• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbet gelini olmak

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
1 buçuk saat gurbet mi ?
yanlış mı okudum dedim uçakla heralde diye düşündüm yoo baya normal dümdüz 1 buçuk saat
biliyormusunuz yaşağıdım şehirde bir semtden bir semte gitmek icin bile 1 saat süre gerekebiliyor
1 buçuk saat için kimsenin yanında gurbet demeyin kendinize güldürmeyin burada biz bizeyiz aramızda kalırda siz başkasının yanında demeyin bunu

3 yıldır kendi evinize giderken ayaklarınız geri geri gidiyorsa onun ''gurbet'' pardon yolla alakası yok evliliğinizdeki sorunlarla alakası vardır
ne sorunlarınız var anlatsanıza biraz

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Gurbet diye dramatize etmeniz tuhaf, nahoş

Ben 8 saat uzaktayım
Aileniz size komşu

Ben hergün Maltepe den bağcılara vay kurumsal şirkette çalışıyorum diye kendimi kandırıp pandemi patlayana kadar sabah trafiğinde 2.5 akşam 3 saate gidip geldim :) heyyyy gurbet hey. 3 tane il değiştim evlenip ailemden uzak şimdide yurtdışına yerleşiyoruz bu yaz. Eş aş neredeyse insan orada olmalı. Anneniz babanızda ailesinden çoğu zaman sizlerin konforu içi vazgeçmiştir. Sizin de eşinizle bir hayatınız var elbette ki gidiyoruz mutlu oluyoruz ailemiz ile ama bu mesafe gurbet değil.

Konu sahibi aynı mahalleden bahsetmiyor bi daha okuyun isterseniz 👀
Ayrıca aynı mahallede olan sabah uğrayamazsa öğlen, öğlen ugrayamazsa akşam hatta gece bile bir beş dakka uğrayabilir. Bir buçuk saatlik yolla eşit görüyorsanız boşa açıklama yapmamayım.
Ben okuduğumu zaten anlamıştım
Kony sahibi kaç saatlik mesafeden bahsediyor biliyorum yani
Valla yeri geliyor hayat koşuşturması içinde aynı mahallede, aynı şehirde ailemize uğrayamıyoruz
Benim yoğunluktan uğrayamadığım oluyor en azından
Kriter "istediğimiz zaman uğrayamamak" olunca her yerde gurbet gelini olabiliyoruz sanırım
12 saatlik mesafeyle 1.5 saatlik mesafeyi denk gören biri için "boşa açıklama yapmayayım" demek fazla iddialı olmuş ayrıca
Koskoca 12 saatle 1.5 saat...

Yanlışmı okudum acaba diye tekrar tekrar baktım. 1,5 değilde 15 saatmi diye düşündüm.
Gurbet öyle birşey değil
Gurbet nedir bilirmisiniz
Ailenizi 1-2 senede bir görmektir gurbet
Çünkü mesafeler anca uçakla veya günlerce araba yolculuğu sonunda kapanır.
Bir hasta veya cenaze olsa bilet bulabilirmiyim, bulsam yetişebilirmiyim endişesi yaşiyorsanız adı gurbetdir. Diğer kalanlara gurbet demek şımarıklıktır.
Evet özlersiniz, ayrılırken üzülürsünüz bunlar doğal. İnsan alışıyor evine dönerkende hüzünlenir bunuda anlıyorum. Ama istesem yarın yine gelebilrim diyeceğim mesafede ne hüzünlenirim nede üzülürüm eğer evimde, eşimle mutluysam. Değilsem zaten aileme komşuda olsam farketmez.
Elimizdeki telefon ile bile sevdiklerimizi istediğimiz zaman görebiliyoruz artık, gurbet gelini gibi arabesk terimlere gerek yok.

Bana da olurdu. Eşimin gece çalıştığı dönemlerde anneme giderken eşimi bırakmak istemezdim, dönerken de anne evi rahatını sıcaklığını bırakmak istemezdim. Bir de kendi evimde hep yalnızdım ama annemin evinde komşular gelen giden çok olurdu zaman su gibi geçerdi. Ben onun etkisi olduğunu düşünüyorum. Kendi evimde eşim işteyken hep yalnızdım. Kimi insan yalnız vakit geçiremez, kimisi yalnızlığa bayılır. Günlük rutin işler bittikten sonra saate bakardım eşim gelsin diye. Benim muhtemelen bundan kaynaklıydı

