Günlük Ev Temizliğine Gidenler

Arkadaşlar selam, bir süredir işsizim ama iş arama sürecimde ağır gidiyorum çünkü oğlum bir ameliyat oldu ve onun tedavi süreci bitmedi sürekli çalıştığım bir işim olsa izin konularım sorun olacak...

Bu süreçte 2 kere ev temizliğine gittim ama tanıdık kişilerdi, işsizliğimi ve ihtiyaç durumumu bildiklerinden yardım gibi oldu ve karşılığında günlük 200 TL aldım, çok iyi geldi tabi. Şimdi birisi aracı oldu, haftaya salı günü yardımcı arayan bir kadın varmış. Aynı gün hem mutfak dip köşe hem detaylı ev temizliği istiyor 250 TL verecek. Para çok iyi ama mümkün değil aynı gün yetiştiremem dedim. 2 gün gelir, evdeki tüm işleri bitiririm dedim. Sizce doğru bir cevap mı vermişim?

Bu işler nasıl oluyor bilmiyorum. Daha önce ev temizliği denedim kötü şeyler yaşadım ve uzun süre geçti üstünden. Şimdi yeniden denemek istedim. En azından tanıdıkların aracılığıyla giderim diye. Hem anlaşmam doğru mu bilmiyorum, hem de neyi nasıl yapacağım başkasının evinde diye düşünüyorum kafam çok karışıyor. Yetiştirememekten korkuyorum. Nasıl ilerleyebilirim fikir istiyorum.

NOT: internetim az olduğu için sürekli giremem toplu yazarım anlayışınıza sığınıyorum
gunluk 200 lira bile az burda okudugum konulardaki foyatlara gore

Alisa Nur Alisa Nur Sabah gelen kişiye kahvaltı vermeyi uygun bulmuyorum, herkes yapsın gelsin kahvaltısını. Öğlen yemek bi kaç saat sonra çay veya kahve tamamdır. Oldu olacak buzdolabı alıp gitsinler neden yanina giderken yemek koyuyorum aa sacmalamiş arkadaşınız. Hiç düşünmeyin bile, fazlasını yapmışsınız gelenlere.

Benim bir yardımcım vardı. 2 haftada bir geliyordu. O kadar iyi düzen kurmuştuk ki. Kendisi karar veriyordu işlere. Kafasında planı vardı. Mesela biz hasta olunca üşenmez tüm perdeleri yıkar her yeri sirkeyle siler koltuk vs silerdi ki mikroplar kırılsın. Sonra perdeleri ütüler asardı. Sonra brn eşeklik ettim. Sitedeki bir arkadaşıma önerdim. O da tutmuş başkasına önermiş. Böyle böyle işi çoğaldı. Bana aranızdan seçim yapacağım demeye başladı.
Sonra bir gün mesaj attı. Ben hastalandım artık çalışmayacağın. Kolesterol hastası olmuşum diye. Bende geçmiş olsun dedim. Ne diyeyim.

Şimdi yeni biri geldi. Önceki her gelişinde salon halısını ve koltukları siliyordu. Bana zorla 450 liralık vileda aldırdı. Viledayı aldığım hafta kutusunu açmadan işi bıraktı. Bu gelen de vileda kullanmıyorum dedi. Bana kaldı vileda 😀

Neyse yeni gelen koltuk silerse halı silmiyormuş. Önceki 5te çıkarken bu 2 de gitti. Tam gün anlaştık aslında ama tüm işi de bitirmişti. Kendi dedi zaten. Eviniz küçük bitti ama erken olması sorun olur mu diye. Ben de yok dedim. Daha önce gittiği evde iş bitince evin hanımı bu saatte çıkamazsın demiş. Ne bileyim. Eve bakın eksik varsa yapayım dedi.

