Günlük Ev Temizliğine Gidenler

Bu kadar strese girmemek için uzun süredir almıyorum birini. Arkadaşım kahvaltı vermiş, oglen yemek söylemiş kahve yapmış . Kadin gittikten sonra tanıdığına sikayet etmiş kebap niye söylememiş diye... Ben de bir keresinde öğlen için borek yaptım cay yaptım dışarıdan tiramisu aldım, tiramisuyu gördü burun kıvırdı ayy hazir mi aldın.. ben evde kendim soyle yapıyorum bunu böyle yapıyorum..
Ben melemen yapmıştım acaba onu sorun oldu sucuklu yumurta mı istiyorlardi 🤣🤣🤣🤣

Bu kadar strese girmemek için uzun süredir almıyorum birini. Arkadaşım kahvaltı vermiş, oglen yemek söylemiş kahve yapmış . Kadin gittikten sonra tanıdığına sikayet etmiş kebap niye söylememiş diye... Ben de bir keresinde öğlen için borek yaptım cay yaptım dışarıdan tiramisu aldım, tiramisuyu gördü burun kıvırdı ayy hazir mi aldın.. ben evde kendim soyle yapıyorum bunu böyle yapıyorum..
2+1 ofise yarım gün gelen ama ofis eşyası çekmek zor olduğu için tam gün ücreti Verdiğimiz abla işe aç gelmişti tek porsiyon döner istemiştim bende patrona beni şikayet edip bu kızı çok aradınız mı cimri bişey demişti 😂😂😂

Bunca ikrama hala aç kaldık diyen adamlar yere yatsa konu sahibini de yer. Bu ne be 😂
Bazısı öyle kuzum. Ben mesela aç kalsın istemem sonuçta benim kirimi temizliyor, güç kuvvet lazım derim ama benim bir kadınım söylediğim yemekleri beğenmiyordu mesela ki söylediğim yemekler de ızgara köfte, döner, pide vs. yemeklerdi ve ben asla kendi yemediğim yerden evime gwlen insana söylemem. Bizim ayıla bayıla yediğimiz döneri beğenmiyordu hatun.

Merhaba arkadaşlar size sorum olacak biraz tuhaf ama yinede sormak istedim arkadaşım bana iki kişi ayarladi ev temizliği için 2 kişi geliyorlarmis yarım güne 400 dedi tamam dedim neyse geldiler hemen işe basladilar arada kahvaltı hazırladım yedik içtik tekrar ise devam ettiler bir saat sonra tekrar bı çay ikram ettim hatta yarım günden biraz uzun sürdü ben 500 verdim verirken de emin olmak için tek kisim yoksa iki kisimi bu fiyat dedim iki kişi dediler. Şimdi arkadaşım aramış ben kadınları aç birakmisim öyle olmazmış kahvaltıdan sonra çayın yanına bisküvi meyve çerez fln koyacakmisim giderken de iş bitince karınlarını doyurup öyle gonderecekmisim vakitleri yoksada ellerine paket yapıp verecekmisim. Ee kuzum ben bu kadar hizmet ettikten sonra kendi işimi kendim yaparım birde ilk geliyorlar daha güvendiğim zaman ben anahtarı verip çıkacağım başlarını beklemem mı gerekiyor karınlarını doyurmak icin. Kizlar benmi yanlış düşünüyorum yoksa düzen böylemi ?
Evlatlık da edinin bence

Bazısı öyle kuzum. Ben mesela aç kalsın istemem sonuçta benim kirimi temizliyor, güç kuvvet lazım derim ama benim bir kadınım söylediğim yemekleri beğenmiyordu mesela ki söylediğim yemekler de ızgara köfte, döner, pide vs. yemeklerdi ve ben asla kendi yemediğim yerden evime gwlen insana söylemem. Bizim ayıla bayıla yediğimiz döneri beğenmiyordu hatun.
Hey güzel Allahım ya
Ne biçim insanlar var gerçekten akıl alır gibi değil. Neyse ki iyilerle denk geldim ben hep. Yoksa cinlerim tepeme çıkar ya,onunla mı uğraşacağım bir de

Ya sorma bana da geliyordu öyle biri, daha doğrusu kimseyi tanımadığım için mecburen arasıra çağırıyordum düzenli almıyordum. x hanım haftaiçi temizlik yapıyor, y hanım kahvaltıda kuymak yapıyor, ahmet bey yüksek camları silme diyor, kızım bu yemeği çok güzel yapıyor… bana laf çaptırıyordu böyle böyle… başka temizlikçi bulunca aramadım bir daha. Hem kafam şişiyordu hem stres oluyordum.

