Siz anlamıyorsunuz belliki eleştiri yapmak hoşunuza gidiyor şunu söylüyorum öz kardeşim ve aile dedigim insanlar önce bana gerçek ailelik yapmalı yalandan değil aramız kötü olduğu için geldiler madem çok masumlar düğün öncesinde gelselerdi ya düğün zamanı geliyorlar ki hatalı olduklarını kendileri de iyi biliyorlar ben onları artık Allaha havale ettim bundan sonrası mevlamin bileceği şey ben artık uğraşamıyorum çünkü hep üzülen benim ben tekim onlar çoğunlukta ama haksizken haklı olmaya çalışıyorlar madem ben kotuyum onlar iyi olsalardı zatrn bu saatten sonra dönüşü yok önceden afettillerime ve o düğüne gittigime bin pişmanım değer göstermeyen insanlara değer bildiremezsin bunu anladım ve merhametten maraz dogarmis doğdu da hemde fazlasiylaokumuşlukla alakası yok azcık makalere bakarsan anlarsın bu sendrom bir alınman gerekirse iki alınıyorsun öz kardeşin düğününe yalvar yakar gitmek yerine düğün sahibi olarak gider normal şartlarda bir insan. vala bilimsel açıklamalar bu yönde, yok benim ailem berbat insan topluluğu böyle bunlar diyorsan evlatlıktan men et kendini ne diyeyim
ben bunu sunun icin söyledim ben bunlara rağmen ailedir dedim affettim ama onlar başından beri umursamadilar beni birde haklı gibi ayrım yaptıklarını kabulde etmiyorlar artık ugrasmiyacagim kesin ve net bitti sin darbe çok acitti esimde bana sen hemen yelkenleri suya indiriyorsun her seferinde affediyorsun diyor ama bu kez sondu.affet affet sonrada seni aptal yerine koysunlarKadinin çocuğu ölmüş torun bu bir hafta sonra gelmek , gelincede hemen gitmek ne demek sen bunu düşün yok maddi ayrımcılık yok düğüne cagirdilar çağırmadilar degil asıl bu gününde annen, baban ve kardeşlerin yanında olmuyorsa sende olma...allah sabır versin insallah sağlıkla alirsiniz bebeğinizi kucağınıza
hakkınızda hayırlısı olsun yapıcı olmaya çalışıyorum çünkü aile çok önemlidir yaşayan sizsiniz en doğru kararı yine de siz vereceksiniz elbet sadece galeyana getirmek günahtır bu önemli bir mevzu çünkü inşallah güzel olsun her şeySiz anlamıyorsunuz belliki eleştiri yapmak hoşunuza gidiyor şunu söylüyorum öz kardeşim ve aile dedigim insanlar önce bana gerçek ailelik yapmalı yalandan değil aramız kötü olduğu için geldiler madem çok masumlar düğün öncesinde gelselerdi ya düğün zamanı geliyorlar ki hatalı olduklarını kendileri de iyi biliyorlar ben onları artık Allaha havale ettim bundan sonrası mevlamin bileceği şey ben artık uğraşamıyorum çünkü hep üzülen benim ben tekim onlar çoğunlukta ama haksizken haklı olmaya çalışıyorlar madem ben kotuyum onlar iyi olsalardı zatrn bu saatten sonra dönüşü yok önceden afettillerime ve o düğüne gittigime bin pişmanım değer göstermeyen insanlara değer bildiremezsin bunu anladım ve merhametten maraz dogarmis doğdu da hemde fazlasiyla
Yanlis anladınız bir hafta sonra gelmediler o ilk bir hafta geldiler milletle beraber gelip gittiler sonrasında yok oldular gerekirse benim evimde kalacaklardi ki gerekiyordu olmeyi bile dusundum evlat acisi cok cok zor,ama bunu yapmadılar ysni kalmadiklari gibi misafir gibiydilerKadinin çocuğu ölmüş torun bu bir hafta sonra gelmek , gelincede hemen gitmek ne demek sen bunu düşün yok maddi ayrımcılık yok düğüne cagirdilar çağırmadilar degil asıl bu gününde annen, baban ve kardeşlerin yanında olmuyorsa sende olma...allah sabır versin insallah sağlıkla alirsiniz bebeğinizi kucağınıza
