Hakkımı nasıl arayabilirim ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zorunlu dersiniz mı bu çıkaranlar?
Evet. Zaten kimseye izah edemiyorum bunu. Fakülte sekreterine gittim bana sen bilmiyorsun yanlış biliyorsun zorunlu ders değil seçmelidir diye çatladım. Sonunda yapan biri tek ders dilekçesi verecekti bakın bu böyle yapmıştı diye gösterdim ki anca inandılar. Ki o kişi tek değildi. Ikıncı öğretimlerin hepsi yapmış bunu.
Seçmeli ders almayan da onlar mesela. Ben bunu da bilmiyordum

Evet. Zaten kimseye izah edemiyorum bunu. Fakülte sekreterine gittim bana sen bilmiyorsun yanlış biliyorsun zorunlu ders değil seçmelidir diye çatladım. Sonunda yapan biri tek ders dilekçesi verecekti bakın bu böyle yapmıştı diye gösterdim ki anca inandılar. Ki o kişi tek değildi. Ikıncı öğretimlerin hepsi yapmış bunu.
Seçmeli ders almayan da onlar mesela. Ben bunu da bilmiyordum
Böyle bir şey asla yapılamaz. Kurul kararı ile ders değiştirilir.
Daha ilginç olan şu. Siz başladıktan sonra dersler değiştirilse bile, siz başladığınız dönemde geçerli olan dersleri alarsk mezun olmak zorundasınız.
Sana başka ona başka ders olamaz.
Bimer cimer yök hepsine yazın. Zorunlu dersi değiştirirsek öğrenci asıl alanı nasıl öğrenecek? Gider en basit dersleri alır 3 yılda bitirir.

Böyle bir şey asla yapılamaz. Kurul kararı ile ders değiştirilir.
Daha ilginç olan şu. Siz başladıktan sonra dersler değiştirilse bile, siz başladığınız dönemde geçerli olan dersleri alarsk mezun olmak zorundasınız.
Sana başka ona başka ders olamaz.
Bimer cimer yök hepsine yazın. Zorunlu dersi değiştirirsek öğrenci asıl alanı nasıl öğrenecek? Gider en basit dersleri alır 3 yılda bitirir.
Almak zorundasınız devamını da vermek zorundasınız ama bi kere aldınız ve FF düştü diyelim çıkartıp onu 4. Sınıfta alabilirsiniz mesela veya tek derse bırakabilirsiniz o dersi. Mutlaka almanız lazım yani. Bütün dersleri hepimiz almak zorundayız ama kaldığımız dersi çıkarma hakkımız yok ama hocalar insiyatif sağlayarak o dönem çıkarmanıza müsaade ediyorlar. Yanı o dersi vermeden mezun olamazsınız. Her ders için böyle.

Merhabalar.
Benim biraz sıkıntılı bir durumum var ben ne yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Kısa bir şekilde açıklamaya çalışayım
Ben iç Anadoluda bir şehirde mühendislik fakültesi okuyorum. Bu sene 4. Senemdi.
Okul sistemimiz ise şu şekilde 45 AKTS sınırı var ve dönem başlarında alttan derslerimiz sisteme otomatik olarak ekleniyor ve kalan AKTS yı 45e tamamlayacak şekilde ders secimi yapıyoruz. Ve bitirmek için 240 AKTS gerekiyor.
Bizim bölümde önceki senelerde ders secimi sırasında alttan FF olan dersleri sistemden çıkar seçeneği ile kaldırıp yerine dönem derslerini alanlar oldu ve danışmanımız bunu onayladı. Sizi mağdur etmemek için okulu uzatmayın diye size bu şekilde yardımcı oluyorum ama buna ait sorumluluk sizin siz istediğiniz için yapıyorum dedi.
O dönem 10 tane FF dersini dahi çıkaran yerine dönem dersi alan insanlar gördüm şahidim.
O dönem bu olaylar patlak verince bu hocaya soruşturma açıldı ve o dersleri tekrar ekleyin uyarısı yapıldı fakat bu hoca bunu yapmadı.