Merhaba arkadaşlar size sorum olacak biraz tuhaf ama yinede sormak istedim arkadaşım bana iki kişi ayarladi ev temizliği için 2 kişi geliyorlarmis yarım güne 400 dedi tamam dedim neyse geldiler hemen işe basladilar arada kahvaltı hazırladım yedik içtik tekrar ise devam ettiler bir saat sonra tekrar bı çay ikram ettim hatta yarım günden biraz uzun sürdü ben 500 verdim verirken de emin olmak için tek kisim yoksa iki kisimi bu fiyat dedim iki kişi dediler. Şimdi arkadaşım aramış ben kadınları aç birakmisim öyle olmazmış kahvaltıdan sonra çayın yanına bisküvi meyve çerez fln koyacakmisim giderken de iş bitince karınlarını doyurup öyle gonderecekmisim vakitleri yoksada ellerine paket yapıp verecekmisim. Ee kuzum ben bu kadar hizmet ettikten sonra kendi işimi kendim yaparım birde ilk geliyorlar daha güvendiğim zaman ben anahtarı verip çıkacağım başlarını beklemem mı gerekiyor karınlarını doyurmak icin. Kizlar benmi yanlış düşünüyorum yoksa düzen böylemi ?
Hahahah çok iyiyim hanımlar otursun işleri de siz yapın
Valla temizlikçi abla gelince ev sahibi daha çok yoruluyor böyle şeylerden

Saydığın iş için Çok az bir ücret bu
iş olarak anlaşmasanda saat olarak anlaşsan sabah 9- akşam 5 arası bir saat öğlen yemeği molası 500 TL şekilde

Ya sorma bana da geliyordu öyle biri, daha doğrusu kimseyi tanımadığım için mecburen arasıra çağırıyordum düzenli almıyordum. x hanım haftaiçi temizlik yapıyor, y hanım kahvaltıda kuymak yapıyor, ahmet bey yüksek camları silme diyor, kızım bu yemeği çok güzel yapıyor… bana laf çaptırıyordu böyle böyle… başka temizlikçi bulunca aramadım bir daha. Hem kafam şişiyordu hem stres oluyordum.
Tabii canım o da vardı. X hanım bi kahvaltı hazırlıyor bana.. Bana bi ayakkabı almış y hanım...

Daha neler tam gün geliyorsa kahve içip başlıyor öğlen yemeği bir saat ara veriyor birde iki saat sonra çay molası veriyor
Yarım gün geliyorsa sadece tatlı kahve molası veriyor

Çağırmayı düşünmüyorum zaten temizliklerini beğenmedim arkadaşımda dedim

Yok 400 demişler ben yarım günden biraz fazla çalıştıkları için 500 verdim birde piyasayı bilmediğim için tek kisimi çift kişinin diye sordum iki kişi için dediler tek kişi için deseler yine verecektim 1000 TL yi . Benim zoruma giden aç bıraktı demeleri 8 aylık hamileyim 45 dk fln otuduk kahvaltı yaptık gelir gelmez yapmış olsaydık belki haklilardi iş bitene kadar acıkmış olabilirlerdi hamile halimle ben acikmadim anlamadım gitti
Bana gelen kadın 3 saatte bütün evi temizliyor. Baştan söyledim. Ben hamileyim sana yemek hazırlayamam ama sen dolapta ne varsa çekinme ye diye. Bazrn eşim bana poğaça, sandivich alıyor. Her seferinde teklif ediyorum, yemiyor. Sadece su içiyor, acıkmadım diyor. İşini bitirmek için nefes almadan çalışıyor. Onun da 2 çocuğu var. Oyalanmak istemiyor. Yerleri eliyle siliyor. Vileda kullanmıyor. Bazı geldiğinde camları da siliyor. Halıları çırpıyor. Küçük bebeğim olduğu için halıların arasında kaçan şeyler oluyor. Bundan önce 4-5 kadın denedim. Çok yavaşlardı ve temizliklerinden hiç memnun kalmadım. Bu kadından çok memnunum. 🧿
Bende 2+1 eve 400 tl veriyorum. Ama yılbaşından sonra bilmiyorum. Asgari ücret arttığına göre gündelikçinin fiyatı da artar muhakkak.

Hey güzel Allahım ya
Ne biçim insanlar var gerçekten akıl alır gibi değil. Neyse ki iyilerle denk geldim ben hep. Yoksa cinlerim tepeme çıkar ya,onunla mı uğraşacağım bir de

Benim şimdiki ablamız da maşallah çok iyi. Makarna koysam, yumurta kırsam fark etmez yer yemek seçmez, iş seçmez, bitirmeden gitmez benim kedilieri de çok seviyor. Valla bu doğru kadını bulma işi evlilik gibi gerçekten.

