Cunku sende dun farkli bugun darkli konusuuorsun.ne kadar kendini aksine inandirmaya calissanda universiten suan sana sus payi veriyor ve sen sikayetci olma baslari yanmasin diye seni mezun edecekler. Is hukuku ve is guvenligi birbiri ile yuzde 10 falan benzesen derslerdir biri digerinin muadili olmaz. Sizin dekaninizin isteği ile hocalar ders icin aynidir diyecek sen mezun olacaksin. Sonrada diger herkes usulsuzlugu ile mezun olacak. Ve sana sunu soyleyeyim. Sen sikayet ettiginde ki bence edemeyecksin sende diplomandan olacaksin. Seninle birlikte usulsuz mezun olan herkes diplomasindan olacak muhtemelen. Bu yuzdende sikayet edecegini dusunmuyorum.
Simdi diyebilirsin ki herkes dogrucu davutta bi ben mi yalanciyim. Tabiki hayir zaten suc senin degil universitenin. Bunu kimseye yapmamalari gerekirdi.bu seninle ayni bolumu okuyan herkese haksizlik. Mesela sen muhendis olacaksin is tuvenligi sertifikan olacak ama o dilekceyle gectigi. Dersi almis olmayacaksin. Sonra denetimini yaptigin bir is yerinde is kazasi olacak. Ne diyeceksin ay ben o dersi dilekceyle gecmistim mi?
Cok gencsin hayat tecruben yok. Henuz aslinda ne kadar ciddi biseyle ugrastiginin farkinda degilsin. Ben veya bir baskasi sikayet ederse hepinizin basi yanacak bunuda gormuyorsun o ayri. Bence bu durumu ailenle paylas biran once paylasmadiysan tabi. Belki onlar seni biran once sikayetci olma konusunda ikna ederler..
Bakın size bazı konularda hak veriyorum.
Ama sizin de anlamadığımız durumlar var
Is hukuku dersinin içeriği ile uyum sağlamadığını nereden biliyorsunuz ? Iceriklerine tek tek baktılar. Danışmanım ve bölüm başkanı da değil. Bu dersleri veren hocalar baktılar. O hocalar herşeyden habersizdi.
Hatta imkansız olmaz öyle şey uyumlu değildir dediler ve iki hocam da bakınca aa evet dediler. Uyan haftaları ve konuları işaretlediler.
Ben bunun üzerine danışmanın yanına gittim. Elimde belge ile.
Diyorsunuz ki uyumlu değil. Müfredatı nereden biliyorsunuz ?
Benden iyi bildiğinizi iddia ediyorsunuz ama bana seçmeli ders 2 3 AKTS olur diyorsunuz. Hayır efendim seçmeli derslerimiz bölüm derslerimizdi ve zorunlu derslerin çoğu ile aynı krediye sahipti.
Us sağlığı ve güvenliği konusunda da bilgiye sahibim çünkü derslerini verdim. Amacım onlardan muaf olmak değil
Ben dilekçemi güzelce yazdım kendimi ifade ettim
Bana adamlar fazladan ders seçtirdi uyarsalar almazdım o dersi dedim.
Zaten sisteme girip bakınca herkese fazladan seçmeli ders verdiklerini görecekler.
Ben haksız bi kazanç peşinde değilim. Ben bu konuda kurum tarafından haklı bulunur ve ders içerikleri incelenir ise ben hakkimla o diplomayı almış olacağım.
Ve siz bu işin peşini bırakacağımı nasıl bu kadar emin oluyorsunuz ? Bunu anlamadım.
Haksiz isem zaten verilmesin.
Ha dediginiz gibi ben haklı görünür mezun olursam ve ileride bir soruşturmada basım yanar ise ona da razıyım. O zaman hakettim demektir.
Şikâyet edin siz edecekseniz hiç korkmuyorum.
Benim Allaha karşı içim çok rahat.
Linki de verin, merak ettim dediniz güvendim size okulumun adını da verdim.
Söz verdiğim gibi mezun olursam size öğrenci kimliğimin fotoğrafını atacağım beni de şikayet edin
Sizin de bi evladınız olacak başına böyle birşey gelse onu tanımayan insanı değerlerini bilmeyen birinin onu böyle yargılamasına ne dersiniz acaba