Ben böyle bi işlem gerceklestirmedim.
Bu sene okul başladığında alttan dersim olduğu için 2 kredilik zorunlu bir ders alamıyor ve dönem uzatıyordum. Danışman hoca ile Bölüm Başka bi ile görüştüm ama böyle birşeyin artık yasak olduğunu mümkün olmadığını söylediler. Yanı amacım tek FF dersini çıkarmak ve mezun olabilmek. Bu dersi de yaz okulu veya tek ders sınavı ile halledebilmwk.
Bana hiç bir çözüm sunmadan açıp transkriptime bile bakmadan hayır olmaz dediler ve benim okulum otomatik olarak uzadı.
Fakat ilerleyen günlerde dönem sonunda ikinci öğretimlerden bi arkadaşım durumumu öğrenip sen neden çıkarmadın FF bak ben çıkardım tek ders gireceğim dedi. Hatta neden seçmeli eksik almadin öyle de mezun olurdun dedi. Ben de bölüm başkan yardımcısı ile görüşerek Hocam arkadaşlar eksik ders alarak bir seçmeli ders eksik alarak mezun olabileceğiz dediler fakat siz bize 5 seçmeli ders açılıyor 3unu seçeceksiniz diyorsunuz ikinci dönem 3 seçmeli ders açıldı 2sini seçeceksiniz diyorsunuz fakat bu arkadaşlar 2 değil 1 adet seçmeli ders ile mezun olabileceğiz siyoelar dedim. Hoca da beni tersleyerek olmaz öyle şey boz kredileri ona gore belirliyoruz imkansız onlar sistemde alttan dersleri eklenmiş şekilde goruyorlardır dedi ve başından savdı.
Ben son but günü öğreniyorum ki bu FF çıkarıp dönem dersi alan kişi sadece 1 kişi değil danışmanı başka hoca olan herkes bunu yapmış. Ve hepsi tek ders dilekçesi vererek mezun olabiliyor.
Danışmanıma gidip anlattığımda üzülmüş numarası yaptı ve evet herkes mağdur olunca bende 2. Dönem bunu yaptım dedi. Yanı 1. Dönem bana kesinlikle yasak diyen açıp transkriptime bile bakmayan danışmanım 2. Dönem bunu başkalarına yapmış.
Transkriptime baksa seçmeli ders alma bu dersi al dönemin uzamaz da diyebilirdi fakat bana yada arkadaşlarıma hiç kimse sizin okul bitince 244 AKTS ile bitirmiş oluyorsunuz demedi.
Şuan akts'm 2 kredilik dersi almama rağmen 242 gözüküyor. O dersi alırsam 244 eder ve 240 ile mezun olabiliyorsam 4 kredilik seçmeli dersi boşuna almış oldum.
Kendime hiç bir konuda kızmıyorum çünkü beni bilgilendirecek bölüm başkanı danışmanım ile zaten görüştüm ve bana bunu açıklayabilecek olanlardı.
Bana iş sağlığı 1 ve 2 dersi aldığım için alamadığım 2 iş hukuku dersimin içeriği %60 oranında uyumlu ise muaf olmak için dilekçe yazalım imzalayalım dediler fakat bunun kabul olma ihtimali de %1 bile belki değildir.
Sizce böyle bir dilekçe ise yarar mi o dersten muaf olabilir miyim ?
Ben hakkımı aramak istiyorum fazladan ders alarak okulu uzatmış oldum ve bunu bana yapan insanlardan hakkımı nasılalabilirim ?
Onları şikayet etmek istesem bir ise yarar mi ?
dilekçen işe yarayabilir
bayağı çırpınmışsın yazık neden peki yardımcı olmuyorlar bence peşini bırakma ama
peşini bırakmayınca ilgileniyorlar çünkü mecburiyetten
davaya kadar yolu var bunların...

Güncel!
Bugün gittim bölüm sekreteri vardı sadece.
Bana dilekçe yazdırdı.
Peki bölüm başkanı ile görüştünüz mu ne olacak dedim
Seni mağdur etmişler bölüm başkanı senin işini halledecek. Senin durumun çok farklı dedi.
Bende peki dün %1 ihtimal vermiştiniz muafiyetime dedim.
Bolum başkanıyla konuşunca o ben halledeceğim dedi senin durumuna detaylı bakınca sana haksızlık yapılmış fazladan seçmeli almışsın yanlış bilgilendirilme ile. Dedi.
Detaylı bir şekilde dilekçe yazdım. Sonuna da mağduriyetimin giderilmesini rica ederim yazdım.
Haftaya değerlendirilip belli olur merak etme sıkıntı çıkmaz dedi sekreter
Bakalım ne olacak çok emin ve rahat konuştu benimle. Inşallah hallolur
Hadi geçmiş olsun. Ama peşini bırakma mutlaka üstüne düş arada kaynamasın

ayrıca hala tek mağdur benim diyorsun.

