• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbet gelini olmak

gurbet deyince hangi ülkede yaşıyorsunuz bakmaya gelmiştim :D

ben eskiden işe giderken 2 2.5 saatte giderdim bi o kadarda dönerdim her gün. Eşinizle mutlu değil misiniz? çalışıyor musunuz bide

Ben 25 yasima kadar universiteyi bile ailemin yaninda okudum, atandim ailemin yaninda çalışmaya devam ettim. Evlenince ayrildim. Oyle cok cok sık gitmedik, ilk evlendigim yerde 3 saatti mesafe. Ara sira giderdik, ben esimden ayri da gidip hic kalmadim annemlerde. Hatta biraz fazla kalinca hep evimi özlüyorum. Esimle basbasa kalmayi falan asiri özlüyorum. Ailemle de aram iyidir, bir sorunumuz yok. Qma evliligine, eşine, evine baglilik düşkünlük varsa insanin akli ailesinde o kadar da kalmamali bence ya. Normal olani bence bu. Ben hic sorun yasamadim, cokk rahatim. Aileye akrabaya yakin olmaktan daha guzel boyle. Özgürüz, rahatimiz yerinde, esimi seviyorum, evimde assiri huzurluyum. Annemleri ozledikce goruyorum ara sira ama asıl önemli olan burasi bence, ben buraya aidim

Merhaba arkadaşlar siz olsanız bu durumda napardınız fikirlerinize ihtiyacım var napacağımı şaşırdım bayramda 8 gün benim ailemde kaldık aileeme 1 buçuk saatlik uzaklıkta oturuyorum eşim yoğun çalışmasından dolayı bayramlarda gider köy yaşamını da seviyo sıkılmaz hiç eniştemle mesafeli bir olay olmadı eniştem soğuk birisi zaten yıldızları barışmadı hiç onlar da aileme 15 dakika uzaklıkta yaşıyorlar biz varız diye 2 saat durdu kalktı eniştem oncesin de de gelecek araç bulamadı babam eşime git al gel dedi eşimde uyuyodu o sırada hemen geldi bana bu niye böyle yapıyo dedi yüksek sesle seslenmedim uyanınca eşim getirip geleyim dedi kendisi ben söylemeden sonra başka biriyle geldi artık az önce ablamda aradı diyo ki bence esin bundan sonra 3. Bayram günü gelsin annem de o çok konuşuyor sana laf düşürtmüyo diye söyledi dedi çok kırıldım eşim normalde de konuşan birisi zaten bunu değiştiremem bunun üstüne eşim aradı beni iş yeri şehir dışına gönderiyo 1 haftalığına sende köye gidersin dedi tamam dedim ama bunları da duyunca gidesim gelmedi yalnız evde de koymak istemez ablama da ayrı kırıldım hatta küsmek geldi içimden 1 yıl arayla evlendik ona 30 bine yakın masraf ettiler bana 50 TL bile harcamadılar konusu açılınca ablamın eşinin ailesi de yardım etmiş benimkiler etmemiş te ben onca şeye rağmen sustukça ailende olsa ezmeye çalışıyor napacağımı şaşırdım eşime de bişey söyleyemedim
Bu ailenin nesini özler ki insan?

çocuklarını nispeten büyütmüş , kendi arabası ve deposunu dolduracak parası olanlar için 1.5 saat uzak mesafe olmayabilir. Ama yaşadığı yerden ilk defa çıkmış, sık sık yol parası veremeyecek , bebeği olan kadınlar için pekala gurbettir. Ne zaman olayları konuyu açanın şartlarına göre değerlendirmeyi öğreneceksiniz merak ediyorum.
Hayir. Bu dediginiz sorumluluj ve zorluklarin yanı sira eşini sevmeyen ve oturdugu evi kendi evi olarak gormeyenler icin gurbettir. Cocuk sahibi olmak dram degil

Hayir. Bu dediginiz sorumluluj ve zorluklarin yanı sira eşini sevmeyen ve oturdugu evi kendi evi olarak gormeyenler icin gurbettir. Cocuk sahibi olmak dram degil
İstediği zaman yolculuk yapamamak, bir anneme uğrayayım, arkadaşımı göreyim diyememek kolay değil. Kadın üni bile okumadı belki

Ya gurbet gelini tabiri bana çok arabesk geliyor çok eskiye ait tabirmiş gibi 🙈

Ayrıca 1.5 saat büyük şehirlerde günlük mesafe neredeyse
Aynen katılıyorum😁😁 insanın içini karartan depresif bir tabir bence👀

