SMILE LAZER GÖZ ÇİZDİRME SÜRECİM

Meehabalar size mesaj atabilmek için üye oldum. Bende ameliyat olalı 1 hafta oldu ve gözlerimde 1.75 numara kalmış gorunuyor. Çok endişeliyim hatta kafayı yemek üzereyim diye bilirim. 1 ay sonraki muayenenizde göz numaranız sıfırlandı mi? Belki yazmissinizdir kusura bakmayın ekranı çok okuyamıyorum. Şimdiden çok tesekkurler
Umarım bu paylaşımlar birilerinin işine yarar. Fiyat, hastane, doktor, damla fiyatları... Kısacası benim aradığım tüm merak uyandıran konular hakkında orijinal ve bana ait bir süreci objektif bir şekilde sizlere yansıtmaya çalıştım.

Bir sonraki kontrolüm 6.ay kontrolü. Numaralar ölçülecek. Rutin bir gmz kontrolü yani. Haziranda. O zamana kadar buraya pek entry girmem ama bu gönderiye sorularınızı sorabilirsiniz. Ama lütfen önceki yazdıklarımı dikkatli okuyun. Buna rağmen kafanızda soru işaretleri varsa yardımcı olmak isterim. Kendinize iyi bakın. 2024 beklemediğiniz mutluluklar

Meehabalar size mesaj atabilmek için üye oldum. Bende ameliyat olalı 1 hafta oldu ve gözlerimde 1.75 numara kalmış gorunuyor. Çok endişeliyim hatta kafayı yemek üzereyim diye bilirim. 1 ay sonraki muayenenizde göz numaranız sıfırlandı mi? Belki yazmissinizdir kusura bakmayın ekranı çok okuyamıyorum. Şimdiden çok tesekkurler
1. Hafta ölçümünde benim numaralarım da 1.75-1.50 çıkmıştı ve cidden ilk güne göre kötü görüyordym. Gözüm sık sık kuruyordu. Ekrana çok az bakabiliyordum. Işıklar fena parlaktı. 1.ay ölçümlerimde numaralarım sıfırlandı. Sadece sol gözümde astigmat var ama o da sıkıntı yaratmıyor. Konuda son olarak göz ölçüm fotomu paylaştım, iyi hissettiğinizdw bakabilirsiniz.

İlk hafta ölçümlerine güvenme demişti doktorum, her saat başka çıkabilir yalancı ölçüm gözün adapte süreci diye açıkladı. Bir ayın dolmasınu bekle umarım senin de ölçümlerin iyi olacak, geçmiş olsun

Eklentiler

• Screenshot_20240110-234415_Chrome.jpg
    Screenshot_20240110-234415_Chrome.jpg
    67,6 KB · Görüntüleme: 58
07.08.2024 Güncellemesi:

Denize gidiyorum, tuzlu su, güneş, sudayken güneş gözlüğü takmıyorum ama yine de gözüm rahatsız olmuyor. Güneş hassasiyeti dayanılamayacak seviyede değil yani.

Akşam ışıklardaki dağılma oldukça azaldı, ilk ameliyat sonrası süreçte okula çok erken gidiyordum. Kıştı ve hava karanlık oluyordu. Otobüs camına yansıyan ışıklardan rahatsız oluyordum, dağınık duruyorlardı çünkü. Şu an hala hafif ışıkları puslu görüyorum ama bu ışık kaynağında büyğk bir dağılma gibi değil. Açıkçası geçmese bile rahatsız olmam. Sağlıklı gözlere sahip bir insan asla dakikalarca yanan ışık kaynaklarına bakmıyor zaten, biz de bakmayalım ne olmuş.

Göz kuruluğum yok. Hayat şartları sağ olsun bol bol sıkıntısız ve kesintisiz ağlayabiliyorum...

Çok yakın ve çok yoğun bir ekran kullanımım olduğunda, örneğin pcden excelde tablo doldurmak ya da wordde yazı yazmak gibi konularda uzun zaman geçirirsem bir süre gözlerim bulanıklaşıyor ki çok normal. Bir yarım saat gözlerimi dinlendiriyorum.

Bunun dışında 6.ay kontrolü ücretli olduğu için ramdevuya gitmedim. Devlet hastanesinden de randevu almak imkansız. Göz numaralarımı şu sıralar ölçtürmedim fakat numaramın ilerlediğini düşünmüyorum. Açıkçası bir alışkanlık edindim. Ameliyatın 2. Gününden beri bizim odanın camından görünen ve arada bayaaaaaa bir mesafe bulunan bir sitenin ışıklı tabelasını okumak. Her gece o tabelaya bakıyorum. Ve hala netlik süper.

Bu yazı umarım işinize yarar. Fakat unutmayın hrpimiz bir ve biricik canlılarız. Farklı organizmalar, farklı stres seviyeleri, farklı tolerans aralıkları, farklı kriterler, farklı beklentiler... Bir ameliyatı dünyanın en başarılı hekimi de gerçekleştirse ameliyat sonrası iyileşme sürecinde hastanın vücudunun direnci sürecin bir diğer yarısını, operasyonun başarısınu etkileyen önemli bir faktör. Benim için yeterli ve başarılı bir operasyon sizin için üzücü olabilir, tek istediğim bu süreci yaşamak isteyen ya da yaşamakta olan arkadaşların önlerindeki o belirsizlikten korkmak zorunda kalmamaları. Umarım sizlere yardımcı olabilmişimdir. Kendinize iyi bakın...

Sizin adınıza çok sevindim. Umarım ben de bir gün fırsat bulup cesaret ederek bu ameliyatı olabilirim.

şey alışkanlığı devaö ediyo mu mesela?.. hani böyle evden çıkmadan önce “gözlüklerim nerde? Gören var mı?” Diye bi telaşla evi aramanız 😂 ben normalde evde tv filan seyretmiyorsam gözlüklerimi çıkartıyorum. Doğal olarak evden çıkarken hep bi gözlük arama telaşım oluyor. 1 sefer deli divane evi aradım gözlükler yok çıldıracaktım ama kaç kere döndüm evde bilmiyorum. En sonunda gözümde olduğunu fark ettim asasdffffdsfgg

merhaba çarşamba sabah bende lazer operasyonu oldum. Su an bulaniklik var yani vavvvvvv muhteşem görüyorum modumda malesef değilim ve bu beni üzmüyor desem yalan olur. bu süreci gecirmis birisi olarak beni anladığınızı biliyorum. operasyon sonrası gün sol gözümde 0.50 lik bir astigmat ölçüldü. o da Dr ödem var geçecek ilk ayki kontrolde çok daha iyi olacak dedi ama niyeyse modum benim de düşük. insallah geçer. düzelir emeğim param umudum çöp olmaz. üzülürüm çokça zamanın geçmesini bekliyorum mecburen. bakalım ne olacak

X