Gürültü yüzünden polise ihbar ettim, o evde yaşananlar çok farklıymış.

Diğer konunuzu okudum yazılanlara da çok şaşırdım rahmetli babam polisti 90'lı yıllarda en tehlikeli zamanlarda çok sıkıntılar çekti ve biz de babamla beraber çektik aynı anda hem abim askerlik yapıyordu hem babam göreve gidiyordu tv, radyo açmaya korkardım çocuk halimle bunları anlatmamın sebebi tüm çocukluk hayatımı bu travmalarla geçirmişken sizin konunuzda sizi haksız ilan eden yorumlara çok şaşırdım. Bir arkadaş yazmış aynen de böyle ,seferberlik yok, devlet tüm kurumlarıyla işleyişini sürdürüyor tabii ki şikayetçi olacaksınız bakın neler olmuş çok üzüldüm. Görevini ihmal eden her çalışan bir şekilde eleştirilir bu kadar alıngan olmaya gerek yok polis yakınları sakin olun biraz.

Hani siz keşke üst üste arasaydım diyorsunuz ya, hani kendinizi sorumlu hissediyorsunuz ya..

İnşallah olayla ilgilenmeyen polis memurları kurtulamaz vicdan azabından.

Ne yazık ki öyle. Polis demek güven demektir, ne olursa olsun polise güvenirim ve yardım istemeye devam ederim. 2 kişi 5 kişi işini yapmamış olabilir, hepsi öyle değil.
Hep destek tam destek. O adamlar benim icin gece gunduz demeden sokaklarda, masa basinda calisiyorsa severim de guvenirim de. Kimseye abarti gelmesin. Kendimi guvende hissediyorum onlar varken var mi otesi. Yanlis anlasildin sen uzulme.

Bir de su polis esleri eslerinin mesleklerini kotuye kullanmaktan ne zaman vazgececekler acaba cok merak ediyorum..
Bu konuda da hemen "ver bilgileri kocama sordurayim" denilmis..

Gecen bir konu vardi aynen boyle kocasini kullanip "bak ben senin yalanci oldugunu ispat edecem" diyip polis olan esine bir durumu sordu ve geldi burada yazdi acik acik..
Tabi yorumu yazar yazmaz uc bucuk atmaya basladi..
"Ayyy yorumumu sildirmem lazim konu sahibi benim basimi yakacak kesin" triplerine girdi..
Polislere bir sey denildigi yok da su polis esleri bu cahilliklerinden vazgecmezse yarin bir gun kocalarinin basina buyuk is acacaklar...

Su olayda da kimin sucu gunahi varsa ceksin cezasini..

Keşke benim de zamanında beni taciz eden öğretmenimi şikayet etmeye cesaretim olsaydı kimbilir seneler içinde kimleri kimleri taciz etmeye devam etti
Kesinlikle katiliyorum canim ahlaksiz herif iste boylelerinin meslekten atilmasi lazim hatta taciz ne demek yahu sen egitimci nasil olabilirsin bu kafayla denmesi lazim

Keşke benim de zamanında beni taciz eden öğretmenimi şikayet etmeye cesaretim olsaydı kimbilir seneler içinde kimleri kimleri taciz etmeye devam etti
Yani bu tarz kötülükleri yapan insanları hangi meslek olursa olsun engellemek lazım. Şikayet etmediniz mi?

Bir de su polis esleri eslerinin mesleklerini kotuye kullanmaktan ne zaman vazgecekler acaba cok merak ediyorum..

Gecen bir konu vardi aynen boyle kocasini kullanip "bak ben senin yalanci oldugunu ispat edecem" diyip polis olan esine bir durumu sordu ve geldi burada yazdi acik acik..
"Ayyy yorumumu sildirmem lazim konu sahibi benim basimi yakacak kesin" triplerine girdi..
Polislere bir sey denildigi yok da su polis esleri bu cahilliklerinden vazgecmezse yarin bir gun kocalarinin basina buyuk is acacaklar...

aynen
o bahsettıgınız konuyuda hatırlıyorum
sıze sonuna kadar katılıyorum

Bir de su polis esleri eslerinin mesleklerini kotuye kullanmaktan ne zaman vazgecekler acaba cok merak ediyorum..