işin hallolursa için rahat edecek mi peki. sizin üniversitede okumayan mezun olamayan binlerce kişi varken sizin üniversitedeki katakulle ile mezun olanlar avantaj kazanırken işininiz hal oldu diye ses çıkarmayacakmısınız.?

sizi bilmemde şu saatten sonra ben bimere şikayette bulunacağım ilgili konu linkinide vererek. en azından soruşturma açarlar...

yaptıgınız çok ilginç gerçekten. arkadaş bi de size okulunu söylemiş.
ayrıca arkadaş katakulleyle mezun olmayacak fazladan ders almış kızcagız, aslında tam aksıne magdur olacak cunku o dersi bos yere almış ve zaman harcamış olacak. hem de okulun bilgisizliği yüzünden. ama mezun olmak için buna mecbur.
mezun olmayı hakediyor diğer arkadaşlarından kat be kat.

ayrıca arkadaş katakulleyle mezun olmayacak fazladan ders almış kızcagız, aslında tam aksıne magdur olacak cunku o dersi bos yere almış ve zaman harcamış olacak. hem de okulun bilgisizliği yüzünden. ama mezun olmak için buna mecbur.
Yaptigim ilginc degil sadece arkadasin aksettirdiginin aksine ben sistemi biliyorum. Ects sistemiyle mezun oldum bende. Mesela hicbir kredili sistemde secmeli ders ve zorunlu ders kredisi ayni olmaz. Secemli sersler genelde en fazla 2 3 kredidir. Zorunlu dersler en fazla 4 5. Yani arkadasin secmeli dersi almasam zorunlu dersimi alirdim teorisi pekte mantikli degil.
Ayrica arkadas dun sikayetci olacakti bugun isi gorulunce sikayetten vazgecti. Kendi adima mezuniyetinden sonrada sikayet edecegini sanmiyorum. Riske girmez. Cunku kendi mezuniyetide saibeli.

Herneyse ben karmaya inanan bir insanim eminim herkesten aldigi ah bir sekilde cikar.konu sahibesi konusuna yazmamami rica etmisti bende daha fazla yazmiyorum. Iyi aksamlar herkese.

Yaptigim ilginc degil sadece arkadasin aksettirdiginin aksine ben sistemi biliyorum. Ects sistemiyle mezun oldum bende. Mesela hicbir kredili sistemde secmeli ders ve zorunlu ders kredisi ayni olmaz. Secemli sersler genelde en fazla 2 3 kredidir. Zorunlu dersler en fazla 4 5. Yani arkadasin secmeli dersi almasam zorunlu dersimi alirdim teorisi pekte mantikli degil.
Ayrica arkadas dun sikayetci olacakti bugun isi gorulunce sikayetten vazgecti. Kendi adima mezuniyetinden sonrada sikayet edecegini sanmiyorum. Riske girmez. Cunku kendi mezuniyetide saibeli.

Herneyse ben karmaya inanan bir insanim eminim herkesten aldigi ah bir sekilde cikar.konu sahibesi konusuna yazmamami rica etmisti bende daha fazla yazmiyorum. Iyi aksamlar herkese.

3. Sınıfa ait seçmeli derslerimiz 2 AKTS, 4. Sınıfa ait seçmeli derslerimiz ise 4 AKTS 'dır. Yanı tezim tamamen doğru.
Inanmazsaniz size transkriptimin ekran görüntüsünü atabilirim.
Siz benim içimi nerden biliyorsunuz da şikayet etmeye niyetim olmadığını düşünüyorsunuz. Bu kadar on yargılı olmakta doğru değil.
Benim alamadığım ders 2 AKTS aldığım 3 seçmeli derse ait akts ise 4er Akts.
Şuan yaptığım şeyde bir şaibe yada usulsüzlük yok. Kurul uyumlu değil derse zaten olamayacağım.
Bencede herkesin aldığı ah bir gün elbet çıkar. Eğer ki benim yaptığım işte de varsa er yada geç benden de çıkacak
Benim anlamadigim nokta siz dün bana çok farklı bugün ise çok farklı davranıyorsunuz. Benim dünkü fikrim ne ise bugün de o.
Hakkımı istiyorum. Bu kadar .
Tekrar söylüyorum isterseniz seçmeli derslerimin akts sinin 4 AKTS olduğunu size özel mesaj ile atabilirim.
Ben burada neden yalan yanlış yada mümkün olmayacak şeyler yazayım ki ?
Lütfen bu mesajıma cevap verin.

