• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel yemek yapan kadınlar yardım

Kaynanan nasil yapiosa oyle ogren sende ona sor araniz iyiyse tabi.
Benim yemeklerimi esim begenir annemden guzel kuru fasulye yapiosun der sadece pilavi yapamiorum.
Kuru fasulyeyi geceden islat sabaha kaynat. 2 tane sogani hic dogramam ben atarim dudukluye salca koyarm knorr at birazda dok suyu duduklude pisir.
Nohutuda beyaz yapariz biz sogani kavur zeytinyagiyla knorunu at yine geceden islattigin nohutuda at dudukluye oldu bitti hep ayni metod yani..

Ya kızlar bana kuru fasulye ve nohutu nasıl yaptıgınızı anlatırmısınız bide pilavı yapınca hep dibi tutuyo yardım edin

Kiyamam sana ya :) kuru fasulye de nohutu da etli yapacaksan kendi tarifimi vereyim. Bende 2 bucuk yıllık evliyim. Ama güzel oluyor mükemmel olmasa da :)

2 su bardagi ölçü ile yapacaksan mesela yağını koy iyice ısınınca etleri at mühürlensin suyunu salmasın. 5-10 dk kavur. Etler kendi suyunu cekene kadar. (Bazen ben salcayi da kavurduktan sonra biraz sicak su katiyorum etler az daha pissin diye.) 1-2 yemek kaşığı kadar salça koy fazla olmasın ekşimsi olur. Kokusu çıkana kadar kavur salça ile eti. 1 gece onceden suda beklettigin kuru fasulye yada nohutu da koy. Düdüklü de yapacaksan suyu cok koyma 1-2 parmak üzerini gecsin.

Baharatlarıni da etli yapacaksan pişme süresinin sonlarında koyarsın özellikle tuzunu. Etsiz ise baştan koyarsin. Karabiber pulbiber tuz iyidir. Acı ne kadar seviyorsanız ona gore ayarla ama pul biber ve karabiber sonradan da eklenebilir o yüzden çok abartmana gerek yok.

Her malzemenin pişme süresi farkediyor. Düdüklü tencere kalitesi de farkediyor. Surekli kontrol etmen gerek o yuzden. Suyu azalırsa sicak su ekleyebilirsin o yüzden suyunu öncesinde cok koymamaya çalış yavan olmasin.

Pilav icin ardanin mutfağı sitesine bir girip bakmamı öneririm. Ben pilavi arda dan öğrendim. Püf noktası cok iyi yıkamak ve cok iyi kavurmak. Tereyağı ile yapmak ve ayarını iyi yapabilmek. Dedigim gibi ölçüler icin ardanin mutfağı sitesine bir göz gezdir. Yemek yapmayı ondan öğrendim desem yeridir. Kolay gelsin canım simdiden. Bana destan yazdırdın :oha:

Edit: Enn önemlisi soğanı unutmusum ya benn. Soğansız yemek tarifi verdim utanç içindeyim. :eek:

Kızlar 2 senelik evliyim ama hala kuru fasulye pilav nohut hiç bşy beceremiyorum eşim bu durumdan şikayetçi degil ama artık zoruma gidiyor kaynanamlarda annemgilde bayıla bayıla yedigi yemekleri ben yapınca yiyemiyor yardım edermisiniz
Canım bebegin hayırlı olsun öncelikle yemek meselesine gelince ben de bilmiyorum yemek yapmayı fakat çok güzel bir uygulama indirmisim oradaki tariflerden faydalaniyorum cok güzel tarifler var.
Nefis yemek tarifleri ismi

cnm bnm annesine düşkün olabilir korkma korkacagin en son sey annesine düskünlügü olsun sonucta annesini şey edemez dimi dönüp dolaşıp seni şey edecek hamileyim diyede kendine bahane bulma kadinligini unutma adam eve gelince üstünü basini cikarttir ondan sonra erkekligini hissettir ona her tarafini yala gerekirse
Yuhhhhhh artık:oha: azıcık edep ya huuuuu:KK20:

Deneye deneye ogrenirsin boş kaldıkça kucuk tencerede az az cesitler dene bir iki derken usta olursun

Tereddüt etme ama kendine guvenki guzel olsun nefis yemek tariflerini indir bire bir tutuyor tarifler you tube dan videolu anlatımlar onları izle

