• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbet gelini olmak

İster bir buçuk saat olsun ister on saat yol olsun. İstediğin anda kalkıp gidemiyorsan araya mesafeler giriyorsa gurbet gurbettir. Bunun dramatize etmeyle alakası yok.
E bu aynı mahallede bile olabilir
Aynı mahalle içinde de gurbet gelini olabiliyor muyuz? 👀

Ay ben nerelere gidem😅 7.5 senedir Türkiye'ye taşındım, ailem yurtdışında. Ben çalışırken çok yakın dediğim iş yerim 45 dakika mesafedeydi😂 biz gurbetin gurbetindeyiz herhal. Tamam herkesin duyguları farklı ama gerçekten çok abartmışsınız sanki.

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Boyle seyleri okudukca kendimden suphe duyuyorum aceba bendemi bir problem var ya 🤣

Eğer çalışmıyorsanız günübirlik görüp gelebilirsiniz. 1,5 saat mesafe mi bu devirde ?

gurbette s asla sayılmazsınız.3 sene de alışamamak tuhaf.kendisinize hobi kurs falan bulmanız lazım.evde boş boş oturmayın

Merhaba arkadaşlar evlenince gurbete gelin gittim aslında pek gurbet sayılmaz 1 buçuk saat mesafe var ama araba falan olmayınca canım istediğinde gidemiyorum gitmesi güzel ama ah o dönüşü yok mu her dönüşte moralim bozuluyor içime bir öküz oturuyor 3 yıl geçti ama hala aynı sizde de mi aynı durumlar merak ettim
Ben de gurbet geliniyim en iyi ben anlarım seni. Üsküdar'dan Bağcılar'a gelin geldim 🥲

1,5 saatlik uzaklık gurbet sayılmaz. Aileden ayrılığınız yenide değil.Muhtemelen evde mutlu değilsiniz.

E bu aynı mahallede bile olabilir
Aynı mahalle içinde de gurbet gelini olabiliyor muyuz? 👀
Konu sahibi aynı mahalleden bahsetmiyor bi daha okuyun isterseniz 👀
Ayrıca aynı mahallede olan sabah uğrayamazsa öğlen, öğlen ugrayamazsa akşam hatta gece bile bir beş dakka uğrayabilir. Bir buçuk saatlik yolla eşit görüyorsanız boşa açıklama yapmamayım.

Konu sahibi aynı mahalleden bahsetmiyor bi daha okuyun isterseniz 👀
Ayrıca aynı mahallede olan sabah uğrayamazsa öğlen, öğlen ugrayamazsa akşam hatta gece bile bir beş dakka uğrayabilir. Bir buçuk saatlik yolla eşit görüyorsanız boşa açıklama yapmamayım.
konu sahibi siz değilsiniz sanırım

Yaşam tarzınızı tabi bilmiyorum ama bence her özlediğinizde ihtiyac duyduğumuzda gidilebilecek bir mesafe, tabii çocuğunuz vardır vs o ayrı. Yanlıs anlamayın beni ama bence yaşadığınız evi sevmiyor gibisiniz, yoksa 3 yıl baya uzun bir süre alışma evresini geçeli çoook olmuş

Hayır değilim.
Fakat herkes aynı düşüncede olacak diye bir durum da yok.
Konu sahibi bir derdini paylaşmış bir çok yorum dalga geçer gibi. En azından farklı fikirlerin, düşüncelerin olduğunu görsün diye bende kendi düşüncemi belirttim.
sorun aradaki 1.5 saat mesafe değil konu sahibinin 3 yıldır evini eşini tam benimseyemeyişi.yoksa mesafe yakın 10 günde bir günübirlik ya da yatılı gidebilirdi.

sorun aradaki 1.5 saat mesafe değil konu sahibinin 3 yıldır evini eşini tam benimseyemeyişi.yoksa mesafe yakın 10 günde bir günübirlik ya da yatılı gidebilirdi.
Evini eşini çok sevse de belki anne babasına duyduğu özlemi yine de bastıramıyor olabilir. Ya da dediğiniz gibi eşiyle problemi vardır bunu bilemem. Kendisi bunu belirtmediği için ben evi veya eşiyle ilgili durumu hakkında yorum yapmadım. Sadece bir buçuk saatlik yol gurbet mi eleştirilerini haksız buldum.

1.5 saat dediğiniz büyük şehirlerde iş ile ev arası mesafe. İstediğiniz zaman gidebilirsiniz ya da aileniz gelebilir.Biz ne yapalım 9 saat mesafe ile🤦‍♀️

Evini eşini çok sevse de belki anne babasına duyduğu özlemi yine de bastıramıyor olabilir. Ya da dediğiniz gibi eşiyle problemi vardır bunu bilemem. Kendisi bunu belirtmediği için ben evi veya eşiyle ilgili durumu hakkında yorum yapmadım. Sadece bir buçuk saatlik yol gurbet mi eleştirilerini haksız buldum.
sık gidebiliyorsa gurbet değildir sene de 1 2 anca gidiyorsa gurbettir.benim de 1 saatlik mesafede akrabalarım var ama yıllardır görmedim çoğunu.şehre günübirlik senede 2 kere anca gidebiliyorum özel işlerim için.onları ziyaret edemediğimden de çok özledim aslında.bu da gurbet sayılır ayrı olduğumdan.konu sahibinin de gitme sayısına eşinin buna izin konusunda sorun çıkarıp çıkarmamasına bağlı.izin lafı da tuhaf oldu ama bazı evliliklerde bu yapılıyormuş öğrendik bdv de

Back