Benim neden FF olan dersimi çıkarmak için çok çaba sarf ettiğimi söylemiş. Hayır ben bunun teklifini 1 kez yaptım ve kabul olmadı. Bu zaten sistemin açığını kullanmaktı. Iyiki de olmadı. Benim için mağduriyet herkese bunun yapılması bana asla denmesi. O kadar kişinin okulu önemli de benimki değil miydi. Açsa baksa zaten benim kredimin seçmeli ders almadan yettiğini görür beni uyarırdı.
Benim hak yeniyor dediğim kısım burası
Tek mağdur olan benmisim kısmına takılmış.
Evet benim bolumum de tek mağdur olan benim.
Bu bölümü baska universitelerde okuyarak mezun olamayan insanlar varsa onları da mağdur eder.
Ama benim magduriyetim farklı.
Bunu anlatamadım. Daha doğrusu dün gayet net anlayan bayan bugün farklı tepkiler verdi anlamadigim bir şekilde.
Ki kendisi de danışman hocası tarafından mağdur edilmiş bi insandı

Güncel!
Bugün gittim bölüm sekreteri vardı sadece.
Bana dilekçe yazdırdı.
Peki bölüm başkanı ile görüştünüz mu ne olacak dedim
Seni mağdur etmişler bölüm başkanı senin işini halledecek. Senin durumun çok farklı dedi.
Bende peki dün %1 ihtimal vermiştiniz muafiyetime dedim.
Bolum başkanıyla konuşunca o ben halledeceğim dedi senin durumuna detaylı bakınca sana haksızlık yapılmış fazladan seçmeli almışsın yanlış bilgilendirilme ile. Dedi.
Detaylı bir şekilde dilekçe yazdım. Sonuna da mağduriyetimin giderilmesini rica ederim yazdım.
Haftaya değerlendirilip belli olur merak etme sıkıntı çıkmaz dedi sekreter
Bakalım ne olacak çok emin ve rahat konuştu benimle. Inşallah hallolur

Çok sevindim senin adına. Açıkçası bu sonucu bekliyordum bende :)

Çok sevindim senin adına. Açıkçası bu sonucu bekliyordum bende :)
Inşallah hallolur buradaki bazı arkadaşlar benim katakulleye getirerek haksız bir diploma alacağımı ifade ediyorlar. Ama ınsallah hakkım ise bu alacağım. Çok teşekkür ederim. Inşallah alabilirim.
Aldıktan sonra da peşini bırakmayı düşünmüyorum.
Ben farkında olmasam benimki uzadığı gibi başkasının da uzayacaktı. Inşallah haklı bi şekilde hakeden bi şekilde sonuçlanır

