Güzel fikirlerinizden banada bahşedin bayanlar!

nişanlınız çok aklı başında mantıklı maşallah çok şamslısınız hep böyle olsun. yakın mesafede çok sorun olur ne demişler azıcık aşım ağrısız başım.. huzurunuzu birinci planda tutun, ev araba hepsi olur..

Şimdide satabilirler kredinin bitmesine gerek yok.

Şimdi satmaları bize fayda sağlamaz ki. Bize verecekleri nişanlımın ödediği kredi miktarı kadar.
Evin kirası ve şuan değerlenmiş olması onlara kar olacak.
Ayrıca biz yine kirada oturup bu sefer kira parası vererek yine zararda olacağız.

Sen sadece snin olduğun ortamdaki konuşmaları biliyorsun, nişanlın böyle bir tepki verdiğine göre allah bilir ne dedi. Şimdilik nişanlının üzerine gitme derim. Yinede eğer bu şekilde uygun görüyorsa muhakkak geçerli bir sebebi vardır .

annesini onemsemeyin cunki sonuc nlursa olsun laf edecek sanirim. hem madem herturlu laf duyacaksa niye madden sikintiya giresinizki. belki su an ev gecindirmiyo ondan farkinda degil durumun. ama bi evlenin temel giderler+ sosyal giderler bide cocuk olur derken anlar dunyanin nasil oldugunu. sonra bualir durur...nasil ikna edersiniz bilmem hani konusulcak birimi vs siz daha iyi bilirsiniz. umarim yakin zamanda hallolur. ama sonuc ne sekilde olursa olsun cok israrci olmayin hersey dahada ters teper. annesiyle arasi iyice bozulur bak sen bozdun iste zaten oglumu uzaklastirmaya calisiyodun der. sonra bide onla ugrasirsin.

Kendi annesi kendinin aklını başına getirdi sanıyorum artık ne kadar konuşmuşsa.
Evet huzurumuzu düşünüyor Allahtan çok geç olmadan anladı bu nedenle bende çok mutluyum şükür.
Ama ev konusunda mantıklı gelmiyor bana düşünceleri.

kredi bitene kadar oturup satmaya kalksanız içindeyken yeni ev bulup onu satıp taşınmakta çok zor ama. tabi aileyi en iyi siz tanıyorsunuz şartları en iyi siz biliyorsunuz en doğru kararıda yine siz verirsiniz. kira vermemek evet büyük nimet ama o evin her seferinde ortaya gelmesi bu yüzden laf sokmalar olacaksa eşinizin annesi sizi sürekli kıskanıp yarışa girecekse yeni evliyken bile sürekli size gelecekse bu da büyük bir manevi sıkıntı.

Aynen çok ağır laf etmiştir. Çünkü normalde de çok konuşuyor iki sene oldu ev alınalı iki senedir der ben ev almasaydım bişey yapamazdı vs demekki canına tak etti artık. Üzerine gitmiyorum ama çok üzüldüm uzakta olduğumuz içinde telefonda fazla destek olamadım kendi üzüntümden. Hayırlısı ne diyeyim.

Evet maalesef maddi sıkıntı çekeceğimizin farkında değil henüz. Sen bana güven ben hallederim diyor. Tamam güveniyorum ama biraz düşününce cidden bu işten biz zararlı çıkacağız.
Evet benim fikirlerime önem verir. Dinler yani kestirip atmaz ama kesin kararlıyım bu konuda dedi iki gün sonra sende alışırsın bu fikre o zaman tekrar konuşuruz dedi uzatmadık.
Annesi zaten her halukarda diyecek oğlumu benden uzaklaştırdın diye ama nişanlımın yanında böyle bir şey derse o cevabını verir sende az değilsin anne diye o nedenle onu takmıyorum zaten.

kayınvalidenizin tutumu hakkında onunla konuşun nişanlınızla anlaşarak. yada nişanlınızın bildiği sizin bilmediğiniz bir mesele geçmiş olabilir. tapu kayınvalidenizin üzerine olacağı için ilerde sorun çıkarabilir siz ödediniz diye krediyi ev sizin olacak diye bir şey yok. kayınvalidenizle aranızı bozmadan hallediniz bu meseleyi.

