açığı da var nasıl olsa diye düşünmüşler belliki.
Dediğim gibi okulun bazı insiyatifleri olmasını ben yanlış bulmuyorum.
Eksik dersle muhendis olmaları işini bence gözünüzde fazla büyütüyorsunuz. Yorum yapan başka mühendis üye daha var mesela, gayet gerçekçi bir şey yazmış. Okuduysanız demek istediğim bu...
Zaten mezun olunduğunda her şey yüzde yüz hatırlanmıyor ve bilinmiyor. Böyle bir şey mümkün de degil.
Sadece üniversite eğitimi degil, mezun olduktan ve işebaşladıktan sonra asıl öğreniyor herkes...
Üniversite temel eğitim vermiş oluyor. Tek dersi az bilerek verdi diye kimse Meslekte kötü olmaz.
Bazen okulu ite kaka bitirenler mesleki hayatlarım attıklarında motivasyonları ve pratikte mesleği icra etmeleri ile çok daha başarılı olur...
Ama içiniz rahat degil ve şikayet etmek istiyorsunuz ne okulu bilirim ne konu sahibinin avukatıyım :)
En doğal hakkınız...
Ben sonuç alınacagını sanmıyorum, böyle bir tek ders mevzusu yolsuzluk dosyasına dönüşmez.
Diplomalardan yana sıkıntı olmaz, adı geçen öğretim görevlileri belki uyarı alır.
Şikayete bakacak müfettiş bile bu ne alaka der o derece yaygın böyle şeyler.
Son örnek vereyim,
Bir daha yazdım aslında. Bazı bölümler bazı üniversitelerde meşhurdur bir ders vardır ve kimse geçemez 4 yıl kalan vardır dersten, bölüm kontenjanı 100-150 ise dersi 600-700 kişi alır... sonra bir bakarsanız o sene herkes geçer...
daha çok bildiği için midir sizce?
Bu dersse o da ders..
o da diploma, o da hoca...

H

Neticede muhendis olan is guvenligi sertifikasi alabiliyor degil mi sinavina girerek.
Yolsuzluk demek bana biraz ağır geliyor.
Bunu söyleyebilmek için oradaki hocanın bir çıkarı olmalı bu işten... ki yok.. öğrenci mağdur olmasın, sistem açığı da var nasıl olsa diye düşünmüşler belliki.
Dediğim gibi okulun bazı insiyatifleri olmasını ben yanlış bulmuyorum.
Eksik dersle muhendis olmaları işini bence gözünüzde fazla büyütüyorsunuz. Yorum yapan başka mühendis üye daha var mesela, gayet gerçekçi bir şey yazmış. Okuduysanız demek istediğim bu...
Zaten mezun olunduğunda her şey yüzde yüz hatırlanmıyor ve bilinmiyor. Böyle bir şey mümkün de degil.
Sadece üniversite eğitimi degil, mezun olduktan ve işebaşladıktan sonra asıl öğreniyor herkes...
Üniversite temel eğitim vermiş oluyor. Tek dersi az bilerek verdi diye kimse Meslekte kötü olmaz.
Bazen okulu ite kaka bitirenler mesleki hayatlarım attıklarında motivasyonları ve pratikte mesleği icra etmeleri ile çok daha başarılı olur...
Ama içiniz rahat degil ve şikayet etmek istiyorsunuz ne okulu bilirim ne konu sahibinin avukatıyım :)
En doğal hakkınız...
Ben sonuç alınacagını sanmıyorum, böyle bir tek ders mevzusu yolsuzluk dosyasına dönüşmez.
Diplomalardan yana sıkıntı olmaz, adı geçen öğretim görevlileri belki uyarı alır.
Şikayete bakacak müfettiş bile bu ne alaka der o derece yaygın böyle şeyler.
Son örnek vereyim,
Bir daha yazdım aslında. Bazı bölümler bazı üniversitelerde meşhurdur bir ders vardır ve kimse geçemez 4 yıl kalan vardır dersten, bölüm kontenjanı 100-150 ise dersi 600-700 kişi alır... sonra bir bakarsanız o sene herkes geçer...
daha çok bildiği için midir sizce?
Bu dersse o da ders..
o da diploma, o da hoca...
Sen ne oneriyorsun peki ne yapmak lazim bu durumda.