Teşekkür ederim ama bu saatten sonra benim galeyana gelmem mümkün değil olanlar çok çok ağırdı ve inanın kaldırılacak gibi değil ben ailem olmayınca daha rahatım tmm içim içimi yiyor ama onlar varken de dışımda içimde birbirini yiyor yokluklari daha iyi adı belli yok derim böyle olmalarindansahakkınızda hayırlısı olsun yapıcı olmaya çalışıyorum çünkü aile çok önemlidir yaşayan sizsiniz en doğru kararı yine de siz vereceksiniz elbet sadece galeyana getirmek günahtır bu önemli bir mevzu çünkü inşallah güzel olsun her şey
Teşekkür ederim malesef aptal gibi o düğüne gittim ve düğünden sonra aptal yerine koyuldum çok kotu hissediyorum bu yuzden kendimiŞimdi doğru anladıysam
1 aileniz ev alirken çalışıp destek oldunuz diğer kardeşleriniz o evde oturdu ve ev sahibi oldular ama aynı hak size tanınması
2 kardeşlerimizin çocuklarına baktılar ama sizinkine bakımiyorlar
3 size düğünde birsey takmadilar takulanlarida aldilar ama kardeşlerinize taki takip düğün takılarını da onlara verdiler
4 çocuğunuz Vefaat ettiğinde misafir gibi gelip gittiler
Bu durumda ben olsam ne yaparım yok sayarım yüzlerine bile bakmam düğune falanda gitmem çok haklısınız herseyi bir kenara bıraklim ne demek torun vefaatına misafir gibi gelip gitmek kötü günümüzde yanınızda olmayanin ne iyi günü ne kötü günü umrunuzda olmasın.
Başınız sağolsun .dogacak Bebeğinizide inş saglikla kucağıniza alırsınız.
Aptallik falan değil. Siz insanlık yapmışsınız onlar anlamamis.normal olan sizin tavrınız garip olan onlarTeşekkür ederim malesef aptal gibi o düğüne gittim ve düğünden sonra aptal yerine koyuldum çok kotu hissediyorum bu yuzden kendimi
Iyi de bunu aile saglamasa niye oyle hissedilsin ki bende sunu biliyorum ortanca cocuklar en cok ezilen ve kiymetsiz olandır ama bunun bu durumlarla alakası yok çünkü eşimin ailesinde bu durum tam tersi eşimin ortanca abisi için ana babası ölür saçmalık su ki insanlarda nedense bir ana baba adı koyma ve onlar için ölme takıntısı var benim Annem de güya kendi annesinin adını koymuş ama demekki annesini sevmiyormuş diyorum zaten bu ne saçma şey yani çocuğuna anne babanın adını koyuyorsun sonrada ayrımcılık yapıyorsun cahaletin böylesi..Ben
Ortanca çocuk sendromu diye birşey duymuştum
Yani hep az sevildigini hissedermiş insan diğerlerinden
Teşekkür ederim ama olaya bu sekilde bakıldı niye diyeceksiniz ben hep addeden onlar ise gelip işleri düştüğünde adamdan sayan taraf oldular hep ama kendime çok kızıyorum maddi sikisikligimiz içinde bilezik almış olup bir yandan da o düğüne gitmemem gerekirken gitmiş olmanın aptalligi böyle olacağı belliydi benim zaafimda bu çabuk cozuluyorum ama artık bu son damlaydi hoş şimdi onlar kendini haklı buluyor çocuklarını üzerime sürdüklerini asla unutmam kendileri ayrım yaptıkları gibi onlarında kendilerini birsey sanıp bana kötü davranmaları için hakları olduğunu dusundurttuler şimdiki aklım olsa asla o duygu e gitmezdim millete rezil olsalardı akrabalarimiz beni çok severler rezil olurlardı bunu bildikleri için göze alamadilarAptallik falan değil. Siz insanlık yapmışsınız onlar anlamamis.normal olan sizin tavrınız garip olan onlar
Yanlis anladınız bir hafta sonra gelmediler o ilk bir hafta geldiler milletle beraber gelip gittiler sonrasında yok oldular gerekirse benim evimde kalacaklardi ki gerekiyordu olmeyi bile dusundum evlat acisi cok cok zor,ama bunu yapmadılar ysni kalmadiklari gibi misafir gibiydiler