Neden boyle yapiyorlar anlamiyorum benim meslek grubumdan biri bir hata yapsa veya suc islese ben neden uzerime alinayim ki hic de kizmam yani kimseye yalancisin da demem yasamis ki kotu bir tecrube anlatiyor derim gecmis olsun derim aramizda var boyle curukler derim
Bazi insanlar neyle besleniyor hangi havayo soluyorlar da boyle alingan oluyorlar ben anlamiyorum

Inanmıyorum şuan tüylerim ürperdi, sabahki konuna bende yorum yapmıştım ve polislerin şu sıralar can güvenliği olmadığı icin, her ihbarı degerlendirmiyorlardır mazur görmek Lazım demiştim ama cok üzüldüm :KK43:

Baslari birgun derde girecek. Ben hayatta yapmam boyle bir seyi. Meslegimi kullanarak haricen bilgi toplamak nedir. Ya ben cok korkagim ya da millet deli cesaretine sahip.

O evdekiler kızın arkadaşları ise o evde kendi rızası ile bulunması bile hafifletici bir sebep sayılıyor maalesef.:KK43:.."O evde ne işi vardı" ya getiriliyor. Tabii savcıda bitiyor iş. Cezası var tabii ki hem hürriyeti tahdidten hem de cinsel saldırıdan ceza alırlar merak edilmesin o kadar da değil. Yeterince delil de varsa baya ceza alırlar.
Öte yandan kendi isteği ile birlikte olup sonra başka bir sebepten bana tecavüz etti diye iftira atanlar var ve oldukça fazla. Eşim emniyette çalışıyor ve bu şekilde çok olaylar var. Sevgilisi ile kavga edip bana tecavüz etti diye şikayete geliyorlar sonra araları düzelince yok etmedi ben kendi isteğimle beraber oldum diyorlar ama kamu davası devam ediyor neticede.

Diğer konunuzu okudum yazılanlara da çok şaşırdım rahmetli babam polisti 90'lı yıllarda en tehlikeli zamanlarda çok sıkıntılar çekti ve biz de babamla beraber çektik aynı anda hem abim askerlik yapıyordu hem babam göreve gidiyordu tv, radyo açmaya korkardım çocuk halimle bunları anlatmamın sebebi tüm çocukluk hayatımı bu travmalarla geçirmişken sizin konunuzda sizi haksız ilan eden yorumlara çok şaşırdım. Bir arkadaş yazmış aynen de böyle ,seferberlik yok, devlet tüm kurumlarıyla işleyişini sürdürüyor tabii ki şikayetçi olacaksınız bakın neler olmuş çok üzüldüm. Görevini ihmal eden her çalışan bir şekilde eleştirilir bu kadar alıngan olmaya gerek yok polis yakınları sakin olun biraz.
Ben korkuyorum, anlatabilidim mi? En iyi ihtimalden de korkuyorum en kötü ihtimalden de korkuyorum. Benim ödüm patlıyor birileri birbirine bişey yapacak diye. Bir adamın karısını öldürmesi, bir insana tecavüz, bir hırsızlık ve yığınla kötülük, iğrençlik... Yarın bana olmayacağı ne malum? Bizim sokaklarda zaten devriye arabaları dolaşır hep. Kaç kere geç saatte yol kenarında oturan gençleri kovaladıklarını gördüm. Gençler bu saatte burda ne işiniz var, hadi evinize diyorlar adamlar. Haklı yani, şüphe çekiyor çünkü. Polis benim başımın tacı, ben neden kötüleyeyim? Ama işini yapmazsa da yapmadı derim yani ama bakın, polisler işini yapmıyor demem, iki tane polis geldi ama işini yapmadan gitti derim.

Haberlere kotu ornekleri yansiyor. Ne polisler var baba gibi, candan, samimi, yardimci olmak icin ugrasan. Genel algi boyle oldu ne yazik ki sen de haklisin ama cogunluk oyle degil. Bize yansitilan bu sadece.

