Güzel fikirlerinizden banada bahşedin bayanlar!

keşke nişanlın sana annesinin yanında hak verseydi görseydin yiğitligini(alınma)... bence nişanlının lafını dinle uzaklaşın . sen huzrlu olunca para kazanılır evde alınır

Nişanlım annesine çok değer verir (yani olması gereken de bu zaten) o nedenle ne onun yanında bana hak verir nede benim yanımda ona. Söylemesi gereken şeyleri ben yokken söyler annesine. Bizi yüzgöz etmemeye çalışıyor sanırım.
Ben yanlış anladığı cümleyi açıklarken evet anne öyle demedi yanlış anlamışsın dedi kadında o yüzden çok uzatmadan başka konuya geçiş yaptı.
Bende isterim annesinin yanında bana destek olmasını fakat bu sefer kadın iyice çığırından çıkmasın benden nefret falan eder heralde kıskanç çünkü :KK70:

Evet bende bu düşünceyi mantıklı buluyorum @efftelya . Bakalım yarın konuşacağım tekrardan bu düşüncemi söyleyeceğim umarım kabul eder :KK64:

Bir tek ben mi böyle düşünüyorum bilmyorum ama sanki danışıklı döğüş gibi geldi, aslında nişanlınız ailesine ev almış, size de tepki vermeyin diye bu şekilde oturmak istemiyorum diyor.nişanlınız politik davranıyor. Annesinin de haberi var durumdan zaten o da burada oturmayın uzağa gidin gibi bir şey demiş size.
Hiçbir erkek annesi hakkında böyle düşünmez onlar anne oğul başına kaksa da aralarında minnet olmaz. Minnet etmek istemediği için değil "oturmak istemiyorum" demesi.
Benim düşüncem evdeki hakkınızdan sakın vazgeçmeyin geri adım da atmayın.
Evlilikte sorunlar aileden de çıkar maddi sebeplerden de. Ailesi ile mesafe koyarsınız ama maddi sıkıntıyı bir çırpıda çözemezsiniz.

Bal gibide otururum evimde
Istedikleri kadar soylensenler.daha esim bu gece dedi keske gurur yapmasaydimda pasa pasa isteseydim babamdan evlenirken para.
Zor canim zor.nisanlin kolay saniyor herhalde kredi islerini..yasayan bilir...

@EXXWOMAN
Şöyle anlatayım :)
Mesela ev 100 bin. Kv ortaya 40 bin koydu. 60 binde kendi üzerine kredi çekti (Nişanlım daha yeni işe girmişti ona kredi vermediler) Sonra evi kiraya verdiler. 650 tl kira + 1000 lirada nişanlım koyuyor kredi ödeniyor.
Yani nişanlım o eve iki senede 24 bin vermiş oldu kira olmadan. Annesinin koyduğu miktarın yarısı bile etmiyor.
Ama şuan o evin fiyatı iki katına çıktı çünkü Ali Ağaoğlu oraya kendi kulelerini dikti!
Eve 100 bin dedim ya şuan oldu 200 bin mesela.
Şimdi nişanlım kredinin tamamını ödeyip bitirdiğinde toplam 40 bin ödemiş oluyor. Biz kv nin ortaya koyduğu parayı versek 40 bin kredi 40 binde kv verdi dedik (normalde daha fazla yine bizim toplam kredi paramız onun verdiği paranın yarısından biraz fazla)
etti 80 bin ev 200 bin olunca 120 bin kardayız.
Ama nişanlımın aklına uyarsam o evin kredisini ödemeyi bırakıp biz evlenince kirada otursak elimize geçecek olan para 30 bin. Ayrıca kendimize ait bir evimiz de olmayacak. Düğünden gelenlerde borçlara gidecek.
Anlatabildim mi bilmiyorum :KK70: benimde kafam bulandı kusura bakmayın.

@Silent_women bende sizin gibi düşünüyorum. Yani minnet etmem tabi ki. Ama anne baba evlatlarına yapmayacakta kime yapacaklar. Durumları da gayet iyi. Kötü olsa zaten istemem.
Evet nişanlım biraz toz pembe bakıyor daha yüklü bir borcun altına girmedi fazla maddi sıkıntı yaşamadığı için anlayamıyor beni. Benim ailem çok zorluklar çekti maddi konudan. Babam gelmiş 55 yaşına adam hala ev kredisi ödüyor. Ben biliyorum ama o beni anlamıyor çünkü hiç maddi sıkıntı çekmemişler. :KK43:

Ikna et sakin ha onun aklina uyma ben cektimsen cekme arkadasim.evliligimin ilk yillari esimin gururu yuzunden borc odemekle geciyor.ustelik evim dahi yok.bitince bi yil icinde ev alabilecek gelirimiz var...ah bitse borclar...
Nisanlina hayatin gerceklerini anlat o halde

Takip edemedim yazilanlari ben.
Erkek arkadasjnizmi ben annem gile yakin olan evde oturmam satsinlar o evi diyr?

