- 23 Mart 2016
- 625
- 644
- 33
-
- Konu Sahibi CamdanKalp
gÖzlük dereceniz sabitlenmeden mi lazer oldunuz.
valla ben 3 aylık paket alıyorum doktor kontrolüm sonrası 120 tl civarı bi fiyatı var
1 çiftini 1 ay kullanıyorsun
bu böyle devam edecek galiba bende alışsam iyi olur benim zoruma giden sürekli taktığım halde ilerlemesi
11 yıldır gözlük kullanıyorum. Dün doktora gittim yine derecesi artmış. bunca senedir hiç çıkarmadan taktığım halde hala ilerliyor. En son 20 yaşından sonra durabilir diye bir şey okumuştum ama hala ilerliyor. Benim sorum şu lens kullananlar hangi lensi önerirsiniz.
en son 1 sene önce gidip yeniledim son bir iki aydır görmemde bulanıklık olunca arttığını anlayıp salı günü muayene oldumIlk zamanlar bende de ilerleme olmustu.
Ben 4 kusurlerden 2'lere dustum.
Zamaninda muayenelerinizi yaptirip gozluk yeniliyor musunuz?
sigortada pek ilgilenmiyorlar özel e gitmem gerekecek ona da ancak uygun olduğum bir zaman da giderim suyu da aynı zamanda mı bitiyor yoksa daha az mı gidiyor peki31 yaşındayım hala ilerliyor.. Durmayacak bence.
Lazerle gözünü çizdirmiş bir göz doktoru ile tanışırsam belki ben de yaptırırım o ameliyatı bir gün.
Airoptix day&night kullanıyorum. Gece çıkarmıyorum. Bir ay boyunca çıkarmasam da problem olmuyor. Ama ben genelde üç beş günde bir renkli lens takmak istediğimde şeffafları çıkarıyorum.
İki gözümün numarası faklı olduğu için iki kutu alıyorum ben. Altı ay gidiyor. Lens marketten alışveriş yapıyorum. Her alışverişe hediye gönderdikleri için genelde sekiz ayı falan çıkarıyor. Altı ayda bir de kontrole gidiyorum.
Lens kullanmak kolaydır, zahmetsizdir. Hijyene dikkat edilirse sıkıntısızdır. Ama yine de bir doktora görünün o karar versin kullanıp kullanamayacağınıza ve hangi lensin uygun olduğuna. Hepsinin çapları değişik çünkü, hangisi uygunsa onu tavsiye eder.
sigortada pek ilgilenmiyorlar özel e gitmem gerekecek ona da ancak uygun olduğum bir zaman da giderim suyu da aynı zamanda mı bitiyor yoksa daha az mı gidiyor peki
ameliyattan önce bir kontrol ediyorlar uygun mu değil mi diye mesela astigmat varsa etkili olmuyor diye biliyorum. Ben lazerden sonra doktora sordum bir daha tekrar etmemesi için nelerden kaçınmalıyım dedim, o da gözümüzü hani avuc içimiz ile kaşıyoruz ya göz bebeklerimizi bastırarak, onu yapma yeter dedi. Maşallah o zamandan bu zamana çok şükür bir sıkıntım yok gözlerimde uzağı görememe gibi bir bozukluk da farketmedim şu ana kadar, ama tabi araştırmalısınız, her yere güvenilmezLazer ameliyati nedir? Gözün görmesini nasil iyilestirebiliyolar bu ameliyatla? Ve bu ameliyati olunca bi daha hiç bozulmuyor mu göz? 2011 den beri neler gözlemlediniz? Benim kiz kardesim de gözlük ya da lens kullanıyor ama bıktı artik