Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Arkadaşlar %40lık Laktik asit-gül suyu birebir ölçülerde karışımını deneyen biri olarak kesinlikle bu ölçüde kullanmanızı önermiyorum.
Sürdüğüm anda tüm yüzümde sayısız kıpkırmızı sivilceler çıktı bir anda, görüntü çok feciydi, 3 gün insan içine çıkamadım..bugün yüzüm yeni yeni geçiyor fakat hala kıpkırmızı..
Yani kaş yapayım derken göz çıkartmayalım derim..ya o çıkan sivilcelerin izleri kalırsa yüzümde ?
3 gündür aynalara bakamıyorum malesef..beni her gören bebek gibi cildine naptın diye şok oluyor
çok büyük leke probleminiz yoksa asit kullanmaya değmez..şu anda sivilcelerim ve izleri lekelerden çok daha fazla dikkat çekiyor..kimse lekelerimi fark etmiyor bile inanın..

Son düzenleme:
Lady her gün kullandığında yüzün kendini nasıl toparlıyor peki benim son yaptığımdan beri çenemde hala bi soyulma var diğer yerler geçti( sadece alnım ve çenem soyuluyor birde hafif burun üstü).
Ama dikkat ediyorumda kaçıncıya yapıyorum hala bi gelişme yok üzücü ama gerçekten bi adım ilerleme yo ne iyi nede kötü bana hiçbir etkisi olmadı yanağımda bi iki tane iz vardı ve hala duruyor yani hafifleme yok mu tabiki var ama benim yanağım zaten soyulmuyor bu hafifleme izin normal geçme süresi... çünkü bende bi iki tane sivilce çıkıp iz gibi kalıp sonra kendiliğinden geçer...
Demek istediğim LA lı tonik bende işe yaramadı... yağlar ise bilmiyorum bi fark yok gibi yüzümde kaç aydır kullanıyorum gözle görülür bi fark yok... uzun süredir denediğim için artık tam bi yorum olur diye düşündüm :S

Merhaba roaccutane ağır bir ilaç olduğu için çok fazla öneride bulunamıyorum açıkçası pek tecrübem yok, doğal şeyler kullanın mesela kil maskesi
İlla nemlendirici gibi ürünler kullanacaksanız su bazlı olmasına da dikkat edin

kızlar merhaba :) artık kış yaklaşıyor bende laktik asite başlıcam, eczanelerde hazırlatabilirmiyim bu karışımı?

Eczaneye gerek yok kendiniz evde hazırlayabilirsiniz

40lık her cilde uymaz hep söylüyorum... 20lik alıp bire bir karışım yada 1e 2 gül suyu karışımı yapın diye, çok geçmiş olsun sık sık nemlendirin geçer merak etmeyin.

Cildinize bastırmadan cildi ıslatacak şekilde sürüp kurutmalısınız toniği cildinizde, ikinizdende anladığım kadarıyla bir tahriş durumu var.
Toniği kullanırken cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmediniz değil mi?
Laktik asitli tonik sivilce oluşumuna neden olmazki :44: 15 yaşında kız kardeşimin ergenlik sivilcelerini laktik asitli tonik, fesleğen kremi+ evigen ve okaliptus sabunu kullanarak bitirdim!
Benimde regl döneminde çıkan sivilcelerim artık çıkmıyor!
Kısa sürede etki göremezsiniz ve her cilt birbirinden farklıdır, cilt yapısı farklılığı sebepli alacağınız tepkilerin zamanı birbirinden yine farklı olacaktir, laktik asitli toniği tca ile kıyaslamak gibi olmuş bu.
Ağustostan beri kullanıyorum laktik asitli toniğimi, benim çevremde zaten cildin güzeldi iyice bebek gibi olmuş gibi tepkiler alıyorum ve fondöten kullanmıyorum artık
Aynı şekilde laktik asitli tonikten önce başladığım nar çekirdeği yağı ve pirinç kepeği yağının etkisini, kil maskesinin etkisini atlamak olmaz tabi.
(yaş 29 oldu bu arada ama 23-24 üstü tahmin eden yok denilecek kadar az! )
Öncelikle cildinize uyan konsantrasyonu anlamalısınız (çok kızartmadan soyanı yani)
Mesela 2 defa tca yaptım ve bunun üstüne toniğimin konsantrasyonu ağır geldi gül suyu ekledim karışım yüzdesini düşürdüm, problemsiz kullanıyorum.

