- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
-
- Konu Sahibi LadySubaru
- #1.061
canım baobab yağı cilde iyi geliyor mu ve neye faydalı?
Kil maskesini sivilce olan bölgeye sürmüyormuyduk. :) Toniğimi döktüm, elimden düştü.Başka bir şişeye de koymuştum iyiki öyle yapmışım yoksa hepsi dökülecekti.
iki hafta oldu %15LA, yağ karışımı, ve evigen+melisa kremi kullanalı
sonuçlar: 3 kere aralıklarla LA ile cildim pul pul soyuldu.soyulduğunda bir gün sürmeye ara verip pürüzsüzleşmesini bekledim.bu arada yağlarima ve evigen+kreme devam ettim tabi cilt kendini yenilesin diye.güneşe cıkarken de bebek için olan güneş kremi(parabensiz) ve pure beauty nin 40faktör(burdan duymuştum cok begendim, tek renk zaten ama cok uyumlu ben esmer oldugum halde. hiç alerji yada kızarıklıkta yamadı) pudrasını sürüyorum...
Cildim daha dengeli, gözeneklerimin görünümü daha iyi, nasıl desem daha sağlıklı görünüyorum.
yalnız bir durum var ki biraz moralimi bozdu..kullandığım yağlar ayni eskiden olduğu gibi göz cevreme yakın sürüdüğümden yağ bezeleri yaptı( çok az sürdügüm halde, çünkü cildimi taniyorum kesin bişey cıkar)...bende daha geniş cevresine sürmeye basladım yani yumuşak dokuya yaklaştırmadan sürüyorum ve masaj yapıyorum...bi yerde okumuştum zaten o bölgeye sürmüyoruz göz kremi veya serumları demişti göz altından biraz aşagıya sürüyoruz o bölge ordan besleniyor yazıyordu..
Bugün tekrar soyulmam gecti.zaten 2 günde soyulup düzeliyo...yarın gene LA ya başlıcam.
bide kil sabununa bayıldımmm...peeling gibi hiç tortuda kalmıyo.vücuduma da kullanıyorum (ama sakın yanlışlıkla genital bölgeye yaklaştırmayın kaşıntı yapıyo.tecrübeyle sabit((
Şimdilik bukadar sevgilerr :)))
Kesinlikle kozmetiğe verdiğim paralara acıyorum resmen cildim tazelendi renk bütünlüğü sağlayabildim beyaz tenli olmak çok zor
Buğday yağını daha çok tavsiye ederim üzüm çekirdeği yağındansa buğday yağı hem cilt tonunu düzenliyor
merhaba, benim cildim de yağlıya dönük karma. üstte o kadar çok karışım vermişsin ki benim hepsini anlamam zor:) mesela ben temizlemek için yosun sabunu ve lavanta suyu kullanıyorum. bu siteden öğrendim onu da hani hangisini önerirsin benim sivilcelerim var ama çok yok, alnımda daha çok minik minik çıkıyorlar bazen çoğalıyorlar tabi, bi de lekeler var küçük küçük. peelingden anlamam mesela bunun için ne yapmalıyım, nemlendirici olarak verdiğin tariflerden hangisinin kullanayım. zahmet olmazsa şunları şunları kullan der misin hani çok seçenekten ziyade daha net ve kesin şeyler söylesen şahane olur. çok şey istedim farkındayım:) şimdiden çook sağol:))
Ladycim mrb, özel msj atamıyorum o yüzden burdan yazmak zorundayım( öncelikle tariflerin için çok tşk ederim cildim toparlanıyor yavaş yavaş :) ben yeni düzene oturtuyorum öncesinde hep unutuyordum kullanmayı :) son bir haftadır program hazırladım kendime ve yağ karışımlarını aşağıdaki gibi uyguluyorum. yalnız ben güneş koruyucu krem kullanmıyorum sadece cildimde leke yok o yüzden kullanmamayı tercih ettim.