Neticede muhendis olan is guvenligi sertifikasi alabiliyor degil mi sinavina girerek.

evet ama sadece mühendislik fakültesinden mezun olman firmada meydana gelen kazalardan seni sorumlu tutmaz. hatta iş güvenliği sertifikanın olması da sorumlu tutmaz. o firmada iş güvenliği uzmanı olarak da adın geçmesi lazım.

Sen ne oneriyorsun peki ne yapmak lazim bu durumda.
kendi adıma hocaların kararı der geçerim, bu bana vicdani yük olan bir konu olmazdı, bir çok sebep yazdım zaten kendi bakış açımdan...

Ama ben x kişisiyim... siz bambaşka farklı bir karaktersiniz. Sizin değerleriniz bu konuya bakışınızı başka türlü gerektiriyordur, gerekeni siz bilirsiniz.

evet ama sadece mühendislik fakültesinden mezun olman firmada meydana gelen kazalardan seni sorumlu tutmaz. hatta iş güvenliği sertifikanın olması da sorumlu tutmaz. o firmada iş güvenliği uzmanı olarak da adın geçmesi lazım.
Ben bir limited sirker sahibiyim. Zorunlu olarak is guvenligi sertifikasi aldim. Once kursuna gittim sonra sinavina girdim ve sertifika aldim. Ve firmadaki is kazalarindan ben sorumluyum. Daha once yasadik oradan biliyorum..

Tamamiyle yanlış düşünüyorsunuz.
Hepimiz bütün dersleri almak zorundayız ve başarı sağlamak zorundayız. O adam FF çıkardı diye tekrar o dersi almıyor. Bütün dersleri vermeden mezun olamazsınız.
Yapilan iş sadece tek dersi olanların ve ders alamayacak olanların FF olan dersini çıkartıp dönem uzatmalarını engellemek. O adam mecbur o dersi verecek.
Ha bu doğru birşey mi değil.
Sisteme uygun hareket etmek.
O adam o dersin devamını vermeden hayatta geçemez. Zaten FF olması için de devamdan değil sınavdan kalmış olması lazım. Onuda önünde sonunda verecek.
Ha şu da var. Başka okullarda benim derslerimin kredisi de aynı değil. Ben yüksek kredilerle alırken o dersi başka bir okulda daha düşük kredide aliyor.
Benimle aynı dersi alan adam ben eşşek gibi çalışıp geçmeye çalışırken test usulü sallayıp çıkıyor.
Benimle aynı bölüm bitiren insan benimle aynı kred alarak mezun olmuş olmuyor yani.
Ve tekrar söylüyorum kimse eksik ders alarak mezun olmuyor hatta fazladan ders almış oluyoruz diyorum.
Ve mühendislik fakültesinde aldığınız dersler okyanusta bi damladır. Siz iş hayatına atildiginiz zaman o bilgiler sadece teorik olarak kalır.
Örneğin staj yaptığım alan ile ilgili ders aldım. Makinalarla olan ölçümlerin nasıl hesaplanacağını gördük, teorik olarak bilgi aldık zaten okulda pratik yapma şansımız yoktu. Ve ben staja gittiğim zaman o hesaplamalar hiç bir işe yaramadı. O hesaplamalara gerek kalmadan makinanın bir tuşuna basarak iz halloluyordu. Şimdi o dersi AA vermek ile DD vermek AA olan kişinin çok daha başarılı olacağı anlamına gelmez.
Bir mühendis ile usta başı arasındaki farkta budur. Mühendis neden sorusuna cevap verir.
Teorik bilgiye sahiptir.
Usta başı belli başlı şeyleri yapar fakat neden diye sorsan cevap veremez.
O kadar ahlaklı ve işini düzgün yapan bir mühendis olacağıma inanıyorum ki.
Mühendislik okulda öğrenilmez. Is hayatında öğrenilir.
Ve merak etmeyin bina yapamayacak adama da o görev yüklenmez.
Ihmalkarlik ahlaksizlik iş prensibinin olmaması emin olun ki bilgi eksikliğinden daha kötüdür

