Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
canım baobab yağı cilde iyi geliyor mu ve neye faydalı?

Çok güzel ve hızlı emiliyor, yağlı görünüm kalmadan pırıl pırıl bir parlama yaratıyor ciltte ve cilt rengi üstünde de etkisi olacak sanırım uzun vadade, saç uçlarıma da kullandım çok memnunum.
Yaptığım araştırmalara göre...

Baobab Yağı

İçerdiği Yağ Asitleri:

Oleik Asit: %30-42
Palmitik Asit: %18-30
Stearik Asit: %2-9
Linoleik Asit: %20-35

Bobab yağı tohumları sağlıklı bir cilt için gerekli olan A, C, D, E, F Vitaminleri ve beta-karoten, amin asitler, tartarik asiti yüksek miktarda içerir.
Baobab yağı soğuk presleme yöntemiyle elde edilir. Kokusu hafif çatlak notalar barındırır ve çok güzeldir.
Kuruyan ve susuz kalmış, tahriş olmuş ciltleri yatıştırır, nemlendirir, güneş yanıklarının hızlı iyileşmesini sağlar.Cilt tarafından kolay emilir ve cildin elastikiyetini arttırır, yaşlanma etkileriyle savaşır cilt dokusunu, hücre yenilenmesini destekler.
Güçlü antioksidan görevi görür, erken yaşlanmaya karşı cildi korur, lekeleri ve izleri azaltır. Çatlakların önlenmesinde de ön plana çıkmaktadır ve özellikle hamile kadınların yardımcısıdır.
Baobab yağı egzama ve sedef, ciltte oluşan skarlaşma, dermatit ve cilt kanseri hastalığının tedavisinde de iyileşmeye yardımcıdır.

Baobab yağı , saç bakımında da bir adım öne çıkmaktadır. Saç ve saçlı deride çabuk ve kolay emilir, açılmış saç pulcuklarını, kırılmış saç köprülerine, güçlü şekilde nem ve elastikiyet kazandırarak saçı ve saçlı deriyi besler. Saç bakımında ise saç kremine eklenmesi özellikle tavsiye edilir.

Baobab Yağı Nasıl Kullanılır:

Saç kreminize 5-10 damla ekleyebilirsiniz (kreminizin büyüklüğüne göre), böylece saçınıza tutunup nemlilik, esneklik ve parlaklık sağlamasına yardımcı olursunuz.
Haftada 2-3 gece saç derisine ve saç boylarına sürüp, saçınızda tüm gece bırakıp sabah bitkisel içerikli (sls ve türevlerini, tuz içermeyen) şampuanınız ile yıkayabilirsiniz.
Vücut kreminize 4-5 damla baobab yağı ekleyebilir homojen şekilde karıştırıp kullanabilirsiniz.
El nemlendiricinize 4-5 damla baobab yağı ekleyip bu şekilde kullanabilirsiniz.
Yüz, boyun, dekolte temizliğinizi yapıp, yüzünüze 4-5 damla, boyun kısmınıza ve dekolte bölgenize 6-7 damla baobab yağını parmak uçlarınız ile aşağıdan yukarıya olacak şekilde masaj yapabilirsiniz.

ldysubaru.blogspot.com ''Alıntıdır''

Son düzenleme:
Kil maskesini sivilce olan bölgeye sürmüyormuyduk. :) Toniğimi döktüm, elimden düştü. Başka bir şişeye de koymuştum iyiki öyle yapmışım yoksa hepsi dökülecekti.

iki hafta oldu %15LA, yağ karışımı, ve evigen+melisa kremi kullanalı
sonuçlar: 3 kere aralıklarla LA ile cildim pul pul soyuldu.soyulduğunda bir gün sürmeye ara verip pürüzsüzleşmesini bekledim.bu arada yağlarima ve evigen+kreme devam ettim tabi cilt kendini yenilesin diye.güneşe cıkarken de bebek için olan güneş kremi(parabensiz) ve pure beauty nin 40faktör(burdan duymuştum cok begendim, tek renk zaten ama cok uyumlu ben esmer oldugum halde. hiç alerji yada kızarıklıkta yamadı) pudrasını sürüyorum...
Cildim daha dengeli, gözeneklerimin görünümü daha iyi, nasıl desem daha sağlıklı görünüyorum.

yalnız bir durum var ki biraz moralimi bozdu..kullandığım yağlar ayni eskiden olduğu gibi göz cevreme yakın sürüdüğümden yağ bezeleri yaptı( çok az sürdügüm halde, çünkü cildimi taniyorum kesin bişey cıkar)...bende daha geniş cevresine sürmeye basladım yani yumuşak dokuya yaklaştırmadan sürüyorum ve masaj yapıyorum...bi yerde okumuştum zaten o bölgeye sürmüyoruz göz kremi veya serumları demişti göz altından biraz aşagıya sürüyoruz o bölge ordan besleniyor yazıyordu..