programım:
pazartesi:yağ karışımı: pirinçkepeği+karaüzüm çekirdeği+nar çekirdeği yağı
salı:sadece pirinç kepeği yağı
çarşamba: kil maskesi(yada kahve telvesinden maske)+yağ karışımı
perşembezon yağı
cuma:yağ karışımı
cumartesi: bilerek boş bıraktım cildime dinlenme süresi olarak
pazarzon yağı
benim sormak istediğim şu pazartesiden beri yağları kullanıyorum ama çenemde ve dudağımın hemen altında zayıf belirgin olmayan tüyler bugün fark ettim belirginleşmeye başladı. sence böyle bişey olabilir mi? bu yağlar sebepse ne yapmalıyım? değilse ne yapmalıyım? :) tüy olayına çok dikkat eden birisiyim malesef takıldım kaldım o yüzden yardımcı olabilirsen çok sevinirim çok tşk ederim şimdiden:) kendine ii bak:)
Rica ederim yardımcı olabildiysem işinize yarayıp sorun çözüyorsa ne mutlu bana
Hayır tatlım bitkisel yağlar tüylenme falan yapmaz, bak zaten hassasmışsın bu konuda daha önce farketmediğini şimdi farketmiş olabilirsin, ayrıca hepimizin hormon dengesi öyle yada böyle sebeplerden her ay değişiyor bunu da göz ardı etmemek lazım. Kısaca bakımına devam et ne ben ne diğer kullanan arkadaşlar hiç böyle bir sorun yaşamadık, yağlardan sebepli yaşayamayızda
yok ben zaten fazla sürmem yüzüme hatta nasil deyim parmağima 2 damla damlatiyorum biraz elimde ısıtıyorum birbirine sürerek..sonrada yüzüme masaj yapıyorum...ha ben bişey söylemeyi unuttum. ben bide üst kipiklerime hint yağı sürüyorum gürleşsinler diye. :) acaba diyorum göz altıma değmiş olabilir mi bu yağ...olabilir...dün gece göz altima dokundum biraz yağlıydı sanirim kirpiklerim alt tarafa değiyo..neyse halletim onlari kulak çubuğuyla biraz elma sirkesi bastırdım üstlerine 2 güne kayboldular...erken teşhis ve tedavi (ama sakın tüm göz altına bastırmayın elme sirkesini tahriş eder hem hem de gözleriniz yanar)
zaten LA yı bastırarak sürünce aşındırıyo cildi aman deyim kimse öyle sürmesin sadece pamuğu yüzümüze değdiriyorum sanki yüzümüzde yara varmışta acıycakmiş gibi ufak dokunuşlar.biraz kuruyo sonra bikat daha geciyorum yüzüm geriliyo...kuruduktan sonra ya yağlardan yada kremden biraz yanak bölgeme sürüyorum.cok kurumasınlar diye
ne yapcam bilmiyorum aldırsam dahada gürleşecek korkuyorumbende beyaz tenliyim sence güneş kremini de kullanmalımıyım?
Güneş koruyucuyu her mevsimde kullanmalısınız, gerekli yada gereksiz gibi bir ayrım olamaz.
Gürleşirlerse de bu hormon dengenizde bir problem olduğunun işaretidir.
Ve lütfen unutmayın ki bende doktor veya güzellik uzmanı değilim sizlerle sadece bilgimi tecrübemi paylaşıyorum
Aslında ben argan yağı kullandığım zaman bir damladan bile az kullanıyordum yüzüme hatta şaşırıyordum bu nasil yağ diye zerre kadarı yetiyordu.
Nar ve pirinç karışımıda beni bunalttı. Ama cok şükür kıl maskesi yaptım kurtuldum. Lady sana birsey soracaktim saç tonigı kepekde işe yariyor mu idi. Yine başladı kepek sorunum
tamam canım çok teşekkür ederim yardımların için bakımlı günler :))
Peki sen tonigı nasil kullanıyorsun banyodan sonra ıslak saça mi kuru saçami . Bir dikkat edilmesi gereken sey var mi
teşekkürler tatlım .Çok uğraşmışsın gerçekten . Sen denedin mi bunları ?