Yazılanların bir çoğuna katılmıyorum.
İster bir buçuk saat olsun ister on saat yol olsun. İstediğin anda kalkıp gidemiyorsan araya mesafeler giriyorsa gurbet gurbettir. Bunun dramatize etmeyle alakası yok.
Hatta bir söz okumuştum annenden ayrıldıysan nereye gidersen git gurbettesindir diye çokta doğru olduğuna inanıyorum.
Kiminin bünyesi sağlamdır ayrılıklar mesefaler ona koymaz, kimisi de hassastır.
Kendimden biliyorum asla bu tarz şeyleri başkasına yansıtmam duygusal biri olarak bilinmem ama içimin Nası olduğunu bir ben bilirim. Ailemle aynı sehirdeyim fakat aramızda baya mesefa ver bende evleneli iki yılı geçti ama hala gittiğimde geldiğimde içim bir buruk olur. Bunun çeşit çeşit sebebi var illa aaa demekki evliliğinde mutsuzsun evliliğine alışamamışsın olmuyor her zaman cevabı.
Zamanla alışılır elbet. Üç yıl hele de bir uğraşınız yoksa bu iş olur çocuk olabilir özleminiz daha da ağır basabilir. Meşgaleleriniz artıkça alışmanız daha çabuk olur diye düşünüyorum.
Şu yazdıklarınız bir buçuk saatlik mesafe için mutsuzluk aramaktır. Bazı insan mutsuz olmayı sever arar bulur sonra da niye benim başıma geldi bunlar vay benim acılı basım der. 12 saatlik mesafedeyim yolları çok tehlikeli istediğimde gidemem gelemem. Herkesin bünyesi aynı değil bahanesi bana komik geldi . Kendini bir de gurbet gelini olarak tanımlamış . Bu kadar Drama Queen liginin kimseye faydası yok.

Bende 2,5 saat ileri gittim ama sizin gibi değilim mutşu musunuz

Eşinizle mutlu değilsiniz belli ki, 3 senede hala bu halde olmanızın açıklaması yok.
Sanki kağnıyla 78 saat yol gidiyosunuz “gurbet gelini” nedir ahahah
1.5 saat ne kadar uzun bir yol siz biliyor musunuz 😔 kıtalar arasına gelin gittim ben de. Konu sahibiyle kader arkadaşıyız

Annen kötülüğünden söylemiyodur canım benim ki de Nişanlanacağımda aynı şeyleri söyledi uzak diye 1 buçuk saatlik mesafe var aramızda köyden çıkıp etmeyen insanlar büyük şehirde yaşıyorum gelip edemeyiz senin için zor olur dediler insan o zaman farkına varmıyo ama gerçekten alışıncaya kadar çok sıkıntılar çektim hasta oluyorsun 1 kaşık çorba yapanın yok doğum yapmadım ama eminim o zamanda sıkıntılar çekeceğim şuan 3 yıla yakın oldu baya alıştım da alışıncaya kadar neler götürdü benden
1.5 saat ne kadar uzun bir yol siz biliyor musunuz 😔 kıtalar arasına gelin gittim ben de. Konu sahibiyle kader arkadaşıyız

Ay calcifer hanım bir konuda birisi yazmış “ailem uzak diye istemiyor evlenmemi” diye, hanımefendinin cevabı bu. Gerçekten komik yani. 21. Yüzyılda 1.5 saatlik mesafeye gelin gittim diye ayılıp bayılmalar, ailem uzak diye izin vermediler… bunlar bana can sıkıntısından hayatına anlam arayışı gibi geliyor.

Ay calcifer hanım bir konuda birisi yazmış “ailem uzak diye istemiyor evlenmemi” diye, hanımefendinin cevabı bu. Gerçekten komik yani. 21. Yüzyılda 1.5 saatlik mesafeye gelin gittim diye ayılıp bayılmalar, ailem uzak diye izin vermediler… bunlar bana can sıkıntısından hayatına anlam arayışı gibi geliyor.
🤣🤣 Bu ne ya
Onun derdi uzaklık değil belli ki evliliğinde sorunlar var. 3 yılda insan alışamazmı evine tuhaf

🤣🤣 Bu ne ya
Onun derdi uzaklık değil belli ki evliliğinde sorunlar var. 3 yılda insan alışamazmı evine tuhaf
Yani 18 yaşından beri ayrıyım ailemden, ilk zamanlar evet sıkıntı çektim çocuğum sonuçta ama alıştım. Kendini evlenmeye yeterli bulan birisinin bu triplere girmesi düpedüz komik.

İstanbul, Ankara gibi bir şehirde yaşamıyorum. Ama şehrin iki merkez ilçesine gidip gelmek bile trafik yoksa 1,5 saat. Eskiden işe giderken net 45 dakikada giderdim een sakin trafikte dahi.
Gurbetlik mekanla ilgili değil bence iç dünyanızda oturmayan bir şeyler var.

1,5 saatlik yolu gurbet olarak nitelendirmeniz güldürdü beni kusura bakmayın lütfen :)

Ben uçakla bile gitmek için ilçeden şehire 2 saat gitmem gerekiyor oradan da bir 2 saatlik uçak yolculuğu çekmem gerekiyor ailemin yanına gidebilmem için. Otobüsü söylemiyorum bile 🤦🏻‍♀️

Sizin yerinizde olsam herhalde her haftasonu güle oynaya ailemin yanına giderdim.

Lütfen dramatize etmeyin. 🤗

Değil. Olanlar sanırım eşi ve evini kabullenmemis insanlar.

çocuklarını nispeten büyütmüş , kendi arabası ve deposunu dolduracak parası olanlar için 1.5 saat uzak mesafe olmayabilir. Ama yaşadığı yerden ilk defa çıkmış, sık sık yol parası veremeyecek , bebeği olan kadınlar için pekala gurbettir. Ne zaman olayları konuyu açanın şartlarına göre değerlendirmeyi öğreneceksiniz merak ediyorum.

Aynen öyle.. alışıyorsun gurbette olmaya ama her dönüş bi üzüntü o hiç değişmiyor 🙏

Back