Doğrulatamazlar zira ne münasebet, buna ihtiyaç yok. Ne hakla benden bu bilgileri isteyebiliyorlar yani? Zaten konuyu açma sebebim farkındalık yaratmakken neden birilerini inandırmaya uğraşayım? Ya da neden yalan söyleyeyim ben? Ne kadar ayıp bişey bunun bir insandan istenmesi. İnanmayan insan konuma gelip de vakit harcamasın o zaman yani.Böyle bir konu daha vardi kiz asansörde başina gelen olayi anlatmişti inanmadilar kiz ana baba ismine kadar verdi bi arkadaş olayi doğruladi ama neymiş kizin yarasi derin değilmiş diye yine kizi suçlamaya devam ettiler. Şimdi sizin olayida doğrulatirlar da bu sefer hakli çikmak için neler yaparlar bilemiyorum düşünmek bile istemiyorum.
Devlet kaos ortamını engelleyemedikten sonra kötü niyetli asılsız ihbar yapanlara çemkirmek gülünç bence.
Artı , paket cidden şüpheli gelmiştir ciddiye alınmış, iyi yapmışlar kötü niyetli ihbar olduğunu sanmam.
Alinganliktan degil aslinda ..Neden boyle yapiyorlar anlamiyorum benim meslek grubumdan biri bir hata yapsa veya suc islese ben neden uzerime alinayim ki hic de kizmam yani kimseye yalancisin da demem yasamis ki kotu bir tecrube anlatiyor derim gecmis olsun derim aramizda var boyle curukler derim
Bazi insanlar neyle besleniyor hangi havayo soluyorlar da boyle alingan oluyorlar ben anlamiyorum
zihniyetler neyse onu...
Yani ben anlamıyorum, ben polis olucam, eşim bana diyecek ki şu bilgileri al da bak bakalım böyle bi olay olmuş mu diye, ben de işi gücü bırakıp onunla uğraşacağım öyle mi? Garip yani. Ne olduğunu, kim olduğunu bilmiyorum gelmiş bana teyit ettireceğim diyor bir de karalıyor yani. Umrumda değil valla, öyle düşünen insan bana inanmasın zaten, lazım değil.Semt, karakol bilgisi ver teyit edecegim ne demek? Hangi sifatla bunu sorabiliyorsunuz, bu en basit tabirler 'haddini asmak'. Siz kimsiniz de size bir sey ispat etmek zorunda konu sahibi?
Polis ESI oldugunuzu dusunuyorum, polisseniz haricen bilgi toplamaktan cekinirsiniz. Esiniz de 'Olur hayatim hemen dedigin bilgilere bakayim' diyorsa zaten meslek ahlakinda problem vardir. Su yasima kadar duydugum en sacma seylerden biri oldu bu.
Konu icin cok uzuldum. Bana dokunmayan yalan bin yasasin mantigimizin sonucunu cekmis kiz. Umarim suclular cezasini ceker.
İnanılmasın o zaman ne diyeyim, sabahki konuyu başka yerlere çeken ben değildim ki. Konuya bi girdim ne terör kalmış ne bişey. Ben terörden mi bahsettim? Ben diyorum ki gürültü yapan komşusunu polise ihbar etmek herkesin hakkıdır. Ben vatandaşım, benim huzurumu kimse bozamaz. Olay sadece gürültü dahi olsa polis evin önünde durup da sonra bişey yapmadan basıp gidince bozuluyor insan. Ben anlatamıyorum galiba. Kimse inanmaya mecbur değil, ben zaten inandırmak için değil zor durumda kaldığımız zamanlarda polisten yardım istemek gerektiğini söylüyorum, suç mu? Sabahki konuyu siyasete hangi kafayla çektiler anlamadım zaten. Batıdaki bir polisin gelen ihbarı önemsememesinin doğuda yaşananlarla ne ilgisi var? Mevzu polisin gecikmesi değil, geldiler, bak yoruldular oraya kadar ama bişey yapmadan gittiler. E benim de canım var ben de insanım yani. Ben de polisimin bana yardımcı olmasını istiyorum ne kötülük var bunda? Ne deseydim ben, geldiler, bişey yapmadılar ama olsun o da güzeldir mi deseydim? Madem çok yoğunlar, gürültüye bakacak durumda değiller neden zahmet edip geldiler? Yazık değil mi, boş yere geldiler ama hata bende değil, ben boş yere çağırmadım, asılsız ihbar yapmadım yani. Neyse daha fazla konuşmayacağım istediğinizi düşünmekte özgürsünüz. Tepki de verilirse verilsin, bunların hepsi doğru tepkiler değil yani. Ben vermek istediğim mesajımı verdim meticede, olaylara sessiz kalmayın, polis çağırın diyorum. Ufak tefek şeyler için polis çağırmayın desem de tepki alırdım yani.