Son düzenleme:

avakado yağını estetisyen bir arkadaşım önermişti birde tvde duymuştum mango butteride denicemilk fırsatta. O karışımı annem bile sürüyor hepsini ayrı ayrı kullandım pirinç kepeğini kullanmamıştım alırken sordum aktar cildi onarıyor dedi karışrırarak sürünce çok süper bir iksir oldu :) kullandıkça dua ediyorum sana vallahi

Walla lady ben sana olanı söylüyorum neden gelip buraya yalan yanlış şeyler yazayım aşkolsun benim kazancım ne olur ki bundan...Sana kaç gündür özelden de mesaj atıyorum zaten yüzüm mahfoldu napayım diye ama açıkcası sen fazla umursamadın da mesajlarımı, ilk gün çok panik olmuştum, yüzüm o hale hiçbir zaman gelmemişti...Asit bana bu şekilde tepki verdiğine göre demek ki başka insanlara da bu şekilde tepki verebilir..Herkes kullanmadan önce neyle karşılaşabileceğini bilsin...O kadar olumlu yorumları okudukça böyle birşeyle karşılaşacağımı ben de beklemiyordum..Belki sivilce değildir ama görünümleri aynı sivilce gibi ve asiti sürdüğüm anda çok fazla yanma ve batma hissi hissettim sonrasında da bepantehn sürdüm ve yüzüm çok kızardı ve bunlar çıktı..3 gün evden adımımı atamadım ya daha ne olsun..Ne çektiğimi ben biliyorum..Benim zaten yüzüm eski haline gelicek mi diye moralim çok bozuk. Şu anda bile geçmedi , hayatında fondoten sürmeyen ben fondotenli dolaşıyorum..Bu asit ben de resmen TCA etkisi yarattı üstelik senin tarif ettiğin gibi de bastırmadan sürdüm yüzüme..Bilmiyorum onu bana mı yazdın ama ben bir karşılaştırma yapmadım ki yüzüme olanları yazdım..

nemlendirme derken neyi kastediyorsun ? ben asiti sürdüm yüzüm çok yandığı için o an elimde bepanthen krem vardı hemen onu sürdüm yüzüme çok kurumasını bekleyemedim..bir süre sonra da o sivilcemsi şeyler çıktı kıpkırmızı oldu yüzüm..sonra bepantheni silip üzerine yağı sürdüm..yattım..

Bunlar aylar önce ilk sürdüğümde bastırarak sürmüştüm ve yanağım tahriş olmuştu ...
Ama daha sonraları çok hafif bi şekilde sürdüm. Hiç bi şekilde bastırmadım...
İlk günü çok güzel bi duruluk parlaklık oldu yüzümde hep.
Ama 2. günü ve daha sonrası soyulma başladı oda tüm yüzümde değil belli bölgelerde...
Ve ben bu toniği sürdükten sonra muhakkak yağ karışımımı yada evigenli kremimi sürdüm hep...
Yani hiç bi şekilde kuru bırakmadım cildimi.
Kil maskemide ihmal etmem hiç...
Yüzümde benim sivilce çıkmaz çok nadir çıkar ve çıktığı zamanda iz bırakıp geçer ve sonra iz kaybolur kendiliğinden...
Yani bu tonik ve krem ve sabun kesinlikle sivilce çıkarmaz diye bir şey yok ki...
Elbet çıkar yine...Gerek adet gerek başka sebepten illa ki çıkar..
Bende bi kaç aydır kullanıyorum (temmuz sonu yada ağustos başı başladım tam olarak emin değilim)hemen bi mucize beklemedim cildimde ama az da olsa hiç mi bi fark olmaz....Ama malesef ki olmadı...
Sivilce izleri geçme süresi aynı... cildimin durumu aynı...Ki ben sigara içen biride değilim...Sigaranın zararlarının sonucu cildim düzelmemiş olsun...
Ama ne yazık ki bi kaç kişiye iyi gelen bu bakımlar bana iyi gelmedi....
Yani bi mucize değil...Her kişide aynı etki yaratmıyormuş... Bu arada yanlışta anlaşılmak istemem kötü bi etkiside olmadı. Sadece yerimde saydım...
Daha iyi bi bakım bulana kadar yağ karışımımı uygulamaya devam edicem...
Birde yaşı göstermeme durumu cildin yanı sıra saç baş giyimlede alakalıdır.Bende 25 yaşındayım ve çevremdekiler yani en azından okuldakiler beni en fazla 20 yaşımda zannettiklerini söyler:)
Herkese bakımlı günler dilerim topiği takip edicem yine sonuçta herkeste farklı etki yaratır her bakım umarım sizler güzel sonuçlar yazarsınız.

