hadi yarışarak zayıflayalım her pazar en çok zayıflayan 1. olsun


Güzel haberler alırsın inşallah. ..
 

çok iyi düşümnüşsün canım bende sürekli masamda bardak bulunduruyorum en az 10 bardak içiyorum
 
SU İLE FAZLA YAKIT
Bedeninizin işlevselliğini devam ettirebilmesi için suya ihtiyaç duyar. Hatta hafif susuz iseniz metabolizmanız yavaşlayabilir. Yapılan bir çalışmada günde 8 bardak su içen kişilerin vücutlarının yakmış olduğu kalorinin 4 bardak içenlere göre daha fazla olduğu gösterilmiştir. Gün içerisinde alınan sıvı miktarına taze sebze ve meyvelerinde katkı sağladığını unutmadan bunları da günlük beslenme programınızda bulundurmanız önemlidir.

KONTROLLÜ TAURİN ALIMI ÖNEMLİDİR
Birçok enerji içeceği içerisinde bulunan kafein nedeni ile metabolizma hızlandırıcıdır. Ayrıca bazı enerji içecekleri içerisinde taurin bulunmaktadır. Bu madde yine kişinin metabolizmasının ciddi anlamda hızlanması için önemlidir. Ancak bu içecekler yüksek tansiyona, anksiyeteye ve uyku sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle Amerika Pediatri Akademisi çocuklar ve gençler için bu içecekleri önermez. Eğer enerji içeceği kullanacaksanız doktor veya diyetisyeninize kesinlikle danışmalısınız.

GÜNAHSIZ ATIŞTIRMALIKLAR
Sık besin tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. Ama bu tüketmiş olduğunuz besinin kalori ve besin değerleri ile doğru orantılı olarak değişebilir. Eğer yüksek kalorili atıştırmalıklar tüketirseniz kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Genel olarak ana yemeklerin arasının uzun süre açlık ile geçmesi metabolizma hızınızın yavaşlamasına neden olur. Sağlıklı ara öğün alternatifleri ile hem metabolizmanız hızlanacaktır hem de bir sonraki ara öğünde kalori alımı düşecektir.

BAHARAT KULLANIN
Baharatlı gıdalar metabolizmayı yüksek vitese almak anlamına gelmektedir. Kırmızı biber veya diğer baharatlardan toplamda ortalama bir çorba kaşığı olarak yemeğe eklenmesi metabolizma hızınızı arttırır. Bu metabolizma hızlandırıcı etki yapılan egzersiz gibi kalıcı bir metabolizma artışı sağlamasa da anlık işe yaradığı bilinmektedir.

PROTEİN TÜKETİN
Proteinli besinlerin termojenik etkileri karbonhidrat ve yağlara göre daha yüksektir. Yani proteinli besinler sindirilirken vücudumuz daha fazla kalori harcar. Bu durumda metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Protein içeriği en yüksek olan besinler, yağsız sığır eti, hindi, balık, tavuk, fındık, yumurta, süt ve ürünleridir.

KOYU KAHVE İÇİN
Bir kahve tiryakisi iseniz sabah ritüeli olan kahve içiminin keyfini çıkarmalısınız. Çünkü kahve hem metabolizma hızlandırıcıdır hem de konsantrasyonu arttırır. Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi de baharatlar gibi anlık olmaktadır. Miktarına ve sıklığına dikkat ederek gün içerisinde kahve tüketebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY İÇİN
Yeşil çay kateşin ve kafein içeriği nedeni ile metabolizmanın birkaç saat hızlanması için kombine fayda sunmaktadır. Yapılan araştırma göstermiştir ki egzersiz yapılmadan önceki zaman aralığında 2-4 bardak su, 2 bardak yeşil çay orta yoğunlukta bir egzersiz anında yüzde 17 kalori daha fazla yakıldığı gözlemlenmiştir. "

 
Sağlıklı Beslenip beslenmediğinizi mi merak ediyorsunuz? O halde aşağıdaki soruları yanıtlayın ve kendinizi test edin.
Aşağıda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmada dikkat edilecek noktaları sizler için sıraladım.