Simdi konuyu net anlamamis olabilirim ama zararda olduğunuz kismi cozemedim.

Nisanlinizin verdiği para aynen iade edilecek burada kar zarar yok. Ama kiraci parasini biz alamayacgz zarar diye buna diyorsunuz galiba ama zaten evi alan anne babası paranin yuksek miktarini da koyan onlar kredinin devamini da ödeyecek olan onlar.

Zarar diye biz daha fazla para biriktirirdik mi demek istediniz ?bence elinize geçecek 30bin gayet iyi bir rakam

Şöyle zarardayız. İki sene oraya kredi ödememiş kenara koymuş olsaydı 30 bin para koyacaktı. Düğünden gelenler + kenara koyduğu para + kredi çekip ev alabilirdik.
Kv nin ortaya koyduğu para+ krediyle evi 100 bine aldıysak şimdi oldu 200 bin. Biz sadece kv nin parasını verirsek evimiz olacak artıdan kira ödemeyeceğiz sadece eşyaların borcunu ödüyor olacağız.
Ama o evin kredisini kv ödemeye devam ederde o satarsa bizim hiç karımız olmayacak + kiraya para vericez + kredi çekme imkanımız olmayacak çünkü evler çok pahalı, yüksek meblağda kredi çekmemiz gerek ve aylık ödeme miktarı hemde borçlar bizi çok zorlayacak.
Elimize geçecek olan o 30 binin bize bir faydası yok. 15 bini zaten direkt borçlara giderse kalıyor elimizde 15 bin. Düğünden gelenler ve 15 bin ile ev alamıyoruz. Ayrıca kirada oturduğumuz için bu sürede kirayada para vericez. Ev almamız anca 5 seneyi bulacak gibi. Ki o zamana kadar yine evler daha pahalı olacak. Nişanlım şuan oturdukları semtten başka yere gitmek istemiyor.

Takip edemedim yazilanlari ben.
Erkek arkadasjnizmi ben annem gile yakin olan evde oturmam satsinlar o evi diyr?

Evet kredisini ödediği evde oturmak istemiyor. Hem kv ile benim aramdaki anlaşmazlık yüzünden hemde kv nin ortaya koyduğu paranın lafını etmesinden dolayı

Daha gençsiniz, çalışır birlikte kazanırsınız derim.

Çalışırız çalışmasına çok şükür işten kaçan bir insan değil nişanlım bende mesleğimi yaparım ama çok sıkıntı çekeceğiz. Ev fiyatları yerinde duruyor olsa çok haklısınız :)

Evet kredisini ödediği evde oturmak istemiyor. Hem kv ile benim aramdaki anlaşmazlık yüzünden hemde kv nin ortaya koyduğu paranın lafını etmesinden

Tatlim sen Allahin sevgili kulusunda farkinda degilmsin ne anlamadimki??

Sevgilin sen ilerde annemle sorun yasama diye elindeki evi istemiyor. Uzaga gidelim uzak olalim diyor. Ve sen dusunuyosun.
Maddi durumlari bilmem tabi ama.
Bence bu olasi en guzel sey evlenmek isteyen bi kiz icin.
Sen kv den uzak olalim cumlesini kurmadan onun sana bunu demesj.
Buyuk sans.

Tatlim sen Allahin sevgili kulusunda farkinda degilmsin ne anlamadimki??

Sevgilin sen ilerde annemle sorun yasama diye elindeki evi istemiyor. Uzaga gidelim uzak olalim diyor. Ve sen dusunuyosun.
Maddi durumlari bilmem tabi ama.
Bence bu olasi en guzel sey evlenmek isteyen bi kiz icin.
Sen kv den uzak olalim cumlesini kurmadan onun sana bunu demesj.
Buyuk sans.

Canım öyle diyor ama yine aynı yerde oturacağız.
Şuan 10 dklık bir mesafe var başka yerde oturacak olsa yine en en fazla 1 saatlik mesafe olacak.
Beni kandırmak için öyle diyor sanırım :)
Bence asıl sorun annesinin verdiği paranın lafını etmesi ve benim bilmediğim bişeyler olmuş..