Tatlım aşkolsun neden umursamayayım özel mesajımda da yazmıştım teknolojiden uzak kalıp dinlenmek istedim şehir dışından geldim ve ilk işim maillerimi kontrol edip konuma ve özel mesajlara o yol yorgunluğu kenarıya çekip kısa bile olsa cevap vermek oldu yada yanlış anlamışsın yazdığımı, önce kırmızı ile yazdığım yerden başlayayım cevabıma
İlk mesajına ''Merhaba tatlım malum bayram tatili biraz teknolojiden uzak kalıp dinlenmek istedim :)
40lık ağır gelmiştir yaptığın toniğe yaklaşık 50ml civarı daha gül suyu ekle o aşırı yanma ortadan kalkar aslında yanması çok kötü birşey değil cildin daha çok soyulur .)
Toniği sürdükten sonra yıkamana gerek yok 15dk sonra yağ bakımı yapabilirsin.''

Diye cevap vermişim.
2. mesajına özel mesaj kutun dolduğu için attığım cevap gitmedi, e posta adresini kontrol edebilirsin, özel mesaj kutunuzu boşaltmalısınız diye uyarısı gelmiştir!
Ki şunu gözden kaçırıyorsunuz ben hiçbir zaman %40lık karışım yapın demedim aksine 10-20lik alın 10luk uygun gelir 20lik yarım kullanılır ekonomik olur aynı hesaba gelir diye özellikle belirttim.
Asit deyip korkmamak lazım, neticede her asitin yapısı, etkisi kesinlikle bir değil.
Karışım oranını cildinin tepkisini görmeden yüksek hazırladığın için yanma ve batma hissi oluşması çok normal ve laktik asit ilk kullanım zamanlarında bir kaç kişide daha sivilceye benzer kızarıklıklar oluşturdu konsantrasyonu düşürüldüğünde ve cilt alıştığı anda cilt bu toniği doğal karşılayıp ölü hücre atımına geçiyor. Ölü hücre atımından kastım pul pul soyulma, laktik asit cilde peeling yapıyor.

Yaşadığın tüm tepkimeler oranın cildine yüksek gelmesinden kaynaklı, bence bırakmamalısın, mesela toniğin yarısını başka bir yere aktar kalanının 1-2 katı kadar gül suyu ekle ve devam et hazır kullanılacak aylara girdik lütfen pes etme! Bu oran cildine aynı tepkileri verdirmez ise o diğer ayırdığın miktardan az bir kısmını daha yeni karışımına ekle.
Tabi cilt hassaslığının, incelik kalınlık faktörününde mutlaka etkisi olmuştur, mesela sen tca yapmak istesen %15lik tca yı 30sn olarak uygulamalı ve işlemi bol su ile durulayıp sonrada bephantene ile sonlandırmalısın umarım anlatabilmişimdir.

Tatlım o zaman sana da oran düşük gelmiş demek cildinin daha yoğun soyulmaya ihtiyacı var ki soyularak yenilenen cilt dokusu eninde sonunda kendini belli edecektir.
Karışımına 1 tatlı kaşığı daha laktik asit ilave etmen daha iyi soyulma ve doğal olarak sonuç almanı sağlar.
Kısaca aslında önemli olan cildimize uygun oranda karışımı hazırlamak, tepkiler, sonuca gidilen süre elbette hepimizde değişik olacaktır.
Sizlere tca dan bir örnek vereyim 2 defa yaptım yaklaşık 2,5 hafta sonra 3. tca uygulamamı yapacağım. Her 2 yapışımda da cildimde hiç görmediğim yapıda ve büyüklükte 3-4 tane sivilce oluşumu oldu ama sıkma vs gibi müdahalelerde bulunmadım izi kalmadan geçti
Tekrar vurgulamak istiyorum durumun özü cildinize uygun karışımda, ben sonuç aldım sizlerinde almanızı çok istiyorum lütfen bu yazdıklarım ile cildinizin tepkisini harmanlayıp devam edin

Sizler mutlu olup sonuç aldıkça bende çok mutlu oluyorum ne mutlu bana yardımcı olabilmişim

Küçük bir tazeleyici hatırlatma yapmak istedim sizlere
Orjinal mesajımın linki aşağıdadır..
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...irebir-hala-kullaniyorum-46.html#post26293115

Kızlar sizleri yeni keşfim ile tanıştırayım, mango butter + shea butter karışımına az kalmış rujumdan karıştırdım.
Biraz kırmızı ve pembe. Çok fazla renk vermiyor ama sürdüğümde hem parlak oluyor hem çok güzel nemlendiriyor dudaklarımı, yumuşacıklar.
Mango butter+ shea butter+ ruj karışımını koyduğum bu minik kabıda watsons'tan aldım