Inşallah hallolur buradaki bazı arkadaşlar benim katakulleye getirerek haksız bir diploma alacağımı ifade ediyorlar. Ama ınsallah hakkım ise bu alacağım. Çok teşekkür ederim. Inşallah alabilirim.
Aldıktan sonra da peşini bırakmayı düşünmüyorum.
Ben farkında olmasam benimki uzadığı gibi başkasının da uzayacaktı. Inşallah haklı bi şekilde hakeden bi şekilde sonuçlanır
Evet yazılanları okuyunca cok şaşırdım bende...
Yani iki lisans mezunuyum, birini 2. Likle bitirdim, diğerini de hiç ders bırakmadan ama hiç ihtiyacım olmamasına rağmen ben bile haberdarım böyle şeyler oluyor.
Yapan tek sizin üniversite degil veya yapan tek sizin bölüm degil.
Ben de köklü bir üniversite mezunuyum, stajlarda yada meslek hayatımda karşılaştığım meslektaşlarımla aramızda daglar kadar eğitim farkı vardı.
Benim ağlaya ağlaya gecelerce çalışarak geçtiğim dersi ilkokul duzeyinde almışlardı vs...
yani mevcut sistemde hak-hukuk aranıyor olmasını anlıyorum ama standardizasyon olmadığı sürece zaten hak-hukuktan bahsetmek komik...
Eğitmenlerin insiyatifi diye de bir şey olması bana göre yanlış degil. 1 donemde o dersi alıp sizi süründürmek onlara bir şey katmayacak.
Açıkçası öğrenme açısından size de bir şey katmayacak :)
Ama bakış açısı, kimsenin fikrini yanlış bulmuyorum, evet başka okulda başka bir yerde tek dersten kalan birileri bu yüzden mezun olamıyor ve memuriyette yarıştan geri kalıyor, hak mıdır; haktır. Bunu bende inkar etmiyorum,. Ama zaten başta da söyledim, sistem adaletsiz :)

3. Sınıfa ait seçmeli derslerimiz 2 AKTS, 4. Sınıfa ait seçmeli derslerimiz ise 4 AKTS 'dır. Yanı tezim tamamen doğru.
Inanmazsaniz size transkriptimin ekran görüntüsünü atabilirim.
Siz benim içimi nerden biliyorsunuz da şikayet etmeye niyetim olmadığını düşünüyorsunuz. Bu kadar on yargılı olmakta doğru değil.
Benim alamadığım ders 2 AKTS aldığım 3 seçmeli derse ait akts ise 4er Akts.
Şuan yaptığım şeyde bir şaibe yada usulsüzlük yok. Kurul uyumlu değil derse zaten olamayacağım.
Bencede herkesin aldığı ah bir gün elbet çıkar. Eğer ki benim yaptığım işte de varsa er yada geç benden de çıkacak
Benim anlamadigim nokta siz dün bana çok farklı bugün ise çok farklı davranıyorsunuz. Benim dünkü fikrim ne ise bugün de o.
Hakkımı istiyorum. Bu kadar .
Tekrar söylüyorum isterseniz seçmeli derslerimin akts sinin 4 AKTS olduğunu size özel mesaj ile atabilirim.
Ben burada neden yalan yanlış yada mümkün olmayacak şeyler yazayım ki ?
Lütfen bu mesajıma cevap verin.
Cunku sende dun farkli bugun darkli konusuuorsun.ne kadar kendini aksine inandirmaya calissanda universiten suan sana sus payi veriyor ve sen sikayetci olma baslari yanmasin diye seni mezun edecekler. Is hukuku ve is guvenligi birbiri ile yuzde 10 falan benzesen derslerdir biri digerinin muadili olmaz. Sizin dekaninizin isteği ile hocalar ders icin aynidir diyecek sen mezun olacaksin. Sonrada diger herkes usulsuzlugu ile mezun olacak. Ve sana sunu soyleyeyim. Sen sikayet ettiginde ki bence edemeyecksin sende diplomandan olacaksin. Seninle birlikte usulsuz mezun olan herkes diplomasindan olacak muhtemelen. Bu yuzdende sikayet edecegini dusunmuyorum.
Simdi diyebilirsin ki herkes dogrucu davutta bi ben mi yalanciyim. Tabiki hayir zaten suc senin degil universitenin. Bunu kimseye yapmamalari gerekirdi.bu seninle ayni bolumu okuyan herkese haksizlik. Mesela sen muhendis olacaksin is tuvenligi sertifikan olacak ama o dilekceyle gectigi. Dersi almis olmayacaksin. Sonra denetimini yaptigin bir is yerinde is kazasi olacak. Ne diyeceksin ay ben o dersi dilekceyle gecmistim mi?

Cok gencsin hayat tecruben yok. Henuz aslinda ne kadar ciddi biseyle ugrastiginin farkinda degilsin. Ben veya bir baskasi sikayet ederse hepinizin basi yanacak bunuda gormuyorsun o ayri. Bence bu durumu ailenle paylas biran once paylasmadiysan tabi. Belki onlar seni biran once sikayetci olma konusunda ikna ederler..

