GÜZELBİRGÜN'ün diyet günlüğü, 10 kilo verecek inşallah 10. evlilik yıldönümüne kadar.

hoşgeldin güzelbirgün!

harika bir haber!!!

ağustos sonu planımıza uyacağız..
ne kaldı ki şunun şurası..

tek yapmamız gereken diyeti bozmamak..alıştık zaten =)

yazacağım uzun uzun işleri biraz hafifletince

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

hoşbuldum canım, işler güçler ben de zor uğruyorum. sorun değil, yeter ki diyetimiz aksamasın.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

sabah; 10:00 ; maydonozlu omlet+peynir+salatalık+domates
ara yok
öğle ; 14:00 ; yayla çorbası + 4 parça haşlama kuzu eti +1 haşlama enginar+ yoğurt
ara yok
akşam: 19:00 ; az nohutlu pilav + 2 köfte+ 1 kase yoğurt (keten ve ısırgan tohumu eklenmiş)

oleyy oleeyyy olleeeey bu sabah tartı 72,6 dedi. dün 74 diyordu. ertesi gün diyeti işe yaradı. (üstelik dün çaklıt namına ağzıma bişey koymadım. hurma yedim sadece)

sabah yine zencefil+zerdeçal+çörekotu yağlı su içtim.
domatesli yumurta yedim. (bu kez 2 yumurta, oğlum da yer dedim ama yemedi yine)

oğluşun yemediklerini yemekten de kilo alıyorum ben :KK53:

bu mesajı 24.05.2012 de yazmışım.
5 gün sonra kaç kilo vermiş olurum acaba.

74 - 69,7 = 4,3 kilo vermiş gibiyim. ( aslında normal kilom73 idi başladığımda. 74 magnumlardan sonra olmuştum)

çooooook iyi gidiyorsun çooook!

süpersin!!!

bu durumda 6 kilo kaldı senin için..

benim içinse..
şuan hala 57 çıktığımı gördüm ve isyaan ettim =) sporda biliyosun spordaki tartı farklı tartıyor hem de tok karna tartıldım akşamüstü saati..

yani insanın en kilolu çıktığı halidir..

ama önemli olan rakam değil rakam sadece kanıt gibi.. önemli olan vücuttaki değişiklik. benim isteğime göre benim 46-47 olmam gerekiyor..

normal kilom şuanda 55. yani bu durumda 8-10 gibi bişi vermem lazım hala..

bunun için planım ağustos sonu..
bi plan yaptım..
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

1- HEDEFİMİ KENDİME HERGÜN HATIRLATACAĞIM..
2- ZAMANI SORUN ETMEYECEĞİM
3- SABREDECEĞİM...
4- 1 KİLO VERMEK İÇİN 7000 KALORİLİK Bİ KISMA YAPMAK GEREKİYORMUŞ... BUNUN NE KADAR ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM BUNA GÖRE DAVRANACAĞIM
5- EYLÜL'DE 47 KİLO OLACAĞIM.

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

PLANIM İÇİN YENİ Bİ DÜZENLEME YAPTIM DİYETİMDE..

ÖNCELİKLE MENÜYÜ 2 HAFTADA BİR KÖKLÜ OLARAK DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR ÇÜNKÜ VÜCUT ALIŞIYOR O DÜZENE DE.. VÜCUDU BİRAZ KANDIRMAK GEREKİYOR.

O YÜZDEN BENİM ÖĞLEN MENÜLERİME UZUN ZAMANDIR YEMEDİĞİM TAVUK GİRECEK KIZLAR..

TAVUKLAR ANTİBİYOTİKLİ VS DİE BAYA SOĞUMUŞTUM
AMA ORGANİK TAVUK ALIP GERÇEKTEN ORGANİK OLDUĞUNA DUA EDEREK YİYECEĞİM ARTIK...
YARINDAN İTİBAREN YEDİKLERİMİ BİRAZ DEĞİŞTİRİYORUM

BUGÜNKÜ MENÜMÜ YAZAYIM

SABAH: YULAF EZMESİ + SÜT
ÖĞLEN: TON BALIKLI SALATA

BUNLARI YEDİM..

ARA ÖĞÜNDE KURU KAYISI VE KETEN TOHUMU YİYCEM..

AKŞAMSA KABAK YEMEĞİ YİYCEM ÇOK AZ YAĞLI

KALORİ SAYMAYI PLANLIYORUM BİR SÜRE..

ŞİMDİLİK BU KADAR :nazar:

Sabah 10:00 ; 1 haşlama yumurta, peynir, zeytin, 1 dilim çavdar ekmeği, domates, salatalık, biraz çerez
Ara yok
Öğle 14:00 kuru fasülye+2 kaşık bulgur pilavı+cacık + çerez+ 10 kiraz
Ara yok
Akşam 19:30 kuru fasülye+2 kaşık bulgur pilavı+az cacık+az keten tohumlu yoğurt, çerez+10 kiraz

puffcikcik, planın çok güzel. vücut direnç gösterince biz de onu şaşırtacak şeyler yapmalıyız.

ben bazı kozlarımı sona saklıyorum. gayet normal normal yiyorum şimdilik.
diyette gibi değilim aslında. direnç gösterirse o zaman mesela akşam yemeklerini erkene çekeceğim. veya porsiyon küçülteceğim :)

evet planın çok iyi senin böyle kendini çok sıkmadan ve güzel beslenerek ilerliyorsun...

yoksunluk yaşatmıyorsun vücuduna..

ben 6.5 kilo vermişim..