Süper. Çok iyi fikir. Renkte çok güzelmiş. Shea içinde olunca bol nemlendiricili bir ruj olmuş. :)

Süper. Çok iyi fikir. Renkte çok güzelmiş. Shea içinde olunca bol nemlendiricili bir ruj olmuş. :)

Kullanımı çok daha keyifli hale gelmiş oldu
Mükemmel nemlendiriyor dudaklarım yumuşacık mango butter da çok başarılı, mutlaka denemelisiniz renklerde hayal gücünüze kalmış

Haklısın o gün mesaj kutum dolmuş..panikle birkaç kişiye daha mesaj atmıştım, herkes aynı anda cevap vermiş 3 kişinin daha mesajını alamamışım..
bir daha cesaretimi toplarsam iyice seyreltip öyle kullanabilirim ama şu anda kullanmayı düşünmüyorum açıkcası önce bir yüzüm iyileşsin..
Sence benim cildim ince miymiş yani bu onu mu gösteriyor ?
güzel fikir ben de yapayım eksik kalmayayım :)

Seyrelttiğin zaman problem yaşamayacaksın korkup sonuçsuz kalmanı istemiyorum.
Merak etme önce kızarıklığı geçecek sonra cildin soyulacak şimdi sık sık nemlendir ve yüzüne ovalamak veya keselemek gibi işlemler yapma yeter.
Cildinin inceliğinden ziyade 40lık ağır bir oran normal yani aldığın bu tepki daha önce cildi soyucu krem yada ilaç kullandın mı? Cildinde bir hassaslaşmanında olduğunu düşünüyorum.

Mango ve shea butter lı dudak nemlendiricisi parlatıcısında renk artık hayal gücünüze kalmış mutlaka resim bekliyorum

Merhaba, 16 yaşındaki kardeşim'in göz altındaki morluklar için önerebileceğin birşey varmı? Patates, kivi pek iyi gelmedi. Zaten uğraştırıcı olduğu için hergün rendelemek hemen bıraktı. Bu yaşta daha üşengeç oluyor insan. Ananas sabunu almıştım onunla yıkıyor ama sadece sabun yeterli olmaz herhalde.

Son düzenleme:
daha önce sadece lekeli bölgeye çene altına expigment kullanmıştım, yüzüme o tarz şeyler kullanmamıştım..bu ilk :)
çok cesaret verdin bana ama o kadar gözüm korktum ki..zaten yüzümde leke yok aslında sadece çene altında var ..

Yaşı henüz çok küçük ki ergenlik döneminde, bu durum bir rahatsızlık belirtisi olabilir.
Belki böbrek kaynaklı bir morarma belkide dolaşım bozukluğu, bence bu şekilde olmaz, olmamalı tatlım ilk olarak doktora gitmelisiniz:44:

Şimdi anlaşıldı cildin neden bu kadar tepki verdiği expigment cildi ciddi şekilde hassaslaştıran bir ilaç tatlım, sende 40lık la tonik yapınca elbette oran çok ağır geldi.
Toniğin oranını düşürünce sorun yaşamazsın ama bu tecrüben bir açıdan çok iyi oldu, lütfen laktik asitli tonik yada tca yapacak arkadaşlar daha öncesinde expigment, tretin, isotreksin, roacutane gibi ilaçlar kullanmışsa 4-5 ay geçip cilt emdiği etken maddelerden arınmadan kullanmasınlar lütfen.

Sen bu süreci geçirirken nar çekirdeği yağı+ pirinç kepeği yağını yada birini tekil olarak kullanabilirsin. Hem cildin toparlanma süreci hızlanır

Canım o sivilcemsi görüntüler gitti artık ama kırmızı ufak lekeler kaldı.. bu arada beni yanlış anlamışsın; expigmenti sadece çene altına sürmüştüm çünkü yüzümde leke yok zaten..laktik asiti ise hem çene altına hem de yüzüme sürdüm..üstelik expigment kullanalı yıllar oluyor..ama yüzüme hiç sürmedim zaten benim cildim hassasmış demek ki..
Yardımların için teşekkür ederim.. şu anda her gece cildime yağ ya da bepanthen sürüyorum, gündüzleri ise mutlaka bepanthen sürüyorum..ama yine de cildimi o kadar çok kurutmuş ki..eski nemine kavuşmadı bir türlü hala..

Son düzenleme:

lady aklıma birşey geldi aynı mantıkla fondoten ve göz altı kapatıcısı yapılabilir mi ?
İçerisine hangi yağları koymak gerek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…