Günlük yemek takımı sorusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi boza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

boza

...
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Temmuz 2006
4.899
9.378
683
39
Merhabalar,

Çeyizim için günlük yemek takımı alacağım ancak bazı sorular var kafamda. 6 kişilik bir takım yeterli oluyor mu? Ben hep günlüğün de 12 kişilik olmasını düşündüm ancak onlar da kocaman setler oluyor çorba kaseli falan. Nasıl olacak bilemedim. Siz nasıl aldınız? Kaç kişilik aldınız?

merhaba,
ben ikeadan 6 kişilik olarak kendim oluşurdum. günlük olduğu için kırılma ihtimali yüksek bu yüzden kırılırsa gidip tamamlarım yada tabaklarım yemezse 8 veya 10 kişiliğe çıkarabileyim diye öyle seçtim. 12 kişiliklerde çok gereksiz parçalar olabiliyor bir de misafir takımınla beraber bi sürü gereksizin olucak bence. ya bu tarz bir şey seç derim ya da hani paketlerde satılanlar var ya (kütahya porselenin veya güralın görmüştüm) onlardan al derim canım. kolay gelsin, umarım yardımcı olabilmişimdir :93:

Misafir için 12 kişilik takım aldıysanız günlük için 6 kişilik yeterlidir bence

Parça parça almak hiç aklıma gelmemişti. Bu çok güzel bir fikir teşekkür ederim :) Ve çok mantıklı. İkea'ya bakayım.

Misafir için 12 kişilik takım aldıysanız günlük için 6 kişilik yeterlidir bence

Evet misafir için 12 kişilik aldım. Ancak günlüklerim de yakınlarımız {ailelerimiz, kardeşlerimiz, vs..} geldiğinde çıkarabileceğimiz modelde ve sayıda olsun istiyorum ancak 12 kişiliklerin de çok parçaları oluyor tabi.

Güraldan 6 kişilik günlük kullanmaya almıştım. 12 kişilik almışsın zaten ben yeterli olacağını düşünüyorum

Ailelere misafir takım çıkabilir ki daha şık olur ayrıca bence tabi ki karar sizin ama o kadar şey alınıyor ki bunun tencere takımı var çatal kaşık takımı var 24 kişilik yemek takımı mutfak dolar taşar ben az ve öz şeyleri sevdiğimden diyorum çeyiz topiğimi gördüyseniz yoksa seçim sizin

Görmemiştim hemen bakıyorum çeyiz başlığına :)

Benim ailem başka şehirde, geldiklerinde yatılı kalacaklar. E her an da misafir takımı çıkmaz ki öyle bir durumda. Çıkar mı? Bilemedim kafam çok karışık :))

3 tane takımım var ..
karaca jasmin 12 kişilik 94 parça misafir ..
kütahya 12 kişilik günlük yemek takımı ..
güral porselen 12 kişilik günlük gene ..
tercih meselesi cok kullanırım dersen 12

Ben çıkartırım şahsen neden çıkarmıyayım sade takımım hep elimin altında olacak tabi ki tercih meselesi ama çıkar bence 6 kişilik çıkarırsınız eklersiniz diğerinden de öylede olur yabancı değiller ya hem daha farklı tabaklarda alırsınız düz çukur çok tabak çanak alınıyor duruma göre değerlendirilir derim

Alınacak ne çok şey varmış yahu. Teşekkür ederim fikriniz için :))

benimde misafir büyük takımım var
bende günlük için gereksiz parçaları olacagını düşünerek yine 12 kişilik 48 prç takımı a101den kendim aldım hemde 96 tl
bide dayanamayıp karacanın kırmızı 6 kişilik yemek takımını aldım

Ben günlük yemek takımının da 12 kişilik olması taraftarıyım. Fakat öyle 12 kişilik yemek takımları olarak satılanlardan değil. Ya kendinizin oluşturacağı bir takım şeklinde ya da 6 kişilik takımlardan 2 adet alarak tamamlamanız şeklinde. Günlüğe yeter diye düşünülüyor fakat çat kapı 7. bir kişi geldiğinde eve ya apayrı bir tabak çıkarmanız gerekecektir ya da misafir takımınızı o güne ayarlamanız. Bu yüzden naçizane fikrim elinizin altında bulunan tabaklar da bence 12 kişilik olmalı

Gunluk takim da bana gore 12 kisilik olmali.
2 kisi oldugun icin bulasik makinasi hemen dolmuyor, o yuzden tabak ihtiyaci duyuyor insan.
Her daim misafir takimi cikartamayacagina gore, (yaldizlari dayansin, basina birsey gelmesin vs. den dolayi), hele bir de kayinvalidemler veya kendi annemler geldiginde de kullanim ihtiyaci cok oluyor...
O yuzden ben Luminarc`in takimlarindan 6 kisilik 2 adet aldim, 12 kisilige tamamlamis oldum... Cok memnunum.
Hem gunluk takim olarak kullaniyorum, hem de tabak gerektiginde SIKINTI yasamiyorum...

Son düzenleme:
canım bence 6 kişilik yeterli olucaktır kalabalık yapmaya hiç gerek yok çünkü misafir yemek takımın ayrı aten 6 kişiliği sadece 2niz kullanıcaksınız

bende renk renk sevmiyorum bencede 12 kişilik olmalı

Sanırım ben de iki tane 6 kişilik takım alacağım. Teşekkürler fikirleriniz için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…