Güzel fikirlerinizden banada bahşedin bayanlar!

Nişanlın bile ailesinden uzak oturmak istiyorsa vardır bir bildiği...
Siz nişanlınızı dinleyin.
Ya da bir forumu karıştırın, kaynanasından muzdarip insanları okuyun.
Zaten şimdiden başlamış "Ev aldım." demeye
İleride çok karışabilir size.

Kvden muzdarip olanlar hep nişanlını dinle diyor :)
Haklılar.:KK16:
Bende hak verdim bugünden sonra.
Konuyu ilk açtığımda %50 %50 haklılık oranı vermiştim.
Karışmasına izin vermem bundan sonra kesinlikle
:KK20:

Forumda gerçekten fikirleriyle öne çıkan bir çok isme rastladım. Banada yardımcı olabileceğinizi düşünerek derdimi yazmaya karar verdim.

Nasıl başlasam bilemedim. Şuan nişanlıyım ve 4 ay sonra düğünüm olacak. 2 sene önce kayınvalidem bir evimiz olsun diye ortaya bir miktar para koydu, üzerine kredi çektiler ve nişanlım evin kredisini ödüyor. Şuan kiracı var bizde düğünden önce kendimize göre evin içini yaptıracaktık.
Neyse benim kv biraz çok konuşuyor ve sürekli ben evin parasını verdim ev aldım bilmem ne diyor.(Bunu kötü niyetle demiyor sadece boş konuşmaktan ibaret) Oğlunu da çok sever, kendi kocası onunla çok fazla ilgilenmediği için hep işle uğraştığı için:KK53: nişanlıma çok düşkün. Kv nişanlımı benimle paylaşma konusunda sıkıntılı ve bu nedenle aramızda yaz tatlinde sorunlar oldu. Kıskançlık olarak adlandırıyorum ben, hala da aramızda o soğukluk devam ediyor. Aldığımız ev kv ye çok yakın bir mesafede. En son onlara gittiğimde sen oğlumu bizden uzaklaştırmaya çalışıyosun vs dedi öyle olmadığını anlattım ama anladı mı bilmiyorum. Nişanlımda bu konuşmalarımız sırasında yanımızdaydı.

Meseleye gelecek olursam;
Nişanlım ben o evde oturmak istemiyorum diyor. Neden diye sorduğumda hem annesi ile benim aramdaki sorunlardan dolayı hemde ailemin bana ekonomik olarak katkıda bulunmasını istemiyorum dedi!?:KK57: Nişanlım biraz duygusaldır, bu konularda annesinin para lafını yapmasını kaldıramadı sanırım. Evi satarlar içinden benim paramı verirler diyor. Bizde kirada otururuz 3-4 sene sonra kendi evimizi alırız diyor.

Açıkçası ben böyle istemiyorum. 4 sene kiraya vereceğimiz para ortalama 48 bin eder. Şu durumda düğünden sonra hemen kredi çekme şansımızda yok maalesef. Kredi çekip kendi evimize ödeyecek olsak tamam ama kiraya da o kadar para vermek hiç içime sinmiyor.
O ev için kredi ödemeseydi eğer şimdiye kenarda parası birikmiş olacaktı. Düğünden gelenlerle bir de kredi çeker zaten ev alırdık. Ama şimdi elimizde ne para var ne ev var. Ben diyorum ki yine biz o evin kredisini ödeyelim bitirelim(evlendikten sonra 8 -9 ay kadar daha ödeyeceğiz) sonra evi satarız kv nin parasını veririz kredi çekip ev alırız. :KK64:

Orda oturmaya bir türlü ikna olmuyor kararım kesin diyor.
Siz ne önerirsiniz?
Çok uzun oldu okurken biraz kafanız şişecek ama hepsi bir bütündü kısaltamadım maalesef :KK14:
.....

Tek tek yazmayayım şöyle anlatayım;

Evi 160 bine almışlardı. Kv 70 bin koydu. Geri kalanını da kredi çektiler. Kira + Nişanlımın koyduğu para ile ev kredisi ödeniyor.
Ancak o ev şimdi oldu 250-300 bin. Değerlendi bayağı.
Eğer o ev satılır da nişanlımın ödediği kredi bize verilecek olsa 30 bin alacağız.
Ama evin içinde biz oturup krediyi ödemeye devam etsek düğünden gelenleri kv ye versek hem evimiz olmuş olacak hem de zararımız olmayacak.

