• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel yemek yapan kadınlar yardım

Valla ben de 8 senedir mükemmel lezzeti yakalayamadım
Sadece malzemeyi kaliteli seçmeye çalışıyorum
Bi de ıslattığım suyu sık değiştirip temiz suyla haşlıyorum
Aynen oyle.
Her markanin malzemesi bir olmuyor deneye yanila buluyoruz damak zevkimize en uygun olani. Kuru erzak konusunda, freslerde oldugu kadar titizimdir. Pirinci kaliteli olacak ki pilav tane tane olsun. Ben pirinci islatmam mesela. Sadece bi sudan geciririm. Tereyagi ve zeytinyaginda sehriyeleri kavururum ancak tereyagini sehriyeler kavrulmaya yakin eklerim cunku yag cabuk yaniyor hayvansal oldugu icin. Sonra yiladigim pirinci ekler kavururum. Goz karari su ve tuz. Kisik ateste piser. Ama nohut, fasulye vs tutturamamak bende de oluyor bazen. Islatiyorum geceden sonra hasliyorum ama ya cok vicik vicik haslaniyor yani mesela fasulyeler zarlarindan ayriliyor yada erken indirsem diri diri kaliyor.. 10 yillik evliyim ancak ben de muzdaripim:(

cnm bnm annesine düşkün olabilir korkma korkacagin en son sey annesine düskünlügü olsun sonucta annesini şey edemez dimi dönüp dolaşıp seni şey edecek hamileyim diyede kendine bahane bulma kadinligini unutma adam eve gelince üstünü basini cikarttir ondan sonra erkekligini hissettir ona her tarafini yala gerekirse
Amca yanlış siteye gelmişsin :)

cnm bnm annesine düşkün olabilir korkma korkacagin en son sey annesine düskünlügü olsun sonucta annesini şey edemez dimi dönüp dolaşıp seni şey edecek hamileyim diyede kendine bahane bulma kadinligini unutma adam eve gelince üstünü basini cikarttir ondan sonra erkekligini hissettir ona her tarafini yala gerekirse
Amca yanlış siteye gelmişsin :)

Canım bak internette her yemeğim tarifi var eşin evde değilken birkaç kes yap ve dene sonrasında zaten 2-3 kere yapınca o yemeği elin alışıyor

Canim oncelikle malzemelerini kaliteli sec.
Bim'in veya atiyorum uyum, sok marka kuru erzaklar oluyor ya hani kendi uretimleri; onlar son derece kalitesiz oluyorlar. (Benim deneyimlerimce fikrim)
Bir zamanlar Bimden alirdim kuru erzagimi ve hic mi bir yemegin tadi olmaz! Dedim bu boyle olmayacak, uc bes fazla ver ama adam akilli yemek ye. Gittim kaliteli urunler sectim, kaliteli baharatlar.. Yemegi yemek yapan sey baharattir. Her yemeginde mutlaka karabiber ve tuz olsun zaten ama mesela gaz yapan yemeklerinde kimyon da ekle, tavuk yemeklerine köri ve kekik harika yakisir mesela. Et yemekleri veya firinda balik yemeklerinde de defne yapragi nefistir.. Neyse. Yag ve salca secimi de onemli mesela. Zaten yemegi olusturan 3 ana unsur var. Yag, salca ve sogan uclusu. Bi arkadas daha bahsetmis. Bunlari biraz kavurup yapacagin yemegin malzemesini de ilave edip kavurdun mu tamamdir. Cok fazla su koyma sakin. Yemegin tum tadini alir goturur. Suyun da icme suyu olsun. Bazi kadinlar cesmeden koyar, o da bozar tadini. Ha bir de , etsiz yemek yapacaksan yani zeytinyagli; icine bir adet kesme seker de ekle, yemege tat veriyor. Bunun disinda soylenecek fazla da bi sey yok. Yemek tarifi uygulamalri var. Indir onlardan. Zamanla elin oturacak.

Puahahahaha pergelle gönye bi tarafına kaçmış birinin :D
Konu sahibi salçayı ıyi kavur
Malzemen kaliteli olsun
Suyu saldır suldur koyma
Tadı tuzu yerinde olsun da
Ben pek anlamiyorum yemeklerin güzel olmamasını
Yani her şeyi usulüne uygun yapıyorsan
El lezzetin yok demektir
Kasma ;)

Yuh :oha:

Nasıl konusuyorsunuz
Midem bulandı
Ne insanlar var ya rabbim

Ya kızlar bana kuru fasulye ve nohutu nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bide pilavı yapınca hep dibi tutuyo yardım edin
Kuru fasulye ve nohutu bir gece önceden sıcak suya koy canım ertesi gün soğan+kuşbaşı et+salça kavur fasulyeyi ekle 2-3 çevir üstüne iki parmak geçecek şekilde su dök kapat düdüklünün ağzını 30 dakika sonra hazır.Pirinci 15-20 dakika önce ılık suya yatır tencerede sıvıyağ ile arpa şehriye kavur siz iki kişisiniz 1 bardak pirinç yeter.şehriyenin üzerine 2 su bardağı su koy içine tereyağı ekle kaynayınca süzdüğün pirinçlerin ekle çevir kapa ağzını 10 dakika sonra kontrol et piştiyse kapat demlenmeye bırak.Az çiğ ise yarım bardak daha su ekle çekince kapat 10 dakika dinlendir.Yeni evli olmasan bukadar yazmazdım. Mutluluk lar dilerim:nazar:

İğrençsiniz

Konu sahibi bence anneniz ve kv fasulye nohutlu güzel yapıyorsa siz baska yemeklere yogunlasın. Bazen bazı insanın bazı yemekleri cidden o kişiye özel olabiliyor. Özellikle o yemeğe ugramayı bence artık nohutu da kv de yersiniz. Siz mesela köfteler corbalar fırın yemekleri yapın. Fırın yemekleri de hem iddialıdır hem gösterişli.
Benim de bazı yemeklerim beğenilir bi kaç tüyo (tecrübeli Hanımlar dan öğrendiğim)
Yemeği sevgiyle yapacaksın duygun gecer cünkü içine
Yemek agır pişecek böyle salacak kendini suyuna
Suyu asırı koymayaksın ve kaynar su olacak
Bazı yemeklere tuz en son konur kuru baklıyatlar et gibi bastan atarsan sertleşir
Salçan iyiyse bastan kazandın demektir. Güneydoğudan ev salçası bulabiliyorsanız bulun ben tat domates kullanıyorum o da iyi
Yağım tereyağı markası sütas
Hangi yemek olursa olsun defalarca yapınca elin alışır
Corbalardan basla et yemekleriyle fırın yemekleriyle devam et
Sana basit bi tarif vereuim
Kuzu kol u minik minik böldür yani yumurtadan az büyük
Onları azıcık salça az zeytinyağı karabiber az da tuz ile ov
Güvece ya da yoksa borcama alta bi sürü arpacık soğan ya da iri doğranmış sogan isteğe baglı sarımsak koy. Üstüne bu etleri koy bi çay bardağından az da su ekle. Kapağını kapat kapak yoksa önce yağlı kağıt sonra aliminyum folyoyla kapat fırına koy
200 250 derecede iki üç saat pişir. Arada kontrol et pişmiş mi
Zaten lokum gibi oluyor
Yeme yanında yat

Ay iğrenç. Kazen Kazen bu pisin ilk üyeliğini ne yapacaksınız.

Konu sahibi bence anneniz ve kv fasulye nohutlu güzel yapıyorsa siz baska yemeklere yogunlasın. Bazen bazı insanın bazı yemekleri cidden o kişiye özel olabiliyor. Özellikle o yemeğe ugramayı bence artık nohutu da kv de yersiniz. Siz mesela köfteler corbalar fırın yemekleri yapın. Fırın yemekleri de hem iddialıdır hem gösterişli.
Benim de bazı yemeklerim beğenilir bi kaç tüyo (tecrübeli Hanımlar dan öğrendiğim)
Yemeği sevgiyle yapacaksın duygun gecer cünkü içine
Yemek agır pişecek böyle salacak kendini suyuna
Suyu asırı koymayaksın ve kaynar su olacak
Bazı yemeklere tuz en son konur kuru baklıyatlar et gibi bastan atarsan sertleşir
Salçan iyiyse bastan kazandın demektir. Güneydoğudan ev salçası bulabiliyorsanız bulun ben tat domates kullanıyorum o da iyi
Yağım tereyağı markası sütas
Hangi yemek olursa olsun defalarca yapınca elin alışır
Corbalardan basla et yemekleriyle fırın yemekleriyle devam et
Sana basit bi tarif vereuim
Kuzu kol u minik minik böldür yani yumurtadan az büyük
Onları azıcık salça az zeytinyağı karabiber az da tuz ile ov
Güvece ya da yoksa borcama alta bi sürü arpacık soğan ya da iri doğranmış sogan isteğe baglı sarımsak koy. Üstüne bu etleri koy bi çay bardağından az da su ekle. Kapağını kapat kapak yoksa önce yağlı kağıt sonra aliminyum folyoyla kapat fırına koy
200 250 derecede iki üç saat pişir. Arada kontrol et pişmiş mi
Zaten lokum gibi oluyor
Yeme yanında yat

Ay diyet yapıyorum karnım aç yeşil çay eşliğinde diyet bisküvü kemiriyodum şu et yemği tarifinden sonra kim ne etsi yeşil çay piskeviti

Bende ilk zamanlar tuturamazdım ama şimdi herkes çok sever yemeklerimi tatlı vs bi poğaça tutturamam oda eşim ablamın.poğaçasını beğeniyo bende baktım olmuyo pek yapmıyorum.

Zamanla elin alışıyo netteki tarifleri dene bence

Yemeklerinde zeytinyağı kullanmaya çalış. Yemeklerine tuzu pismesine yakin at. Pişmeden atma. Bakliyatlarin önce ilk suyunu kaynat o suyunu at. Yemeklern suyunu birden değil de yavaş yavas duruma göre ilave et. Domatesli bir yemek yapiyorsan mesela. Domatesin suyunu salmasini suyuyla önce pismesini bekle. Onfan snra yavas yavaş ilave et. Aklima grlenler bunlar. Kendini dr cokta kasma olduğu kadar: )

Duduklu kullanmani tavsiye ederim kurufasulye, nohut, taze fasulye, barbunya, bezelye ve et pisirmek icin.

Kurufasulyeyi ben şoyle yapiyorum, tereyaginda sogan ve et kavuruyorum salca koyuyorum, islattigim fasulyeyi, suyunu ve tuzunu ekleyip duduklude pisiriyorum =)

Back
X