Ben de evlenip daha küçük bir şehre geldim hiç aklıma gurbet vs gelmedi😃 ayrıca 1.5 saat ne ki? ben izmirdeyken bostanlidan uckuyulara o sürede anca gidebiliyodum🤣

İstediği zaman yolculuk yapamamak, bir anneme uğrayayım, arkadaşımı göreyim diyememek kolay değil. Kadın üni bile okumadı belki
Ben uni okudum, eee ne farketti? Bizim de islerimiz var, duzenimiz var kafama esince annem gidemiyorum. Bir haftasonu ciksak vakit bulup arkadaslarimi goremioum memlekette. Ama bu o kadar buyuk bir dert degil. Zaten anneniz kapi komsunuz degilse ,bi anneme ugrayayim diyemezsiniz ki. Boyle olan herkes derdinden ölüyor mu peki

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Moral bozacak bir şey yok, evlisiniz, kendinize ait bir eviniz var. Ayrıca 1,5 saat şehir içi sayılır. Benim ailem 12 saat uzaklıkta . Valla insanın evi gibisi yok, daha rahatı da yok. Herkes evinde sağ olsun

aileniz hasta falan mi?
neden bu kadar rahatsiz oluyorsunuz?

yani bunun mesafe ile de, evlenmekle de ilgisi yok aslinda.

ogrenciyken bile ailemin yanindan ayrilip kendi evime donerken mutlu olurdum ben, neticede iyisi ile de kotusu ile de benim evim, herkes evinde rahattir. Siz neden rahat degilsiniz?

çocuklarını nispeten büyütmüş , kendi arabası ve deposunu dolduracak parası olanlar için 1.5 saat uzak mesafe olmayabilir. Ama yaşadığı yerden ilk defa çıkmış, sık sık yol parası veremeyecek , bebeği olan kadınlar için pekala gurbettir. Ne zaman olayları konuyu açanın şartlarına göre değerlendirmeyi öğreneceksiniz merak ediyorum.
Sürekli dolmuş parası olmasa da, çocuğu da olsa insanın 1,5 saat yol için evet fazla dram bence..

Kolay olan ne var bu hayatta Allah aşkına
Yılda iki defa mı görüyor ailesini "gurbet" olsun.
Bence konu sahibine hak vermek onun için yaptığınız bir kötülük.
İki gün sonra başka bir zorluk için de takıntılı davranabilir
Herkesin telefonu var artık görüntülü konuşuyor insan yetişkin olmak böyle bir şey bu arada çocuğu yokmuş
sanırım evde oturuyor bir iş bulup çalışsa bu kadar küçük şeylere kafayı takmaz dolmuş parası da olur.
Arabam var ama istediğim zaman ailemden arkadaşlarımdan birini bile göremiyorum çalışmaktan
bence insan üretmeli bi şeyler yapmalı ki aklı dağılsın

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Bir buçuk saat yola İstanbul 'da misafirliğe gidiyoruz . Bir buçuk saatlik gurbet mi olur? 😂

Konu sahibi size şu konuda katılıyorum 1,5 saat az mesafe ama evlenince öyle her istediğinizde gidemeyebilirsiniz (çalışırsınız,başka sorumluluklarınız olur tatil zamanını dek getirmek zor olur vb)ama bunu dram hâline getirmek gurbet diye mevzuyu kocaman dert olarak görmek tamamen boşluktan,ben aileme 12 saat uzaktayım gurbet geliniyim demek hiç aklıma gelmedi,her tatile gittiğimde biraz buruk olsam da evime dönüyorum diye çok mutlu oluyorum.

Aileme 1000 km uzaktayım. Onlar gelmezse senede en fazla 2 kere gidip görebiliyorum. O yüzden gidince uzun kalıyorum kaldığım sürenin 15 20 günü eşim olmuyor. Dönerken ben de üzülüyorum ama evimi de çok özlüyorum. Eşim yokken onu çok özlüyorum.

Keşke yakın olsam işim olduğunda çocuğu birkaç saat bırakacak mesafede olsaydım diyorum. Döndüğüm ilk bir kaç gün biraz mahzun oluyorum sonra geçiyor.

Bizim yaşadığımız şehirde uçak da yok. 2 küçük çocukla otobüs imkansız. Bazen daha kısa kalmak istesem de çocuklar için kalıyorum.

Neyse öyle işte..

Back