Güzel fikirlerinizden banada bahşedin bayanlar!

Benimde kafam bulandı sağlıklı açıklama yapamıyor olabilirim.
Borç evden kaynaklanmıyor. Biz kirada oturursak kredisini ödediğimiz ev satılıp bize ödediğimiz miktarı verecekler.
Kirada oturduğumuz içinde 30 binden 15 bini borçları kapatarak kullanacağız. Hem kira hem borçlar bize ağır gelir. Kirada ki ev içinde boya gerekiyorsa banyosu mutfağı için harcayacağız yani o para elimizde kalmadığı gibi bir evimizde olmayacak.
Evde oturursak eğer borç kapatmaya gerek kalmadan bi evimiz olmuş olacak.
Şuan yaptığım açıklamadan bende bir şey anlamadım sen anlar mısın bilmiyorum kusura bakma canım beynim sulandı

Neyse bende onun parasına meraklı değilim düğünden gelenleri ona vermeyi sesini kesmeyi düşünüyorum bu yüzden.

Siz ne düşünüyorsunuz ya ben sizi anlamadım ya siz benim yazdıklarımı

Ben hem ev konusunda nişanlınızın istediği gibi davranıp sizin de ayrıca düğünden gelecek altınları istemeyeceğinizi düşündüm bi an, böylesi bir durum çok saçma olur. Düğün altınları çiftindir bence, ev konusunda ne karara varırsınız onu bilemem, ama altınları bir taraf ailesine geri veriyorsa diğer taraf da kendi ailesine vermeli. Burada hakkından sırf kv sussun diye vazgeçmenin bir manası yok. İkinizden birinin yokluğunda ortada düğün + altın olmayacağından ne yapılıyorsa karşılıklı olmalı, yoksa hep sorun çıkıyor.

safkelebek yok yanlış anlamışsınız. Ben eğer alınan evde oturursak düğünden gelenleri kv ye veririm diyorum. Çünkü nişanlım onlardan gelen maddi yardımı kabul etmeyeceğini söylüyor. Annesi para koydu diye o evde oturmak istemiyor. Bende o evde oturalım annesinin verdiği parayı düğünden gelenlerle iade ederiz diyorum. Çünkü biz orda oturup düğünden gelenleri annesine verdiğimizde yine karlı çıkacağız. En azından düğünden gelenler bizim birikimimiz değildi dışardan gelen para gitse de sıkıntı değil ancak biz orda oturmazsak o ev zaten çok değerlendi kv mülküne mülk katmış olacak ve napacak orayı zaten mirastan yine nişanlıma kalacak. Benim derdim maddi sıkıntı çekmeyelim evlendiğimizde bir evimiz olsun kira ödemeyelim.
Çünkü kiraya 4 senede 48 bin vercez o para havaya gidicek resmen ben 4 senede kira vermeyip kendi evimde otursam o parayı biriktiririm banada yatırım olur.

Şimdi siz kirada oturursunuz, borçlarınızı düğünden gelenlerle kapatırsınız. Sekiz dokuz ay sonra evin borcu bitince satarsınız o zamanki değerine göre yüzde olarak Size düşen parayı alırsınız ve peşinat yaparsınız kendi evinizi alıp Taşınırsınız. Böylece kirada 1 yıl bilemedin 1.5 yıl kalıp, huzurlu ve nişanlınızın lafını yedirmemiş bir şekilde oturursunuz .
Sizin hesabınız oldukça mantıklı ama nişanlınız bile oturmak istemiyorsa vardır bi bildiği

Sattıkları zaman ki değere göre vereceklerini sanmıyorum. Ne kadar ödediysek o kadar verecekler :) Hem o verdikleri parayla bir ev almamız imkansız bu arada ben parada biriktiremeyeceğim kirada oturursak kira parasıda havaya gidicek

Şiştim valla. Dayanamıyorum yazıcam buraya.
Yeni konu açmak istemedim. Burdan devam edeyim.

İki gündür ufak ufak bu konuyu konuşuyoruz. Ben telefonda değil yüz yüze konuşma taraftarıydım ama artık sabredemedim.
Ben oraya gittikten sonra oğlumu bizden uzaklaştırıyorsun laflarını ben gittikten sonra nişanlıma söylemiş. Sen bizden uzaklaşıyorsun, sen saygısızlaşıyorsun vs diye.

Nişanlım askerdeyken beni görmeye gelmişti kv. Ben de demiştim ki senin tek evladın benim nişanlım değil neden onun üzerine bu kadar düşüyorsun büyük oğlunla da biraz ilgilen vs.(her gittikleri yere götürmezler, dış kapı mandalı gibi davranıyorlardı ona) . Şimdi diyormuş ki; Kafkanın da dediği gibi benim tek evladım sen değilsin. Evi satıp hepinize bölüştüreceğim.
Sanki diğerleri evleniyorda onlara acil para gerek.

Neyse işte artık diretemedim bende orda oturacağız diye.
Hala içime sinmiyor kirada oturup millete milyarlar dökmek ama yapacak bir şey yok.

En azından annen evi satınca kendi koyduğu parayı alıp gerisini sana versin diyorum ona da yok diyor. Sadece kendi ödediği parayı alacakmış.
Maddi sıkıntı çekince ne demek istediğimi anlayacak ama iş işten geçecek.

Sırf ben orda oturmayayım diye böyle yapıyor heralde kadın. Hala anlamış değilim. Benim annem babam elinden geleni ardına koymuyor. Babam sırf benim için kredi çekecek. Bunların yaptığına bak. Bir de sözde çok seviyor oğlunu, ölüyor ona ama iş pratiğe gelince yok.
Babama ne diyeceğiz onu da bilmiyorum.
Bir aydır düşünmekten kafayı sıyırcam

Kayınvalidenin neden yaptığı belli ,keşke o söylediğin sözü söylemeseydin bence doğru olmamış söylemen.

