• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbet gelini olmak

Yazılanların bir çoğuna katılmıyorum.
İster bir buçuk saat olsun ister on saat yol olsun. İstediğin anda kalkıp gidemiyorsan araya mesafeler giriyorsa gurbet gurbettir. Bunun dramatize etmeyle alakası yok.
Hatta bir söz okumuştum annenden ayrıldıysan nereye gidersen git gurbettesindir diye çokta doğru olduğuna inanıyorum.
Kiminin bünyesi sağlamdır ayrılıklar mesefaler ona koymaz, kimisi de hassastır.
Kendimden biliyorum asla bu tarz şeyleri başkasına yansıtmam duygusal biri olarak bilinmem ama içimin Nası olduğunu bir ben bilirim. Ailemle aynı sehirdeyim fakat aramızda baya mesefa ver bende evleneli iki yılı geçti ama hala gittiğimde geldiğimde içim bir buruk olur. Bunun çeşit çeşit sebebi var illa aaa demekki evliliğinde mutsuzsun evliliğine alışamamışsın olmuyor her zaman cevabı.
Zamanla alışılır elbet. Üç yıl hele de bir uğraşınız yoksa bu iş olur çocuk olabilir özleminiz daha da ağır basabilir. Meşgaleleriniz artıkça alışmanız daha çabuk olur diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Benim gittiğim yer uçakla bile 2 otobüsle 22 saat :)) Allah başka dert vermesin isteseniz her haftasonu bile gidersiniz, 1.5 saat gurbetse eger aynı şehirde yaşayanlar bile gurbette sayılır büyük şehirlerde..

Ya çok yakın olcaksın ya çok uzak. Arası bişey çukuru demek istemedim 🤭🤭

Mesela izmir aydın arası şahsi araçla 1 saat ama araba yoksa ev-otogar-aydın otogar- baba evi
2 saati buluyor. Bilet uymuyor bazen bekliyorsunuz. Ondan in ona bin fiyatlarda yükseliyor haliyle. Araçsız kısa mesafeler tatsız. Ha diyince gidilmiyor. İzmir de bornovadan çiğli 1 buçuk saat sürüyor ama dolmuştu eshottu derken anlaşılmıyor. Göze gelmiyor. Tek biletle gidiliyor. Şehirler arası lanet gerçekten. Yakın ne ki gidilir diyorsun gidilmiyor ama. O yüzden ya aynı şehir ya da çoook uzak şehir.

Vallahi Allah başka dert vermesin insana..üç sene oldu ailelerden 18 saat uzaktayız, yurtdışında gibi gidince altı aya anca geliyoruz. Hiç dertlenmek aklıma gelmemişti..Gurbet gelini de seksenler de Almanya'ya gelin gidenlere denmiyor muydu? Ya😂

Ailelere 14 saat uzaklıkta bir şehirde yaşadık kaç yıl daha huzurluydum🥴

Kııızzz öyle deme :KK72:eşim her gün karşıya geçiyor yaklaşık 2 saatte varıyor işine. Ben desen 50 dk’da eve varsam yollar bomboştu diye seviniyorum. Hatta keyif kahvesi yapıyorum kendime😂 ben hiç öyle olmadım . Çünkü ortaokuldan beri yurtlarda kaldım . Hatta evlenince en çok halılarımı sevdim .Haftalarca halının üstünde yuvarlandım görgüsüzce sevindirik oldum .
Eşinizle ilişkinizi gözden geçirin . Mutsuz olma nedenlerinizi bulun . Hayat mutsuzluk için çok kısa , baktın olmuyor bırakacaksın .

1,5 saatlik gurbet mi oluyor🙄yeri geliyor trafikte 10 dk yolu 1.5 saate gidiyoruz
Bnce sizin eşle sorununuz olabilir mi? Varsa Ondan gözünüzde büyüyor olabilir gurbet geliyordur

Aileme nerdeyse 17 yıldır 10 saatlik mesafelerdeyim.1.5 saat in nesi gurbet ben de yurtdisina falan gittiniz sandım. Allah baska dert vermesin ama 3 yılda insanin kendi evi memleketi olur.Ben artik nereye de gitsem evimi arıyorum, özlüyorum artik benim memleketim evimdir

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Valla erkek kadın fark etmiyor bu durum beni çok rahatsız ediyo. Eşim aynı böyle hissetme davransa çok rahatsız olurdum. Belli ki yeni hayatınıza yeterince adapte olamamissiniz

Back