Ben de hala kötüyüm. Zaten çığlık da duydunuz mu dedi adamlar, beni garip bi his kapladı.Tüylerim diken diken oldu inanmiyorumoff..
Evet polislere yüklenmek doğru değil, bir tane çürük elma var diye diğerlerini de atıyor muyuz yoksa yiyor muyuz mesela. Aynı şey.Demekki gerçekten boyle bir durum bos cikmazmis anlasildi....hepimiz üzgün ve gerginiz o yüzden oldu sabahkiker ne olursa olsun polislere yuklenmeyin genellemeyelim... Sebep olduklari şeyin cezasini çekerler umarim o polisler....insanlar ne şeytan ya allah onlarinda cezasini versin...
Bana gelip şu borçlu kaçtı bir adresini bul diyenler oluyor. Ne munasebet varsa bir derDin yargıya müracaat et, adli veya idari yargı yoluyla adres tespiti iste diyorum. Akrabam gelse yapmam. Kaldı ki sanal ortam kaç kişi okuyor burayı şikayet etse biri uğraşıp dururlar.Yani ben anlamıyorum, ben polis olucam, eşim bana diyecek ki şu bilgileri al da bak bakalım böyle bi olay olmuş mu diye, ben de işi gücü bırakıp onunla uğraşacağım öyle mi? Garip yani. Ne olduğunu, kim olduğunu bilmiyorum gelmiş bana teyit ettireceğim diyor bir de karalıyor yani. Umrumda değil valla, öyle düşünen insan bana inanmasın zaten, lazım değil.
Geçen sene de bir karı koca kavgasına şahit olduk, annemlerle balkonda oturuyorduk. Çat çut tokat sesleri, ağlama ve bağırışma sesleri geliyordu. Anneannem çıktı bas bas bağırıyor eve doğru, "ne yapıyorsunuz siz, kavga mı ediyorsunuz, şimdi polis çağırıyorum, bırak o kızı!" falan diye. Adam çıktı balkona, anneannem direkt adama "oğlum sen karını mı dövüyorsun, çocuğunu mu dövüyorsun" diye bağırmaya devam etti. Adam da kem küm etti, yok dövmüyorum falan diye. Anneannem "vallahi duymayayım bir daha, sen kimseye işkence edemezsin" falan dedi. Bütün komşular balkona çıkmıştı. Çoğu zaman insanlar duymazdan geliyorlar maalesef.