1.) Aşırı besin tüketiminden uzak durulmalıdır!
EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Tabağınıza yeterli miktarda yiyecek koyarak tüketeceğiniz porsiyon miktarınıza dikkat edin. Tabağınızdaki yemeği bitirmeye çalışmayın; eğer doyduysanız kalan miktarı tabağınızda bırakın.

2.) Öğün atlamamaya dikkat edilmelidir!
EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Sağlıklı Beslenme için; günde 3 ana öğün (kahvaltı, öğle ve akşam) ve 2–3-4 ara öğün tüketilmelidir.Atlanan öğün, kişinin kan şekeri regülâsyonunda düzensizliğe ve çabuk acıkmasına neden olur ve kişi, bir sonraki öğünde daha çok besin tüketir. Bunun sonucunda ise vücuda fazladan enerji alınmış olur; kilo alımları meydana gelebilir. Bu yüzden öğünler atlanmamalıdır.
3.) Tüketilen yağın miktarına ve cinsine dikkat edilmelidir!

EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Günlük enerjiye yağın katkısı %25–30 arasında olmalıdır. Tüketilen yağın ortalama üçte biri doymuş, üçte biri tekli doymamış, kalan üçte biri de çoklu doymamış yağ asitlerinden oluşmalıdır.

4.) Günlük beslenmede besinlerle posa alımı arttırılmalıdır!
EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Posanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden mümkün olduğunca faydalanın (Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olması, kansere karşı koruyucu olması, tokluk süresinin uzatmasını sağlaması gibi)

5.) İdeal kilo yaşam boyu korunmalıdır!
EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Boy, yaş, fiziksel aktivite durumu gibi kriterler göz önüne alınarak belirlenen beden ağırlığını korunmak çok önemlidir. Zayıflamak için uygulanan dönemsel diyetlerden uzak durun. Diyetisyen görüşmeleriniz sonrasında zaten kazanılmış olan sağlıklı beslenme alışkanlığı, kilo kontrolünüzde yeterli olacaktır.

6.) Besinler yavaş ve iyi çiğneyerek tüketilmelidir!
EVET; UYGULUYORUM.HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Tokluk, yemek yendikten 20 dakika sonra hissedilmeye başlanır. Bu yüzden yavaş yemek yemeye özen gösterin. Yemekte lokmalar arasında çatalı, kaşığı masaya bırakmak duraksamak bakımından faydalı olacaktır. Besinleri iyi çiğnediğiniz takdirde sindirim sistemi açısından da olumlu bir yaklaşımda bulunmuş olacaksınız.

7.) Tüketilen yiyecek ve içeceklerin güvenilirliğinden emin olunmalıdır!
EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Besinleri güvendiğiniz yerlerden temin edin. Güvenle aldığınız besinlerin saklama, hazırlama, pişirme aşamalarında hijyene (temizliğe) önem verin. Diyetisyeniniz ayrıntılı önerilerde bulunacaktır. .

8.) Tek yönlü beslenmeden sakınılmalıdır, çeşit sağlanmalıdır!
EVET; UYGULUYORUM. HAYIR; UYGULAMIYORUM
Öneri: Tükettiğiniz her bir öğünde 4 ana besin grubunu da bulundurmaya çalışın. Bunlar: 1- Ekmek-tahıl grubu, 2- Süt ve ürünleri grubu, 3- Meyve-sebze grubu, 4- Et-kuru baklagiller-yumurta grubu ‘dur.

Şimdi sonuçları değerlendirme zamanı!

‘Evet’ ve ‘Hayır’ cevaplarınızı lütfen sayın ve aşağıdaki 4 gruptan hangisinde yer aldığınızı tespit edin.
1.) Cevaplarınızın hepsi ‘Evet’ ise; Tebrikler.
Genel olarak ‘Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı kazanmışsınız’ diyebiliriz. Bu alışkanlığı yaşam boyu sürdürmeye devam edin.