Maviselen haklısın tabi.
Ama genel anlamda adalet sistemimiz kötü ve lakayt. Ben bireyleri ayrı ayrı değil kurumun güvenilirliğini sorgulamak taraftarıyım.

Kadın cinayetlerinin %90nında devlet bir şekilde kusurlu. Savcıya gittim, tehdit ediliyorum dedim ama ciddiye alınmadım diyen bir hatun okumuştum gazetede. Savcıya yalvarmış adam da sanki görevi değil lütfedermiş gibi koruma vermiş.

Kadın cinayeti cenazelerinin çoğunda ölenin yakını çıkıp koruma istedik devlet vermedi açıklaması yapıyor, yalan mı?

Benim söylemeye çalıştığım şey, işini adam gibi bireyler olsa da genel olarak adalet sistemine veya emniyet teşkilatına güvenmek mümkün değil. Kurum olarak iyi yönetilmiyorlar, işlevlerini yerine getiremşyorlar. Kurumun çalışma biçimi tamamen random, o an karşına çıkan savcı/polis iyiyse canın kurtuluyor, ama lakaytsa ölüyorsun ya da tecavüze uğruyorsun. İşini adam gibi yapıp yapmamak bireylerin insiyatifindeyse sen bu kurumlara ne kadar güvenebilirsin?

Sen adalete ya da polis teşkilatına güveniyor musu? Tacize uğrayıp mahkemeye gitsen suçlunun ceza alacağından emin misin nesela? Adaletin olmadığı yönetimler gittikçe kaosa sürüklenir. Ülke yönetimimiz kaotik, iyi yönetilmiyoruz.

Son düzenleme:
O evdekiler kızın arkadaşları ise o evde kendi rızası ile bulunması bile hafifletici bir sebep sayılıyor maalesef.:KK43:.."O evde ne işi vardı" ya getiriliyor. Tabii savcıda bitiyor iş. Cezası var tabii ki hem hürriyeti tahdidten hem de cinsel saldırıdan ceza alırlar merak edilmesin o kadar da değil. Yeterince delil de varsa baya ceza alırlar.
Öte yandan kendi isteği ile birlikte olup sonra başka bir sebepten bana tecavüz etti diye iftira atanlar var ve oldukça fazla. Eşim emniyette çalışıyor ve bu şekilde çok olaylar var. Sevgilisi ile kavga edip bana tecavüz etti diye şikayete geliyorlar sonra araları düzelince yok etmedi ben kendi isteğimle beraber oldum diyorlar ama kamu davası devam ediyor neticede.

Benim demek istediğim de buydu işte iftira da atabilir tek kişi ile anlaşmış olabilir para konusu olabilir ya da tam tersi biz yanılıyoruz kız normal arkadaşları yada gerçekten biz yanılıyoruz yoldan alıp zorla getirmişlerdir bilemeyiz ama direk tek taraflı bakılması hata

Hani siz keşke üst üste arasaydım diyorsunuz ya, hani kendinizi sorumlu hissediyorsunuz ya..

İnşallah olayla ilgilenmeyen polis memurları kurtulamaz vicdan azabından.
Keşke arasaydım, keşke arasaydım, salak kafam, neden üstelemedim, neden ısrar etmedim... İkinci kez aradığımda gelmeyince ben de gittim yattım. Neden yattım ki? Keşke şu eve bakın diye ısrar etseydim.

Hep destek tam destek. O adamlar benim icin gece gunduz demeden sokaklarda, masa basinda calisiyorsa severim de guvenirim de. Kimseye abarti gelmesin. Kendimi guvende hissediyorum onlar varken var mi otesi. Yanlis anlasildin sen uzulme.
Üzülüyorum yani öyle bi konuşuyorlar ki ben işi gücü bıraktım yalan söylüyorum, polis kötülüyorum burada. Ben cidden KK'yı kafasına takan birisi değilim ama bu yorumlar beni çok üzdü, ilk kez canım sıkıldı yani bana ima edilen şeyler yüzünden. Ben ne yaşamışım onlar ne diyor yani.