Mesela buzdolabı temizlenecekti. Ama sırf kalsın diye de iş çıkarmadım kadına. Haftaya da buzdolabını yaoacak. İş yükünü kendi ayarlayacak. Bir geldiğinde perdeler bir geldiğinde dolaplar vs vs. Kendisi büyük işleri bölecek böyle. Neyse kadına gitme demedim. Eline sağlık dedim. Çünkü ev cidden temizlenmişti. Önceki banyo fayanslarını hiç temizlemezken bu elle hepsini silmiş. Parlamıştı banyo.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Hangi şehirdesiniz ve ne kadar ödediniz acaba

Ücret çok az. O kadar iş zaten bir günde yetişmez sizde robot değilsiniz. Bu talep cok yanlış. Iki günde bitiririm derken iki gün icin 250+250 isteyeceksinizdir umarım. Yaşadığınız şehri bilmiyorum ama bir öğrenci yakınım günlük ekstra işlere gidiyor sirket aracılığıyla garsonluk yapıyor. Hem de istediği günler 200 lira akiyor. Bu tarz bir şirket bulsaniz sizin için hem daha güvenli olur hem de daha az yorulursunuz. Şirketle de size uygun günler için anlaşırsınız. Allah size kolaylık yavrunuza şifa verir inşallah..

İstanbul. 400. 2+1 küçük eve
Ben de 300 veriyorum ama senelerdir geliyor. Kendisine hiç karışmıyorum o düzenini oturtmuş. Asla da aynı gün hem mutfak hem dip köşe yapmıyor ve yapmasına ben izin vermem. Bir şey rica ederken bile eziliyorum resmen ben 😂 Mutfağa geldiği gün sadece mutfağı yapar ve banyo dolaplarını o kadar. O da bana evin küçük ve zaten hep temiz en önemlisi dağınık değil benim için çok kolay diyor. Sanırım bu şekilde yuvarlanıp gidiyoruz 😂

geçen hafta perşembe günü çok güvendiğimiz bina görevlimizin referansıyla ( oturduğum binadaki dairelerin bazılarına 10 senedir geldiğini söyledi) bir hanım çağırdık. memnun kalırsam her hafta çağıracağımı da söyledim. evim 1+1 65m2 tüm gün olarak anlaştık. mutfak dolapları buz dolabı ve banyo güzelce temizlensin dedim ve ekledim evde gözünün gördüğü canının çektiği ne varsa yiyin lütfen ve burda kahve makinası var yorulunca kahvenizi için çayınızı demleyin diye de devam ettim. işten çıktım kendi kendime oh dedim tertemiz eve gideceğim mis gibi . bu arada 300tl ödemesini de yaptım. eve gittim , eve süpürge bile tutulmamış. koltuklarımın halılarımın yerini değiştirmiş her yer saç , bezle bir yeri silmiş o bezi başka bir yere tepmiş hala sinirlerim yerinden oynuyor.

aradım bu hanımı , siz bu evde ne yaptınız hiç bir yer temizlenmemiş dedim. ne yalancılığım kaldı , ne iftiracılığım. evin çok pisti temizleyemedim dedi bir üstüne . hele mutfak dolaplarım çok karışıkmış bakmış vazgeçmiş temizlemekten. mutfak lavabosunun içine yerden topladığı saçları atmış. hatırladıkça cinnet geçiriyorum. evde ne kadar bez varsa çöpe attım.

hiç üşenmedim çıktım üst kata sürekli gittiği komşumuzu kahveye davet ettim. kadıncağız şoka uğradı . arayıp çok ayıp etmişsin dedi. ona da çocuğum hastaydı bırakıp çıkmak zorunda kaldım , parasını iade edeceğim dedi. işten çıkmışım o yorgunlukla ağlayarak geceye kadar ev temizledim .
bir de böyle arsızlar var maalesef...

Bana haftada 1 yarim gün geliyor. Yarim gün 200 lira. Ilden ile ücret degisiyordur ama is bellidir. Yarım günde ev dip köse süpursil toz al tezgah ve mutfak dolabi dısı sadece yüzeysel silinir. Banyo wc yıkanır bunlar sabit is yanindada bi odanin koltugu olur yada cami yada 1 2 halı bu degisken oluyo. Yani dip köse is yanindada 1 parca is herhafta gelinen evde gelen bir duzen koyuyo zaten mesela kitapligi 3haftada bir ceker siler herseyi her hafta cekmez. Tozda asiri olmuyo duzenli temizlenince. Bazısi saatle calisiyo ben oylesiyle calismam herkes ayni hizda duzende deildir. Is bellidir yarim gun tam gun . 12 yildir haftalik aliyorum oncesinde 2 ayda filan alirdim annemde aynisekilde anlasacagin birini bulup is duzenini ona ogretene kadar sabreymek gerek karsılikli zamanla oturuyor. Suan gelen 6 yıllıl onunda benimde eksigim vardir illa ama memnunum cok sukur 3 4 parca utum olur onuda yapar mesela herkes onu yapmaz biz basta oyle anlasmistik

