İşte böyle karakterli, sırtını ailesine yaslamayan, kendi alın teri olan şeye ailenin bile olsa tenezzül etmeyen adamları çok seviyorum ben ya!
Anlamışsınızdır fikrimi sanırım...
Nişanlınızı takdir ettim vallahi. Benim adam olsa hem o evde oturur hem de lafı kaynanamın ağzına tıkar. Eşimin ailesi her şeyimizi alıyor eşimin maaşı iyi olduğu halde. Annem sana alışveriş yapacak, neye ihtiyacın varsa al, olmasa da al. Yok deme diyor. Ben ayıp denen bişey var, paramız var pulumuz var, utanıyorum diyorum. Utanılacak ne var bunda, onlar annemiz babamız, mecbur yapacaklar diyor. Çocuğumuz olacak bir iğne almadık daha. Kayın validem sırf kredi kartına borç yaparız diye hiç bişey almayın dedi. Bu da ondan yüz buldu. Bir halt almadık daha. Annesi alacakmışmış. Allah var neyi istesem markası fiyatı ne olursa olsun itiraz etmiyor kadın ama ne bileyim utanıyorum işte. Ev alalım diyorum, babamdan kalır diyor. Çok değişik bir adam. Neyse...Forumda gerçekten fikirleriyle öne çıkan bir çok isme rastladım. Banada yardımcı olabileceğinizi düşünerek derdimi yazmaya karar verdim.
Nasıl başlasam bilemedim. Şuan nişanlıyım ve 4 ay sonra düğünüm olacak. 2 sene önce kayınvalidem bir evimiz olsun diye ortaya bir miktar para koydu, üzerine kredi çektiler ve nişanlım evin kredisini ödüyor. Şuan kiracı var bizde düğünden önce kendimize göre evin içini yaptıracaktık.
Neyse benim kv biraz çok konuşuyor ve sürekli ben evin parasını verdim ev aldım bilmem ne diyor.(Bunu kötü niyetle demiyor sadece boş konuşmaktan ibaret) Oğlunu da çok sever, kendi kocası onunla çok fazla ilgilenmediği için hep işle uğraştığı içinnişanlıma çok düşkün. Kv nişanlımı benimle paylaşma konusunda sıkıntılı ve bu nedenle aramızda yaz tatlinde sorunlar oldu. Kıskançlık olarak adlandırıyorum ben, hala da aramızda o soğukluk devam ediyor. Aldığımız ev kv ye çok yakın bir mesafede. En son onlara gittiğimde sen oğlumu bizden uzaklaştırmaya çalışıyosun vs dedi öyle olmadığını anlattım ama anladı mı bilmiyorum. Nişanlımda bu konuşmalarımız sırasında yanımızdaydı.
Meseleye gelecek olursam;
Nişanlım ben o evde oturmak istemiyorum diyor. Neden diye sorduğumda hem annesi ile benim aramdaki sorunlardan dolayı hemde ailemin bana ekonomik olarak katkıda bulunmasını istemiyorum dedi!?Nişanlım biraz duygusaldır, bu konularda annesinin para lafını yapmasını kaldıramadı sanırım. Evi satarlar içinden benim paramı verirler diyor. Bizde kirada otururuz 3-4 sene sonra kendi evimizi alırız diyor.
Açıkçası ben böyle istemiyorum. 4 sene kiraya vereceğimiz para ortalama 48 bin eder. Şu durumda düğünden sonra hemen kredi çekme şansımızda yok maalesef. Kredi çekip kendi evimize ödeyecek olsak tamam ama kiraya da o kadar para vermek hiç içime sinmiyor.
O ev için kredi ödemeseydi eğer şimdiye kenarda parası birikmiş olacaktı. Düğünden gelenlerle bir de kredi çeker zaten ev alırdık. Ama şimdi elimizde ne para var ne ev var. Ben diyorum ki yine biz o evin kredisini ödeyelim bitirelim(evlendikten sonra 8 -9 ay kadar daha ödeyeceğiz) sonra evi satarız kv nin parasını veririz kredi çekip ev alırız.
Orda oturmaya bir türlü ikna olmuyor kararım kesin diyor.
Siz ne önerirsiniz?
Çok uzun oldu okurken biraz kafanız şişecek ama hepsi bir bütündü kısaltamadım maalesef
.....