Şimdiye kadar fazlasıyla özeleştiri yaptim ve uzlaşma yoluna gittim ama bu hep benim taviz verisim ve zayıfligim olarak görüldü kimseyi suçlama eğiliminde degilim ki bunu yapacak cehalette hiç degilim ortada olan olaylar çok düşündürücü ayrıca oğlu ,kızı vs demem bu kadar kötülük görmezken anormal değil bana yaptıkları birçok şeyden sonra onlara eski verdiğim tavizleri vermekte ahmaklik olacak önceden beri açık ve net bir sınırda onlara karsi dursaydim emin olun bu kadar uzulmeyecek aptal yerine koyulmusta olmayacak tim ki uzun zaman arayıp sormayan insanlar dugunlerine 2veya 3 hafta gelip ikna etme çabası çok manidar değil midir eğer ortada illa bir suçlu aranacaksa o da özellikle benim annemdir olayların bu hale gelmesine izin vermeyecekti.suçlu olduklarını biliyor suan bundan da eminim düğün zamanı gösterdiği ilgi alamadan da biliyorum ama zamanında çocuklarına bana karşı verdikleri tavır yüzünden hicbirsey düzelmiyor bunu bile bile kendimi suclu hissetmem saçma adalet istemekte suç değil eğer ki kendi ricamız ile çocuk dünyaya getiriyorsunuz o çocuğun maddi değil sadece manevi açlığını da gidermek zorundasınız çocuğu çok affedersin hayvanlarda doğurma kapasitesine sahip dogurmakla is bitmiyor ki yatılı okumama gelince çok sey öğrendim hayata dair çok yıprandım ama geleceğimi çok şükür kurtardım bana sahip çıkmayan ailem yıllar önce beni kasıtlı olarak yatılı öğretmen lisesine göndermişti iyiki de göndermiş hayatımın en zor zamanlarını orada geçirdim yapılan ayrımcılığı ve kötü tutumları bildiğim için bayramlarda bile gitmezdim eve bunu esim bile bilmez.bir insan bayramda niye evine gitmesin ki ben mutlu olmadığım ortamda duramam kimse duramaz anlayacağınız başta sıkıntı olunca arkada onun gibi oluyor malesef bu yaşıma kadar yaşadığımı bir Allah bir ben bilirim hoş Annem de iyi bilir ama onemsemedi iste.zamanında ölümden döndüm suan gerçekten normal bir ailem olsaydı beni düşünen doktorun dediğine kulak kabartip eğer bu kız üzülür vs yaşarsa hastalığı yenilenir ve ameliyatı bile yok tekrar sözünü düşünüp bana böyle muamele lerde bulunmazlardi suan burada yapılan elestriler beni cik enterese etmiyor çünkü normal bir kac kişi objektif olarak olaylara bakıp deherlendirebiliyor burda önemli olan kısmen yaaanmislik o da yoksa empati kurmak gerek bilir bilmez konuşmak kolaydır hele de eleştiri yapmak en kolayı iyi geceler dilerimHer ilişkide hatalar ve hatalı taraflar olabilir. Bu, anne, baba, evlat ve kardeş ilişkisi için de geçerli. Anladığım kadariyla, hayata karşı kırgınlıklariniz çok fazla ve onaramadiginiz bu kırgınlıklar için aile bireylerinizi de suçlama eğilimindesiniz. Kardeşlerinizden, "oğlu, kızı, bacısı" diye bahsetmeniz bile çok ilginç. Akrabalık ilişkinizi, kendiniz üzerinden değil, size karşı hatalı olduğuna inandığınız herkesi bir cephe olarak görüp onlar üzerinden tanımlama eğilimindesiniz. Belki, yatılı olarak okumak da bunda etkili olmuştur. Çocuğunuzu kaybetmek de sizi çok üzmüştür elbette. Ama inanın, hayat bu şekilde çok çekilmez olur. Bu öfke, en çok size zarar verir. Bu hayatın tek bir gerçeği ve tesellisi varsa, o da ailedir. Yanlışlar hayatta hep var olmaya devam edecek. Ancak özeleştiri ve uzlaşma da iyi sonuçlar doğuracak bir seçenektir, denemenizi öneririm.