Ben de 300 veriyorum ama senelerdir geliyor. Kendisine hiç karışmıyorum o düzenini oturtmuş. Asla da aynı gün hem mutfak hem dip köşe yapmıyor ve yapmasına ben izin vermem. Bir şey rica ederken bile eziliyorum resmen ben 😂 Mutfağa geldiği gün sadece mutfağı yapar ve banyo dolaplarını o kadar. O da bana evin küçük ve zaten hep temiz en önemlisi dağınık değil benim için çok kolay diyor. Sanırım bu şekilde yuvarlanıp gidiyoruz 😂
Ay yok.bende bebek var. Tüm ev temizliği artı bir iş bizimkisi. Perde yıkama, koltuk halı silme vb. Mutfak dolapları da genel temizliğe dahil. Hep kapaklarını silerler ama içine girmez tabi. O zaman bitmez işi.

geçen hafta perşembe günü çok güvendiğimiz bina görevlimizin referansıyla ( oturduğum binadaki dairelerin bazılarına 10 senedir geldiğini söyledi) bir hanım çağırdık. memnun kalırsam her hafta çağıracağımı da söyledim. evim 1+1 65m2 tüm gün olarak anlaştık. mutfak dolapları buz dolabı ve banyo güzelce temizlensin dedim ve ekledim evde gözünün gördüğü canının çektiği ne varsa yiyin lütfen ve burda kahve makinası var yorulunca kahvenizi için çayınızı demleyin diye de devam ettim. işten çıktım kendi kendime oh dedim tertemiz eve gideceğim mis gibi . bu arada 300tl ödemesini de yaptım. eve gittim , eve süpürge bile tutulmamış. koltuklarımın halılarımın yerini değiştirmiş her yer saç , bezle bir yeri silmiş o bezi başka bir yere tepmiş hala sinirlerim yerinden oynuyor.

aradım bu hanımı , siz bu evde ne yaptınız hiç bir yer temizlenmemiş dedim. ne yalancılığım kaldı , ne iftiracılığım. evin çok pisti temizleyemedim dedi bir üstüne . hele mutfak dolaplarım çok karışıkmış bakmış vazgeçmiş temizlemekten. mutfak lavabosunun içine yerden topladığı saçları atmış. hatırladıkça cinnet geçiriyorum. evde ne kadar bez varsa çöpe attım.

hiç üşenmedim çıktım üst kata sürekli gittiği komşumuzu kahveye davet ettim. kadıncağız şoka uğradı . arayıp çok ayıp etmişsin dedi. ona da çocuğum hastaydı bırakıp çıkmak zorunda kaldım , parasını iade edeceğim dedi. işten çıkmışım o yorgunlukla ağlayarak geceye kadar ev temizledim .
bir de böyle arsızlar var maalesef...
İade etti mi bari. Hayır parayı eve bırakıp gitseymiş. Yüzsüz

İade etti mi bari. Hayır parayı eve bırakıp gitseymiş. Yüzsüz

diğer komşumu çağırıp gösterdiğim için bina görevlimizle birlikte gönderdi. ama şunu da eklemiş , yol paramı ve yaptığım işi düşüp öyle alsın parasını diye . dedim dua etsin tek bir komşuyu çağırdım. yaptığı iş yok yiyip içip kadın programı izleyip gitmiş.

diğer komşumu çağırıp gösterdiğim için bina görevlimizle birlikte gönderdi. ama şunu da eklemiş , yol paramı ve yaptığım işi düşüp öyle alsın parasını diye . dedim dua etsin tek bir komşuyu çağırdım. yaptığı iş yok yiyip içip kadın programı izleyip gitmiş.

