Güne devam etme motivasyonunuz nedir?

Ceycey öl ama çalış. Bu kadar zor olmamalı (!)

İnsanlar bunu istiyor sanırım. Birde akıllı çalışmak varken neden çok çalışma isteği

Hiç anlamadim konu sahibi neden eksilenmiş.
Kadın sabahın 6sinda kalkıp yıkanmayı bilmeyen ter kokulu insanlarla dolu otobüste tikis tikis ise gidip bir de memnuniyetsiz,iş buyuran amirlerle - para verince şirketi aldı zanneden müşterilerle belki haftanın altı günü uğraşıp ömrünü boşa harcadığını düşünüyor,motivasyonunu kaybetmiş ve siz çalışan insanlar nasıl boyle bir hayata devam etme motivasyonu sagliyorsunuz diye soru sormuş.
İyi anlaştığı ve iyi kazanan eşinin kazandığı para ile geçinen, sabah kocasıyla kahvaltı yapip adam gidince isterse yatan , canı isterse ev temizleyen,istemezse yarına bırakan,canı isterse güzel yemek yapan,istemezse adam gelmek uzereyken çorba, peynirli makarna yapıp geçen, eğer canı istemezse üç gün evden hiç çıkmayan, çıkması gerekince 'bu saatte kalabalıktır, birkaç saat sonra gideyim' diye otobüste otura otura giden insanlarin motivasyonunu sormamis ki :)
Ben de su an çalışmıyorum, kendi param da var. bugün uyandigimda saat 11e geliyordu. Ayaklarımı öteki sandalyeye uzaya uzata iki saat kahvalti sofrasında oyalandim, tüm haftam hobi için gittigim doğa sporuyla, eş dost görüşmesi ile, tiyatro , resim ile ,evde modern family izlemekle geçiyor. Hazır işsizim,diye merak ettiğim vizesiz ve ucuz her yeri gezdim , ruhen de mutluyum, yorgun değilim. Tek stresim iş bulmak.
Şimdi tutup 'sukrolsun bu günümüze, evde duran insanın işi de zor' mu yazayim? Bunun konu sahibinin sorusuyla ne alakası var ki?
Babam ağır bir işte çalışıyor, o da her firsatta 'dunyada en zor iş ev hanımligidir' der. Pazarları kahvaltıyı falan hazırlar , 'benim bir pazarım var eşimin o da yok' der. Yani ev kadınlığı,hele ki çoluk çocuk varsa çok zor olduğunun bilincindeyim. Ama çocuklu ve çalışan bir kadının iş yüküyle kıyaslanamaz bile. Her şeyi geç , çocuğunun haftalarca hazırlandığı gösterisini izleyememek, hastayken evde bırakmak, patronun kesin bir dille 'mesai' dedikten sonra 'cocugu kim alacak' telaşını yaşamak bile çok zor.
İş hayatinin ne kadar zor olduğunu yaşayan bilir. Yeri geliyor hasta ise gidiyorsun,yeri geliyor 'biri şunun ağzına bir tane çaksa da rahatlasam' diyeceğin salak salak insanlara 'peki efendim' demek durumunda kaliyorsun.

Konuya gelirsek,
Benim motivasyonum kendime birkaç ayda bir minik tatil rotası yapmakti..mesela 23 Nisan salıya mi geliyor? Yıllık iznini 22sinde kullan,haftasonuyla birlestir yakın şehre kampa git:)
Mart ayından bunu planlamaya başlarsam sayılı gün çabuk geçer, nisana kadar zaman kolayca geçiyor. Sonra ramazan bayramı tatili, sonra kurban bayramı tatili, sonra 30 Ağustos, sonra 29 Ekim. O yıl bayramlar haftasonuysa arasıra Perşembe cuma yıllık izin kullan öyle plan yap :)
Derken derken zaman kolayca geçip gidiyor.
Ben de pandemi zamanı böyle bir buhrana girmiştim, hem hiç bir yere cikamiyordum, hem de çalıştığım yer o kadar igrenc bir yerdi ki. Patron şirketini geç, aşiret sirketiydi. Kişiliğime, dünyaya bakışıma asla uymayan çok hukuksuz bir yerdi..o zaman da motivasyonum 'hazir hiç bir şey yapamiyorum bari tüm paramla altın dolar alayim'di. O zamanlarda KK ekonomi topiklerinde gezerdim. Maaşı aldığım gibi altin,dolar yapardım. hatta kredi çekip yüklü miktarda bir şeyler aldım falan,nasılsa artar diye.
İyi ki de yapmışım,bugün işsizlikte onları yiyorum...
Sana da tavsiyem - bu ekonomide çok mümkün olmasa da - bir buçuk ay sonrası için çok seveceğin bir plan yap. Yılbaşına geliyor, bekarsan eşinle ya da birkaç arkadaşınla yılbasinda bungalov ev tutun mesela. Kalabalık olunca ödenecek para da az olur. Geçen haftalar da bu minik kaçamağın hevesiyle hızlıca geçer gider. Yılbaşını aylarında Şubat ayı için böyle bir plan yap, sonra Nisan,sonra bayram... Tatil seven biri değilsen bir workshop ya da konsere bilet al. Neyi seviyorsan...en azından boşa yasiyorum hissinden kurtulursun. Paranla kendini mutlu edecek şeyler yap.