şımarmak istemiyorum ama 54 kilo çıktım!!!!!!

yihuuuu :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

sabah: yulaf ezmesi 3 yemek kaşığı + 1 bardak yağsız süt ile

ara: yok

öğlen: ton balıklı salata

bunları yedim şimdiye kadar
şimdi ara olarak 4 gibi kuru kayısı yiycem yumuşatıyorum suda şuan..

sonra akşam yemeği olarak da 4 kaşık kabak yemeği....
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

sabah 10:30 ; 1 haşlama yumurta (sıcakta pek gitmiyor ama) peynir zeytin domates salatalık
öğle 15:00 ; 5 küçük köfte (eşim almış bu kez) + az bulgur pilavı, yoğurt, domates, salatalık, çerez
akşam 19:00; taze fasülye, domates, salatalık, çerez, az kavun

yoğurt da yiycektim masayı bi toplayım dedim sonra bulaşıkları yerleştir, çay yap, çamaşır as derken unuttum, hevesim kaçtı :)

maşallah Puffcikcik 54 olmuşsun oleyyy:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ben de 69,4 ü gördüm 2 gün önce. ama 2 gündür çerezi çok kaçırıyorum:18: hep misafirler yüzünden. siyah çay içerken yanında gidiveriyor.

bakalım yarın sabah kaç çıkıcam :18:

çerez noooooo

bademse bile çiğ olnlarından

ölçüsüz yendiğinde sırf yağ

bendesalatamın içine 2 tane ceviz koyuyorum ama ikiyi geçmiyorum !!!!
faydalı yağlardan yemek şart
badem ceviz omega açısından da iyiler..

faydalı yağları almak gerek..

neyse bugün yediklerimi yazayım

şimdi öğlen yemeğimi yiycem.

3 kaşık yulf ezmesi + bir bardak yağsız süt ile

öğlen yemeği: peynirli salata getirdim evden onu yiycem

ara: kuru kayısı yerim yine sıcak suya atıp

akşam: pazı kavurma getirdim evden onu yerim =)

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::

,sabah 09:00 1 haşlama yumurta azcık patates ve kaşarlı omlet, zeytin, peynir 1,5 dilim çavdar ekmeği ara yok
öğle 14:00 taze fasülye + şehriye pilavı + ince bir dilim kakaolu kek + 6 badem
akşam; düşünüyorum ???

yararlı yağları almak konusunda haklısın Puffycikcik.

çerezler bişey yapmamış oleyyyy aksine 69,2 çıktım bu sabah.

hee bu arada çerez dediğim ceviz, fındık, badem, az fıstık. çekirdek değil yani. ona başlayınca bırakılmıyor.

diyet sayesinde yoğurt tüketir oldum yaa. güzelmiş ve tok da tutuyor. hele ki akşamları.

akşama ton balıklı salata olabilir. Puffcikcik , senden kopya çektim, geçmiş mesajlarından .

tabiki keep coool!

bu işin formülü sabırr!!!

sdece beslenmemize dikkat edip bekleyeceğiz..

ben zaten çok sabırsızlanıyorum ama diyorum bi anda ağustos sonu gelecek işte...

vee

bugün countdown tablosu yaptım astım masama 100 günde 8 kilo vericem..eylül ortasında fitim ! =)))

şimdi 54ü gösterdi tartı

bugün eve giderken tartı alıcam.

öğlen çok güzel peynirli salata yedim nefisti..

akşam yemeğim19:45 ; kabaklar küp küp doğradım, haşladım sonra az z.yağında soteledim sonra sarımsaklı yoğurt ve dereotu ilave edip yedim + yeşil salata+ avuç içinden küçük haşlama et + çerez+ kahve

Puffcikcik, ben de mantar pano aldım, mutfağa asıcam hala duruyor :)

Son düzenleme:
sabah 10:00 feribot tostu. buyuk dili. koy ekmegine. kasar ve salam ve domatesli
ogle abla kahvaltisi 13:25 :) peynir yesil zeytin salam salata beyaz ekmek yesil elma ve 2 kucuk nektarin,cok tatliydi
aksam ist.da misafirim ne bulursam onu yiycem

harika gidiyoruzz..

ben daha da sıkıılaştırıcam diyeti..

haftasonu saatler benim için epey değişiyor vs. ama yapacak bişi yok...

yazıcam yarın uzun uzun çok yoğun olmazsam..

çok önemli bi dosya üzerinde çalışıyorum. bütün haftasonu onun stresiyleydim..

diyeti elbette bozmadım ama yeni planlarıma uyucam yarından itibaren...

kilom aynı 50 olana kadar stres yapmicam buraya çok fazla kilomu da yazmicam..