Yaptığı işi yediği içtiğine saydın.
Ay ne terbiyesizlik
Çocuğun hastaysa ararsın gitmem lazım ücreti şuraya bıraktım almadım der gidersin. Yani bir bahaneyle çıkarsın evden.
Öyle bi ortalığı silme işini biz de yapıyoruz ki günlük

Yaptığı işi yediği içtiğine saydın.
Ay ne terbiyesizlik
Çocuğun hastaysa ararsın gitmem lazım ücreti şuraya bıraktım almadım der gidersin. Yani bir bahaneyle çıkarsın evden.
Öyle bi ortalığı silme işini biz de yapıyoruz ki günlük
size yemin ederim ki öyle ortalığı silme bile yok. yediğim hakaretlerde cabası. işin üstadı olmuş artık yedirebildiğine .
bir fotoğraf paylaşıyorum bu eve girdiğimde çektiğim bir fotoğraftı. yeni temizlenmiş bir mutfak lavabosu bu şekilde olur mu? o saçın orda ne işi var? o pisliklerin orda ne işi var? normal zamanda bile ben akşamdan çamaşır suyu döküp
yatarım. kaldı ki o saç oraya atılır mı? siz evin gerisini hayal edin... inanın cinnet geçirdim ağlayarak geceye kadar temizlik yaptım.

Eklentiler

• A8B507F7-4FB8-4DFA-B09D-FBF9C26F6444.JPG
    A8B507F7-4FB8-4DFA-B09D-FBF9C26F6444.JPG
    77,9 KB · Görüntüleme: 166
size yemin ederim ki öyle ortalığı silme bile yok. yediğim hakaretlerde cabası. işin üstadı olmuş artık yedirebildiğine .
bir fotoğraf paylaşıyorum bu eve girdiğimde çektiğim bir fotoğraftı. yeni temizlenmiş bir mutfak lavabosu bu şekilde olur mu? o saçın orda ne işi var? o pisliklerin orda ne işi var? normal zamanda bile ben akşamdan çamaşır suyu döküp
yatarım. kaldı ki o saç oraya atılır mı? siz evin gerisini hayal edin... inanın cinnet geçirdim ağlayarak geceye kadar temizlik yaptım.
İyi ki fotoğraf çekmişsiniz. İnkar ederdi bir de... Şahit çağırmanız da iyi olmuş.
Bizim bir odada kenarda döşek var. Katlanan döşeklerden. Onun çekip altını silip süpürmek lazım.
Oraya biz peçete düşmüştü. Alamamıştım bir türlü.
bir önceki kadın için gittikten sonra yani Temizlikten sonra çektim, hala duruyor. Yani kadın orayı temizlememiş.

Yine oğlumun odasının bir köşesinde yastıklar var bir sürü. Orayı da mesela aylarca hiç silmemiş.
Yeni gelen kadın orayı düzenlemek için yastıkları bir kaldırdı.
Yemyeşil küf birikmiş. Orayı eski kadın hiç silmemiş.
Silse oğlum haftalarca küflü odada uyumazdı.
Ben zaten temizlik yapmadığım için kadın alıyorum, yani ben de görmemişim.

Oluyor öyle..
Eski kadına şurayı da sildin mi diye soramıyordum bile.
Hemen parlıyordu.
Tepki gösteriyordu.

yi ki fotoğraf çekmişsiniz. İnkar ederdi bir de... Şahit çağırmanız da iyi olmuş.
Bizim bir odada kenarda döşek var. Katlanan döşeklerden. Onun çekip altını silip süpürmek lazım.
Oraya biz peçete düşmüştü. Alamamıştım bir türlü.
bir önceki kadın için gittikten sonra yani Temizlikten sonra çektim, hala duruyor. Yani kadın orayı temizlememiş.

Yine oğlumun odasının bir köşesinde yastıklar var bir sürü. Orayı da mesela aylarca hiç silmemiş.
Yeni gelen kadın orayı düzenlemek için yastıkları bir kaldırdı.
Yemyeşil küf birikmiş. Orayı eski kadın hiç silmemiş.
Silse oğlum haftalarca küflü odada uyumazdı.
Ben zaten temizlik yapmadığım için kadın alıyorum, yani ben de görmemişim.