Tek tek yazmayayım şöyle bir örnek vereyim beni daha iyi anlarsınız umuyorum..
Mesela ev 100 bin. Kv ortaya 40 bin koydu. 60 binde kendi üzerine kredi çekti (Nişanlım daha yeni işe girmişti ona kredi vermediler) Sonra evi kiraya verdiler. 650 tl kira + 1000 lirada nişanlım koyuyor kredi ödeniyor.
Nişanlım o eve iki senede 24 bin vermiş oldu kira olmadan. Annesinin koyduğu miktarın yarısı bile etmiyor.Ama şuan o evin fiyatı iki katına çıktı çünkü Ali Ağaoğlu oraya kendi kulelerini dikti!
Eve 100 bindi oldu 200 bin.
Şimdi nişanlım kredinin tamamını ödeyip bitirdiğinde toplam 40 bin ödemiş oluyor. Biz kv nin ortaya koyduğu parayı verirsek eğer ;
40 bin kredi 40 binde kv verdi dedik (normalde daha fazla yine bizim toplam kredi paramız onun verdiği paranın yarısından biraz fazla)
etti 80 bin ev 200 bin olunca 120 bin kardayız.
Ama nişanlımın aklına uyarsam o evin kredisini ödemeyi bırakıp biz evlenince kirada otursak elimize geçecek olan para 30 bin. Ayrıca kendimize ait bir evimiz de olmayacak. Düğünden gelenlerde borçlara gidecek..
sapsik58
Sinirlerim bozuldu galiba kusura bakmayın.
Evet bende yakın olmak istemiyorum zaten sadece o evin tapusunu biz alalım içinden kv nin parasını verelim daha sonra başka yere taşınalım istiyorum. Biraz maddi açıdan düşünüyorum. Çok mu bencilim bilmiyorum ya da para göz gibi mi duruyorum ordan ama benim ailem o kadar sıkıntı çekti ki aynı şeyleri ben yaşamak istemiyorum biraz rahat edelim istiyorum
Sanki kendi eşimi okudum.Nişanlınızı takdir ettim vallahi. Benim adam olsa hem o evde oturur hem de lafı kaynanamın ağzına tıkar. Eşimin ailesi her şeyimizi alıyor eşimin maaşı iyi olduğu halde. Annem sana alışveriş yapacak, neye ihtiyacın varsa al, olmasa da al. Yok deme diyor. Ben ayıp denen bişey var, paramız var pulumuz var, utanıyorum diyorum. Utanılacak ne var bunda, onlar annemiz babamız, mecbur yapacaklar diyor. Çocuğumuz olacak bir iğne almadık daha. Kayın validem sırf kredi kartına borç yaparız diye hiç bişey almayın dedi. Bu da ondan yüz buldu. Bir halt almadık daha. Annesi alacakmışmış. Allah var neyi istesem markası fiyatı ne olursa olsun itiraz etmiyor kadın ama ne bileyim utanıyorum işte. Ev alalım diyorum, babamdan kalır diyor. Çok değişik bir adam. Neyse...
Nişanlınız ailesine çok kırılmış, o evde oturup laf dinleyeceğinize kirada oturun bence. İnanın daha rahat edersiniz. Sizin dediğiniz de çok mantıklı ama nişanlınızı ikna etmeniz lazım buna. Oturup konuşun düzgün bir şekilde. Mantıklı gelecektir ona da...
Nişanlınızı takdir ettim vallahi. Benim adam olsa hem o evde oturur hem de lafı kaynanamın ağzına tıkar. Eşimin ailesi her şeyimizi alıyor eşimin maaşı iyi olduğu halde. Annem sana alışveriş yapacak, neye ihtiyacın varsa al, olmasa da al. Yok deme diyor. Ben ayıp denen bişey var, paramız var pulumuz var, utanıyorum diyorum. Utanılacak ne var bunda, onlar annemiz babamız, mecbur yapacaklar diyor. Çocuğumuz olacak bir iğne almadık daha. Kayın validem sırf kredi kartına borç yaparız diye hiç bişey almayın dedi. Bu da ondan yüz buldu. Bir halt almadık daha. Annesi alacakmışmış. Allah var neyi istesem markası fiyatı ne olursa olsun itiraz etmiyor kadın ama ne bileyim utanıyorum işte. Ev alalım diyorum, babamdan kalır diyor. Çok değişik bir adam. Neyse...