Çalışma çalışma.dinlen güzelce.
Kız,ağzına acı biber sürerim bak senin.Sanki keyfimizden evde oturuyoruz.İs bul bana o zaman,çalisayim.Çalisan kadınların da,çalışmayan kadınlara bu şekilde kin gütmesi ayrı bir ironi.Çoğu zaman tercih,bazen de imkansızlıktan dolayi çalışmıyor kadınlar.Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok bu konuda.

Merhaba, bu forumda ilk yorum yapışım ve size yorum yapmak istedim. Bazen hepimizin böyle zamanları olur bu sürece girdiğimizde önce durumu ve isteksizliğimizi kabullenmemiz gerekiyor ve kendimize süre tanımamız. Mutluluk aslında küçük şeylerdir ve içimizdedir bir şeylere veya duruma bağlı değildir ama insanı mutlu eden şeyin en çokta bir şeyi başarmak olduğunu düşünüyorum . Neyi hayal ediyorsanız adım atmayı düşünüp bir türlü adım atmadıysanız ve ertelediyseniz( bazen bu bir iş bile olabilir) kendinizi mutsuz hissedebilirsiniz. Kendinizle ilgili, bu bir hobide olabilir bir adım atmanızı öneririm nacizane fikrim. Sevgiyle ve güzelliklerle kalın

Eş olmak budur işte. Bugün imkan var siz çalışırsınız yarın beraber çalışırsınız. Mutluluklar diliyorum.

öyle hissetsem evet derdim sizden mi korkucam.

ama bu seferki maksadım başkaydı. sizin algınızı bu konudaki kompleksinizi ben değiştiremem. sorun içinizde.
Valla ev hanımlarının bi kompleksi olmuyor, nedense hep çalışanların bi derdi var sanki biz zorla sizi çalıştıriyoruz

Ne çok mu aşık oldun, mirasa mı kondun ne yani şimdi bu ?.aşktan gözünüz mü döndü ? Zenginlikten feleğiniz mi şaştı
Keske bunlar olsaydı, hayatımın her donemı zor gectı suan da oyle, onemli anlarda kendı ıstegimle karar verdigimi hatırlamıyorum, kısacası kendı hayatımın da ızleyıcısıyım (aglanacak duruma guluyorum)

Şunuda söylim ayrıca kimsenin motivasyonu falan kalmadı çalışanında çalısmayanında ülkenin durumu ortada. Benim erken kalkmak için tek motivasyonum sokak hayvanlarım kimse bogazıma çöküp erken kalk demiyor ama kalkmak zorundayım onları aç bırakamam yani illa çalişmam gerekmiyor erken kalkıp sokaklara düşmek için

Son düzenleme:
Çalışmayan erkek aynı zamanda sorumsuz ve pişkin biri olduğu için olabilir mi? Bu mesele biraz da öz disiplin, kendine saygı meselesi.çalışmayan adam gibi bir erkeğe denk gelme oranımız nedir ? Sorun bu.teoride sorun yok tabi.sorun pratikte.bu durumun kişiliğe etkisinde.ve evet kadınlık içgüdülerim çalışmayan bir erkeğe saygı duyamıyor.neden inkâr edelim.huzurun yerinde olmuyor işte zaten.

Neler vermezdi sizin imkanlarınıza sahip olmak için. Sizin kadar sevilmek için sol böbreğini verecek durumda. Sanki ekmeğinizi kendi veriyor gibi davranmasının nedeni bu.
Biliyorum çok kötü bir psikolojide üzücü Allah yardımcısı olsun

Gerçekten aynı frekansta da değiliz yahu. Sen biraz bakın çalışan adam gibi erkeklere bana benim yarım koca yeter.