Kayınvalidenin neden yaptığı belli ,keşke o söylediğin sözü söylemeseydin bence doğru olmamış söylemen.

Ya sürekli nişanlım benimle ne yapsa onunla da onu yapsın istiyor.
Benimle kendini yarıştırıyor gibi hissettim ben de, ben varım diye mi böyle yapıyosun anlamında öyle söyledim ama sert bir şekilde değil.

Nişanlımla da aram bozuldu şimdi o da arada kaldım bıktım artık dedi

Nişanlın bile ailesinden uzak oturmak istiyorsa vardır bir bildiği...
Siz nişanlınızı dinleyin.
Ya da bir forumu karıştırın, kaynanasından muzdarip insanları okuyun.
Zaten şimdiden başlamış "Ev aldım." demeye
İleride çok karışabilir size.

Nisanlin ne kadar akilli ama sen suan sadece evi dusunuyorsun.
Bence sakin karisma. Satsinlar evi, sonra yoksa basin cok agrir.

Aslında bana sizin istememeniz mantıklı geldi, ama bir yanımda şöyle diyor,
Sonuçta kendi ailesini sizden iyi tanıyan o.. Bence bu konuda teklif ondan gelmişse dikkate alınmalı.
Nişanlınız bence huzurunuzu korumaya çalışıyor.

9. sayfadaki mesajınızı sonra gördüm.

Kayınvalide o lafı dedikten sonra bence o evde otursanız da huzurunuz olmaz. Tamam kira ödemek zor olacak birikim yapamayacaksınız ama, huzurunuz olacak. Bence nişanlınıza destek olun, böyle zamanlarda, hele ki o ailesiyle böyle sorunlar yaşarken onun yanında olmanız, ona güvendiğinizi göstermeniz bence birçok şeye bedel. Ve erkekler böyle anlardaki fedakarlıkları unutmuyorlar. O yüzden nişanlınızda bir hareket edin, zor gelse dahi onun kararını uygulayın..

Muhtemelen kv nişanlınıza çok daha fazlasını söyledi ve bıktırdı. Benim annemde aynı sözleri söylemiş olsaydı bana, nişanlıma veya x kişiye bende o evde oturmak istemezdim.

Bir de bazı erkekler herşeyi kendileri yapmak istiyor. Ailesi dahi olsa yardım almak istemiyor. Aynı muhitte bir ev kiralamayı ama yine de o evde oturmayı istemediğine göre yüksek ihtimalle nişanlınız da bu tip insanlardan biri.

Belki zor olacak, belki çok zorluklar çekeceksiniz ama yine de nişanlınızı bu konuda dinlemenizi öneririm. Mutlaka bir bildiği vardır.

Son olarak kv kıskanç olduğunu söylemişsiniz. Hadi diyelim kira vermemek için bu evde oturdunuz. Kv oğlunu daha çok görebilmek için sürekli sizde olabilir ve rahatsız olduğunuzu ima ettiğinizde tıpkı şu ara yaptığı gibi yine bu ev için para verdiğini dile getirebilir, huzurunuzu kaçırabilir.

Nisanlin ne kadar akilli ama sen suan sadece evi dusunuyorsun.
Bence sakin karisma. Satsinlar evi, sonra yoksa basin cok agrir.

Evi düşünmemin nedeni biz bu kira konusunda çok sıkıntı yaşadık.
Ben 23 yaşındayım 8 senedir kendi evimizde oturuyoruz ki hala onun da kredisini ödüyoruz.
15 yaşıma kadar ordan oraya bir sürü ev değiştirdik annemin ne çektiğini biliyorum.
Psikolojik olarak sanırım beynim hep bu şekilde düşünüyor.
Başımı şimdiden ağrıttılar zaten

Evet, zaten bende artık o evde oturmak istemiyorum.

Kiraya vereceğimiz parayı kredi çekip ona versek diye düşünüyorum artık. Ama ona da nişanlım çekemeyiz diyor. Neden çekemeyiz onu da anlamış değilim ya.

Sürekli sen bana güvenmiyorsun diyor zaten.
Gerçekten güvenmediğimden mi ısrarcıyım bilmiyorum, güveniyorum aslında ama sanırım bilinçaltımda bir güven sorunu var bu konuda. Ya da kendi ailemin kira konusunda yaşadıkları beni kirada oturmaya ikna etmiyor. Bilemiyorum gerçekten.

Evet nişanlım her şeyi kendim yaparım diyor.
Ama annesi etrafta ben oğluma ev aldım, onun için her şeyi yaparım diye geziyor.

Ben o evde oturursam zaten annesinin ödediği miktarı düğünden gelenlerle verecektim.
Yani onun aldığı evde gözüm yok sadece evlendiğimizde bir evimiz olsun diye çaba gösteriyordum.

Ben 30 yasindayim ve 22 yasinda hayata sifirdan baslamak zorunda kaldim ve suan halen kiradayim. Bisey olmuyor bana. Evimiz olmus olmamis ne fark eder, yarin olmicegimiz ne malum? Tadini cikar nerde oturursan oturdugunda ama nisanlini dinle sen. Onun bildigi varki oyle karar aldi.

Ben oğullarını onlardan uzaklaştırmaya çalışıyormuşum buna nişanlım da dahil oluyormuş o da evi bize vermiyormuş :)
Bildiğini bende öğrendim şükür.

Haklısınız artık kendimi bu fikre alıştırsam iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…