- 8 Kasım 2014
- 4.824
- 10.486
-
- Konu Sahibi CamdanKalp
ben de kullanıyordum 2011 de lazer ameliyatı oldum şuan memnunum çok şükür
Biofinity kullanıyorum. Yillardır air optix aqua kullanıyordum bir gün bunun deneme lensi denk geldi denedim. Air optix den sonra yok gibi geldi bana. Ki air optix de iyi markadırcanım ben bir gün uyuyakalmışım yanlışlıkla.ve gözlerim çok kötüydü iki üç gün kendime gelemedim.bir uyandım yapışık yapışıktı gözlerim çok kötüydü .sen hangi marka kullanıyorsun ?
Yok değil şimdi bir cihaz var. Yine lazer üzerine ama 53 saniyede gözün içindeki bütün hastalıkları göz numarası dahil düzeltiyormuş. Benim ailem yurt dışında hatta oradan müşteri getiriyorlarmış İstanbul'a. Ondan söylemiştim. Bi araştır istersen fiyatı 2,500-3000 arası diye biliyorum komşum da istiyor. Kesin çözüm diyorlar.Çizdirmeyi diyorsunuz sanırsam
24 yaşındayım en son 2,25 oldu evet tekrarlama riski varmışYaşınız kaç? Kaç numara miyop?
İleri derecede ise zamanla farklı bozukluklar ile görme kalitesi dusebiliyor bu numara ilerlemesi sanilabilir.. göz tembelliği örneğin..
Lazer için gozleriniz uygun mu muayene olmalısınız.. Ameliyat sonrası tekrar numaraniz artabilir yine gözlük kullanmaniz gerekebilir.. yaşınız küçükse bekleyin derim.. ama detaylı muayene olun..
bu lensleri doktor mu yazıyor ben dün muayene oldum gözlük reçetesi verdi onla alınabiliyor mu12 yaşından beri gözlerim bozuk bi 6 sene kadar gözlük kullandım sonrası lens. 16 seneyi geçti hala ilerliyor. Bunun belirli bir standardı yok malesef.
Ben 10 senedir bosch lomb provision hd2 kullanıyorum. Ara ara başka lensler denedim ama en yokmuş gibi hissettiren en rahat ettiğim bu oldu.
Her gün çıkarman gereken lenslerden değil. 1 hafta da çıkarmasan bişey olmaz. Ara ara çıkarıp yuıkayıp dinlendirmen gerekiyor sadece
Evet doktor yazıyo ama lens muayenesi yaptırmanız lazım. Belki gözünüz uygun olmayabilir. Devlet hastanelerinde oluyor mu bilmiyorum ama üni ve özel hastanelerde lens kullanmak istiyorum muayene olucam derseniz gerekeni yaparlar. Size denemeniz için lens taktırıyorlar. Kimisinin gözyaşı bezi yeterince çalışmadığı için takamayabiliyo lensi. Ya da başka bi sorunda olabilir. Numarayı öğrendiğinizde istediğiniz markanınkini alabilirsinizbu lensleri doktor mu yazıyor ben dün muayene oldum gözlük reçetesi verdi onla alınabiliyor mu
gözlük reçetesi aldım ben o zaman doktora tam soracaktım kalbalık oldu sistem felan gitti işten de zor almıştım kaldı yine yaniEvet doktor yazıyo ama lens muayenesi yaptırmanız lazım. Belki gözünüz uygun olmayabilir. Devlet hastanelerinde oluyor mu bilmiyorum ama üni ve özel hastanelerde lens kullanmak istiyorum muayene olucam derseniz gerekeni yaparlar. Size denemeniz için lens taktırıyorlar. Kimisinin gözyaşı bezi yeterince çalışmadığı için takamayabiliyo lensi. Ya da başka bi sorunda olabilir. Numarayı öğrendiğinizde istediğiniz markanınkini alabilirsiniz
Onu bende düşünüyorum aslında ne kadar a yaptırmıştınızLensler (bildigim kadariyla) ikiye ayriliyor, yumusak lensler var ve sert lensler var. 2 sene gozluk kullandiktan sonra lenslere gectim 18ime girince. Yumusak lens kullandigim icin hic sorun yasamadim (her aksam cikariyosun tabiki, aylik oluyor bu lensler bazen birbucuk ay kullandigim oluyordu ayni lensi sorun olmadan) taa ki birkac sene once yasadigim bi enfeksiyon sebebiyle gozlerimi dinlendirdikten sonra lensi tekrar kabul etmemelerini yasayincaya kadar. Kafamin tasi atti, gittim lazer yaptirdim geldim (cok sukur ki gozlerim lazere uygundu miyop ve astigmat olmasina ragmen). Yine gerekse, yine yaptiririm lazeri cok memnunum!
artık bende duracağına inanmıyorum işte çok kararsızım bu konudabana 25 imde duracak dediler 23-26 arası sabitti 27 de artmış
korkuyorum
yanlız lens ben sürekli takmak için önermiyorum bende 2.ayda kuruluk yapmaya başladı
3. ayda gözlerim mahvoldu
sürekli birşey batıyor gibi ve mini minicik ışıklar oluşuyordu meğer sürekli taktığım için kurutmuş
ben euro olarak yaptirmistim, yurtdisinda yasiyorum. ucak bileti otel dahil 1900 kusur euroydu.Onu bende düşünüyorum aslında ne kadar a yaptırmıştınız
anladım teşekkür ederimben euro olarak yaptirmistim, yurtdisinda yasiyorum. ucak bileti otel dahil 1900 kusur euroydu.
Ben gece yatarken bile cikarmiyorum haftada 1 çıkarıp temizliyorum. Ama benim bu yaptığım dogru değil her gün temizlenmeli. Ama uyumak sorun olmuyor ben denedim yani
Biofinity kullanıyorum. Yillardır air optix aqua kullanıyordum bir gün bunun deneme lensi denk geldi denedim. Air optix den sonra yok gibi geldi bana. Ki air optix de iyi markadır