Kirada otursak en az 1 bin liradan kiraya bir dünya para ödeyeceğiz. Ben bu sırada birikim de yapamayacağım eşya vs taksitleri bitene kadar. Düğünden gelenler de yeni bir ev almaya yetmeyecek çünkü ev fiyatları en düşük 200 binden başlıyor. Yeniden kredi çekme imkanımız da yok.
:KK43:
Hoşlanmadığın kayınvaldeye sırf ev içinmi katlancaksın

cydates cydates hahaha :KK70:
Sanada eğlence çıkmış o zaman :KK53:
Aman ben çok sıkılıyorum öyle üstüme başıma karışılmasından. Benim annemle babamda asla öyle giydirmezler. Annemde babamda gerekirse laflarını verir o kadar karışılmasına.:KK12:
Bi keresinde ben mini etek giydim üstünde askılı bluz eve geldik kayınbabam kayınvalidem görümcem akşam yemeğe çıkacağız ben tekrar hazırlancam. Kb de çok açık şeylere karışır laf eder. Neyse görümcem hazırlanmış diz üstü bi elbise giymiş yani abartılacak bi kısalığı yok. Babası hemen laf etti o ne öyle başka bişeyin yok mu vs. Bende daha giyinmedim mini etekle duruyorum kv durdu duramadı sen gelinine bak ne giymiş dedi. Ayy bi sinirlendimmm. Nerdeyse boğazına yapışacaktım kadının zor durdum. Yemekten dönerken bana açıklama yapıyor yok ben seni göstermesem bir sürü laf edip görümcenin burnundan getirecekti vs. Bende dedim olabilir ama bi daha beni örnek gösterme. Kızı için beni öne sürüyor kadın! Ben gidince nişanlım burunlarından getirmiş siz niye karışıyorsunuz ancak ben karışırım diye :KK70: Biraz rahatım ben o konuda.
:oops:
Alıntılamayınca göremişim, konuya bir göz atınca fark ettim mesajını canım. Özür dilerim. Ayyy sen ne diyorsun yaaa valla ben kapandım. Sevinçten havalara uçuyorlar şimdi. Ama bir de bu çıktı başıma. Ya bol giyiniyorum. Pardesü bir de upuzun zaten. Ama aldığım pardesüler de gelmiyor sürekli kilo alıyorum. Ayda 5-6 Allah ne verdiyse. Haftaya memlekete gideceğim telefon açıp soruyor ne giyiyorsun şimdi diye. Pantolonum var, eşim bir sürü bluz aldı, hırkalarla onları giyiyorum diyorum. Memlekete gitmeden bize de uğra da üstüne başına bişeyler alalım diyor. Kızsam da ses etmiyorum, nasılsa o ödeyecek. Ben de bir iki giyip atıcam bir kenara. O çalışsın, biriktirsin ben de harcarım. Keyfi bilir. Karışmayı biliyorsa sonuçlarına katlanacak. Yarın annemle babam da onun aldıklarını beğenmez, yine yenilerini alır. Bana da eğlence çıkar. Dolabımda yer kalmadı valla. Cehennemin dibini ilk ben görecem. Tövbe tövbe... :KK70:Yok anam benim içim kötü. Ne yapsam olmuyor. Adam olmayacam ben. :-)

Alıntılamayınca göremişim, konuya bir göz atınca fark ettim mesajını canım. Özür dilerim. Ayyy sen ne diyorsun yaaa valla ben kapandım. Sevinçten havalara uçuyorlar şimdi. Ama bir de bu çıktı başıma. Ya bol giyiniyorum. Pardesü bir de upuzun zaten. Ama aldığım pardesüler de gelmiyor sürekli kilo alıyorum. Ayda 5-6 Allah ne verdiyse. Haftaya memlekete gideceğim telefon açıp soruyor ne giyiyorsun şimdi diye. Pantolonum var, eşim bir sürü bluz aldı, hırkalarla onları giyiyorum diyorum. Memlekete gitmeden bize de uğra da üstüne başına bişeyler alalım diyor. Kızsam da ses etmiyorum, nasılsa o ödeyecek. Ben de bir iki giyip atıcam bir kenara. O çalışsın, biriktirsin ben de harcarım. Keyfi bilir. Karışmayı biliyorsa sonuçlarına katlanacak. Yarın annemle babam da onun aldıklarını beğenmez, yine yenilerini alır. Bana da eğlence çıkar. Dolabımda yer kalmadı valla. Cehennemin dibini ilk ben görecem. Tövbe tövbe... :KK70:Yok anam benim içim kötü. Ne yapsam olmuyor. Adam olmayacam ben. :-)