Şöyle zarardayız. İki sene oraya kredi ödememiş kenara koymuş olsaydı 30 bin para koyacaktı. Düğünden gelenler + kenara koyduğu para + kredi çekip ev alabilirdik.
Kv nin ortaya koyduğu para+ krediyle evi 100 bine aldıysak şimdi oldu 200 bin. Biz sadece kv nin parasını verirsek evimiz olacak artıdan kira ödemeyeceğiz sadece eşyaların borcunu ödüyor olacağız.
Ama o evin kredisini kv ödemeye devam ederde o satarsa bizim hiç karımız olmayacak + kiraya para vericez + kredi çekme imkanımız olmayacak çünkü evler çok pahalı, yüksek meblağda kredi çekmemiz gerek ve aylık ödeme miktarı hemde borçlar bizi çok zorlayacak.
Elimize geçecek olan o 30 binin bize bir faydası yok. 15 bini zaten direkt borçlara giderse kalıyor elimizde 15 bin. Düğünden gelenler ve 15 bin ile ev alamıyoruz. Ayrıca kirada oturduğumuz için bu sürede kirayada para vericez. Ev almamız anca 5 seneyi bulacak gibi. Ki o zamana kadar yine evler daha pahalı olacak. Nişanlım şuan oturdukları semtten başka yere gitmek istemiyor.
Mesajimi düzenlemiştim siz okumussunzz gec kalmisim:) sondaki mesajlarinzi okuyunca durumu anlayabildim
bence bu aciklayici bilgileri konunuzun altına ekleyin herkese tek tek anlatmak zorunda kalmayin hem doğru yorumlar gelmiş olur.

Bence bakis aciniz doğru ve haklisiniz vaktiniz varsa biraz sakinlessin nisanliniz kendisini mantiga davet edersiniz artik:)

Canım öyle diyor ama yine aynı yerde oturacağız.
Şuan 10 dklık bir mesafe var başka yerde oturacak olsa yine en en fazla 1 saatlik mesafe olacak.
Beni kandırmak için öyle diyor sanırım :)
Bence asıl sorun annesinin verdiği paranın lafını etmesi ve benim bilmediğim bişeyler olmuş..

Kandirmak ne olaki ben atlardim bu teklifi sonrasi eveettt diye.
Evlilik teklifine evet demekten dahada istekli hatta.
1 saatlik yol nasil bi nimet haberin varmi?
Sende diyosun kv birz bos konusur diye.
Emin ol hic hic pisman olmuycaksin uzak oturduguna.

Baksana su kk ya. Kaynanayla ayni evdeyiz yada bilmem evimiz yakin hep bizde diyen kadinlara.
Bu sorun sende olmuycak dusunsene.
Bundan daha guzeli varmidir?
Su garantiye bak.

Para derdi varsada varsin olsun.
Evindeki huzurdan onemlimidir?
Benim bi halam vardir.
Acayip bos konusur. Para konusu olsun dedikodu olsun. Biz A degil B oldugunu saatlerce anlatsak o yine bize A konusunu anlatir. Kendi bildiginden vazgecmez. Derimki gelini nedn bu kdr soguk bu kadina ama sonra gerckten hak verdim gelinine.
Acayip bos konusur, saatlerce.
Oyle degilmi kiz? Diye sorar konunun ortasinda.He hala haklisin deriz hic dinlemeyiz. Sonra ne konuda hakliyim?? Diye sorar. Konusmasindan uyusmus beynimiz haril haril calismaya baslar konu neydiki acaba diye. Az once aldattigin konuda deriz. Ne demistim??? Der.
Daldan dala atladigi icin kendiside bilmez ne konuda fikir sordugunun. Bizde faka basariz cunku konuyu dinlemedikki ozet gecelim ne konuda hakli oldugunu soyluyelim.

Neyse, uzak iyidir gerckten bak.

sapsik58 sapsik58 :KK70: :KK70:
Sinirlerim bozuldu galiba kusura bakmayın.
Evet bende yakın olmak istemiyorum zaten sadece o evin tapusunu biz alalım içinden kv nin parasını verelim daha sonra başka yere taşınalım istiyorum. Biraz maddi açıdan düşünüyorum. Çok mu bencilim bilmiyorum ya da para göz gibi mi duruyorum ordan ama benim ailem o kadar sıkıntı çekti ki aynı şeyleri ben yaşamak istemiyorum biraz rahat edelim istiyorum
o_O

İşte böyle karakterli, sırtını ailesine yaslamayan, kendi alın teri olan şeye ailenin bile olsa tenezzül etmeyen adamları çok seviyorum ben ya!
Anlamışsınızdır fikrimi sanırım...

X