Nişanlınız ailesine çok kırılmış, o evde oturup laf dinleyeceğinize kirada oturun bence. İnanın daha rahat edersiniz. Sizin dediğiniz de çok mantıklı ama nişanlınızı ikna etmeniz lazım buna. Oturup konuşun düzgün bir şekilde. Mantıklı gelecektir ona da...
.
O konuda haklisiniz yazik paraniza.
Ama evi alipta baska bi eve gitmek biraz abes olmazmi?
Gelin daha ayak basmadi kendi evine hemen uzaga kacti denmezmi?
Sonucta satin alinmis, size ait bi ev ve siz baska bi yerde kirada kalicaksin?
İkiniz hem düğünden gelecek altınlardan kv sussun diye feragat edeceksiniz, hem de ev konusunda zarara uğrayacaksınız aslında böyle davranmanıza gerek olmadığı halde. Şu haliyle hiç akıl karı değil iki durum da. Duygusal anların uzun vadeye etkisi olan kararları etkilemesi çok saçma, bence yeniden bu konuları enine boyuna tartışın, benim kararım kesin diye kestirip atmasına da izin vermeyin.
Ki ortaya sebep diye sunduğu annemle senin arandaki sorunlar kısmı ayrıca bi değişik, bahsettiğiniz oğlumu benden uzaklaştırmaya çalışma muhabbetinden sonra konu değişmiş, ortada öyle bunun sebep olabilmesini gerektirecek gerginlik bile olmamış.
Yoook benimki o kadar da değil. Bir kazak değil, Allah yukarıda daha 1 ay olmadı 9 tane bluz, 2 hırka, etek, pantolon ve eşofman takımı aldım. Her ay da alıyorum. Benim kayın validemin helal gıda takıntısı var. Her ay bir dünya masraf yapıyoruz yemeye içmeye. Eşim de helal gıda takıntılı. Bir de her şeyi alıp yığmaya bayılıyorlar, daha bereketli olur diye. Kadın para biriktirmemizi istiyor ama bu mümkün değil. Eşim çok lüks takılıyor. Benim zevkim desen çok farklı. Can sıkıntısından sürekli netten alışveriş yapıyorum. Ama aldığım şeyler kayın validemin hoşuna gitmiyor. Dar veya açık diyor. Gidip sürekli kıyafet almak istiyor. Ben de yok diyorum. Etek giymek istemiyorum. Zaten rahat edemiyorum. O da yakınlarının yanında istediği gibi görüneyim diye bir dünya para harcıyor. Onların çevresinde ayrı, ailemin yanında ayrı giyiniyorum maalesef. Kadının aldığı şeyler öyle dolabı bekliyor. Bu yüzden utanıyorum haklı olarak. Giymem de demiyorum, kadın çok iyi. Eşim de annem ne derse ses etme hepsini al diyor. Çuvalla kıyafet atıyorum halen koca dolapta yer yok. Şaka gibi.Sanki kendi eşimi okudum.
Söylediğim market alışverişini bile kayınpederime aldıran bir kocam var.
Bu kadar aşağılayıcı bir duygu olamaz, sanki muhtaç gibi...
Ben ödeyeceğim diye kandırıp, kayınvalidemle alışverişe yolladı geçenlerde.
Annemi kıramadığımdan beğenmediğim birsürü şey aldık (sonra gidip iade edecektim), hem de çok çok yüklü bir alışveriş yaptık.
Evlerine gittiğimde öğrendim ki, kayınpederimin hediyesiymiş bana.
En son dayanamayıp, günde 14 saat çalışıp eşine bir kazak alamıyorsa kocam hiç çalışmasın, ben ikimize de bakarım diyiverdim bir anda.
Yok böyle bir utanç!!!