Ben zaten siyasete çok takılan birisi değilim başkasıyla karıştırmış olabilir misiniz? Öyle bir ihtimal var mı? Uzun zamandır siyasette yokum, bi seçim zamanı biraz bişeyler yazdım ama içlerinde polislere yönelik bişey yazdığımı hatırlamıyorum. Bu olaylar evet oluyor ve ben siyasette yokum evet çünkü ben tv dahi seyretmiyorum, haber bile okumuyorum. Neden? Moralim bozuluyor. Her acıyı paylaşıyorum ve yüreğimde hissediyorum, haber okumuyor ya da siyasette yazmıyor olmak benim olanları desteklediğim anlamına gelmiyor ki. Ayrıca, ben siyaset konularına yazsam süresiz ban yerim bu siteden. Ama senin gerçekse bile demen nedir yani, ben neden böyle bişey uydurayım, doğuda acı olaylar yaşarken batıda yaşanan acı olayların üstünü mü örtelim yazık yani bu ülkenin doğusu da batısı da insan. Ben çok mu rahat oturuyorum sanki evimde? Ben polis kötülemiyorum, şüphelenilen her durumda polisi aramak lazım diyorum, e bunu da azıcık aklı olan insan bile anlar yani durumdan kastım yalan ihbar demek değil. Sen polis kötülüyorsun diyorsun, olmuyor öyle.bak arkadaşım gliba anlatamadım ülkemizde şuan polisle şehit olurken askerler şehit olurken böyle bir konu açasan konu zate direk siyasete gider.bunuda yazdım
belki üç kez yazdım konun gerçekse bile yanlış zaman yanlış saat oldu ülke durumundan ötürü bilmem anlatbildim mi
senide az çok siyasette tanıyoum ve buolaylar olduğundan beri siyasette yoksun
bende yorumları azarken hem konuhemdurum hemde senin durumun göre yazım ama kıldım diyorsun ya sen bilirsin de tek taraflı olmuyor bunlar bunuda bilmelisin
Evet cidden çok garip yani sen inanabiliyor musun bir kıza tecavüz ediyorlar yani, olacak iş değil cidden. :)hayır gören de olsa ülkede tecavüz hiç yaşanmıyor sanır, ispat için yer bilgisi falan istemişler komik :) he he evet, inanılmayacak kadar değişik bir olay bizim ülkede doğru.. zaten "kızın rızası vardı, olmasa eve gitmezdi" denilip serbest de bırakılmayacaklar bu haltı yiyenler :)
Olursa şaşırmam yani o kadar müzikten bile rahatsız olmayan insanlar yahu insanız sonuçta, müzik desen bangır bangır, normal insan olsa "başlarım sizin keyfinize" deyip gerekeni yapardı. Polisi arayan tek kişi benim o da müzikten dolayı yani, tecavüzden şüphelendiğim için değil.Adamlar niye kacsin ki? Simdi butun komsularca bagirti duymadik dendigi icin kiz riza gostermis oldu zaten. Fazla surmez ilk mahkemede salinirlar.
Zaten zanlılar sokakta değiller, yakalandılar, almak istedikleri bilgileri polisler aldılar. Yani burada teyit ettirmenin bu olaya ne faydası olacak? Ayıptan başka bişey değil. Lazım değil inanmasın o yani.Bana gelip şu borçlu kaçtı bir adresini bul diyenler oluyor. Ne munasebet varsa bir derDin yargıya müracaat et, adli veya idari yargı yoluyla adres tespiti iste diyorum. Akrabam gelse yapmam. Kaldı ki sanal ortam kaç kişi okuyor burayı şikayet etse biri uğraşıp dururlar.
Aynen öyle, müzik açmışlar. Kız bağırsa da duyulması imkansız ya da çok zordu yani.Inanmiyorum... polisede guven kalmadi artik..Ci ama gercek.. bizim sokakta bile karisini doven adam icin neredeyse tum komsular ayri ayri polisi aramis olmalarina ragmen tek allahin kulu gelmedi.. aramamislarir diyeceksinjz ama ben de aradim konustum adres verdim... boyle olaylarda polisimize guvenmeyecegiz de kime guvenecegiz allah askina?
Cokkkk uzucu bir olay.. adi oislikler bir de muzik mi acmislar.. Allahim kimseye gostermesin oyle acilari
Hadi onu gectim de bi erkek babayigittemi yoktu mahallwnizde gidip kapilaeina dayanacak..herkes kapisini penceresini kapatip oturuyor..bana dokunmayan yilan bin yasasin kafasinda.. ama birgun donup dolasip o yilanin kendilerini sokma ihtimalini dusunmezlerAynen öyle, müzik açmışlar. Kız bağırsa da duyulması imkansız ya da çok zordu yani.