- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.021
- 34
- Konu Sahibi CamdanKalp
Acuve. Yanlış yazmadıysam lensimin markası bu. Ben oldukça memnunum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2. Çizdirmeye nasıl cesaret edıyorsunuz..Bende uzun zamandir lens takiyordum.. bazi arkadaslarin dedigi gibi de uyuyordum cogu kez lenslerle.. taaaa kii bigünüsü enfeksiyon gibi birsey kaptim gözumü acip kapatamiyordum hemen dr gittim cok sansliymisin dedi ufak bi delik gibi birsey acildi ( disdan görulmüyor) kör bile edebilirdi seni.. nasil lenslerle uyursun fln demistii. Yatilmamali... herneyse ondan sonra gözüm iyilesti.. gözümü cizdirmeye karar verdim.. 3 sene oldu..malesef bu sene tekrar ilerleme oldu. Simdi yine lens takiyorum.. arada bi iki- saatlik kestirirsem cikartmiyorum ama aksam yatarken cikartin lütfen. Benim hatam dr bana demisti 30 a kadar fln ilerler gözler bence biraz daha erken demisti.. ama ben yinede cok istedim ve yaptirdim. Simdi 30 dan sora tekrar yaptirmayi düsünüyorum. Tamamen ilerlemesi bitmesi gerek :))
2. Çizdirmeye nasıl cesaret edıyorsunuz..
Bende oldum lazer ve bende erken olmuşum bana o zaman hiç bekle falan demedıler sımdı tekrar bozuldugunun farkındayım ve baskabı doktor soyledı lazerı cok erken yaptırdıgımı ama iş işte gecti bida düşünmüyorum ya ilkine nasıl cesaret ettım onu bılr bılmıyorım olduktan sonra bayagı kör olacam dıyede psıkolojım bozuldu :))
Yani söyle diyim yüzde yüz emin degilim. Iyi bi arastirmam gerek eger hic bir riski yoksa ilerde yaptirabilirim belki ama en ufak bir risk varsa asla yaptirmam.. keske biraz bekleseymisim.. cok rahatti lenssiz dönemlerim ama simdii baya bi ilerlemeye basliyo.. 5 ay önce fark ettim simdi tekrar ilerledi sanirim.. durmak bilmiyorum niye bilmiyorum.. bu arada, gözlerim ikinci kez bozuldugunda lens e basladim tekrar, hic gözlük takmadim.. ama laserdenmiydi bilmiyorum ama ilk iki haftasi günde üc kez lens degistirdim asiri kuruluk ve batmadan, drlar belki lazerden sora gözlerin hassaslssip kabul etmeyebilir demislerdi. Ama Allahtan alisti sora gözlerim tekrar.. :))
2. Çizdirmeye nasıl cesaret edıyorsunuz..
Bende oldum lazer ve bende erken olmuşum bana o zaman hiç bekle falan demedıler sımdı tekrar bozuldugunun farkındayım ve baskabı doktor soyledı lazerı cok erken yaptırdıgımı ama iş işte gecti bida düşünmüyorum ya ilkine nasıl cesaret ettım onu bılr bılmıyorım olduktan sonra bayagı kör olacam dıyede psıkolojım bozuldu :))
Gözlerin kurumuyor mu? Bi müddet sonra gözlerim yanmaya basliyor, gözlerimi kurutuyorBen gece yatarken bile cikarmiyorum haftada 1 çıkarıp temizliyorum. Ama benim bu yaptığım dogru değil her gün temizlenmeli. Ama uyumak sorun olmuyor ben denedim yani
Doktora sordun mu canım lens kullanabilir miyim diye. Sormani tavsiye ederim. Ben 15 yıl oldu gözlük kullanmaya başlayalı. (27 yaşındayim)11 yıldır gözlük kullanıyorum. Dün doktora gittim yine derecesi artmış. bunca senedir hiç çıkarmadan taktığım halde hala ilerliyor. En son 20 yaşından sonra durabilir diye bir şey okumuştum ama hala ilerliyor. Benim sorum şu lens kullananlar hangi lensi önerirsiniz.
Tabi her helimize şükürler olsun sigorta hastanesine gittim kalabalık ve sistemin olmayışı problem oldu bir de aklıma gelmedi sormak size de geçmiş olsun.Doktora sordun mu canım lens kullanabilir miyim diye. Sormani tavsiye ederim. Ben 15 yıl oldu gözlük kullanmaya başlayalı. (27 yaşındayim)
Miyop astigmat var bende. Sağ gözüm %40 görüyor. 2.75 gözlük kullanıyorum. Sol gözüm 1.5 kullanıyorum . Retina ve kornea da incelme ve gözde kayma var. Dışardan bir şey belli değil tabi. On yıl önce bunların hiç birisi yokken doktorum bana lens kullanma. Sana olmaz demişti.
Bunları niye anlattım.. Hem doktoruna danış diye hem de gözlerin için üzülme diye. Beterin beteri vardır. Benim cizdirme şansım bile yok mesela. Haline sukret..
bu böyle devam edecek galiba bende alışsam iyi olur benim zoruma giden sürekli taktığım halde ilerlemesiBen 5 6 yaşından beri yani 20 küsür yıldır kullanıyorum.
Derecesi artmıyor azalıyor ama sabitlenmiyor veya tamamen azalmıyor.
Lens de kullanabileceğimi düşünmüyorum gözlük parçam gibi oldu.
Teşekkür ederim canım. Ben devlet hastanesine kaç defa gittim ilgilenen olmadı. Özele gittim göz merkezine. Doktor kırk dakika falan muayene etti bakti falan. Öyle ortaya çıktı. Göz derecesinin ilerlemesinin durması bazı insanlarda mümkün değil. Aklına takılan ne varsa doktora sor benceTabi her helimize şükürler olsun sigorta hastanesine gittim kalabalık ve sistemin olmayışı problem oldu bir de aklıma gelmedi sormak size de geçmiş olsun.
sigortada 10 dakka anca bakıyorlar en iyisi özele gitmek sanırımTeşekkür ederim canım. Ben devlet hastanesine kaç defa gittim ilgilenen olmadı. Özele gittim göz merkezine. Doktor kırk dakika falan muayene etti bakti falan. Öyle ortaya çıktı. Göz derecesinin ilerlemesinin durması bazı insanlarda mümkün değil. Aklına takılan ne varsa doktora sor bence
Ben evet bılmıyordum..gÖzlük dereceniz sabitlenmeden mi lazer oldunuz.
Kuruyor ama haftada 1 falan kuruyor. O zaman da dinlendirme zamanı geldiğini anlıyorumGözlerin kurumuyor mu? Bi müddet sonra gözlerim yanmaya basliyor, gözlerimi kurutuyor