Cunku sende dun farkli bugun darkli konusuuorsun.ne kadar kendini aksine inandirmaya calissanda universiten suan sana sus payi veriyor ve sen sikayetci olma baslari yanmasin diye seni mezun edecekler. Is hukuku ve is guvenligi birbiri ile yuzde 10 falan benzesen derslerdir biri digerinin muadili olmaz. Sizin dekaninizin isteği ile hocalar ders icin aynidir diyecek sen mezun olacaksin. Sonrada diger herkes usulsuzlugu ile mezun olacak. Ve sana sunu soyleyeyim. Sen sikayet ettiginde ki bence edemeyecksin sende diplomandan olacaksin. Seninle birlikte usulsuz mezun olan herkes diplomasindan olacak muhtemelen. Bu yuzdende sikayet edecegini dusunmuyorum.
Simdi diyebilirsin ki herkes dogrucu davutta bi ben mi yalanciyim. Tabiki hayir zaten suc senin degil universitenin. Bunu kimseye yapmamalari gerekirdi.bu seninle ayni bolumu okuyan herkese haksizlik. Mesela sen muhendis olacaksin is tuvenligi sertifikan olacak ama o dilekceyle gectigi. Dersi almis olmayacaksin. Sonra denetimini yaptigin bir is yerinde is kazasi olacak. Ne diyeceksin ay ben o dersi dilekceyle gecmistim mi?

Cok gencsin hayat tecruben yok. Henuz aslinda ne kadar ciddi biseyle ugrastiginin farkinda degilsin. Ben veya bir baskasi sikayet ederse hepinizin basi yanacak bunuda gormuyorsun o ayri. Bence bu durumu ailenle paylas biran once paylasmadiysan tabi. Belki onlar seni biran once sikayetci olma konusunda ikna ederler..
Bakın size bazı konularda hak veriyorum.
Ama sizin de anlamadığımız durumlar var
Is hukuku dersinin içeriği ile uyum sağlamadığını nereden biliyorsunuz ? Iceriklerine tek tek baktılar. Danışmanım ve bölüm başkanı da değil. Bu dersleri veren hocalar baktılar. O hocalar herşeyden habersizdi.
Hatta imkansız olmaz öyle şey uyumlu değildir dediler ve iki hocam da bakınca aa evet dediler. Uyan haftaları ve konuları işaretlediler.
Ben bunun üzerine danışmanın yanına gittim. Elimde belge ile.
Diyorsunuz ki uyumlu değil. Müfredatı nereden biliyorsunuz ?
Benden iyi bildiğinizi iddia ediyorsunuz ama bana seçmeli ders 2 3 AKTS olur diyorsunuz. Hayır efendim seçmeli derslerimiz bölüm derslerimizdi ve zorunlu derslerin çoğu ile aynı krediye sahipti.
Us sağlığı ve güvenliği konusunda da bilgiye sahibim çünkü derslerini verdim. Amacım onlardan muaf olmak değil
Ben dilekçemi güzelce yazdım kendimi ifade ettim
Bana adamlar fazladan ders seçtirdi uyarsalar almazdım o dersi dedim.
Zaten sisteme girip bakınca herkese fazladan seçmeli ders verdiklerini görecekler.
Ben haksız bi kazanç peşinde değilim. Ben bu konuda kurum tarafından haklı bulunur ve ders içerikleri incelenir ise ben hakkimla o diplomayı almış olacağım.
Ve siz bu işin peşini bırakacağımı nasıl bu kadar emin oluyorsunuz ? Bunu anlamadım.
Haksiz isem zaten verilmesin.
Ha dediginiz gibi ben haklı görünür mezun olursam ve ileride bir soruşturmada basım yanar ise ona da razıyım. O zaman hakettim demektir.
Şikâyet edin siz edecekseniz hiç korkmuyorum.
Benim Allaha karşı içim çok rahat.
Linki de verin, merak ettim dediniz güvendim size okulumun adını da verdim.
Söz verdiğim gibi mezun olursam size öğrenci kimliğimin fotoğrafını atacağım beni de şikayet edin
Sizin de bi evladınız olacak başına böyle birşey gelse onu tanımayan insanı değerlerini bilmeyen birinin onu böyle yargılamasına ne dersiniz acaba