Ben bir limited sirker sahibiyim. Zorunlu olarak is guvenligi sertifikasi aldim. Once kursuna gittim sonra sinavina girdim ve sertifika aldim. Ve firmadaki is kazalarindan ben sorumluyum. Daha once yasadik oradan biliyorum..
Bir işyerinin iş güvenliği bana yüklenemez. Siz sahibisiniz tabiki de sorumlu siz olacaksınız.
Bir mühendis iş güvenliği sertifikasına sahip olmadan bu görevleri yerine getiremez. Ve bu sertifika da benim haftada 2 saat aldığım ders ile bana verilemez. Bunun ekstra kursları var.
Benim yükümlülüğüm yanimdaki işçinin baret takması,maske takması konusunda uyarmak ama sadece uyarmak. Bunun yaptırımı bana ait olmayacak ki.
Ben sadece mühendisim. Is güvenliği uzmanı olmak ayrı bir olgu.

Tamamiyle yanlış düşünüyorsunuz.
Hepimiz bütün dersleri almak zorundayız ve başarı sağlamak zorundayız. O adam FF çıkardı diye tekrar o dersi almıyor. Bütün dersleri vermeden mezun olamazsınız.
Yapilan iş sadece tek dersi olanların ve ders alamayacak olanların FF olan dersini çıkartıp dönem uzatmalarını engellemek. O adam mecbur o dersi verecek.
Ha bu doğru birşey mi değil.
Sisteme uygun hareket etmek.
O adam o dersin devamını vermeden hayatta geçemez. Zaten FF olması için de devamdan değil sınavdan kalmış olması lazım. Onuda önünde sonunda verecek.
Ha şu da var. Başka okullarda benim derslerimin kredisi de aynı değil. Ben yüksek kredilerle alırken o dersi başka bir okulda daha düşük kredide aliyor.
Benimle aynı dersi alan adam ben eşşek gibi çalışıp geçmeye çalışırken test usulü sallayıp çıkıyor.
Benimle aynı bölüm bitiren insan benimle aynı kred alarak mezun olmuş olmuyor yani.
Ve tekrar söylüyorum kimse eksik ders alarak mezun olmuyor hatta fazladan ders almış oluyoruz diyorum.
Ve mühendislik fakültesinde aldığınız dersler okyanusta bi damladır. Siz iş hayatına atildiginiz zaman o bilgiler sadece teorik olarak kalır.
Örneğin staj yaptığım alan ile ilgili ders aldım. Makinalarla olan ölçümlerin nasıl hesaplanacağını gördük, teorik olarak bilgi aldık zaten okulda pratik yapma şansımız yoktu. Ve ben staja gittiğim zaman o hesaplamalar hiç bir işe yaramadı. O hesaplamalara gerek kalmadan makinanın bir tuşuna basarak iz halloluyordu. Şimdi o dersi AA vermek ile DD vermek AA olan kişinin çok daha başarılı olacağı anlamına gelmez.
Bir mühendis ile usta başı arasındaki farkta budur. Mühendis neden sorusuna cevap verir.
Teorik bilgiye sahiptir.
Usta başı belli başlı şeyleri yapar fakat neden diye sorsan cevap veremez.
O kadar ahlaklı ve işini düzgün yapan bir mühendis olacağıma inanıyorum ki.
Mühendislik okulda öğrenilmez. Is hayatında öğrenilir.
Ve merak etmeyin bina yapamayacak adama da o görev yüklenmez.
Ihmalkarlik ahlaksizlik iş prensibinin olmaması emin olun ki bilgi eksikliğinden daha kötüdür

Peki sonuc olarak sen ne yapmayi dusunuyorsun?

