48 bin liraya huzurunuzu degismezsiniz sanirim
Evin tapusu kimin üstüne,kayınvalideniz ne kadar bir para verdi çok mu az mı ? Eğer evin tapusu nişanlınızın üzerine ise evi satmayın düğünde takılan altın ve paradan kayınvalidenizin payına düşeni verin derim.Ayrıca Düğüne 4 ay kalmış kiracı ne zaman çıkacak ve tadilata başlanacak.Ama kirada oturacağımız ev yine kvlerin oturduğu muhitte olacak. Yani çook uzak bir semte gitmeyeceğiz.
Sorun sanırım annesinin verdiği para yüzünden orda oturmak istememesi.
Annesinden uzak olmayacakmış ki yine aynı semtte olacaklarmış.Nişanlınız tam da yapması gerekeni yapmış, tebrik ederim. Bence sizin için en iyisi onun annesinden uzakta olmak. Kadının yaptığı da çok ayıp olmuş. Evet, maddi açıdan biraz sıkışabilirsiniz ama daha mutlu olacağınız kesin.
bende sürekli yüzüme vurulacaksa istemem . Bence boşverin huzur olsun. sonra nişanlınızlada sorun olur. beraber halledersiniz. annesine muhtaç değilsiniz
Nişanlınız haklı bence hem evi şu anda satıp kalan kredi borcunu kapatabilir ve yeni bir ev içinde kullanabilirsiniz. Hazır nişanlınız mesafe koyuyorken bu fırsatı kaçırmayın
Bence de aile hzuurunuz için o evde oturmayın. Oranın kirasını alın oturacağınız evinizin kirasını verin. Para kaybı huzurdan daha mühim değil.
Evin tapusu kimin üstüne,kayınvalideniz ne kadar bir para verdi çok mu az mı ? Eğer evin tapusu nişanlınızın üzerine ise evi satmayın düğünde takılan altın ve paradan kayınvalidenizin payına düşeni verin derim.Ayrıca Düğüne 4 ay kalmış kiracı ne zaman çıkacak ve tadilata başlanacak.
Tabi ki muhtaç değiliz. Bende o nedenle evin kredisini yine biz ödeyip bitirelim sonra evi satıp annesinin parasını veririz diyorum.
Evi biz satamayız ki krediyi kv kendi üzerine çekti. Nişanlım daha yeni işe girmişti ona vermediler krediyi.
Evet artık onunda başı şişti sanırım mesafe koymaya karar vermiş bu iyi bir şey.
Oranın kirası şuan kendi evin kredisini ödüyor maalesef bize bir faydası yok
Evin tapusu şuan kv nin üzerinde. Çünkü krediyi o çekti. Düğünden sonra krediyi biz bitirip tapuyu üzerimize alacaktık. Ortaya koyduğu miktar 70 bin. Evin yarı fiyatının altında.
Kiracı temmuz sonunda çıkacak evin içi tahminen 2 haftada yapılacaktı. Düğün eylülde.
İşte o evde oturmaya ikna edemiyorum. Bende düğünden gelenlerle parasını veririz diye düşünüyorum ama yok kesin kararlıyım diyor.
Yani bizim düğüne kadar elimizde ne paramız ne evimiz olacak. İkisinden de olduk yani!
Bende huzurunuzun kacmamasından yanayım.Zaten kalırsanız cok basınız sisecek bırakın bari para konusunda da sismesin daha fazla agrıtmasın basınızı.Ya dügünde ki takılardan verin ya da baska türlü ama bu meseleyi cözmek lazım.Nisanlınız cok haklı bence.Onu dinlemenizi öneririm.9 ay bekleme fikrine ikna olmazsa nisanlınızın fikri daha iyiymis gibi geldi
Ev Satılsa bile size pek para kalmayacak ama 70 bin kayınvalidene gitse,gerisi ile banka borcu kapansa size ne kalacak .
Annesi belki daha farkli seyler söyleyip kirmis olabilir nisanlinizi.
O "bos" konusmalarin daha fazlasi siz yokken yapilmis olabilir.
Nisanliniz istemiyorsa bir bildigi vardir eminim.
ben biraz daha farkli dusunuyorum sanirim. o onun annesi eve kola alsa onun bile lfini yapcaksa yapar. bence sizin fikirniz daha mantikli cunki simdi annesi yuzunden huzursuz olucak evlendiginizde kredi+kira+dugun masraflari+ yeni evlisiniz illaki gezip tozcaksiniz... bunlari topladiginda bu defa siz maddi sikintiya girceksiniz ve annesiyle olan huzursuzluk yasanmasin diye sizin araniz bozulcak. allah korusun evlendikten sonra bu maddi sikintilar yuzunden herseyi tuketen cok fazla insan goruyoruz duyuyoruz. nisanlinizin su an biraz mantigini gelecegini cocugunu evliligini dusunmesi gerekiyo bence.
Şimdide satabilirler kredinin bitmesine gerek yok.Şuan 10 dklık bir mesafe var kirada oturursak en fazla 1 saatlik bir mesafe olacak. Yani nişanlımı dinleyeyim ama uzaklık konusunda pek fark olmayacak yine aynı muhitte oturacağız.
Kendisi 9 ay sabretse evin kredisi bitmiş oluyor. Sonra 3 ay içinde de evi satsak başka yere gideriz. Bende orda oturmak istemiyorum zaten ama yoksa biz zararlı çıkacağız.
Evin kirası ile nişanlımın verdiği para evin borcunu ödüyor. Ev şuan satılamaz sanıyorum. Ancak borcu bitince satarlar.
Eğer şimdi satılırsa bize anca 30 bin verilecek. Belki o kadar bile değil.
Ama dediğiniz gibi düğünden gelenleri kv ye versek içinde 1 sene otursak biz o evi aldığımızdan çok daha değerli olarak satarız çünkü oralara Ali Ağaoğlu girdiO zaman karlı olacağız ama şimdi nişanlımın sözünü dinlersem hem eve ödediği kredi miktarı az hemde kiraya para vericez hem evimiz olmayacak hem paramız gidecek.
Bilmiyorum.