Doğdu yavrum 3 aylikti vefa at ettiğinde yeni doğmuş olması ile alakası yok burdaki bacimda bu tarz sorunlar yaşandığında çocuğuyla alakalı sabahlara kadar onunla beraber beklediler babam kızını çok aşırı sever benden küçüğüne de o kadar düşkün değildir bu kızı annesinin adı sacmaligiyla bir de babacidir cocukluktan beri bu yuzden cok cok sever baba düşkün olunca anne de aynı oluyormuş.bizim gormedigimiz ilgi alakayi hep ona gosterirlerdi benimle onun arasında 1 yaş 3 ay var ama ben o ilgi alakayi hiç göremedim açıkçası insan psikolojik olarak böyle durumlarda normal olarak hircinlasiyor böyle agresif hallere bürünüyor bu ailenin getirdiği ikicilik yüzünden oluşan bir psikolojik ayrıca su da var baba erkek çocuğu düşkünü bizim çocukluğumuzdan beri ben geçen senelerde maddi olarak çok zorluk çektik.ayıp değil evde yiyecek doğru dürüst birsey yoktu esim borclaninca ama birgün olsun demediler ki agzimla söylememe rağmen kızım bir eksiğin var mi ihtiyacın var mi bir şeye demediler ben onların neyiydim ki sormadilar yeri geldi aç kaldım bunu kimseye soyleyemedim esimde yoktu evde çalışıyordu getirip te bir çaba mi sarfettiler üstüne birde dedi ki baba oglummusun ki sana yardım edeyim dedi yazık yani evlat değil kız oğlan diye ayrim bununla da kalsa iyi annesinin adı olunca ayrı olmayınca ayrı madem oyle koyamasınlar arada böyle ayrim çıtasını isim vb belirliyorsa hal böyle olunca kişilikte de hircinlasma ve devamlı haksızlığa uğramanın neticesinde hakkını savunmak için tepki veren bir çocuk oluyorsun çünkü tepki vermedigin dönemde hep hakkın yenilmiş ezilmissin sonrası malum gerçi size ne desem olaylara kendi cercevenizden bakıp illa ki beni haksız bulacaksınız şunu da soyluyeyim dini gayet iyi bilen biriyim su da var unutmamak gerek ki nasıl ki anne babanın çocuk üzerinde hakkı varsa cocugu nda anne baba üzerinde hakkı vardır ve evlat ayrımı yapan ne büyük zalimdir diyor bunları ben uydurmuyorum hadis.ayet yani olmayan birseyi de mevla söylemezdi geleceğe yöneliktir birçok şey kuran-i kerim deAmin kimseye Rabbim vermesin evlat acısı yaranizi açmak istemiyorum ama kac yasindaydi? Bunu şunun için sordum kimisi yeni dogmus bebek ya da anne karnında bebek ölünce cok önemsemiyorlar tabiki bu dogru degil , yaninizda kalmalilardi diye düşünüyorum ..
Neden ? Doğunun insanın da erkek cocuk düşkünlüğü var derler ama alakası yok dogusu batısı bu isin ayrinca batilisı da dogulusu da aynı..
Hayır nereli olduğumu sormanız tuhaf öyleyse nedenini söyler misiniz lutfen bu arada mersinliyim birde atar yapacak hiçbir sözcük veya cümle kullandigimi hatirlamiyorum ki gereğinden fazla olan kısmı olsun.ben erkek çocukları üstün deyince doğulu anlamış olabilirsiniz diye dedim ki bu anarmol bir durum da değil iyi günlerDoğulu musunuz filan demedim ki :) Nerelisiniz diye sordum sadece. Sende sanki gereğinden fazla atarlanıyor olabilir misin olaylara karşı? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?