• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güven problemimi nasıl çözebilirim?

Airbender33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2023
54
-4
1
Arkadaşlar şu an güzel bir ilişkim var. Adamın bana karşı en ufak hatası olmadı. Çok ilgili, saygılı ve olgun. Her gün arıyor ediyor. Birçok kişinin istediği tarzda davranışları var. Toksik değil. Ama çok tecrübesi olmuş bir adam. Hep böyle uzun süreli ilişkileri olmuş. Birçok kadınla beraber olmuş vb. evlenip boşanmış. Çevresinde de çok kadın var, en yakın arkadaşları kadın. Nedense bu nedenle çok kıskanç hissediyorum ve güvenmiyorum. Bunu çok göstermiyorum, adamı bunaltmıyorum. İçimde yaşıyorum. Bunu nasıl çözeceğim? Adam diğer kişiler önemli değil, benim için önemli olan sensin vs demişti. Bu içimdeki kargaşayı nasıl çözebilirim? Bundan önceki ilişkilerim hep sıkıntılı olduğundan böyleyim sanırım. Önerisi olan var mı?

Arkadaşlar şu an güzel bir ilişkim var. Adamın bana karşı en ufak hatası olmadı. Çok ilgili, saygılı ve olgun. Her gün arıyor ediyor. Birçok kişinin istediği tarzda davranışları var. Toksik değil. Ama çok tecrübesi olmuş bir adam. Hep böyle uzun süreli ilişkileri olmuş. Birçok kadınla beraber olmuş vb. evlenip boşanmış. Çevresinde de çok kadın var, en yakın arkadaşları kadın. Nedense bu nedenle çok kıskanç hissediyorum ve güvenmiyorum. Bunu çok göstermiyorum, adamı bunaltmıyorum. İçimde yaşıyorum. Bunu nasıl çözeceğim? Adam diğer kişiler önemli değil, benim için önemli olan sensin vs demişti. Bu içimdeki kargaşayı nasıl çözebilirim? Bundan önceki ilişkilerim hep sıkıntılı olduğundan böyleyim sanırım. Önerisi olan var mı?
Hiç güvenilir gelmediği anlattığınız adam profili

Uzun ilişkiler yaşamış, sosyal hayatında kadınlarla ilişkilerini iyi tutabilen adamlar en iyi sevgililer, en mükemmel kocalardır genelde. Mis gibi adam bulmuşsunuz, bozmayın yok sebepten.

Neden olacak adam seninle de 4yıl 5 yıl sevgili olur, birlikte yaşar hatta evlenir bile ama sonra boşanır/basar gider. Diğer kadınları niye bıraktıysa da seni de bırakır. Bu şekil insanlarla sağlıklı ilişki olmuyor.

Bi konu var yeni, adam asosyal, doğru düzgün ortamı yok, ama azcık boşta kalsa eli tindere mindere dul komşuya falan gidiyor. Böyle olacağına sosyal, kendini kanıtlamış, ego sorununu son ergenlikte çözmüş, biraz doymuş biri olsun. Böylece kadın kokusuna atlayan bir abaza ile uğraşmazsınız.

Neden olacak adam seninle de 4yıl 5 yıl sevgili olur, birlikte yaşar hatta evlenir bile ama sonra boşanır/basar gider. Diğer kadınları niye bıraktıysa da seni de bırakır. Bu şekil insanlarla sağlıklı ilişki olmuyor.
Oha knk ondan bunu nasıl çıkardın. Ona bakılırsa kısa süreli ilişkilerde de bu olasılık daha fazla. Orta ilişkiler yapanı mı bulmak lazım 😀

Bi konu var yeni, adam asosyal, doğru düzgün ortamı yok, ama azcık boşta kalsa eli tindere mindere dul komşuya falan gidiyor. Böyle olacağına sosyal, kendini kanıtlamış, ego sorununu son ergenlikte çözmüş, biraz doymuş biri olsun. Böylece kadın kokusuna atlayan bir abaza ile uğraşmazsınız.
Bunların doğru olduğunu biliyorum. Özellikle diğer konuları okuyunca daha iyi anlıyorum. Ama kendi içimdeki sorunu nasıl çözeceğim onu bilmiyorum