Bir işyerinin iş güvenliği bana yüklenemez. Siz sahibisiniz tabiki de sorumlu siz olacaksınız.
Bir mühendis iş güvenliği sertifikasına sahip olmadan bu görevleri yerine getiremez. Ve bu sertifika da benim haftada 2 saat aldığım ders ile bana verilemez. Bunun ekstra kursları var.
Benim yükümlülüğüm yanimdaki işçinin baret takması,maske takması konusunda uyarmak ama sadece uyarmak. Bunun yaptırımı bana ait olmayacak ki.
Ben sadece mühendisim. Is güvenliği uzmanı olmak ayrı bir olgu.
Tamam bende mezun olup sertifika alma durumundan bahsediyorum. Ben ortaklarim disinda sorumluyum sertifika sahibi oldugum icin bunu anlatmak istedim. Neyse dedigim gibi kararin ne oldu bu konuda ne yapacaksin?

bende devlet üniversitesinde mühendislik okuyorum.bizim okulda da şöyle bir durum oldu,sistem ders seçerken hiç almadığın veya daha önce alıp kaldığın dersi öncelikli seçtiriyor üstten alamıyorsun.sistemde ders seçme haftasında bir açık oldu o hafta bir çok kişi kaldığı dersi bırakıp daha önce almadığı dersi aldı.sonra ekle bırak haftasında sistem düzeldi.o seçenlerin ki geçerli sayıldı.bazı üniversitelerde (ki ben büyük üniversitelerden birindeyim)hakkını arasan da aramasan da alamıyorsun.yani o sistem açığı bana denk gelseydi ya da ben farketseydim bende seçerdim.açığı farkedenler yapıştırdı üstten dersleri.dilekçe verin bence siz.olayı anlatan bir dilekçe dekanlığa.
Tam olarak aynı şey yapıldı işte bizim okulda da. Hiç almadığı dersleri aldılar alıp kaldıklarını bırakıp.
Ama bu zaten yasal değil.
Sistemin açığını kullanmak.
Ben fazladan ders aldım bunun için olamadım. Bunun için de dilekçe yazdım.
Alamadığım derste aldığım b aska bi dersle uyumlu olduğundan alamadığım dersten muaf olmak için dilekçe yazdım

Tamam bende mezun olup sertifika alma durumundan bahsediyorum. Ben ortaklarim disinda sorumluyum sertifika sahibi oldugum icin bunu anlatmak istedim. Neyse dedigim gibi kararin ne oldu bu konuda ne yapacaksin?
Bakın benim hocalarım bana nasıl dereceye giremiyorsun diye kızan hocalardı. Çünkü derslerde soru soran aklımda soru işareti bırakmayan biriyim. Aklıma bir soru gelirse de hocaların odasına gider yine de sorarım.
Ben bitirme projem için bi kuruma gittim hocam gönderdi adam bana hayatimda gördüğüm en donanımlı öğrencisin dedi.
Ben kendimi övmek için demiyorum.
O dersi alamadım fakat içeriklerine bakarak bunu dekanlığa iletelim senin durumun çok kötü olmuş dediler. Benim ders başarım ortada diploma notum ortada. Herkes görüyor bunu.
O dersi aldığımda bana fazladan birşey katmayacak ki.
Zaten bildiğim şeyleri anlatacaklar.
Ve dersler tamamen uyumlu diye baktılar. Kendini asla yakmayacak hocalardı bunlar. O hoca mesela herkes FF çıkartırken kendi öğrencilerine asla musade etmedi. Usulsüz yanlış bir şey yapacak hoca değil ve bunlar uyumlu tamamen istersen bende dilekçe yazabilirim dedi.
Ben kuralına kaidesine uygun dilekçe yazdım. Ders içeriklerini de ekledim.
Ben ff çıkmadı benden magdurum demedim. Seçmeli ders konusunda yanlış bilgilendirildigimden dolayı okulum uzadı yazdım.
Dekanlık inceleyecek o ders uyumlu ise geçirecek yok hakkım değil ise zaten kalayım.
Bakın ben o FF konusunda neden birşey yapmayım. Benim gibi kaç kişinin hakkı yendi. Bırakın b aska üniversiteyi kendi üniversitemdeki çoğu arkadaşımın hakkı yendi.
Ben size söyledim beni de şikayet edin usulsüz ise bende olmayım mezun.
Ben kuralına göre dilekçe yazdım. Ben Usulsüz bir iş yapmıyorum. Yönetmeliğe baktı hocam ve %60 yeterli dene şansını dedi. Deniyorum.
Olmaz ise yok bimer hepsine şikayet edeceğim.
Ha olursa da o hocalarla yüzleşmeden ayrılmayacağım.
Soruşturma geçirdiler fakat kimseye birşey olmadı emin olun ki. Şuan yapacağınız şey sadece beni sıkıntıya sokacak
Şikayeti de şuan için düşünüyorum ama öncelikle hakkimla diploma almak istiyorum