50ye düşünce yazıcam =))

bugünkü menüm:

kahvaltı : bir parça peynir salatalık domates çay

öğlen: 3 tane kuru kayısı diyet kola (kutu)

akşam yemeği: kocaman bir salata peynirli ve acı biberli =)

2 tane kırmızı erik yedim sonra da :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

harika gidiyoruzz..

ben daha da sıkıılaştırıcam diyeti..

haftasonu saatler benim için epey değişiyor vs. ama yapacak bişi yok...

yazıcam yarın uzun uzun çok yoğun olmazsam..

çok önemli bi dosya üzerinde çalışıyorum. bütün haftasonu onun stresiyleydim..

diyeti elbette bozmadım ama yeni planlarıma uyucam yarından itibaren...

kilom aynı 50 olana kadar stres yapmicam buraya çok fazla kilomu da yazmicam..

50ye düşünce yazıcam =))

bugünkü menüm:

kahvaltı : bir parça peynir salatalık domates çay

öğlen: 3 tane kuru kayısı diyet kola (kutu)

akşam yemeği: kocaman bir salata peynirli ve acı biberli =)

2 tane kırmızı erik yedim sonra da :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

merhaba.. Gül (güzelbirgün) benim diger paylastigimiz sayfadan arkadasim oldugu icin arada bir onun sayfasinada göz atiyorum.. siz baya bir süredir diyet yapiyorsunuz, yazdiklarinizi okuyorum arada bir,, fakat yanlis anlamazsaniz bir yorum yapmak istiyorum,, bence yogun calisan bir insana göre suanda cok yetersiz besleniyorsunuz, yani normale döndügünüzde tekrar kilo alirsiniz bukadar yetersiz beslenerek kilo verirseniz.. bende cok düzenli beslenemiyorum ama gül ve sayfamizdaki diger arkadasa oranla daha az kilo verebiliyorum sirf bu yüzden.. gül dünyalari yiyor benim yedigime kiyasla ama kilo veriyor, cünkü saglikli besleniyor ve bence o kilo verdiginde geride almaz, su kaybettigini sanmiyorum bukadar düzenli beslenerek verdigi icin..
neysee kusura bakmayin,cok az geldi beslenmeniz uzun süredir diyet yapan bir insana göre ve dayanamadim yazdim.. umarim hedefinize ulasirsiniz

selammmmmmmmmmm

-sabah nesfit + 1 bardak yağsız süt

-ara: 3 kuru kayısı keten tohumu 1 çay kaşığı

-öğlen: ton balıklı salata

-akşam: 6 kaşık domates biber yemeği.

bunları yedim

reglm yaklaşıyorrr........................... canım deli gibi tatlı istedi sanırım bugün ama bastırdım elbette..akşam yemekkerini daha erken yiyeceğim artık. 6da bitmiş olacak.:nazar:

merhaba.. Gül (güzelbirgün) benim diger paylastigimiz sayfadan arkadasim oldugu icin arada bir onun sayfasinada göz atiyorum.. siz baya bir süredir diyet yapiyorsunuz, yazdiklarinizi okuyorum arada bir,, fakat yanlis anlamazsaniz bir yorum yapmak istiyorum,, bence yogun calisan bir insana göre suanda cok yetersiz besleniyorsunuz, yani normale döndügünüzde tekrar kilo alirsiniz bukadar yetersiz beslenerek kilo verirseniz.. bende cok düzenli beslenemiyorum ama gül ve sayfamizdaki diger arkadasa oranla daha az kilo verebiliyorum sirf bu yüzden.. gül dünyalari yiyor benim yedigime kiyasla ama kilo veriyor, cünkü saglikli besleniyor ve bence o kilo verdiginde geride almaz, su kaybettigini sanmiyorum bukadar düzenli beslenerek verdigi icin..
neysee kusura bakmayin,cok az geldi beslenmeniz uzun süredir diyet yapan bir insana göre ve dayanamadim yazdim.. umarim hedefinize ulasirsiniz

selam sedef
ben diyetisyene gidiyorum yaa yani son 2 haftadır gitmedim ama normalde onun verdiği listem bu =)
salataya neler koyduğumu görsen böyle düşünmezdin =))
cevizden bademe ordan keten tohumuna .. inanilmaz besin değeri yüksek salata yiyorum öğlenleri..
bazen ara öğünleri kaçırdığım oluyorr sadece

benim bugün motivasyona ihtiyacım var veremicem bu kilolar kalacak bende gibi geliyor..

o yüzden

SABIR
SABIR
SABIR
SABIR
SABIR..

Bu kiloları 3 günde almadım............................................
3 günde de veremyeceğim belli ki..

DİYETE UY
SABRET
ELİNDEN GELDİĞİNCE SPOR YAPMAYA ÇALIŞŞŞŞŞŞ

FORMÜLÜM BU OLMALI:nazar:

puf canım ben sabah iki dlim kemek ekmegi domates biber yedim sonra öglen beyaz et yedim sonra ara larda kiraz yedim ve akşamda kiraz galate yiycem sporda yaptım öglen üzeri sence iyimi:S

X