Bir de su polis esleri eslerinin mesleklerini kotuye kullanmaktan ne zaman vazgececekler acaba cok merak ediyorum..

Kimse kusura bakmasın da ben lokasyon bilgisi paylaşmam buradaki kimseyle, o bilgiyi vermek demek evimin adresini vermek demek, karakolu bile söylesem kendimi ifşa etmiş oluyorum ki ben sade bir vatandaşım. Ne olayı yaşayanları ifşa etmek isterim ne de ifşa edilmek. İnanmayan da inanmasın sanki her şeyi harika olan bir ülkede yaşıyoruz da suç işlenince insanlar inanmıyorlar.

Ben lokasyon bilgisi vermem burada hanımefendi, inanmayan inanmaz. Lokasyon vermek demek evimin adresini vermek demek. Orayı bulan beni de bulur. İnternete güven olmaz, ifşa edilmek ve ifşa etmek istemiyorum. Ha sen yarın haberlerde görürsün belki o ayrı konu. Polis kızın şikayeti üzerine adamları yakalamış zaten, bundan sonrası onlara ait. Ama biz ülke olarak bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda yaşıyoruz. Yarın birgün ben yardım istesem ve kimse yardım istemese ne olacağını düşünmek dahi istemiyorum. İnanmamak sizin elinizde. Polisi kötülemiyorum ben, bakın ne dedim, ilgilenen çıkana kadar aramak lazım. insan hayatı çok değersiz bu ülkede. Buna rağmen polisimizi arayp yardım istemekten vazgeçmemeliyiz.

ben sana adresini ver bilgini ver demedim bu bir

burda bazı arkadaşlar da inanmadık dediler bende çok polis eşi var sormak isteyen öğrenir nasıl sa dedim bu iki

sadece hangi semt ki İstanbul gibi bir yerde hemen herşeyin haberi oluyor haberlerde gazete bu tarz haberler zaten çıkar duyulur diye hangi semt diye sordum bunun nerisini adres vere bağladınız anlamıyorum

ilk yorumumda dedim ki ülke karışık bir dünya asılsız ihbar geliyor ve olaylar oluyor polis belki gecikmiş olabilir dedim

görevini tam yapan polisler olduğu gibi olmayanlarda olabilir dedim onlarıda kendi vicdanları sorgulasın dedim.

sonra bir yorumunda ban haklı çıkmaya çalışmıyorum ama haklıyım deyince olaydaki tecavüz durumuna değil de polis durumunu yazdığınız için dedim ki polisi kötülüyorsunuz...

sabah bir konu açtın dimi arkadaşım o konu siyasete döndü ve kapatıldı şimdi yine o konun tekrarı konu açarak ve ordaki konudaki yorumlarını sürdüğün için ben böyle yazdım...

ayrıca senin siyasette pek çok yorumun oldu ordan az çok biliyorum ve bildiğim için böyle bir yorum yazdım.

kırılmaya gelince benim yazdıklarımı tam okumayıp sanki ben yanlış bir şey diyormuşum konumuna getirmenin anlamı yok

ayrıca yine dedim ki böyle bir durumdayken ülkemiz tepki alırsın keşke konunun açmasaydın dedim sabahın ki yorumumda yanlış zaman yanlış mekan diye dimi

bende sana kırılmış durumdayım şuan

Keşke arasaydım, keşke arasaydım, salak kafam, neden üstelemedim, neden ısrar etmedim... İkinci kez aradığımda gelmeyince ben de gittim yattım. Neden yattım ki? Keşke şu eve bakın diye ısrar etseydim.

Tahmin edemezdiniz ki, akla en son gelecek şey bile değil.
İnsan istemsiz olarak kendini suçlar, ama en ufak bir sorumluluğunuz veya ihmaliniz yok.

Eee... Bunlar hep acı tecrübe.
Allah kimseye yaşatmasın.

X