Tam olarak aynı şey yapıldı işte bizim okulda da. Hiç almadığı dersleri aldılar alıp kaldıklarını bırakıp.
Ama bu zaten yasal değil.
Sistemin açığını kullanmak.
Ben fazladan ders aldım bunun için olamadım. Bunun için de dilekçe yazdım.
Alamadığım derste aldığım b aska bi dersle uyumlu olduğundan alamadığım dersten muaf olmak için dilekçe yazdım
Bu arkadaslar almayip biraktigi dersleri daha sonra ne yapiyor peki? Secmwliyi baska secmeli ilemi degistiriyor. Yada zorunlu ders ise ne oluyor?

Bu arkadaslar almayip biraktigi dersleri daha sonra ne yapiyor peki? Secmwliyi baska secmeli ilemi degistiriyor. Yada zorunlu ders ise ne oluyor?
Siz o dersi tekrar almıyor zannettiniz sanırım ama bu mümkün değil çünkü basarili olduğu ders kredisi 240 olmalı.
Ben size şöyle anlatayım detaylıca.
Siz 2. Sınıfta diferansiyel denklemler zorunlu dersini aldınız diyelim. Aldınız ve başarı sağlayamadınız kaldınız. 3. Sınıfta o otomatik olarak tekrar ders seçiminize eklenir. Yine aldınız fakat onu alınca ve başka alttan dersleriniz olunca 3. Sınıfa ait bir dönem dersini alamadınız. O diferansiyel denklemlerden tekrar kalınca 4. Sınıfta tekrar sisteminize otomatik olarak ekleniyor. Fakat 3. Sınıftan alamadığınız derste ekleniyor,alttan dersiniz varsa bu da eklenince 45 AKTS size yetmiyor.
Adam da diyor ki diferansiyeli çıkartayım ekle çıkar da. Diğer bütün dersleri alayim. Diferansiyel denklemleri tek ders dilekçesi vererek alayim vereyim mezun olayım diyor. Bunu yapmasa benimle aynı duruma düşüp bir dersten okulu uzatmış olacak. Ama onu yaptığı için hem bütün dersleri aliyor hemde veremediği dersi tek derste hallediyor. Olay bundan ibaret. Yanı o adam benden az ders almış olmuyor. Sadece kaldığı dersi çıkartıp yerine başka ders alıyor. O adamın o dersi FF. O dersi çıkarınca o ders geçti görünmüyor. Mutlaka vermek zorunda o dersi. Onlarda tek derse bırakıyor.
Bakın bu yanlış etik değil haklısınız. Bu sistemin açığı ve bunu kullanmak. Ama her okul maalesef eşit değil.
Bizim okulda yaz okulu uygulaması yok gitmek için de 2.50 ortalama istiyor. Zaten ortalaması bu olan adam neden yaz okuluna gitme gereği duysun ancak benim gibidir durumu öyle gidebilir. 2.46 olduğu için o dönem gidemedim. Yaz okulunda üstten ders almaya da müsaade etmiyor. Hadi gittiniz 2.50 ortalama ile geçtiniz diyelim hocaların bazıları kabul bile etmiyor.
E peki okulunda yaz okulu olan parasını verip rahatca geçen adamla da ben aynı değilim öyleyse. Her okulun yaz okulu sistemi de yok.
Öğretim kurumlarında adalet öyle işlemiyor işte.
Ders kredilerimiz farklı , laboratuar imkanlarımız farklı,aldığımız dersler farklı,yaz okulu durumlarımız farklı ..
Sizce akts sisteminin adaleti bu mu ?