Bence ilk olarak ürünün kalitesi önemli.
Mesela ben fasulyeyi kendi icinde olan markalardan en iyisini aliyodum hic begenmiyodum zor pisiyordu.
Biyer bulmustum baharatci gibi hersey var ordan aliyorum bi suredir kiloyla ay lokummm lokumm:confused:
Ben geceden bekletiyorum sabah yikiyorum az suda hasliyorum birazcik
Sonra etleri kavuruyorum sonra salca sonra fasulyeleri ve suyunu ekleyip sogani (butun)atiyorum.
birde genelde sogani kavururlar biz sogani butun atiyoruz
Nohut,fasulye vs aşci bir enistemiz vardi ondan ogrenmistik aklima geldi.
Princ zaten baldo en guzeli
Princi ilik suda yarim saat beklet tabi iyice yikaa..
Ben genelde buzluga tavuk suyu atiyorum.
Biraz tereyag ve sivi yag ile once sehriyeyi kavuruyorum sonra suzdugum princi ekliyorum ve bayaa kavuruyorum bence onemli nokta bu.
Daha sonra ben suyunu goz karari koyuyorum princin ustunu asiyo biraz, su fokurdayinca tam kisiyorum yavas yavas pisiyo hic karistirmiyorum.Pilavim enfes olur hatta yakinlarim mevlutlerde benden rica ederler:KK72: olcu olarak 1 bardaga 1.5 su ideal
Tabi herkesin yapisi farklidir alistikca sende guzel yaparsin merak etme.
Puf noktasi diyince aklima gelenler tazae fasulyeye , sarmanin princine, mercimek corbasina seker atarim cok guzel oluyor
Aklima gelenler bunlar sormak istedigin yemek falan olursa mesajla yardimci olurum :kk77:

Ya kızlar bu yemeklerin püf noktalarını verebilecek yokmu mesela naparsam daha lezzetli olur nasıl pişirmeliyim
Merhabalar bende 2 senelik evliyim. İnternette çok güzel yemek tarifleri var ben bol bol bakıyorum araştırıyorum damak zevkime uygun olanları yapıyorum o kadar zor değil aslında

cnm bnm annesine düşkün olabilir korkma korkacagin en son sey annesine düskünlügü olsun sonucta annesini şey edemez dimi dönüp dolaşıp seni şey edecek hamileyim diyede kendine bahane bulma kadinligini unutma adam eve gelince üstünü basini cikarttir ondan sonra erkekligini hissettir ona her tarafini yala gerekirse

HÖST.

Et,soğan,domates salça 3lüsünun üstüne ne koyarsan yemek olur.
Suyunu cok kaçırma kafi.
Bide yemeğini sofraya koymadan sen bi tadına bak ki eksiği neyin varsa önden müdahale etmiş olursun

canım benim bosver gitsin annesinde yemegini yesin aksam eve gelince de aklini basindan alirsin anladin sen benim ablamda hiç yemek yapmayi bilmez ama pergelle gönyeyle striptiz yapmayı biliyor yani demem o ki yemek en önemlisi değil belki 6. yada 7. sıradadir önemdde ilk üçte ne olduğunu da biliyosun zaten dinle beni kaybetmessin....

Demek öğretmenlerimiz zamanında bu yüzden aldırıyormuş pergel setini bende ne işe yarayacak diyordum... tövbe yarabbim

Nefis yemek tarifleri sitesinde güzel tarifler var. Yemeğin baharatını bol koy mesela kekik nane kimyon karabiber pul biber tuz bunları hemen her yemekte kullan. Yemeklerin suyunu az koy. Kavrulan yemek daha lezzetli olur malzemeleri kavurduktan sonra su koy. Yemeğin tadına baktın hoşuna gitmezese 1 tane kesme şeker 1 tanede bulyon at lezzet katar( ben bunu hep yapmiyorum sağlıklı değil çünkü). Yemeği kısık ateşte uzun süre kendi suyuyla pisirince daha lezzetli oluyor. Bunun dışında mesela kabak yemeğini güzel yapamiyorsan mucver deneyebilirsin yani farklı lezzetler. Ben bunlara dikkat ediyorum insallah seninde işine yarar

Bak cnm öncelikle yemek konusunda tarifdekilerle birebir yapma kendine güven göz kararı yap.. bn hep orda yazılanlar kadar su salça katardım ya katı olurdu ya sıvı..
Yarım saat pişse yeter yazıyor mesela ama benm fasülye nohut 10-15 dk arayla bakıyorum bi saati geçiyor bazen. suyunu çektiyse ve sertse biraz daha kaynamış su ekliyorum fln.. yani kendin yap hiçbi yere bakma..

Back
X