Sadece kıyafet ve gıda konusunda karışabiliyorlar canım. Annem de karışıyor sanki o az aşağı. Kaynanamın aldığını annem beğenmiyor, annemin aldığını kayın validem. Kaynanamın aldıklarını giyip anneme gidince annem oturup ağlıyor kızım bu halin ne, yaşlı gibi giyinmişsin, başka elbisen yok mu diyor. Daha moderndir annem... Babamı götürüp bi dünya şey aldırıyor. Onları giyip kaynanama gidince de kaynanam, bizim ortamda hoş karşılanmaz, evinde giy bunları diyor o da götürüp bir dünya şey aldırıyor ama hep kapalı şeyler. Benim annem de babam da kapalılıktan pek hoşlanmaz. Eşim de tam ortası... Ne çok açık ne de çok kapalı aldırıyor.Tek sorunumuz bu.Bence sizinkiler bu dünyadan değil galiba.
Bir yandan güzel bir yandan sıkıcı sanırım böylelikle her şeye karışma hakkı elde ediyorlar gibime geldi?
Ben de aynı şekilde çift taraflı giyiniyorum.Yoook benimki o kadar da değil. Bir kazak değil, Allah yukarıda daha 1 ay olmadı 9 tane bluz, 2 hırka, etek, pantolon ve eşofman takımı aldım. Her ay da alıyorum. Benim kayın validemin helal gıda takıntısı var. Her ay bir dünya masraf yapıyoruz yemeye içmeye. Eşim de helal gıda takıntılı. Bir de her şeyi alıp yığmaya bayılıyorlar, daha bereketli olur diye. Kadın para biriktirmemizi istiyor ama bu mümkün değil. Eşim çok lüks takılıyor. Benim zevkim desen çok farklı. Can sıkıntısından sürekli netten alışveriş yapıyorum. Ama aldığım şeyler kayın validemin hoşuna gitmiyor. Dar veya açık diyor. Gidip sürekli kıyafet almak istiyor. Ben de yok diyorum. Etek giymek istemiyorum. Zaten rahat edemiyorum. O da yakınlarının yanında istediği gibi görüneyim diye bir dünya para harcıyor. Onların çevresinde ayrı, ailemin yanında ayrı giyiniyorum maalesef. Kadının aldığı şeyler öyle dolabı bekliyor. Bu yüzden utanıyorum haklı olarak. Giymem de demiyorum, kadın çok iyi. Eşim de annem ne derse ses etme hepsini al diyor. Çuvalla kıyafet atıyorum halen koca dolapta yer yok. Şaka gibi.
Kayınbabam din adamıcydates hem helal gıda takıntılı hemde kıyafete bir dünya para vermekten geri kalmıyorlar. Yani hem Müslüman takılıp hem de gösterişi seven tipler mi ben mi yanlış anladım?
Sadece kıyafet ve gıda konusunda karışabiliyorlar canım. Annem de karışıyor sanki o az aşağı. Kaynanamın aldığını annem beğenmiyor, annemin aldığını kayın validem. Kaynanamın aldıklarını giyip anneme gidince annem oturup ağlıyor kızım bu halin ne, yaşlı gibi giyinmişsin, başka elbisen yok mu diyor. Daha moderndir annem... Babamı götürüp bi dünya şey aldırıyor. Onları giyip kaynanama gidince de kaynanam, bizim ortamda hoş karşılanmaz, evinde giy bunları diyor o da götürüp bir dünya şey aldırıyor ama hep kapalı şeyler. Benim annem de babam da kapalılıktan pek hoşlanmaz. Eşim de tam ortası... Ne çok açık ne de çok kapalı aldırıyor.Tek sorunumuz bu.Kaynanam sürekli altın biriktirmemizi istiyor. Sanki mezara götüreceğiz, bu yüzden bize para harcatmıyor. Tövbe tövbe... Hepsi ayrı alem anam bacım. Arada kaldım vallahi.
Yok canım daha neler.... Benim kayın babam arabasını yeniliyordu. Daha lüks bir araba alsınlar dedim çıkardım birikimimizden gözü kapalı verdim. Ben söylemesem oğlunun diyeceği yok yahu. Benden korkmuştur belki ama sonuçta eşimin de hakkı var orada. İstemedi adamlar da ben zorla verdim. Nasılsa öderlerBen de aynı şekilde çift taraflı giyiniyorum.
O sebeple, bana kıyafet aldıklarını düşünüyorum, yırtık kot düşük yaka kıyafetlerle insan içine çıkmayayım diye.
Tabi ki ben de sürekli alıyorum kendi ihtiyacımı, lükslerimden vazgeçmiyorum ama yanlışlıkla eşime söylemişsem hemen ailesine havale ediyor, onlar alır sen karışma diye.