Cok uzun yazmissiniz sunu soylemek istiyorum sadece. Bizim okulda butunleme var yaz okulu yok. Once baska universiteden yaz okuluna gidemezsiniz diye karar cikardilar. Bu karar YÖK e gore gecersiz. Yök diyor ki taban puani yuksek olan baska okuldan ders alabilirsiniz.

Bu yuzden baska okula yaz okulu basvurusunda bulunun(cogu universite kendi universitenizden denklik istemiyor) sonrada hatalarini duzeltmeleri icin ogrenci islerine (bolum ogrenci isleri degil, tum bolumlerin bagli oldugu ogrenci islerine) dilekce yazin. Dilekceye YÖK kararini mutlaka ekleyin.

Ekleme: dilekce isini ne kadar ogrenci yaparsa o kadar iyi okur diye dusunuyorum

Cok uzun yazmissiniz sunu soylemek istiyorum sadece. Bizim okulda butunleme var yaz okulu yok. Once baska universiteden yaz okuluna gidemezsiniz diye karar cikardilar. Bu karar YÖK e gore gecersiz. Yök diyor ki taban puani yuksek olan baska okuldan ders alabilirsiniz.

Bu yuzden baska okula yaz okulu basvurusunda bulunun(cogu universite kendi universitenizden denklik istemiyor) sonrada hatalarini duzeltmeleri icin ogrenci islerine (bolum ogrenci isleri degil, tum bolumlerin bagli oldugu ogrenci islerine) dilekce yazin. Dilekceye YÖK kararini mutlaka ekleyin.

Ekleme: dilekce isini ne kadar ogrenci yaparsa o kadar iyi okur diye dusunuyorum
Yaz okuluna başvuru için 2.50 ortalama istiyor.
Zaten o ortalaması olan adamın da yaz okuluna ihtiyacı kalmıyor .
Şuan benim yaz okulu ile isim yok çünkü alamadığım dersi yaz okulunda da alamam.
Şuan ben fazladan ders aldig8m için mezun olamadım bunun için dilekçe verdim. Alamadığım dersin içeriği de aldığım başka bir dersle uyumlu olduğu için alamadığım dersten muaf olmak istiyorum

Yaz okuluna başvuru için 2.50 ortalama istiyor.
Zaten o ortalaması olan adamın da yaz okuluna ihtiyacı kalmıyor .
Şuan benim yaz okulu ile isim yok çünkü alamadığım dersi yaz okulunda da alamam.
Şuan ben fazladan ders aldig8m için mezun olamadım bunun için dilekçe verdim. Alamadığım dersin içeriği de aldığım başka bir dersle uyumlu olduğu için alamadığım dersten muaf olmak istiyorum
yaz okulu diploma ortalamasıda çok saçmaymış. benim zor bir dönemimde bir dönem tüm derslerim ff di. not ortalamam 1,5 olmuştu yaz okulunda 3 ders aldım. ortalama yükselttim. şuan çok saçma bir okulun olduğuna karar verdim. sanki üni değilde mahalle ilkokulu. herkes kafasına göre iş yapıyor..usulsuzlük diz boyu mantıksızlıkta aynı. neyse hakkında hayırlısı olsun. bol şans dilerim sana her konuda ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X