2.) Evet’ler çoğunlukta ise;
Beslenme durumunuz genel olarak iyi; ama daha iyi olabilir. Sağlıklı beslenme davranışını uygulamaya yaklaşmışsınız fakat birkaç yanlış uygulama halen mevcut. ‘Hayır’ cevaplarınızdan yola çıkarak eksiklerinizi görün ve sağlığınız için tamamlamaya çalışın. Bu aşamada bir Diyetisyene danışmak faydalı olacaktır.

3.) Hayır’lar çoğunlukta ise;
Beslenme durumunuz kötü; ama bunu düzeltmek sizin elinizde. Sağlıklı beslendiğiniz söylenemez. Şişmanlık, kalp damar hastalıkları, diyabet gibi beslenmeyle direkt ilintili hastalıklara yakalanma riskiniz fazla. Şu noktada yapmanız gereken şey; ‘Hayır’ cevaplarınızdan yola çıkarak eksiklerinizi görmek ve sağlığınız için bu eksikleri tamamlamaya çalışmak olmalıdır. Bunun için bir Diyetisyenden yardım almalısınız.

4.) Cevaplarınızın hepsi ‘Hayır’ ise;
Dikkat! Durum kötü. Sağlıksız besleniyorsunuz. Her an bir sağlık sorunu yaşayabilirsiniz; hemen önleminizi alın! Sağlıklı Beslenme bilincini kazanmak için Doktor kontrollerinizi ihmal etmeyin. En yakın zamanda bir Diyetisyenle görüşmenizi ve beslenme konusunda bilinç sahibi olmanızı öneririm.
 
Uzman Diyetisyen İpek AĞACA ÖZGER’ den size püf noktalar:

• İdeal kilo korunmalı. Fazla kilonuz var ise mutlaka bir Diyetisyen eşliğinde kişiye özel diyet programı planlanmalı.
• Medyada sıklıkla karşılaştığımız hızlı kilo verdiren diyetler su ve kas kaybına neden olurlar. Bu tür diyetlerden kesinlikle uzak durulmalı.
• Bol su içilmeli. Yetişkinlerde ortalama 2 – 2,5 lt. su tüketimi sağlanmalı.
• Düzenli egzersiz yapılmalı, fiziksel aktiviteyi arttırmak yaşam tarzı haline getirilmeli.
• Selülitlerden kurtulmak istiyorsanız hergün en az 45 dak. Hafif tempoda yürüyüş yapılmalı.
• Alkolden mümkün olduğunca uzak durulmalı, içilecekse şarap tercih edilmeli.
• Asitli ve şekerli, hazır içeceklerden uzak durulmalı.
• Çay, kahve, bitki çayları şekersiz tüketilmeli, şekersiz tüketmek alışkanlık haline gelmeli.
• Kahve sanıldığı gibi selülite sebep olmaz; günde 3-4 fincandan fazla olmamak şartıyla kahve tercih edilebilir.
• Şeker ve şekerli yiyecekler yerine tatlı ihtiyacı olduğunda meyve tercih edilmeli.
• Kızartma pişirme yöntemi kullanmak yerine haşlama, buharda pişirme, ızgara yöntemleri kullanılmalı.
• Katı yağlar kesinlikle tüketilmemeli.
• Börek, poğaça gibi yağ oranı yüksek hamur işi besinlerden uzak durulmalı; tüketilmek istendiği zaman az yağlı, tam buğday unundan yapılarak tercih edilmeli.
• Tuz alımı kısıtlanmalı. Günlük tuz ihtiyacımız 1 tatlı kaşığını geçmemeli(yemeklerin içinden gelen tuz dahil)
• Gün içerisinde 3-4 porsiyon meyve tüketilmeli. Bu meyveler 1er porsiyon şeklinde ara öğünlere dağıtılmalı. (1 porsiyon meyve 1 avuç kadardır)
• Ananasta bulunan bromelin enzimi selülitlerden korunmada etkilidir. Ananas, gün içerisindeki meyve tercihleri arasında yerini almalı.
• Yeşil çay tüketimi arttırılmalı; içine zencefil ilave ederek metabolizmanın hızlanması sağlanmalı.
• Haftada 2-3 kez balık tüketilmeli. (Kızartma hariç herhangi şekilde pişirilebilir)
• Koyu yeşil yapraklı sebzelerin (roka, tere, nane, maydanoz, ıspanak gibi) tüketimi selülitlerden kurtlamada çok etkilidir. Koyu yeşil sebzelerin tüketimi arttırılmalı.
• Düzenli bir hayat ve uyku düzeni sağlanmalı.