Evet yazılanları okuyunca cok şaşırdım bende...
Yani iki lisans mezunuyum, birini 2. Likle bitirdim, diğerini de hiç ders bırakmadan ama hiç ihtiyacım olmamasına rağmen ben bile haberdarım böyle şeyler oluyor.
Yapan tek sizin üniversite degil veya yapan tek sizin bölüm degil.
Ben de köklü bir üniversite mezunuyum, stajlarda yada meslek hayatımda karşılaştığım meslektaşlarımla aramızda daglar kadar eğitim farkı vardı.
Benim ağlaya ağlaya gecelerce çalışarak geçtiğim dersi ilkokul duzeyinde almışlardı vs...
yani mevcut sistemde hak-hukuk aranıyor olmasını anlıyorum ama standardizasyon olmadığı sürece zaten hak-hukuktan bahsetmek komik...
Eğitmenlerin insiyatifi diye de bir şey olması bana göre yanlış degil. 1 donemde o dersi alıp sizi süründürmek onlara bir şey katmayacak.
Açıkçası öğrenme açısından size de bir şey katmayacak :)
Ama bakış açısı, kimsenin fikrini yanlış bulmuyorum, evet başka okulda başka bir yerde tek dersten kalan birileri bu yüzden mezun olamıyor ve memuriyette yarıştan geri kalıyor, hak mıdır; haktır. Bunu bende inkar etmiyorum,. Ama zaten başta da söyledim, sistem adaletsiz :)
Bu ders bana ne okul hayatımda ne de meslek hayatımda bildiklerimden daha fazlasını katmayacak. Arkadaşlarım a4 kağıdının yarisi kadar notla sınavdan 10 dakika önce okuyarak girdi kimse bute dahi kalmadı.
Ve ben fazladan aldığım o seçmeli ders yüzünden pazartesi günlerimi sabah 10 akşam 8 okulda geçirdim. Ve ben ANSYS gibi ağır bir dersi almazdım. Gider iş hukuku dersini alır yata yata geçerdim.
Ki benim seçmeli derslerim bölüm dersiydi ve 4 AKTS idi. Öyle seçmeli seçeyim nasıl olsa yüksek düşer de değil. Hepsini eşşek gibi vizesine finaline çalışarak girdim hepsini de harf ile verdim.
Birine eksik çalışmak işime gelirdi.
Ama nedense ben suçlu bulundum burada buna anlam veremiyorum.
Tek mağdur olan ben oldum diyorum bana insaf diyorlar.
Anlamıyorum bende o insanları.
Keşke hiç bir üniversitede böyle olmasa herkes eşit haklarda eğitim görse ve eşit şartlarda değerlendirilse. Fakat benim suçum değil ki bu..

Adalet anlayışınızı gayet iyi anladım, hakta veriyorum ama hiçbir okulda işler düzgün işlemediği için, adaletsiz bir ortamda bir kaç kişinin başını yakıyor olmak daha büyük adaletsizliğe yol açacak o kadar...
Türkiye de üniversite eğitimi dediğimiz seyde bir standardizasyon yok maalesef.
En basiti, ders içerikleri aynı degil..
Aynı bölümden mezun olan farklı üniversite öğrencileri eşit şartlarda değil.
Alanım olduğu için örnek vereyim,
Çoğu Devlet üniversitelerinin sağlık bölümlerinde öğrenciler saatlerce kadavra başında anatomi eğitim alıyor ve pratik sınavını vs oluyorlar, bazı vakıf üniversitelerinde test(!) usulü sınav yapıp aynı dersi veriyorlar.
Şimdi birinden kalan diğerinden geçenden çok biliyor ama kalıyor, okulu uzuyor vs...
Bu gözler sınavdan önce 50 soru verip sınavı 20sinden oluşturan öğretim görevlileri gördü :)

Şimdi 10-15 öğrenci tek ders yüzünden sene uzatıyorsa bence burada öğretim görevlisi insiyatifi olmasının bir sakıncası yok.
okul burada usulsüzlük yapmış ve kendini kurtarıyor görünüyor ama usulsüzlük yapıp kime çıkar sağlamış?
Öğrenciye..
Ruşvet mi almış? Yada o öğrenci üzerinden başka çıkarı mı var? Bence yok...
Bu durumda ben iyi niyetli yaklaşıyorum.