Hahaha :KK70: senin durum fena canim ben cinnet geciririm o kadar karışılmasına. :KK47:
Neyse sen egleniyorsun bu duruma alismissin ne diyim Allah kolaylık versin:KK53:Giymediklerini durumu olmayanlara ver bari yazık günah :KK69:

nişanlınızı dinleyin.nişanlınızın derdi zaten annesi sürekli başa kakıyormuş kadın o evde oturmamakla haklı semt olarak aynı yer isteyebilir ama onun evinde oturmak başka kirada oturmak başka.belki zorlanıcaksınız ama en önemli şey huzur herkes evlenirken zorluk çekiyor boşverin 48 bin hesaplarını dinlemezseniz siz pişman olursunuz.

Ben oğullarını onlardan uzaklaştırmaya çalışıyormuşum buna nişanlım da dahil oluyormuş o da evi bize vermiyormuş :)
Bildiğini bende öğrendim şükür.

Haklısınız artık kendimi bu fikre alıştırsam iyi olacak
o_O
Bizim burda sizin nisanliniz gibi adamlara 'çı merki babaagit' derler.
Aferin. Yeter ki kârlı cikayim. Birbirimizi yesek de olur demiyor.
Evlenince pasta,tatli,borek yap. Iyi besleyin. Bu genin aktarilmasi lazim.. Cogalmaniz lazim.

nişanlınızı dinleyin.nişanlınızın derdi zaten annesi sürekli başa kakıyormuş kadın o evde oturmamakla haklı semt olarak aynı yer isteyebilir ama onun evinde oturmak başka kirada oturmak başka.belki zorlanıcaksınız ama en önemli şey huzur herkes evlenirken zorluk çekiyor boşverin 48 bin hesaplarını dinlemezseniz siz pişman olursunuz.

Ben sadece nişanlım hakkı olani alsin istedim. Yoksa kv bin bize aldığı evde oturmam daha.
Ayni semtte bakacagiz artik haklısınız :)

Bizim burda sizin nisanliniz gibi adamlara 'çı merki babaagit' derler.
Aferin. Yeter ki kârlı cikayim. Birbirimizi yesek de olur demiyor.
Evlenince pasta,tatli,borek yap. Iyi besleyin. Bu genin aktarilmasi lazim.. Cogalmaniz lazim.

Hahah cok sekersiniz
Evet cok şükür birilerinin sırtından geçinen tipte bir insan degil.
Teşekkür ederim :)

Bence kiraya parayı vermek yerine kayınvalidenizin payını verin ev sizin olur ve kayınvalideniz artık konuşamaz.

Bence kiraya parayı vermek yerine kayınvalidenizin payını verin ev sizin olur ve kayınvalideniz artık konuşamaz.

Ben de ilk başta oyle dusunuyordum ama durumlar degisti. Nişanlım da istemiyor zaten ordan gelecek parayı da o evi de :) hayırlısı artık.

Ama kirada oturacağımız ev yine kvlerin oturduğu muhitte olacak. Yani çook uzak bir semte gitmeyeceğiz.
Sorun sanırım annesinin verdiği para yüzünden orda oturmak istememesi. :KK43:

Nişanlın doğruyu yapıyor
Annesini en iyi o tanır
Aralarındaki hesaba hiç karışma
Bir kaç yıl geç ev sahibi olun ama ağız tadınız olsun
Ev kiralarken de olabildiğince mesafeli yerlere bakın

Nişanlı ya hak verdim ben demek ki annesinin patavatsizligindan çok rahatsız olmuş ve böyle bir istekte bulunuyor. bence onu dinlemelisin.

Ben de ikimiz en az sekilde maddi sıkıntı cekelim diye uğraştım. o_O

Haklısınız fikirleriniz için teşekkür ederim bayanlar:KK36:

Hahaha :KK70: senin durum fena canim ben cinnet geciririm o kadar karışılmasına. :KK47:
Neyse sen egleniyorsun bu duruma alismissin ne diyim Allah kolaylık versin:KK53:Giymediklerini durumu olmayanlara ver bari yazık günah :KK69:
Amaan ne yapayım işte. Zaten kırk yılın başı görüşüyoruz. Ses etmiyorum. Sesimi harcamalarımla çıkarıyorum. Giymediklerimi durumu olmayanlara veririm artık

X