Tahmin ettim açıkçası. Bakalım bu hafta ne yumurtlayacak düşüncesi en çok stres yaratan şeydir genelde

Ben çok sevdiğim bir ablamıza yol verdim bu nedenle. Sürekli benimle gittiği diğer evi karşılaştırıyordu. X yapmış sen de yap, ay X derzleri yeniletti doldurttu sen de doldur, X aşağı X yukarı bezdim ve yol verdim.

Ben çok sevdiğim bir ablamıza yol verdim bu nedenle. Sürekli benimle gittiği diğer evi karşılaştırıyordu. X yapmış sen de yap, ay X derzleri yeniletti doldurttu sen de doldur, X aşağı X yukarı bezdim ve yol verdim.
Off evet okudukça hatırlıyorum bak. X’lerin banyosunda yok yok (kokulu mumlar küçük havlular…) , şuraya şunu yaptırsan ne güzel olur… ben kendi evimde oturmuyorum neden masraf edeyim, ve döklüm sevmiyorum banyoda kalpli sabun nedir yaa… haftaiçi temizlik yapıyor dediği kadın da benim tam tersime küçük evde oturuyor, çocuğu yok ve çalışmıyor 🙄 sırf gevezelikti, kafa şişiriciydi. O gittikten sonra başım ağrıyordu

Benim bir yardımcım vardı. 2 haftada bir geliyordu. O kadar iyi düzen kurmuştuk ki. Kendisi karar veriyordu işlere. Kafasında planı vardı. Mesela biz hasta olunca üşenmez tüm perdeleri yıkar her yeri sirkeyle siler koltuk vs silerdi ki mikroplar kırılsın. Sonra perdeleri ütüler asardı. Sonra brn eşeklik ettim. Sitedeki bir arkadaşıma önerdim. O da tutmuş başkasına önermiş. Böyle böyle işi çoğaldı. Bana aranızdan seçim yapacağım demeye başladı.
Sonra bir gün mesaj attı. Ben hastalandım artık çalışmayacağın. Kolesterol hastası olmuşum diye. Bende geçmiş olsun dedim. Ne diyeyim.

Şimdi yeni biri geldi. Önceki her gelişinde salon halısını ve koltukları siliyordu. Bana zorla 450 liralık vileda aldırdı. Viledayı aldığım hafta kutusunu açmadan işi bıraktı. Bu gelen de vileda kullanmıyorum dedi. Bana kaldı vileda 😀

Neyse yeni gelen koltuk silerse halı silmiyormuş. Önceki 5te çıkarken bu 2 de gitti. Tam gün anlaştık aslında ama tüm işi de bitirmişti. Kendi dedi zaten. Eviniz küçük bitti ama erken olması sorun olur mu diye. Ben de yok dedim. Daha önce gittiği evde iş bitince evin hanımı bu saatte çıkamazsın demiş. Ne bileyim. Eve bakın eksik varsa yapayım dedi.

Mesela buzdolabı temizlenecekti. Ama sırf kalsın diye de iş çıkarmadım kadına. Haftaya da buzdolabını yaoacak. İş yükünü kendi ayarlayacak. Bir geldiğinde perdeler bir geldiğinde dolaplar vs vs. Kendisi büyük işleri bölecek böyle. Neyse kadına gitme demedim. Eline sağlık dedim. Çünkü ev cidden temizlenmişti. Önceki banyo fayanslarını hiç temizlemezken bu elle hepsini silmiş. Parlamıştı banyo.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Siz ne düşünüyorsunuz?
Benimki de böyle 😂 valla arkasından bakıyorum her yere yapmış oluyor o yüzden bir şey demiyorum. Ama evim büyük olmasına rağmen fazla para vermiyorum bu sebepten. Mesaiyi doldursaydı fazla verecektim. laftan anlayan çalışmaya istekli insan bulmak zor. Başka bulurum dersen tutma ama bulamam kafam rahat olsun diyorsan devam et. Arasıra fazla kalmasını istersin çok iş yaptıracağın günlerde

Bu kadar ağırlamaya daha da beklenti olmasin. Jir kisi 400 liraya tam gun calisip isi bitirdigini varsayalim, iki kisi yarim gun 400 bana normal geldi

1 güne 500 tl mi yok artık.evi de üstlerine yapalım o zaman
3ay önce falan Diyarbakır da 2+1 ve 3+1 için bikaç kişiyle görüştüm, 500den aşağı fiyat vermediler. Ki bunlarda öyle kirli evler değil temizliği kolay ve ayrıntısız fiyat. Şimdi artmıştır da fiyatlar.

X