Bunun yanında diplomalar yanar diye düşünüyorsunuz ama yine söyleyeyim diplomalar yanmaz.
En fazla olacak olan adı geçen ve sorumlu olanlar kimse soruşturma açılır, o da kapanır gider zamanla.
Hemen her üniversitede bu gibi şeylerin zaman zaman olduğu biliniyor zaten...
Yoksa biriken öğrenci sayısı 600-700lere ulaşınca ne hikmetse o sene herkesin zeka ortalaması artıp dersi vermeleri başka türlü açıklanamaz...

nemesis nemesis
Son olarak universitelerden beklentinizi fazla, sınav ile bilgi ölçülür algınızı da çok güçlü buldum...
Bir dersten kalmak kimseyi mesleki anlamda kötü yapmaz. Bu durumda okuduğumuz okulların bütün sınavlarını 100 ile geçmeliydik; cunku iş güvenliği dersini 80 le geçse bile öğrenci bilmediği 20 puanlık kısım ileride karşısına çıktığında ben o soruyu yapamamıştım zaten demeyecek...
Meslek hayatında tecrübenin önemi de burada zaten. o yüzden yeni mezun çırak misali daha düşük ücretle işe başlar.

Zaten üniversitenin de en iyi mühendisi yetiştiririm, buradan mezun olan her türlü problemi çözer iddiası yok, olması komik olur.
Asgari düzeyde bir eğitim ve müfredatı tamamlama üzerine kurulu sistem.
Kimi okulda duayen, şahane hocalar, kimi okulda vasat, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, literatür takip etmeyen öğrenciden daha az bilen hocalar...
Eğitim sistemine yabancı mısınız bilmiyorum ama üzülerek söyleyeyim durum bu.

nemesis nemesis
Son olarak universitelerden beklentinizi fazla, sınav ile bilgi ölçülür algınızı da çok güçlü buldum...
Bir dersten kalmak kimseyi mesleki anlamda kötü yapmaz. Bu durumda okuduğumuz okulların bütün sınavlarını 100 ile geçmeliydik; cunku iş güvenliği dersini 80 le geçse bile öğrenci bilmediği 20 puanlık kısım ileride karşısına çıktığında ben o soruyu yapamamıştım zaten demeyecek...
Meslek hayatında tecrübenin önemi de burada zaten. o yüzden yeni mezun çırak misali daha düşük ücretle işe başlar.

Zaten üniversitenin de en iyi mühendisi yetiştiririm, buradan mezun olan her türlü problemi çözer iddiası yok, olması komik olur.
Asgari düzeyde bir eğitim ve müfredatı tamamlama üzerine kurulu sistem.
Kimi okulda duayen, şahane hocalar, kimi okulda vasat, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, literatür takip etmeyen öğrenciden daha az bilen hocalar...
Eğitim sistemine yabancı mısınız bilmiyorum ama üzülerek söyleyeyim durum bu.
Üniversite sadece bakış açısı kazandırır, mühendislik değil mühendislik bakış açısı kazandırır.
Emin olun derslere ilgili meraklı ve bölümümü seven biri olarak bilgim okyanusta bir damla.
Is işte öğrenilir o diplomayı alan kimse de mühendis olamaz.
Ben mühendis olamam olabilmem için bir iş yerinde bir konuda üretim proseslerini iş akışını makinelerin çalışma prensiplerini öğrenmem lazım.
Ancak tecrübe ile mühendis olunur. Önemli olan o ahlaka sahip bi birey olarak mezun olmak.
Okul puanı,laboratuar imkanları bizden çok daha iyi olan köklü bir üniversitede aynı bölümde okuyan insanların bizim sabahlara kadar çalışarak verdiğimiz dersi test ile geçtiğini biliyorum.
Araştırsak kim bilir daha neler çıkar.
Her öğretim kurumu aynı ve eşit şartlarda ders içeriğine, krediye, adalete sahip olsa mezunların bilgisinde bu kadar dalgalanma olmazdı.
Ona bakarsanız bende yaz okulu olmayan yaz okulu şartı 2 50 olan ve üstten ders almaya musade etmeyen bir üniversitede okuyorum.
Okulunda yaz okulu bulunan biri de benim hakkımı yiyerek rahat rahat o dersleri vermiş bir şekilde mezun olabilir.
Ben neden bu kadar suçlandım bunu anlayamadim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X