Oluyor öyle..
Eski kadına şurayı da sildin mi diye soramıyordum bile.
Hemen parlıyordu.
Tepki gösteriyordu.
daha ne fotoğraflar var da ... inanın o gelmeden önce ev daha temizdi.

birde evin ÇOK pis diye üste çıkıyor. evim temiz olsa seni neden çağırayım.

hakkıyla yapmayacaksan gelmeyeceksin. bu kadar basit. sizinki de aynı hesap.

çalışıyorum ve hastasonu kendime vakit kalsın istediğim için kadın çağırıyorum ama hüsran.

umarım sizin yeni gelen kadın böyle devam eder zor işler vallahi..

daha ne fotoğraflar var da ... inanın o gelmeden önce ev daha temizdi.

birde evin ÇOK pis diye üste çıkıyor. evim temiz olsa seni neden çağırayım.

hakkıyla yapmayacaksan gelmeyeceksin. bu kadar basit. sizinki de aynı hesap.

çalışıyorum ve hastasonu kendime vakit kalsın istediğim için kadın çağırıyorum ama hüsran.

umarım sizin yeni gelen kadın böyle devam eder zor işler vallahi..
İlk geldiklerinde çoook iyi yapıyorlar. Ne zaman ki güvenip evi ona bırakıp çıkıyorum o zaman salmaya başlıyorlar

Arkadaşlar selam, bir süredir işsizim ama iş arama sürecimde ağır gidiyorum çünkü oğlum bir ameliyat oldu ve onun tedavi süreci bitmedi sürekli çalıştığım bir işim olsa izin konularım sorun olacak...

Bu süreçte 2 kere ev temizliğine gittim ama tanıdık kişilerdi, işsizliğimi ve ihtiyaç durumumu bildiklerinden yardım gibi oldu ve karşılığında günlük 200 TL aldım, çok iyi geldi tabi. Şimdi birisi aracı oldu, haftaya salı günü yardımcı arayan bir kadın varmış. Aynı gün hem mutfak dip köşe hem detaylı ev temizliği istiyor 250 TL verecek. Para çok iyi ama mümkün değil aynı gün yetiştiremem dedim. 2 gün gelir, evdeki tüm işleri bitiririm dedim. Sizce doğru bir cevap mı vermişim?

Bu işler nasıl oluyor bilmiyorum. Daha önce ev temizliği denedim kötü şeyler yaşadım ve uzun süre geçti üstünden. Şimdi yeniden denemek istedim. En azından tanıdıkların aracılığıyla giderim diye. Hem anlaşmam doğru mu bilmiyorum, hem de neyi nasıl yapacağım başkasının evinde diye düşünüyorum kafam çok karışıyor. Yetiştirememekten korkuyorum. Nasıl ilerleyebilirim fikir istiyorum.

NOT: internetim az olduğu için sürekli giremem toplu yazarım anlayışınıza sığınıyorum
250 nedir ayol ben 1 yıl önce 400 verdim oda bir güne detaylı mutfakta değil sil süpür toz al

Merhaba arkadaşlar size sorum olacak biraz tuhaf ama yinede sormak istedim arkadaşım bana iki kişi ayarladi ev temizliği için 2 kişi geliyorlarmis yarım güne 400 dedi tamam dedim neyse geldiler hemen işe basladilar arada kahvaltı hazırladım yedik içtik tekrar ise devam ettiler bir saat sonra tekrar bı çay ikram ettim hatta yarım günden biraz uzun sürdü ben 500 verdim verirken de emin olmak için tek kisim yoksa iki kisimi bu fiyat dedim iki kişi dediler. Şimdi arkadaşım aramış ben kadınları aç birakmisim öyle olmazmış kahvaltıdan sonra çayın yanına bisküvi meyve çerez fln koyacakmisim giderken de iş bitince karınlarını doyurup öyle gonderecekmisim vakitleri yoksada ellerine paket yapıp verecekmisim. Ee kuzum ben bu kadar hizmet ettikten sonra kendi işimi kendim yaparım birde ilk geliyorlar daha güvendiğim zaman ben anahtarı verip çıkacağım başlarını beklemem mı gerekiyor karınlarını doyurmak icin. Kizlar benmi yanlış düşünüyorum yoksa düzen böylemi ?
Böyle değil , ama sizi ilk alıyorsanız kendileri de biraz gözü açık kişilerde böyle olur . Zaten yarım güne 500 nedir

X