 
canlarım belki yazdıklarım uzun gelebilir ama sizerlede paylaşmak istedim




 
Kozlar beni de araniza alir misiniz benimde vermeb gereken 20 kilo var sizinle yaparsam belki motivasyonum artar. 86 kiloydum 2 hafta dikkat ederek 82.5 i gördüm ama isteksizlik basladi .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

Hoşgeldin canım maşallah iyi baslamissin .ck güzel vermissin isteksizlik maalesef ara ara bizdede oluyor ama seninki erken başlamış:)) doğru yerdesin hepimiz yaza çıtır olucaz inşallah
 
Diyet yapmayan biriyimdim zayiflarim diye diye 3 yılda 86 yi gördüm inş. 60 ki gunlre donucem :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 

hosgeldin canım aramıza sen bizi bırakmazsan bizde seni bırakmayızz


yok öle hemencik pes etmek önemli olan önce diyetisyene bi git sağlıklı yaşamayı öğren biz şok diyetler yapmıyoruz sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmeye çalışıyoruz

bizimde motivasyonumuz düşüyo ama kendine bi hedef koy o zaman daha iyi oluyor

mesela ben doğum günüme kadar istediğim hedefe ulaşmayı planladım şu anda 57.4 kiloyum başladığımda 65 küsürdüm aralıktan bu yana yavaş yavaş gidiyo kilolar ama şekeri abur cuburu kestim beslenme şeklimi yavaş yavaş değiştiriyorum

temmuzda 50 nin altını görecemmmmmmmmm
 
Sporumu yaptım geldimmmmm şimdi ara öğün yapıyorum

Öglen menüm : 1 tane zeytınyaglı enginar, küçük bir kase yoğurt, 1 dilim ekmek

Ara : 1 yeşil elma, 1 kivi

çocuklar okuldan geldi onlara sosisli sandviç yapıp benim yeşil elma yemem alkışlanır heralde.....

Şimdi de tekrar yeşil çay içeceğim....
 

Harikasın canım işte bu görmek istediğimiz menüler.....
 

harikasın canım yiyip pisman omaktansa en iyi yememek


Bende ara öğün olarak yeşil elmamı yedim
 
Bayadır şekersiz içemiyorum diye çay+nescafe tüketmiyodum bugün canım çok istedi nascafe gold+süt tozu+1 kesme şeker 1 çay bardağı yağıp içtim :26::26::26::26: şekeri atmasam iyiydi ama bunada şükür bu ölçüye 4 kesme şeker atıyordum bi zamanlar
 

benım de telefonda var program adı water your body tavsiye ederim saat başı su sesi cıkartıyo sayesınde 2.5 lt su ıcıyorum

tşk ederim canım bugün çok yazamadım yoğun ve çok stresli bir gün geçirdim
ne oldu hayırdır canım

canlarım belki yazdıklarım uzun gelebilir ama sizerlede paylaşmak istedim
tesekkeur ederim kendi adsıma paylaşımlar ıcın



 

İnşallah iradenize bayildim canim sikilinca su çikolataya sarilmasam iyi olacak galiba kalori hesaplamaya calisiyorum 1000 bin altina inmemeye calisiyorum inş bu kez olur hep birlikte zayiflariz


Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
bugünkü menüm

sabah: 1 dilim otlu börek (fırında), yeşil çay
ara: 2 ceviz, sütlü neskafe, 2 form bisküvi
öğle: 1 porsiyon piliç şiş, yağsız salata, 1 dilim ekmek
ara: çay
akşam: 1 kepçe tarhana çorbası, 1 porsiyon fırında karışık sebze, 1 kibrit kutusu kadar haşlama tavuk, salata, 3 y.k. yoğurt, 1 dilim ekmek
ara: yeşil çay, 1 kare bitter, 2 kuru kayısı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…