Konu sahibi en mantıklı üyelerden. Çalışan çocuklu olmak elbette çok zor. Hele eş desteği de yoksa eve kadın vs alacak imkan da yoksa. Haftasonu konser tiyatro etkinliklere gitmek yerine evi temizleyip ertesi haftaya yemek stoklayanları da var . Tanıdığım bir ev kadını var ağır engelli iki çocuğu var. Onun hayatıysa hepimizden zor. Yani olay çalışıp çalışmama vs değil. Hayatın bize sunduğu şartlar. Ahşap boyamayı öğrenmek istedim. Kursa gitmeye fırsat bulamadım . Çocuk hasta oldu eşim hasta vs. İşe ağrılar içinde gitti. Ben de yemek yapıyorum şu an. Çocuk gelir okuldan 4.30 da. Öyle çıkıp sahafları bir gezeyim Kızılay a gidip denmiyor. Eşim hastane de sıra beklerken keyfime bakamam. Çocuğa aç anahtarla gir yemeğini kendin ye diyemem. Bekarken 7.20 de mesaim başlardı 3.30 gibi biterdi tüm gün benimdi hobi eğlence ne istersem yapardım. Motivasyonum yoksa o gün eve gider tv izlerdim kitap okurdum ya da uyurdum. Hayat böyle bir şey. Kişiden kişiye aydan aya bile değişen bir kavram.

+Huzurum çokta yerinde psikolojik buhranlarımı çalışmayan kocama maal etmeyecek kadar da aklım başında.İnsanız yarınımız belli mi? Eşim şuan o veya bu sebepten işsiz kaldı napayım adamı terk mi edeyim?

Ya bu arada sabah uyandığım zaman eğer uykumu alabilmişsem o zaman herşey daha iyi oluyor bizde . Akşam olmasını ve elime sakince bir çay bir kitap almanın hayali bile güze oluyor bazen. Hafta başında haftasonu arkadaşlarımızla olacak oyun gecesini planlamak , çocuğu oyun alanına bırakıp 1 saat elimle baş baş zaman geçirmek , çiçeklerime bakım yapmak , oğlumun kuşları ile ilgilenmesini izlemek , daralınca annemle babamı babaannemi aramak , sevdiğim bir ton oje sürmek , yeni kitap almak , temiz nevresim kokusu ve temiz ev . Uzaktaki arkadaşlarımla görüntülü konuşmak .

Biliyorum çok kötü bir psikolojide üzücü Allah yardımcısı olsun
Bana söylüyorsanız ben zaten çok seviliyorum.sizi dediğiniz gibi babam da sevgilim de beni çok seviyor. Sevgilim paranın lafini etmez.heryere girer çıkariz.en pahalı hediyeleri alır.ama inanır misınız bir kere bile bu sitede bunları anlatıp, aman da ne çok seviliyorum ne çok el üstünde tutuluyorum aman da nasıl değerli(!)bir kadınım demek aklıma gelmedi.ama çalışıyorum, paramı kazanıyorum, hayatta bir işe yarıyorum demek aklıma geldi neden acaba.?kendi kimliğimi ve değerimi başkaları üzerinden belirleme ihtiyacı duymayacak kadar bilinçli biri olduğum için olabilir mi ? Bazı kadınların bilmem kimin eşi, bimem kimin premsesi olmaktan başka kendi yaptıkları, kendi hayatı da oluyor bil istedim.

Tövbe bismillah. Çalışmayan kadınları bıraktı sizin çalışmayan eşinize mi sardı şimdi de?

Çok uzun bir süreye yayılırsa bence evet.ben erkeklerin yerinde olsam çalışmayan kadınlar da yaşamam.cinsiyetçi biri değilim.çalışmamanın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum.

Ne mutlu sana hayatta mutluluk ve başarılar diliyorum hep iyi ol

iş gibi olmuyor hiçbirşey.ne hobisi yaparsan yap kendini işe yarar gibi hissetmiyorsun.şindi sana laf atmış gibi olacak ama sen de ilk cümlede bana laf atmışsın.eee para konusu sıkıntı olmuyor mu ?
şunu bilmeni isterim hayat sadece işe gidip gelmek değil. seninkisi daha çok kendi yükünü taşımak gibi görünüyor .eğer kendini işe yarar hissetmiyorsan hayata iyi birşeyler katmıyorsun demektir. ihtiyaç sahibi insanlar, huzurevleri ,çocuk esirgemeler ,sokak hayvanları ,gönüllü sosyal hizmet vs. bunlara da zaman ayırman gerek. o zaman işe yaradığını hissedersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…