Ben kimseye güvenmiyorum senelerdir en yakınım dediğim insanlardan kazık yiyince doğal olarak güven problemi oluyor..bu ilişkilerde de aynıdır güvenmiyorsan bitir çünkü hiç güvenmeyeceksin zamanla da güvenmeyeceksin kendini kandıracaksın o kadar

Ben kimseye güvenmiyorum senelerdir en yakınım dediğim insanlardan kazık yiyince doğal olarak güven problemi oluyor..bu ilişkilerde de aynıdır güvenmiyorsan bitir çünkü hiç güvenmeyeceksin zamanla da güvenmeyeceksin kendini kandıracaksın o kadar
Ama ortada bitirmek için bir neden yok. Adam bir şey yapmıyor. Ben kendi kendime kuruntu yapıyorum. Böyle giderse uzun soluklu ilişkim olmucak çünkü hiç güvenmicem. Bu içimdeki sorunu çözmem lazım

Biraz akışına bırak bence.
Sürekli sevgilinle ilgili konu açıyorsun, kafan hep onunla doluymuş gibi bir izlenim verdi bana bu durum.
Biraz sal, rahat yaşa

Oha knk ondan bunu nasıl çıkardın. Ona bakılırsa kısa süreli ilişkilerde de bu olasılık daha fazla. Orta ilişkiler yapanı mı bulmak lazım 😀

Ablacım yazdıklarından çıkan tek şey bu. Adamın alışkanlığı buymuş, bu şekilde davranıyor, bu şekilde yaşıyor. Bu yazdıklarından bunu çıkarmayan varsa alıntılayıp nedendir bana da söylesin :KK51: Üstüne boşanmak gayet zor bir şey ama adam peynir ekmek gibi boşanıyor madem, evliliğin veya ailenin adamın o kadar büyük bir anlamı yok istemezse çıkıp gidiyor. Bizlere bu şekil uygun değil, sen de 5 yıl sevgilili olalım eyvallah deseydin zaten şunu konuyu açmazdın.

Hiç güvenilir gelmediği anlattığınız adam profili
Bende aynısını yazacaktım. Çok düzgün madem neden ilişkilerinde dikiş tutturamamış? Insanların karşı cinsle arkadaş olması gayet normal ama hayatına çok kişi girmişse bir şeyler yanlış demek ki.

Ama ortada bitirmek için bir neden yok. Adam bir şey yapmıyor. Ben kendi kendime kuruntu yapıyorum. Böyle giderse uzun soluklu ilişkim olmucak çünkü hiç güvenmicem. Bu içimdeki sorunu çözmem lazım
Bak güven problemi senden kaynaklanmıyor bir insana güvenmiyorsan şuan için daha önceki ilişkilerimden ve ya yaşadığım insan ilişkilerinden gördüğüm kötü tecrübelerden dolayı sana güvenemiyorum ve şeninde vaktini almak istemiyorum demelisin..ilk önce insanlara güvenmeyi öğrenmelisin sonra bir ilişkiye başlamalısın..kendi içindeki güven problemini bir çöz sonra yeni maceralar yaşa..benimde güven problemim var çok uzun zamandır 2-3 gerçek dostum diyebileceğim kişiyle geziyorum eğleniyorum herkesi hayatımdan çıkarttım güvenmediğim insanları kazık yediklerimi falan..güvenmek öyle hemen olmuyor bende senelerimi alıyor eh bide güven zedelenirse işte o zaman bitiyor herşey..bu İllaki insan ilişkilerinde değil kadın erkek ilişkilerinde de aynı bu yüzden diyorum

Bende aynısını yazacaktım. Çok düzgün madem neden ilişkilerinde dikiş tutturamamış? Insanların karşı cinsle arkadaş olması gayet normal ama hayatına çok kişi girmişse bir şeyler yanlış demek ki.

Yani aynısını yazacaktım. 1 kez boşanmak normal, denersin tutmaz. Ama 5 kez uzun ilişki, 2 kere boşanma normal bir profil değil asla. Konu sahibesinin güvenememesinin bir sebebi var, adamın güven,lmeyecek bir tip olması. Amerikalıların bir lafı var, listen to your gut feeling derler, içgüdülerine güven yani, içsesşn bu güvenilmez bir insan diyorsa o insana güvenemezsin nokta.

Back
X