Evet nişanlımda bunları düşünerek hareket ediyor. Ama bende diyorum ki düğünden gelenleri kv ye veririz kredi bitene kadar oturup sonra satar başka yere taşınırız. Yoksa şuan o evin satılması ancak kv ye kar olacak çünkü evin kredisini tamamen nişanlım ödemiyor içindeki kiracının parasıyla birlikte ödeniyordu. Kiracının parası bize kar olmayacak. Aksine zarardayız.

haklısınız.. eşiniz mantıklı bir adam hemen olmasada zamanla fikir kafasına yatar bence.

Bazen dillerinin kemikleri olmuyor. Sen üzülme, nişanlınada destek ol canım.

Kv ile mi konuşayım?
Beni susturana kadar vır vır konuşur benimde boğazım ağrıdığı ile kalır. Laftan anlayan biri değil. Onu ancak oğlu susturur. Sustursa da derdini anlatamaz zaten.
Kv tapuda evet ama krediyi de biz ödedik. Her anne baba durumu yerindeyse oğluna evini alır. Ayrıca bu ilk evi değil bir sürü mülkü var. Napacak onları diğer tarafa mı götürecek. Neyse bende onun parasına meraklı değilim düğünden gelenleri ona vermeyi sesini kesmeyi düşünüyorum bu yüzden.
Kv ile aram çokta iyi değil zaten yanına gidince güzelce ağırlar eder geri döndüğümde ne arar ne sorar bi tuhaf insan.

Ne olursa olsun annedir. atilmaz satilmaz asla. Öylekabul edip He deyip gülün geçin inanin ozaman daha mutlu olursunuz. Düşünmüş ev almis bunun ondaBirini dusunemeyen insanlar var unutmayin. Üç beş yıl sonra başka bir yerde ev alırsınız. Takmayin ve hoşgörün lütfen.

Yaa ben zaten ev alma konusunda tav oldum kv ye ama işte almakla bitmiyor ki lafını ediyor sürekli. Ev aldım, para verdim, ben bulmasam bişey yapamazdınız vs. Oğlunun kalbini kırıyor haberi yok. Ben takmıyorum nişanlım üzülüyor üzülünce de mantıklı düşünemiyor.

Adamı dinleyin derim, kendi annesinden bıktıysa siz de bıkarsınız en sonunda. Annesi dahi olsa ben de sana para verdim diyip duruyorsa baymıştır. Onurlu bir insan nişanlınız, paraya tamah etmektense kimseye gebe olmadan onuruyla yaşamak istiyor.

Evet çok gururludur. Bıktırdı sonunda konuşa konuşa..
Ben biraz düşüneyim öyleyse bu konuyu..

nişanlın mantıklı birisiymiş.. birde gerçekten kayınvalideniz sana yüzüne karşı oğlumu bizden uzaklaştıracakmıısnız dedi birde nişanlının yanında

nişanlın mantıklı birisiymiş.. birde gerçekten kayınvalideniz sana yüzüne karşı oğlumu bizden uzaklaştıracakmıısnız dedi birde nişanlının yanında

Evet öyle dedi.
Ben oğlumu çok güzel yetiştirdim diye övüyordu bende, keşke düğüne kadar birazda odasını toplamayı öğrense dedim. Onu yanlış anlamış.
Keşke odasını toplamayıda öğretseydin anlamış bak kızım diye konuya girdi ordan çıktı. Sen oğlumu bizden uzaklaştıracaksın ama benim oğlum bizden vazgeçmez vs dedi. Sonra da ben istemiyorum böyle sorun olacaksa uzaktan ev bulun oraya taşının dedi biraz duygu sömürüsü gibime geldi.
Onun sizden uzaklaşmasını istemem için kendi ailemden de vazgeçmem gerek ben öyle bir şey istemiyorum dedim. Nişanlım bana hak verdi ama sonradan. Konuşurken sesini çıkartmadı hiç.

keşke nişanlın sana annesinin yanında hak verseydi görseydin yiğitligini(alınma)... bence nişanlının lafını dinle uzaklaşın . sen huzrlu olunca para kazanılır evde alınır

KV eklediği tutari ona geri ödeyin bence... Tapuyu devralin üzerinize sonra.. Nisanlin iza bu teklifi yaptığınızda kabul etmezse arkasında durun derim.. hem kira hem krediyi odemek çok zorlar sizi.. evi hemen satmak ta kolay iş değil ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…