Yeni mevzumuz, araba bakıyorum kendime.
Geçen kayınpederime söyledi, gelinin araba bakıyor, baba olarak sana düşer dedi güldü.
Yer yarılaydı da içine gireydim o an!
Kendi babam alsa dahi kabul etmem, bir de kayınpederim alacakmış!
Yok artık daha neler...
Ya bizim oranın adetleri çok ağır. Almaları zorunlu gibi bir şey zaten. Ama ne bileyim kıyafetime karışmaları beni öfkelendiriyor. Babam ne haklıymış, bekarken ne istiyorsam giydim sayelerinde Allah bin kere razı olsun. Kayın validem böyle yapıyor ama ben ne yapıyorum onu sor, gidip 300-350 liralık elbiseler, 150-200 liralık etekler, en az 100 lira olan bluzlar alıyorum.Hahaha
Kv bana iki etek bir gömlek aldı hepsi 200 tl tuttu yüzü düştü
Valla sizinkiler melek gibiymiş. Tamam biraz aşırı sizde bu nedenle bunalırsınız ama yinede hiç yoktan iyidir emin olun. Parayla değer biçilmez ama yinede sizi sevmeseler değer vermeseler yapmazlar. Sadece abartmış durumdalar.
Bizimkilerde tam tersi sorsalar oğlu için ölür ama bir verdiği ev parasını bile laf etti.
Babasının umrunda bile değil oğlu mu evlenecekmiş bir ihtiyacı mı varmış peehh adam sallamıyor bile.
Bu oğlan onlardan nasıl çıkmış bende anlamadım
Ya bizim oranın adetleri çok ağır. Almaları zorunlu gibi bir şey zaten. Ama ne bileyim kıyafetime karışmaları beni öfkelendiriyor. Babam ne haklıymış, bekarken ne istiyorsam giydim sayelerinde Allah bin kere razı olsun. Kayın validem böyle yapıyor ama ben ne yapıyorum onu sor, gidip 300-350 liralık elbiseler, 150-200 liralık etekler, en az 100 lira olan bluzlar alıyorum.Gelin olduğum için büyük mağazalara götürüyorlar. Çok da eğleniyorum. Bir kere giyip kaldırıyorum dolaba. Sonrası yok
Allah seni ne yapmasın. Aynı kayın validem gibi konuştun. O da atma, ihtiyacı olanlara ver diyor.Biz hiç adet istemedik. Bunlarda zaten adetin a sını bilmiyorlar. Anlamıyorlar. Benim annemle babamda çok modern insanlar. Öyle şeylere takılıp kalmayalım yeter ki mutlu olsunlar diye hiçbir şey istemediler.
Bunlarda odunluk var yani biz istemedik diye hiç bişey yapmadılar sağolsunlar
Kv beni en fazla kotona götürür hahaha
Yazık bari durumu olmayan insanlara verin onlar yararlansın.
Şöyle zarardayız. İki sene oraya kredi ödememiş kenara koymuş olsaydı 30 bin para koyacaktı. Düğünden gelenler + kenara koyduğu para + kredi çekip ev alabilirdik.
Kv nin ortaya koyduğu para+ krediyle evi 100 bine aldıysak şimdi oldu 200 bin. Biz sadece kv nin parasını verirsek evimiz olacak artıdan kira ödemeyeceğiz sadece eşyaların borcunu ödüyor olacağız.
Ama o evin kredisini kv ödemeye devam ederde o satarsa bizim hiç karımız olmayacak + kiraya para vericez + kredi çekme imkanımız olmayacak çünkü evler çok pahalı, yüksek meblağda kredi çekmemiz gerek ve aylık ödeme miktarı hemde borçlar bizi çok zorlayacak.
Elimize geçecek olan o 30 binin bize bir faydası yok. 15 bini zaten direkt borçlara giderse kalıyor elimizde 15 bin. Düğünden gelenler ve 15 bin ile ev alamıyoruz. Ayrıca kirada oturduğumuz için bu sürede kirayada para vericez. Ev almamız anca 5 seneyi bulacak gibi. Ki o zamana kadar yine evler daha pahalı olacak. Nişanlım şuan oturdukları semtten başka yere gitmek istemiyor.