Bugün tekrar soyulmam gecti.zaten 2 günde soyulup düzeliyo...yarın gene LA ya başlıcam.
bide kil sabununa bayıldımmm...peeling gibi hiç tortuda kalmıyo.vücuduma da kullanıyorum (ama sakın yanlışlıkla genital bölgeye yaklaştırmayın kaşıntı yapıyo.tecrübeyle sabit ((

Şimdilik bukadar sevgilerr :)))

Kil maskesini sivilce olan bölgeye sürmüyormuyduk. :) Toniğimi döktüm, elimden düştü. Başka bir şişeye de koymuştum iyiki öyle yapmışım yoksa hepsi dökülecekti.

Kil maskesini özellikle sivilceli ciltler kullanmalı ve içine laktik asit ilave edip yaparlarsa sivilcelerinin daha çabuk kuruduğunu görecekler

Çok ilginç olmuş gerçekten acaba fazla mı sürüyorsunuz ben aylardır kullanıyorum yağ bezesi yapmadı diğer kullanan arkadaşlarda da böyle bir netice görmedik:44:
Laktik asitli toniğin bu kısmını çok seviyorum işte, cildi minik minik pul pul soyup mikro peeling yapar gibi yeniliyor.
Uzun vadede etkisi daha güzel oluyor, bastırmadan sürün cildinize nasıl desem böyle pansuman yaparken tampon hareketi vardır sadece bölgeye gereken sıvının sürülmesini sağlayan, aynen o şekilde sürün, sonra kurusun bir daha sürün

merhaba, benim cildim de yağlıya dönük karma. üstte o kadar çok karışım vermişsin ki benim hepsini anlamam zor:) mesela ben temizlemek için yosun sabunu ve lavanta suyu kullanıyorum. bu siteden öğrendim onu da hani hangisini önerirsin benim sivilcelerim var ama çok yok, alnımda daha çok minik minik çıkıyorlar bazen çoğalıyorlar tabi, bi de lekeler var küçük küçük. peelingden anlamam mesela bunun için ne yapmalıyım, nemlendirici olarak verdiğin tariflerden hangisinin kullanayım. zahmet olmazsa şunları şunları kullan der misin hani çok seçenekten ziyade daha net ve kesin şeyler söylesen şahane olur. çok şey istedim farkındayım:) şimdiden çook sağol:))

Son düzenleme:

Aaaa aşk olsun bunlar karışık mı şimdi:2:
http://www.kadinlarkulubu.com/evde-...n-birebir-hala-kullaniyorum.html#post24292603

http://www.kadinlarkulubu.com/cilt-...i-parfumleri-kullananlar-37.html#post25467562

Gayet açık seçik madde madde net yazmışım hepsini, lütfen iki mesaj linkini de okuyup ihtiyacınıza göre olanları belirleyin tekrar konuşalım

Ladycim mrb, özel msj atamıyorum o yüzden burdan yazmak zorundayım ( öncelikle tariflerin için çok tşk ederim cildim toparlanıyor yavaş yavaş :) ben yeni düzene oturtuyorum öncesinde hep unutuyordum kullanmayı :) son bir haftadır program hazırladım kendime ve yağ karışımlarını aşağıdaki gibi uyguluyorum. yalnız ben güneş koruyucu krem kullanmıyorum sadece cildimde leke yok o yüzden kullanmamayı tercih ettim.
programım:
pazartesi:yağ karışımı: pirinçkepeği+karaüzüm çekirdeği+nar çekirdeği yağı
salı:sadece pirinç kepeği yağı
çarşamba: kil maskesi(yada kahve telvesinden maske)+yağ karışımı
perşembezon yağı
cuma:yağ karışımı
cumartesi: bilerek boş bıraktım cildime dinlenme süresi olarak
pazarzon yağı

benim sormak istediğim şu pazartesiden beri yağları kullanıyorum ama çenemde ve dudağımın hemen altında zayıf belirgin olmayan tüyler bugün fark ettim belirginleşmeye başladı. sence böyle bişey olabilir mi? bu yağlar sebepse ne yapmalıyım? değilse ne yapmalıyım? :) tüy olayına çok dikkat eden birisiyim malesef takıldım kaldım o yüzden yardımcı olabilirsen çok sevinirim çok tşk ederim şimdiden:) kendine ii bak:)

Rica ederim yardımcı olabildiysem işinize yarayıp sorun çözüyorsa ne mutlu bana
Hayır tatlım bitkisel yağlar tüylenme falan yapmaz, bak zaten hassasmışsın bu konuda daha önce farketmediğini şimdi farketmiş olabilirsin, ayrıca hepimizin hormon dengesi öyle yada böyle sebeplerden her ay değişiyor bunu da göz ardı etmemek lazım. Kısaca bakımına devam et ne ben ne diğer kullanan arkadaşlar hiç böyle bir sorun yaşamadık, yağlardan sebepli yaşayamayızda

