Benim bir yardımcım vardı. 2 haftada bir geliyordu. O kadar iyi düzen kurmuştuk ki. Kendisi karar veriyordu işlere. Kafasında planı vardı. Mesela biz hasta olunca üşenmez tüm perdeleri yıkar her yeri sirkeyle siler koltuk vs silerdi ki mikroplar kırılsın. Sonra perdeleri ütüler asardı. Sonra brn eşeklik ettim. Sitedeki bir arkadaşıma önerdim. O da tutmuş başkasına önermiş. Böyle böyle işi çoğaldı. Bana aranızdan seçim yapacağım demeye başladı.
Sonra bir gün mesaj attı. Ben hastalandım artık çalışmayacağın. Kolesterol hastası olmuşum diye. Bende geçmiş olsun dedim. Ne diyeyim.
Şimdi yeni biri geldi. Önceki her gelişinde salon halısını ve koltukları siliyordu. Bana zorla 450 liralık vileda aldırdı. Viledayı aldığım hafta kutusunu açmadan işi bıraktı. Bu gelen de vileda kullanmıyorum dedi. Bana kaldı vileda
Neyse yeni gelen koltuk silerse halı silmiyormuş. Önceki 5te çıkarken bu 2 de gitti. Tam gün anlaştık aslında ama tüm işi de bitirmişti. Kendi dedi zaten. Eviniz küçük bitti ama erken olması sorun olur mu diye. Ben de yok dedim. Daha önce gittiği evde iş bitince evin hanımı bu saatte çıkamazsın demiş. Ne bileyim. Eve bakın eksik varsa yapayım dedi.
Mesela buzdolabı temizlenecekti. Ama sırf kalsın diye de iş çıkarmadım kadına. Haftaya da buzdolabını yaoacak. İş yükünü kendi ayarlayacak. Bir geldiğinde perdeler bir geldiğinde dolaplar vs vs. Kendisi büyük işleri bölecek böyle. Neyse kadına gitme demedim. Eline sağlık dedim. Çünkü ev cidden temizlenmişti. Önceki banyo fayanslarını hiç temizlemezken bu elle hepsini silmiş. Parlamıştı banyo.
Siz ne düşünüyorsunuz?