Şimdide satabilirler kredinin bitmesine gerek yok.
annesini onemsemeyin cunki sonuc nlursa olsun laf edecek sanirim. hem madem herturlu laf duyacaksa niye madden sikintiya giresinizki. belki su an ev gecindirmiyo ondan farkinda degil durumun. ama bi evlenin temel giderler+ sosyal giderler bide cocuk olur derken anlar dunyanin nasil oldugunu. sonra bualir durur...nasil ikna edersiniz bilmem hani konusulcak birimi vs siz daha iyi bilirsiniz. umarim yakin zamanda hallolur. ama sonuc ne sekilde olursa olsun cok israrci olmayin hersey dahada ters teper. annesiyle arasi iyice bozulur bak sen bozdun iste zaten oglumu uzaklastirmaya calisiyodun der. sonra bide onla ugrasirsin.Aynen öyle. Şuan nişanlımı dinlediğim zaman evet belki annesi ile arasına mesafe koyma konusunda kararlıyken iyi bir adım atmış olacağız ama maddi konudan zararlı çıkacağız. Evimiz olmayacak, kiraya para vereceğiz, kenarda paramız yok. Düğünden gelenlerle de ancak eşyaların borçlarını kapatırız.
Nasıl anlatırımda ikna ederim bilmiyorum şuan çok net. Birde annesine demiş biz burda oturmayacağız diye o daha söylediği sözden dönmemek içinde geri dönüş yapmaz çünkü annesi onunda lafını eder.
nişanlınız çok aklı başında mantıklı maşallah çok şamslısınız hep böyle olsun. yakın mesafede çok sorun olur ne demişler azıcık aşım ağrısız başım.. huzurunuzu birinci planda tutun, ev araba hepsi olur..
kredi bitene kadar oturup satmaya kalksanız içindeyken yeni ev bulup onu satıp taşınmakta çok zor ama. tabi aileyi en iyi siz tanıyorsunuz şartları en iyi siz biliyorsunuz en doğru kararıda yine siz verirsiniz. kira vermemek evet büyük nimet ama o evin her seferinde ortaya gelmesi bu yüzden laf sokmalar olacaksa eşinizin annesi sizi sürekli kıskanıp yarışa girecekse yeni evliyken bile sürekli size gelecekse bu da büyük bir manevi sıkıntı.Kendi annesi kendinin aklını başına getirdi sanıyorum artık ne kadar konuşmuşsa.
Evet huzurumuzu düşünüyor Allahtan çok geç olmadan anladı bu nedenle bende çok mutluyum şükür.
Ama ev konusunda mantıklı gelmiyor bana düşünceleri.
Sen sadece snin olduğun ortamdaki konuşmaları biliyorsun, nişanlın böyle bir tepki verdiğine göre allah bilir ne dedi. Şimdilik nişanlının üzerine gitme derim. Yinede eğer bu şekilde uygun görüyorsa muhakkak geçerli bir sebebi vardır .
annesini onemsemeyin cunki sonuc nlursa olsun laf edecek sanirim. hem madem herturlu laf duyacaksa niye madden sikintiya giresinizki. belki su an ev gecindirmiyo ondan farkinda degil durumun. ama bi evlenin temel giderler+ sosyal giderler bide cocuk olur derken anlar dunyanin nasil oldugunu. sonra bualir durur...nasil ikna edersiniz bilmem hani konusulcak birimi vs siz daha iyi bilirsiniz. umarim yakin zamanda hallolur. ama sonuc ne sekilde olursa olsun cok israrci olmayin hersey dahada ters teper. annesiyle arasi iyice bozulur bak sen bozdun iste zaten oglumu uzaklastirmaya calisiyodun der. sonra bide onla ugrasirsin.
kredi bitene kadar oturup satmaya kalksanız içindeyken yeni ev bulup onu satıp taşınmakta çok zor ama. tabi aileyi en iyi siz tanıyorsunuz şartları en iyi siz biliyorsunuz en doğru kararıda yine siz verirsiniz. kira vermemek evet büyük nimet ama o evin her seferinde ortaya gelmesi bu yüzden laf sokmalar olacaksa eşinizin annesi sizi sürekli kıskanıp yarışa girecekse yeni evliyken bile sürekli size gelecekse bu da büyük bir manevi sıkıntı.
haklısınız.. eşiniz mantıklı bir adam hemen olmasada zamanla fikir kafasına yatar bence.Evet nişanlımda bunları düşünerek hareket ediyor. Ama bende diyorum ki düğünden gelenleri kv ye veririz kredi bitene kadar oturup sonra satar başka yere taşınırız. Yoksa şuan o evin satılması ancak kv ye kar olacak çünkü evin kredisini tamamen nişanlım ödemiyor içindeki kiracının parasıyla birlikte ödeniyordu. Kiracının parası bize kar olmayacak. Aksine zarardayız.
Bazen dillerinin kemikleri olmuyor. Sen üzülme, nişanlınada destek ol canım.Aynen çok ağır laf etmiştir. Çünkü normalde de çok konuşuyor iki sene oldu ev alınalı iki senedir der ben ev almasaydım bişey yapamazdı vs demekki canına tak etti artık. Üzerine gitmiyorum ama çok üzüldüm uzakta olduğumuz içinde telefonda fazla destek olamadım kendi üzüntümden. Hayırlısı ne diyeyim.
Evet maalesef maddi sıkıntı çekeceğimizin farkında değil henüz. Sen bana güven ben hallederim diyor. Tamam güveniyorum ama biraz düşününce cidden bu işten biz zararlı çıkacağız.
Evet benim fikirlerime önem verir. Dinler yani kestirip atmaz ama kesin kararlıyım bu konuda dedi iki gün sonra sende alışırsın bu fikre o zaman tekrar konuşuruz dedi uzatmadık.
Annesi zaten her halukarda diyecek oğlumu benden uzaklaştırdın diye ama nişanlımın yanında böyle bir şey derse o cevabını verir sende az değilsin anne diye o nedenle onu takmıyorum zaten.
kayınvalidenizin tutumu hakkında onunla konuşun nişanlınızla anlaşarak. yada nişanlınızın bildiği sizin bilmediğiniz bir mesele geçmiş olabilir. tapu kayınvalidenizin üzerine olacağı için ilerde sorun çıkarabilir siz ödediniz diye krediyi ev sizin olacak diye bir şey yok. kayınvalidenizle aranızı bozmadan hallediniz bu meseleyi.
Ne olursa olsun annedir. atilmaz satilmaz asla. Öylekabul edip He deyip gülün geçin inanin ozaman daha mutlu olursunuz. Düşünmüş ev almis bunun ondaBirini dusunemeyen insanlar var unutmayin. Üç beş yıl sonra başka bir yerde ev alırsınız. Takmayin ve hoşgörün lütfen.
Adamı dinleyin derim, kendi annesinden bıktıysa siz de bıkarsınız en sonunda. Annesi dahi olsa ben de sana para verdim diyip duruyorsa baymıştır. Onurlu bir insan nişanlınız, paraya tamah etmektense kimseye gebe olmadan onuruyla yaşamak istiyor.
nişanlın mantıklı birisiymiş.. birde gerçekten kayınvalideniz sana yüzüne karşı oğlumu bizden uzaklaştıracakmıısnız dedi birde nişanlının yanında