Çok ilginç olmuş gerçekten acaba fazla mı sürüyorsunuz ben aylardır kullanıyorum yağ bezesi yapmadı diğer kullanan arkadaşlarda da böyle bir netice görmedik:44:
Laktik asitli toniğin bu kısmını çok seviyorum işte, cildi minik minik pul pul soyup mikro peeling yapar gibi yeniliyor.
Uzun vadede etkisi daha güzel oluyor, bastırmadan sürün cildinize nasıl desem böyle pansuman yaparken tampon hareketi vardır sadece bölgeye gereken sıvının sürülmesini sağlayan, aynen o şekilde sürün, sonra kurusun bir daha sürün[/QUOTE]

yok ben zaten fazla sürmem yüzüme hatta nasil deyim parmağima 2 damla damlatiyorum biraz elimde ısıtıyorum birbirine sürerek..sonrada yüzüme masaj yapıyorum...ha ben bişey söylemeyi unuttum . ben bide üst kipiklerime hint yağı sürüyorum gürleşsinler diye. :) acaba diyorum göz altıma değmiş olabilir mi bu yağ...olabilir...dün gece göz altima dokundum biraz yağlıydı sanirim kirpiklerim alt tarafa değiyo..neyse halletim onlari kulak çubuğuyla biraz elma sirkesi bastırdım üstlerine 2 güne kayboldular...erken teşhis ve tedavi (ama sakın tüm göz altına bastırmayın elme sirkesini tahriş eder hem hem de gözleriniz yanar)

zaten LA yı bastırarak sürünce aşındırıyo cildi aman deyim kimse öyle sürmesin sadece pamuğu yüzümüze değdiriyorum sanki yüzümüzde yara varmışta acıycakmiş gibi ufak dokunuşlar.biraz kuruyo sonra bikat daha geciyorum yüzüm geriliyo...kuruduktan sonra ya yağlardan yada kremden biraz yanak bölgeme sürüyorum.cok kurumasınlar diye

ne yapcam bilmiyorum aldırsam dahada gürleşecek korkuyorum bende beyaz tenliyim sence güneş kremini de kullanmalımıyım?

Evet hint yağı farklı yapıda bir yağ zaten kıvamından ayrımına varabilirsiniz, pirinç kepeği, nar çekirdeği, kesinlikel buna sebep olmaz diyebilirim ama hint yağı için aynı şeyi söyleyemem.

Laktik asitli toniği doğru kullanıyorsun tatlım aynen devam et.

ne yapcam bilmiyorum aldırsam dahada gürleşecek korkuyorum bende beyaz tenliyim sence güneş kremini de kullanmalımıyım?

Güneş koruyucuyu her mevsimde kullanmalısınız, gerekli yada gereksiz gibi bir ayrım olamaz.
Gürleşirlerse de bu hormon dengenizde bir problem olduğunun işaretidir.
Ve lütfen unutmayın ki bende doktor veya güzellik uzmanı değilim sizlerle sadece bilgimi tecrübemi paylaşıyorum

Aslında ben argan yağı kullandığım zaman bir damladan bile az kullanıyordum yüzüme hatta şaşırıyordum bu nasil yağ diye zerre kadarı yetiyordu.
Nar ve pirinç karışımıda beni bunalttı. Ama cok şükür kıl maskesi yaptım kurtuldum. Lady sana birsey soracaktim saç tonigı kepekde işe yariyor mu idi. Yine başladı kepek sorunum

tamam canım çok teşekkür ederim yardımların için bakımlı günler :))

Kepek için yorum yapamıyorum tatlım çünkü kepek sorunum yok ama şunları söyleyebilirim saç toniği ile ilgili, saç derisinin ph ına uyumlu olduğu için ph ı dengeliyor yağlanmayı önlüyor saç dipleri yağlanma olmadığı içinde saç dipleri hep hacimli e ph ı dengelediğine göre kepek sorununu çözer diye düşünüyorum

tamam canım çok teşekkür ederim yardımların için bakımlı günler :))

Rica ederim öpüyorum bakımlı günler

Son düzenleme:
Peki sen tonigı nasil kullanıyorsun banyodan sonra ıslak saça mi kuru saçami . Bir dikkat edilmesi gereken sey var mi

Peki sen tonigı nasil kullanıyorsun banyodan sonra ıslak saça mi kuru saçami . Bir dikkat edilmesi gereken sey var mi

Saç toniğini banyo sonrası ıslak saç diplerine sıkıp 5dk lık bir masaj yapıp kurutuyorum.
Saç uçlarına saçında boya olanlar lütfen sıkmamaya özen göstersin sadece saçlı deriye ve en fazla 2-3cm lik kısma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…